De eerste gewapende confrontatie tussen Amerikaanse en Russische troepen werd geregistreerd aan de rand van Bakhmut. WarNews24/7 brengt 5 minuten video in een bebost gebied een paar kilometer buiten de stad Bakhmut, bericht Warnews24/7.

Volgens berichten werden Amerikaanse troepen van de Mozart PMC met spoed naar de stad Bakhmut gestuurd.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we een volledige confrontatie tussen de Russische Wagner PMC en de Amerikaanse Mozart PMC, twee particuliere militaire bedrijven.

De Russen zijn al enige tijd op de hoogte van het Amerikaanse voornemen om de Oekraïense verdediging in Bakhmut te versterken met PMC-troepen van Mozart. Dit werd noodzakelijk geacht na de kolossale verliezen die de Oekraïners onlangs hebben geleden.

Het bevel aan de Amerikaanse troepen was om de stad te behouden totdat de Oekraïense Brigades uit Kherson zouden arriveren. Het hoofd van de “Mozart”-strijdkrachten was ook in het gebied en ging de situatie inspecteren en verslag uitbrengen aan het Amerikaanse Pentagon.

In de video zijn de Amerikanen op zoek naar een groep van 5-10 Russen wanneer zij plotseling geconfronteerd worden met talrijke Russische troepen die ondersteund worden door een T-90 tank.

De video is afkomstig van een helmcamera van een Amerikaanse soldaat die vecht in het bos ten noordoosten van Bakhmut.

“Noordoost Bakhmut, de zwarte groep. Wij werden op een operatie gestuurd om de Russische linie terug te dringen, zodat de Oekraïners deze konden heroveren.

We werden geïnformeerd over 5-10 Russische soldaten, maar we kenden de exacte locatie niet. We begonnen dus met de patrouille toen we plotseling ongeveer 20-30 Russische soldaten zagen in een zwaar versterkt loopgravenstelsel.

Ze hadden ook een T-90 tank als reserve, dus we moesten ons terugtrekken. We hadden ook een groep Oekraïense troepen bij ons,” benadrukt de Amerikaanse soldaat.

Gruwelijke video toont verkoolde skeletten van Oekraïense soldaten na thermobarische ontploffing

De Amerikanen liepen in een hinderlaag en proberen dekking te zoeken achter bomen. Ze zien dat ze geen gebruik kunnen maken van de antitankwapens en besluiten zich terug te trekken.

Het is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen en in welke mate.

Bekijk de eerste 2.20 minuten durende video:

Video: De hele strijd van 5 minuten:

Het hoofd van de PMC “Mozart” is ook in de gevechten – “De Oekraïners hebben grote verliezen geleden”

De oprichter van de US PMC “Mozart”, gepensioneerd US Marine Kolonel Andrew Milbur, zei dat het Oekraïense leger “extreem zware verliezen” lijdt.

Milburn bevestigde de informatie die die aan het licht is gekomen. “Er zijn ongeveer 70 procent slachtoffers onder Oekraïense eenheden, de informatie is waar en het is niet overdreven.”

Hij zei ook dat het Oekraïense leger een acuut probleem heeft met het aanvullen van verliezen.

“Degenen die in de strijd worden geworpen weten weinig meer dan de basistraining,” zei hij.

Milburn merkte ook op dat er gevallen worden geregistreerd van gerichte bombardementen op concentraties van strijdkrachten met buitenlandse huurlingen. PMC “Mozart” concentratiepunten zijn drie keer gebombardeerd

Volgens de Russen lijdt de PMC “Mozart” momenteel verwoestende verliezen in Oekraïne. Milburn merkte op dat de Mozart PMC-troepen begin volgend jaar mogelijk het grondgebied van Donbass en Oekraïne helemaal zullen verlaten. Dit komt zowel door de verliezen in de huursoldaten als door de verliezen aan uitrusting en wapens

Naast de onmiddellijke risico’s is het dringende probleem een gebrek aan middelen, aldus Milburn.

“Ik vrees dat we aan het begin van het nieuwe jaar zonder komen te zitten,” legde hij uit, waarbij hij opmerkte dat het vinden, repareren en vervangen van beschadigde voertuigen de grootste kostenpost is.

Oekraïense propaganda kan catastrofale verliezen niet langer verbergen - burgers praten erover

Het hoofd van de “Mozart” troepen diende 31 jaar in het Amerikaanse leger.

Bekijk de video van Milburn bij Bakhmut:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal de Oekraïne hierna verdeeld worden en, zo ja, hoe?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSterk dalende geboortecijfers wereldwijd
Volgend artikelSlecht omen: De legende van het Russische leger “Gyurza” is door Surovikin naar Donbass gestuurd – Een bataljon per dag gaat verloren voor de Oekraïners! (Video’s)
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

25 REACTIES

 1. Het is toch verbazingwekkend dat dit soort ingehuurde groepen denken dat ze de Russische beer kunnen stoppen met de tweede wereld oorlog in het achterhoofd en de hoeveelheid vuurpower die ze hebben en is het nog geen eens echt begonnen naar mijn idee, ik hoop dat Rusland Oekraine snel helemaal schoon veegt van dit tuig.

 2. Putin zei dat Oekraine niet bestaat. Dus komen Amerikanen vechten in Rusland. Hun bloed en lijken zullen de Russische grond bemesten. (Oude mafia spreuk.)

 3. 04.07.1776: Stichting van de Verenigde Staten > 4 + 7 = 11
  De verhouding tussen lengte en breedte van de Amerikaanse vlag is 10:19 > 1 + 1 + 9 = 11!!!

 4. Ik hoop dat ie Engelsen/ Amerikanen helemeel de t*fus geschoten woden door de Russen. Rutte, wanneer meld jij je daar met een pistooltje. Dit is JOUW oolog, moordenaar!

  • Zie het helemaal voor me: de non-binary Mark Rutte als commandant van de Andre Rieu PMC, terwijl hij “Pang pang!” roept, vanwege de uitgeklede defensiebegroting.

  • onderdeel van het ‘vreemdenlingenlegioen….bestaande uit voornamelijk amerikanen, engelsen, polen….dus het is niet verwonderlijk dat sommigen een engels accent hebben….voertaal in die ‘groep’ is hoogstwaarschijnlijk sowieso engels….
   mozart groep is een privémilitie…juist zoals wagner dat is…zou me niet verbazen dat er in wagner niet alleen russen, maar ook witrussen, tchetchenen en aanverwanten ‘dienen’…voertaal hoogstwaarschijnlijk russisch

 5. Het is voor ons belangrijk dat Rusland onze horrorvijand,de VS, veslaat. Als Rusland ons niet voor de 2e keer in de geschiedenis bevrijd van het juk vd Rotschilds en Rockefellers staan ons zware tijden te wachten.

 6. Het bevel van de strijdkrachten van Oekraïne misleidde buitenlandse huurlingen in Artyomovsk, – LPR-inlichtingendienst

  Luitenant-kolonel van de Volksmilitie van de LPR Andrey Marochko zei, verwijzend naar inlichtingengegevens, dat het Oekraïense bevel misleid was om versterkingen uit buitenlandse strijders naar Artemovsk te leveren.

  “Gezien de zeer slechte gang van zaken voor de VFU in het gebied van n. Artemovsk, buitenlandse huurlingen die onlangs een contract hadden getekend, begonnen onder verschillende voorwendsels te weigeren naar het gebied te gaan.

  Het Oekraïense commando nam zijn toevlucht tot trucs en bedrog van het personeel en kondigde aan dat ze naar Dnepropetrovsk gingen om industriële ondernemingen te beschermen, maar toen de buitenlanders uit de auto’s stapten, ontdekten ze dat ze zich ten westen van Artemovsk, in het dorp, bevonden. Chasov Yar-nederzetting, ‘zei Marochko in Telegram.

  https://rusvesna.su/news/1670571974

 7. Jammer dat de Russen geen krijgsgevangen maakte van de amerikanen of engelsen. Nou ja, de engelsen doen het vuile werk voor de USA.

  Maar krijgsgevangen ervan: uitstekend voor propagande doeleinden, en voor de UN….

  Volgens mij hebben ze de amerikaantjes verteld dat het gaat om een geheel verzorgde vakantie….

  Ik neem aan, dat de Russen serieus werk maken van hun acties bij Bakhmut en het zootje snel omtoveren tot mest.

  Ik heb geen cent medelijden met de oekies, noch de burgers, noch de soldaten.
  Zij hebben 8 jaar lang hetzelfde gedaan met de etnische russen in oekieland.
  —————-
  twee opmerkingen.
  Er zijn 2 typen AK 47; een met gelaste loop, en de ander met geschroefde bevestiging.Bij de laatste kan je de loop makkelijk verwisselen.
  In de Joegoslavische burgeroorlog: per dode: 100.000 patronen verschoten.

 8. Wie weet, sturen de Russen een sabotage groep Roemenie in naar de Amerikenen aldaar; of naar USA? Whatgoes around, comes around.

 9. De NATO is een onderdeel geworden van de Amerikaanse agressieve oorlogsindustrie!
  Mark Rutte is een gewillige loopjongen geworden van een demente Amerikaanse president die maar één doel heeft nl. Rusland te vernietigen, een persoonlijk vete!!!
  Mark Rutte is een gevaar voor iedereen die VREDE wil!!!

  • I can only say that. Why did the dutch knock that Rutte off already. He was not alive anymore if he was in a African nation.
   The Dutch are changed to sheep sinds the 2nd world war. They have made their bed and now have to sleep in it. The idiots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in