Op 15 november, rond 15.00 uur plaatselijke tijd, klonk in heel Oekraïne een luchtalarm. De explosies werden gemeld in bijna alle regio’s en steden van het land. Onmiddellijk na de aanvallen begonnen de stroomonderbrekingen en onderbrekingen van het openbaar vervoer, bericht Southfront.org.

In alle regio’s van het land blijft de noodstroom uitvallen. Zelensky beweerde dat Rusland 90 raketten heeft afgevuurd op het grondgebied van Oekraïne. Volgens het plaatsvervangend hoofd van het bureau, Kirill Tymoshenko, werden meer dan 90 raketten op Oekraïne afgevuurd, terwijl de Oekraïense luchtverdediging er 70 zou hebben neergehaald. In totaal werden 15 energie-infrastructuurfaciliteiten beschadigd.

Meer dan 7 miljoen consumenten zitten zonder elektriciteit, dit zijn ongeveer 20 miljoen mensen, zei plaatsvervangend hoofd van het presidentiële bureau Kirill Timosjenko.

Plaatsvervangend hoofd van het kantoor van de president van Oekraïne Kirill Timosjenko zei dat de meeste inslagen werden geregistreerd in het centrum en in het noorden van het land. Hij noemde de situatie met de energievoorziening van Kiev zeer moeilijk.

In Kiev werd een woongebouw beschadigd als gevolg van vallende brokstukken van een neergehaalde raket of een defecte raket van een luchtverdedigingssysteem:

Begin november was al 40% van de energie-infrastructuur in Oekraïne beschadigd.

De minister van Energie van Oekraïne, German Glushchenko, zei dat het land op 15 november de grootste klap voor het energiesysteem heeft gekregen sinds het begin van de Russische speciale operatie.

“Deze aanval heeft niet alleen het energiesysteem van Oekraïne getroffen, maar ook dat van enkele van onze buren. De aanvallen vinden plaats op de gehele energiesector van Oekraïne: zowel op productiefaciliteiten als op het elektriciteitstransportsysteem,” beweerde Glushchenko.

  "EU Harakiri" in opdracht van Washington - De vernietiging van Nord Stream, is de EG van plan de Europese Unie te vernietigen?

In verschillende districten van Moldavië, met name in Chisinau en de regio Transnistrië, werd de elektriciteitsvoorziening verstoord. De Moldavische autoriteiten verklaarden dat de automatische uitschakeling van de transmissielijn, via welke het land energie uit Roemenië ontvangt, de oorzaak was.

Oekraïne heeft het pompen van olie door de Druzhba-pijpleiding richting Hongarije opgeschort vanwege een spanningsdaling, aldus de officiële vertegenwoordiger van Transneft Igor Demin. De Hongaarse premier Viktor Orban heeft op de avond van 15 november de Veiligheidsraad bijeengeroepen. Voorafgaand aan de vergadering van de Hongaarse Veiligheidsraad heeft de Hongaarse minister van Defensie Krysztof Szalai-Bobrownicki telefonisch overleg gevoerd met de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg.

In Polen is met spoed een vergadering van het Nationaal Veiligheidscomité onder voorzitterschap van premier Mateusz Morawiecki belegd, nadat tijdens de aanvallen in Oekraïne twee raketten het grondgebied van Polen hadden geraakt.

Eerder op 15 november meldde de Poolse Radio ZET dat twee raketten vielen in het dorp Przevodow in het district Lublin, dat 8 km van de grens met Oekraïne ligt. De Poolse brandweer verduidelijkte dat de explosies plaatsvonden bij een graandrogerij, waarbij twee mensen om het leven kwamen, en benadrukte dat de oorzaak van het incident nog onbekend zijn.

Woordvoerder Vedant Patel van het State Department zei dat de Verenigde Staten in nauw contact staan met de Poolse autoriteiten om alle details vast te stellen van de explosie die plaatsvond nabij de grens met Oekraïne.

Polen zal samen met zijn bondgenoten de bewaking van het luchtruim versterken, zei Morawiecki.

Polen heeft alle diensten, ook de speciale, in hoogste staat van paraatheid gebracht, voegde hij eraan toe.

  Kiev zegt dat Oekraïners zuiverbloed Slavische mensen zijn, Russen zijn vuile rasmengers

Volgens de foto’s uit het gebied, werd het grondgebied van Polen waarschijnlijk geraakt door Oekraïense S300 luchtverdedigingsraketten. Warschau heeft echter Rusland de schuld gegeven.

Het Russische ministerie van Defensie noemde de Poolse mediaberichten over de aanval van twee Russische raketten op het grondgebied van het land een “opzettelijke provocatie”. Het ministerie voegde eraan toe dat er geen aanvallen bij de Oekraïens-Poolse grens zijn geweest, en dat het puin op de foto’s in de Poolse media geen verband houdt met Russische wapens.

Bonus:

In video: Oekense militairen druk in de weer om rol van gelukkige inwoners van Kherson te spelen voor westerse media

Agence France-Presse bericht over de situatie in de stad Kherson die onlangs door Russische troepen is verlaten. De media tonen mensen met Oekraïense vlaggen in de straten. De optochten van de gelukkigen bleken echter in scène gezet te zijn.

Op de door Agence France-Presse gepubliceerde video verklaart een zogenaamd enthousiaste inwoner van Kherson dat er geen licht, water of communicatie is in de stad, maar dat hij erg blij is dat er geen Russen meer zijn. De geforceerde blijdschap van de man vestigde de aandacht op zijn persoonlijkheid.

De man op de video is geïdentificeerd als Panin Evgeny Nikolaevich. Hij woont niet in Kherson, maar is daar samen met zijn eenheid vanuit Kiev naartoe gekomen. Evgenij Nikolajevitsj is de commandant van een compagnie van de Nationale Garde in de militaire eenheid #3030.

Eenheden van de Oekraïense Nationale Garde zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de beveiliging van de dorpen die onder controle van Kiev zijn gekomen, inclusief het uitvoeren van repressies tegen burgers.

  Verdwaald in vertaling: Nederlandse banken slagen er niet in Russische tegoeden te bevriezen door typefouten

Het blijkt dat de nieuwe taak van de Oekraïense militairen bestaat uit het vertolken van de rol van gelukkige bewoners en het voorzien van de MSM van de voor het regime van Kiev noodzakelijke Fake content.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat voor soort Westerse mensen wapperen met een Oekraïense vlag?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeloof het of niet!
Volgend artikelDe kwestie Kherson
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Wat een geduld moeten die Russische bevelhebbers toch hebben. Ogen op het doel, niet op randzaken, niet op debiele politici die alleen maar kunnen provoceren zonder in de schoenen van een strateeg te staan.

  Ik ben geen voorstander van geweld. Ik zou niet weten wat Poutine echt denkt of wil. Maar dat alle anderen zo makkelijk het officiele verhaal na blaten geeft mij te denken dat er niets van klopt. Het lijkt me nu ook wel verschrikkelijk om in de Oekraine te zijn. Of daar vandaan gejaagd te zijn. Allemaal begrijpelijk.

  Maar het officiele verhaal van de Russische kant is in mijn optiek vele malen logischer en begrijpelijker dan het officiele verhaal aan deze kant.

  • De russische kant is zeker veel logischer en de westerse kant onbegrijpelijk. maar zitten er niet al veel te veel amerikaanse belangen daar? Biolabs, allerlei assets waarvan de Globalisten eigenaar zijn….

 2. Hoe lang gaan ze er over doen om de massagraven te ontdekken van onschuldige burgers die door de Russen zijn gemarteld en haastig zijn onder de grond zijn weggewerkt.

 3. Als ik de video van die “gelukkige “mensen wil plaatsen krjig k dit te zien.

  Berichten die spam lijken te zijn op basis van onze richtlijnen voor de community, worden geblokkeerd op Facebook en kunnen niet worden bewerkt.

 4. USA en ESA .Genoeg ellende in de wereld en dan vandaag de Artemtis naar de maan geschoten, hebben weer ff afleiding nodig via de NASA. Alle oude trucen worden weer uit de kast getrokken. Alleen nu kent het volk (die paar% hun kaarten). 🙂

  • Absurd verhaal dat van die Artemis raket. Politiek bemoeide zich met het design! Het moest van o.a. de space shuttle komen, oude onderdelen moesten letterlijk dus ook fysiek hergebruikt worden om geld te besparen. Uiteindelijk bleek dat zo omslachtig dat het uiteindelijk meer geld heeft gekost dan als ze vanaf scratch met de nieuwste technologie waren begonnen. Het is een gigantische wegwerp raket, bizar.

 5. Ja dit staaltje haalde ze eerder uit met de Sheeple via NASA toen de russen hun voorbij gingen en er grote onrust was binnenland vanwege toen ook al een foute oorlog…Vietnam…Ik heb zitten kijken vanochtend via youtube leek wel slechte B-Film met voornamelijk vrouwen in de studio vol geplakt met driehoek batches en andere prullaria…En dan die beelden met interresante piepjes tussen door en geruis en totaal irrelevante lijntjes en cijfertjes die niks zeggen…en nog slecht ook, leek wel een oud Atari spel. S p ann ernde bliepjes dus terwijl die chicas clowns gewoon in de studio zitten…Daarna ging het over in animatie….laatste interviewster leek wel net uit het ei gekomen met haar lizzard hoofd en ogen..

 6. Ooit gehoord vd term: ‘false flag’??

  Die joodse k*nker ACTEUR zelensky is er alles aan gelegen om de NAVO hoe dan ook bij deze oorlog te betrekken.
  Hoe beter dan wat raketjes op Pools’ grondgebied te doen ontploffen..

  Geloof zelf nooit dat de Russen zo achterlijk geweest zijn..

 7. @Karel, Je bent je toch wel bewust dat deze leernicht acteur is geïnstalleerd door onze foute Eurofielen en voornamelijk de Cabal in de VS? Sletlenzky is helemaal niet relevant..Hij is er neergezet met een berg gesponsorde cocaïne om juist deze leipe clownshit neer te zetten. De klappers hier voor die clown zijn dezelfde die hem er neer hebben gezet…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in