Er is een nieuw videobewijs online verschenen waarop de massale executie van gevangen genomen ongewapende Russische soldaten door de troepen van Kiev te zien is.

Het Russische ministerie van Defensie zei dat deze situatie “de gruwelijke aard bevestigt van het huidige regime in Kiev onder leiding van Zelensky en degenen die hem beschermen en steunen,” bericht Southfront.org.

Een screenshot van de video

“Niemand zal erin slagen de opzettelijke en methodische moord door de gedegenereerden van de Oekraïense strijdkrachten door middel van directe hoofdschoten op 10 geïmmobiliseerde Russische militairen voor te stellen als een ’tragische uitzondering’ te midden van de zogenaamde volledige naleving van de rechten van krijgsgevangenen door het regime in Kiev.

Terwijl de Oekraïense militairen, die zich deze week hebben overgegeven, worden vastgehouden in overeenstemming met alle vereisten van het Verdrag van Genève betreffende de behandeling van krijgsgevangenen.

De brute moord op de Russische militairen is niet de eerste, noch de enige oorlogsmisdaad. Dit is een gangbare praktijk in de Oekraïense strijdkrachten, die actief wordt gesteund door het regime in Kiev en regelrecht wordt genegeerd door zijn westerse beschermheren.

Maar Zelensky en zijn handlangers zullen gedwongen worden terecht te staan voor de rechtbank van de geschiedenis, volkeren van Rusland en Oekraïne, voor iedereen, en voor elke gemartelde en vermoorde gevangene,” zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring via haar officiële Telegram-kanaal.

Volgens de beschikbare gegevens vond de oorlogsmisdaad plaats in het gebied van Makeevka. Ten minste 11 gevangengenomen Russische militairen werden daar gedood.

De hele zaak toont de omvang en onmenselijkheid van de pro-Kiev propaganda. Eerst publiceerden Oekraïense media een video waarop de gedode Russische militairen in een rij liggen. Vervolgens probeerde de Oekraïense propaganda deze zaak te rechtvaardigen door te beweren dat zij “tijdens gevechten” waren gedood.

Een andere video die van Oekraïense zijde is vrijgegeven, toont echter duidelijk dat juist deze Russische militairen levend gevangen zijn genomen door Kievse troepen. De video laat zien dat sommige van de omsingelde Russische soldaten waarschijnlijk hun leven duur probeerden te verkopen. Zo raakte ten minste één van de Kievse troepen gewond. De Oekraïense strijdkrachten besloten hiervoor wraak te nemen op alle krijgsgevangenen, door ongewapende mensen ter plaatse te vermoorden.

De vermoedelijke deelnemers aan de oorlogsmisdaden worden geïdentificeerd als Artur Bortnichuk en Mikhailovsky Nazar, afgestudeerden van de universiteit van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Kharkov. De gewonde Oekraïense strijder die in de video “Andryukha” wordt genoemd, is hoogstwaarschijnlijk Andrey Sokol.

De Russische presidentiële Mensenrechtenraad reageerde op het incident door op te roepen tot een internationaal onderzoek ernaar. Het hoofd van de Mensenrechtenraad, Valery Fadeev, beschreef de situatie als een “demonstratieve en brutale misdaad”.

“Dit is een schending van alle mogelijke verdragen die wrede behandeling van gevangenen verbieden, alsook van het internationaal recht en de morele normen”, aldus Fadeev, die eraan toevoegde dat Rusland “een reactie van de internationale gemeenschap en een onderzoek zal eisen.”

Fadejev voegde eraan toe dat het Mensenrechtenbureau van de VN al bewijzen bestudeert van buitengerechtelijke executies in de buurt van de Oekraïense stad Kupyansk, evenals de beschieting van een rivierovergang voor burgers in de stad Kherson.

De door Fadeev genoemde gevallen zijn slechts het topje van de ijsberg. Sinds februari 2022 plegen de Oekraïense strijdkrachten systematisch oorlogsmisdaden, waaronder het doden en martelen van burgers en krijgsgevangenen. De volgende voorbeelden zijn daar slechts een klein deel van:

  "Hel" in Khmelnitsky: Russische raketten raken een groot munitie- en wapendepot (Video's)

Met name in maart 2022 werden Oekraïense soldaten gefilmd toen zij Russische krijgsgevangenen in hun benen schoten en hen daarna mishandelden. Dergelijke acties van Kiev’s troepen zijn dus geen “aparte gevallen”, maar gewoon gedrag.

Helaas is het onwaarschijnlijk dat de oproepen van Russische zijde tot een onderzoek naar de moord op ongewapende Russische krijgsgevangenen in Makeevka tot een echt onderzoek zullen leiden. Westerse diplomaten en de propaganda van de MSM zullen zoals altijd de criminele essentie van het Kievse regime negeren en bewezen oorlogsmisdadigers blijven promoten als “helden die de democratie verdedigen”.

Bovendien toont de hoeveelheid bewijsmateriaal voor oorlogsmisdaden door de Kievse strijdkrachten aan dat deze opzettelijk worden gepleegd. Al deze zaken gooien brandstof in het vuur van de haat en dat is wat de sponsors van het Kiev-regime echt willen. Na het begin van de Russische militaire operatie in Oekraïne zei Vladimir Poetin dat het voor Moskou gemakkelijker zou zijn om met het Oekraïense leger te onderhandelen dan met politici. Echter, met de duidelijke en massale betrokkenheid van eenheden van de Oekraïense strijdkrachten bij oorlogsmisdaden, wordt elke vorm van anti-Westerse acties door hen, om een einde te maken aan het regime in Kiev en een akkoord te bereiken, zeer onwaarschijnlijk. Het antwoord is eenvoudig: een groot deel van de leden van de Kievse strijdkrachten is direct of indirect betrokken bij deze misdaden.

Update:

  Oekraïnes grootste en meest moderne stad heeft geen elektriciteit of stromend water - Missie volbracht?

Dmitry Medvedev, vice-voorzitter van de Russische Federatieraad heeft zich hierover publiekelijk uitgesproken:

“Vele jaren geleden kreeg ik op de universiteit les in strafrecht. En ze zeiden dat de straf uit twee elementen bestaat: straf enerzijds en voorwaarden voor de correctie en heropvoeding van de schuldige anderzijds. En alleen de doodstraf is om voor de hand liggende redenen een zuivere straf. Volgens het principe “leven voor leven”, bekend sinds de tijd van het Oude Testament (Leviticus, 24:20).

De Oekraïense schoften die Russische militairen hebben doodgeschoten, mogen geen andere straf ondergaan, behalve de zuivere straf. Zelfs als het jaren duurt om ze te vinden.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKoningin Máxima van Nederland lobbyt bij G20 voor digitale ID
Volgend artikel50% van het Oekraïense energiesysteem vernietigd: 12 Brigades vast in Kherson – VS: Evacueer steden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • Telegraaf noem je die ook progessief Nehemia, heeft daar niks mee te maken, Putin die Rusland herstelde moet vallen en daar doen alle kanalen aan mee, geen stijl,wnl,bnnvara,kro,ncrv,tros allemaal hetzelfde verhaal!!!
   Ik vind het ergste dat er geen souverein denkenden meer zijn in de gewone media, wel in het alternatieve circuit en dat bezoek ik dan ook maar verder een eentonig en dictatoriaal verhaal.

 1. Een onderzoek is echt niet nodig, in gevolg alle ukris afslachten niet een gevangen nemen .
  Deze cokesnuiver door de takken versnipperraar trekken

 2. Alle Oekraïense soldaten en de buitenlandse huurlingen krijgen allemaal drugs toegediend. Dit maakt ze extreem agressief en moorddadige moordmachines, tevens onderdrukt het hun angst zodat zij zich onoverwinnelijk voelen. De zelfde drugs die ISIS in Syrië kregen. Want beide vechten op de exacte zelfde manieren. Hieraan kunnen we duidelijk het visitekaartje van de CIA en de M16 in terug zien. Die drugs komt overigens uit Nederland. Nederland werd in de 1e wereldoorlog er stinkend rijk van. Nederland is altijd al een bolwerk van drugsmiddelen voor oorlogsdoeleinden geweest door de geschiedenis, daar is het koningshuis samen met de Rothschilds/DARPA bekend om.

 3. …ik ken de zin die de NL linksen zullen balken: “…wir haben es nicht gewusst…”

  Maar de regiems die deze nazi’s steunen zijn net zo schuldig als degenen die de trekker overhalen….
  Maar ik ben ervan overtuigd, dat Rusland recht zal doen gelden; dat het tuig tegen de muur komt….

 4. Wie de wapens oppakt moet nooit rekenen op meedogen van de vijand bij het verliezen van de strijd. En al zeker geen vertrouwen hebben in een verdrag als politici hun poepgat afvegen met beloften en afspraken…

  Wie de wapens oppakt moet ze oppakken om familie, huis en leven te beschermen en niet stoppen met vechten tot of de dood of de overwinning is bereikt, immers, waarom neem je anders de wapens op dan tot zelfbescherming? Om jezelf daarna totaal over te geven aan de vijand?

  IEDERE andere reden tot het dragen of opnemen van wapens is om anderen te dwingen en dus hun leven en welzijn direct te bedreigen. Ongeacht welk “mandaat” (een woord bedacht om een misdaad als legaal te laten klinken) er is om dat te doen, een mens, al dan niet “gerechtigd” , welke een ander mens met dwang en doodsbedreiging de vrijheid ontneemt mag met alle mogelijke geweld worden gestopt.

  Dat is de eerste en in het DNA vastgelegde oer wet van de mensheid en het bestaansrecht van de mens als wezen: overleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in