De Oekraïense premier Denys Shmygal heeft verklaard dat bijna 50% van het Oekraïense energiesysteem buiten werking is en dat dit cijfer door de laatste Russische bombardementen naar verwachting nog zal toenemen, bericht Warnews24/7.

Ukrenergo meldde dat alleen al op 15 november 15 elektriciteitscentrales beschadigd waren en 1000 km hoogspanningslijnen niet werkten. De infrastructuur die nodig is voor de transmissie van elektriciteit van het westen naar het oosten is beschadigd.

Volgens de Oekraïense premier heeft Oekraïne in deze omstandigheden extra steun nodig van Europese partners in de energiesector, de levering van extra apparatuur en extra financiële middelen.

Elektriciteitscentrales, thermische centrales en waterkrachtcentrales zijn vernietigd.

Volgens het hoofd van de Oekraïense regering houden de Russische raketaanvallen op de kritieke infrastructuur van Oekraïne niet op.

Volgens informatie van de Oekraïense minister van Energie Galushenko lanceerde Rusland alleen al op 15 november ongeveer 100 raketten op Oekraïense steden, wat een van de meest verwoestende aanvallen op het energiesysteem van het land was sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie. Een tweede golf van 50 raketten volgde.

Wat is de periode van herstel van het energiesysteem?

Bij een black-out in heel Oekraïne heeft het energiesysteem drie tot tien dagen nodig om te herstellen. Dat meldt de directeur van het Oekraïense Energieonderzoekscentrum Oleksandr Kharchenko.

“Volgens onze berekeningen duurt het bij een black-out volgens het gunstige scenario drie dagen en volgens het negatieve scenario zeven tot tien dagen om het systeem te herstellen,” zei hij.

Kharchenko merkte op dat het Oekraïense energiesysteem zich na de aanvallen van 15 november probeert te stabiliseren, hoewel de situatie moeilijk blijft.

Amerikanen: Catastrofale gevolgen – Oekraïne zal hulp van het Westen nodig hebben

De Oekraïense autoriteiten hebben zich tot de Verenigde Staten en enkele EU-landen gewend voor hulp bij het herstellen van de energievoorziening na de raketaanvallen. Kiev heeft niet genoeg reserveonderdelen.

  Als ik in de schoenen van Poetin stond, zou ik de energietoevoer naar de EU dichtdraaien

De Oekraïense autoriteiten vrezen dat de aanvallen op de energie-infrastructuur in de komende dagen zullen toenemen en in dit verband vragen zij om hulp bij de voorbereiding op een lange periode van beperkt energieverbruik en de wederopbouw van de infrastructuur, schrijft Politico, waarbij zij twee Amerikaanse congresbronnen en een westerse functionaris die bekend is met de Amerikaanse inlichtingendienst citeert.

Oekraïne heeft generatoren, leidingen en kleppen nodig om zijn energie-infrastructuur te herstellen.

Kiev probeert beschadigde faciliteiten te herstellen, maar als de aanvallen doorgaan, zou dat bijna onmogelijk kunnen worden, aldus een hoge Amerikaanse functionaris.

Mogelijke langdurige stroomuitval zou de strijd bemoeilijken en tot ontheemding van de bevolking kunnen leiden, aldus functionarissen en een adviseur van de Oekraïense regering.

In een dergelijk scenario zou de voedselproductie kunnen stoppen, evenals het verkeer dat nodig is om militaire operaties te ondersteunen.

Uit vrees dat de situatie met de energievoorziening zou verslechteren, zijn sommige Oekraïners het land al ontvlucht, aldus de Oekraïense regering.

Rusland heeft een ander belangrijk militair doel bereikt

De zware aanvallen van de Russische luchtmacht op de infrastructuur van Oekraïne, die meer dan een week duren, hebben niet alleen een kolossale negatieve impact op de energiesector.

Een uitgebreide studie van de situatie laat ons concluderen dat Rusland door de uitgevoerde aanvallen ook een ander zeer belangrijk militair doel heeft weten te bereiken.

De groep van de Oekraïense strijdkrachten, die de afgelopen zes maanden voor de aanval op Kherson was samengesteld, bestond uit twaalf brigades. Nu zit deze schokgolf letterlijk vast bij Kherson.

Het blijkt problematisch voor het Oekraïense commando om een snelle reconstructie uit te voeren en de formaties in andere richtingen te verplaatsen.

Beschadigde bruggen, spoorlijnen en elektrische onderstations hebben de herschikking van troepen zelfs in de dichtstbijzijnde regio Zaporizja bemoeilijkt, om nog maar te zwijgen van de regio’s Kharkiv of Lugansk.

  Een overzicht van Oekrainse misdaden tegen burgers in Donbass op één dag (Video's)

De herschikking van de Oekraïense troepen is dus verstoord.

Anderzijds heeft de overbrenging van 30 duizend militairen en uitrusting van de rechteroever naar andere gebieden van het front de Russische strijdkrachten in staat gesteld de Oekraïense defensie aan te vallen.

Dit is de eerste keer sinds het begin van de oorlog dat de militaire corridors van het Russische leger compacter blijken te zijn dan die van de Oekraïense strijdkrachten.

***

Moonofalabama.org:

In Oekraïne gaat het licht uit – De zorgvuldige vernietiging van energiesystemen in Oekraïne gaat door

Uit de straflijst van vandaag, zoals verstrekt door het Russische ministerie van Defensie:

Op 17 november hebben de strijdkrachten van de Russische Federatie een geconcentreerde aanval gelanceerd, met gebruikmaking van zeer nauwkeurige langeafstandswapens in de lucht, op zee en op de grond, op de faciliteiten van militaire controle, de defensie-industrie en de daarmee verband houdende brandstof- en energie-infrastructuur van Oekraïne.

Het doel van de aanval is bereikt.

Alle raketten hebben de toegewezen faciliteiten nauwkeurig getroffen.

Ik heb geen idee of de laatste regel waar is, maar dat maakt niet veel uit.

Door het treffen van transformatoren van 330 kilovolt in verschillende schakelstations is ongeveer 50% van de distributiecapaciteit van het Oekraïense elektriciteitsnet uitgeschakeld. Deze transformatoren wegen tot 200 ton. Er zijn geen vervangers. Je koopt ze niet op de hoek, maar moet ze bestellen met een jarenlange levertijd. Voor zover ik kan nagaan is Rusland momenteel de enige producent van dat soort transformatoren.

Is het geen oorlogsmisdaad om de infrastructuur die burgers bevoorraadt te vernietigen?

Dat hangt ervan af. Als de infrastructuur uitsluitend voor civiele doeleinden wordt gebruikt, is de vernietiging illegaal. Maar de elektriciteits- en transportinfrastructuur in Oekraïne wordt gebruikt voor civiele EN militaire doeleinden. In een recent stuk van Politico bevestigen Oekraïense functionarissen dat zelfs:

  Opnieuw rakettenregen op Oekraïne - Gigantische stroomproblemen

Oekraïne vertelt zijn bondgenoten dat het misschien niet in staat is te herstellen van meer Russische aanvallen op energiesystemen:

Een onbetrouwbare energiesector kan dodelijke gevolgen hebben, zeggen Oekraïense functionarissen. In recente gesprekken hebben ze daaraan toegevoegd dat het de voedselproductie en het transport zou kunnen stopzetten – kritieke diensten die nodig zijn om militaire operaties te ondersteunen.

Op de straflijst staat ook dit merkwaardige item:

De aanval heeft geleid tot de neutralisatie van de productiecapaciteit voor nucleaire wapens.

Ik vraag me af waar en wat dat is geweest:

Een depot van artilleriebewapening, geleverd door westerse landen en voorbereid om naar de troepen te worden gestuurd is vernietigd.

De herschikking van de reservetroepen van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) en de levering van buitenlandse bewapening aan operatiegebieden zijn gefrustreerd.

De laatste zin beschrijft het werkelijke doel van de aanvallen op de energiesystemen.

Het gebrek aan energie tast het spoorwegnet aan dat wapens van het westen naar het oostelijk front brengt. Het maakt het opnieuw inzetten van eenheden van het ene frontdeel naar het andere zeer moeilijk en tijdrovend. Het geeft de Russische troepen een voordeel wanneer zij het Schwerpunkt van hun aanvallen veranderen van de ene hoek van de frontlinie naar de andere.

Een ander effect van de aanvallen op de elektriciteitssystemen en de daarop volgende stroomuitval in de grote steden is een nieuwe stroom vluchtelingen die West-Europa wil bereiken. Dat zal na verloop van tijd de publieke opinie en de politieke prioriteiten van die landen veranderen. Als zij er niet in slagen de oorlog te beëindigen, zullen zij de last moeten dragen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Westen lokt opzettelijk nucleaire Derde Wereldoorlog uit als deel van de Grote Reset van de Elite

Vorig artikelVideobewijs bevestigt massale executie van Russische krijgsgevangenen door Kiev-troepen in Makeeva
Volgend artikelBloedbad in Ugledar: De Russen hebben Pavlovka van de kaart geveegd – Meer dan 1.400 Oekraïense soldaten dood – Video’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Praten we hier over wat illegaal en legaal is ? Doet cokesnuiver dat ook ? , Nee
  Dus meer bommen er op laat die kutkrengen daar in Ukri maar dood vriezen .
  Russia gevangen soldaten doodschieten mag ook niet maar dat doet de Ukris ook dus meer bommen op alle infrastructuren

 2. Repareer het maar van je eigen centen, de miljarden die je van WEF hoer Ursula von der Lying hebt gekregen. Geen cent krijgen jullie van mij voor dat smerige strontgat Hoerkraïene met dat zooitje smerige agressieve varkens daar. Jullie wilden toch zo graag oorlog? Vreet het dan ook maar op tot de laatste hap.

 3. De EU en haar lidstaten inclusief Amerika wisten het allemaal beter. Met deze mensen kun je niet onderhandelen. Zij moeten letterlijk voor het blok gezet worden, voordat ze het beginnen te begrijpen. Al zal vanaf nu een gigantische vluchtelingen stroom van burgers richting de EU komen. Wat de laatste druppel voor de EU kunnen zijn. Want waar laat je al die miljoenen mensen in een energie schaarse EU. Nu vlak voor de koude winter begint, zal het probleem alleen maar erger maken.

  • Iedereen zal je nu nog uitlachen met.deze uitspraak, maar ik denk dat je gelijk hebt. Mijn vriendenkring is overigens nog steeds overtuigd van militair historicus Chris Pelt dat Oekraine alles inclusief de Krim in augustus heroverd heeft. Jammer voor de Krim, ze hadden nu ten minste nog.stroom,.straks 2 miljoen Krimmers ook geen stroom meer. Verhofstadt neemt overigens ook 10 vluchtelingen in zijn van ons.geld verbouwde villa op… evenals Bruls en Kaag

 4. Er gaan.veel Oekraieners deze kant opkomen. Ik zag vandaag ook al weer een.dikke bmw met UA kenteken in Arnhem en in een winkel een ‘ rijk uitziend stel’ rondlopen ( taal leek russisch)

  We gaan het meemaken, maar ik heb geen kamers meer vrij want mijn kinderen kunnen geen.huis meer vinden…

 5. Die Zelenski dacht met hulp van het (corrupte en blinde) westen eventjes weerstand te kunnen bieden aan Rusland. Wat een lachtertje. Na de aanslag op de Krim brug laat Rusland eventjes zien dat ze in staat zijn om het hele land terug naar het stenen tijdperk te kunnen sturen door alle elektriciteit uit te schakelen. We zijn zo afhankelijk van elektriciteit, zonder goed werkend elektriciteitsnet ben je een weerloos slachtoffer. Het zal niet lang meer duren voordat de realiteit begint door te dringen dat je niet kunt winnen van Rusland, zelfs niet als je heel het westen achter je hebt staan. Als er nog enige intelligentie aanwezig is in het Oekraïne regime snel gaan onderhandelen en hopen dat je nog een stuk van je land mag houden. Hoe eerder ze daarmee beginnen hoe beter het eindresultaat. Ze hebben al heel veel verspeeld. Ze hadden beter voordat de speciale militaire opgeratie begon kunnen luisteren naar Poetin en doen wat hij vroeg (neutraliteit behouden en de Russisch sprekende Oekraïners in hun waarde laten), dat had ongelooflijk veel mensenlevens en materiaal gespaard. Ook voor Europa was dat een veel beter scenario geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in