Verschillende ongelukken met migranten op de Middellandse Zee

4

Minstens elf migranten zijn op zondag overleden toen een boot kapseisde voor de kust van Libië op weg naar Europa.

Safa Msehli, woordvoerder van het VN-migratieagentschap IOM, zegt dat de informatie afkomstig is van tien migranten die door lokale vissers en door de kustwacht uit de zee zijn gered.

Het dodelijke ongeluk volgt op twee andere bootongelukken – een op donderdag en een op maandag – die in totaal twintig migranten het leven hebben gekost in de Middellandse Zee.

Volgens de IOM zijn er dit jaar tot nu toe ongeveer 500 mensen omgekomen tijdens de gevaarlijke overtochten van Libië naar Italië.

Frontnieuws wil aanstippen dat er voorheen bijna dagelijks nieuwe vluchtelingenboten naar Australië kwamen. Duizenden zijn onderweg verdronken. In juli 2013 heeft Australië zijn beleid volledig veranderd. Marineschepen stoppen nu alle vluchtelingenboten.

De boten worden teruggesleept naar de territoriale wateren van het land waar ze vandaan komen, meestal Indonesië. Als het land niet kan worden geïdentificeerd, worden de boten naar Papoea en Nieuw-Guinea gesleept, waar speciale opvangkampen zijn opgezet.

Hier worden de vluchtelingen opgesloten voordat hun zaak wordt berecht. Maar zelfs degenen die geacht worden voldoende gronden voor asiel te hebben, worden niet toegelaten tot Australië.

Zij worden gedwongen te kiezen tussen terugkeer naar hun vaderland of vestiging in het arme Papoea-Nieuw-Guinea.

Tegenwoordig zijn er geen boten meer en verdrinken ze niet meer op zee buiten Australië. Dat is pas humaan.

Italiaanse generaal eist een zeeblokkade voor de Afrikaanse kust en roept indirect op tot opstand tegen Rome

  Mensensmokkelaars: "We hebben onze undercover-mensen op NGO-schepen"
Vorig artikelMiddelbare scholieren wijzen erop dat de nieuwe klasgenoot eruit ziet als veertig – beschuldigd van intimidatie
Volgend artikelDagboek beschuldigt Biden van seksueel misbruik van zijn dochter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

  1. Gezien het aantal verdronken “vluchtelingen” in de Middellandse Zee, vraag ik mij af : kan daar nog wel normaal gevaren worden ? Kan men in bijv. Italië en/of Spanje nog , zoals vroeger, nog normaal vanaf het strand een stuk de Middellandse Zee in zwemmen of moet de zwemmer zich , al zwemmend , doorlopend een weg banen door ál die daar drijvende lijken van verdronken “vluchtelingen” ?

    • Je kan wel weer veilig surfen zonder dat er haaien naar je beginnen te happen op je plank.
      Die zwemmen vol gevreten rond nu met dat overschot aan voedsel.

  2. De Australische aanpak van de overlast gevende bootparasieten lijkt mij toch een stuk humaner en een voorbeeld functie voor de EU. Hoe Europa onder de EU druk zwicht voor meer migratie zou de Australische aanpak moeten prevaleren.

    Echter het communistische bolwerk Brussel blijft hameren op een gezamenlijke aanpak en quota voor elke EU lidstaat, jammer genoeg voor Ursula von der Leyen liggen de zgn. Visegrad landen lekker dwars, dat is het enige optimisme wat ik van dit ondemocratische megalomane gedrocht de Europese Unie vind.

  3. Ach ja;de Mustafa’s gooien soms wat kinderen en vrouwen overboord om sympathie te winnen…. kijk maar eens goed naar WAT de “slachtoffers” zijn. En tel goed; als een boot stampvol zit, hoe kunnen er dan 20 verdronken zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in