Het Italiaanse marineschip “Sibilla” dat het Albanese schip Kateri ramde en tot zinken bracht © Eugenio Castillo / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Volgens verschillende Italiaanse media, waaronder Libero en Il Giornale, heeft generaal Vincenzo Santo, voormalig stafchef van de NAVO-strijdkrachten in Afghanistan en een vooraanstaand deskundige op het gebied van de politiek-militaire situatie in Noord-Afrika, zich uitgesproken voor een zeeblokkade voor de kust van Libië en Tunesië. Alleen een zeeblokkade door de Italiaanse marine in nauwe samenwerking met de Tunesische en Libische marine en speciale eenheden zou kunnen bijdragen aan het neutraliseren van de toegangspunten voor illegale migranten.

Generaal Santo verwijst naar het historische voorbeeld van de zeeblokkade van het Otranto-zeekanaal, die de toenmalige voorzitter van de Raad, Romano Prodi, bij decreet van de minister van Binnenlandse Zaken, Giorgio Napolitano, op 28 maart 1997 heeft bevolen. Deze blokkade werd samen met de Albanese regering van Bashkim Fino uitgevoerd om te voorkomen dat grote aantallen Albanese migranten de oversteek zouden maken. De blokkade eindigde tragisch in augustus van hetzelfde jaar toen het Italiaanse oorlogsschip “Sibilla” een boot met 120 migranten aan boord ramde en tot zinken bracht, waarbij 81 migranten verdronken, meldt Unser Mitteleuropa.

Generaal Santo zei letterlijk:

Er is een andere strategie nodig om de illegale immigratie een halt toe te roepen. Het is noodzakelijk om van woorden naar daden te gaan. Zonder een rigoureuze aanpak tegen de blokkade schendingen zal er niets worden bereikt, aangezien achter de migranten een kolossale criminele organisatie schuilgaat die hen motiveert om hun land van herkomst te verlaten, en anderen in Italië die van hen ontvangst leven.

In een reactie op de anti-migrantenverordening van de gouverneur van de Siciliaanse regio Nello Musumeci zei generaal Santo:

Helaas zal Musumeci’s moed in Rome aan dovemansoren gericht zijn, maar zijn initiatief kan een politiek signaal van fundamenteel belang worden. Namelijk een rebellie die, ondanks het bevoegdheidsconflict tegen de regionale inmenging in de migrantenkwestie dat naar voren werd gebracht door minister Lamorgese, binnenkort door andere gouverneurs en burgemeesters zou kunnen worden nagebootst. Zo is de burgemeester van Messina, Cateno De Luca, al verder gegaan dan simpele solidariteit met Musumeci en heeft hem opgeroepen om “het volk te leiden tot een opstand tegen Rome”.

Het nieuwe spannende Italië

  Duizenden Italianen staan in de regen in de rij voor eten - asielzoekers gooien het weg
Vorig artikelMigrant ontsnapt aan zeven (!) Duitse politieagenten
Volgend artikelRittenhouse heeft niets verkeerd gedaan!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Generaal roept opstand tegen Rome? Vergeet niet na te denken waar al deze rotzooi wat ons overkomt vandaan komt!
  In Brussel geven ze hiervoor de toestemming en medewerking.
  Deze invasie van immigranten is erger geworden na de ondemocratische ongevraagde oprichting van de EU.
  En geloof mij ze gaan door tot de blanken zwaar in de minderheid zijn. Pas als het volledig uit de hand gaat lopen, komt de kreet!
  Tja, das habe wir nicht gewust.

 2. Hopelijk lukt het en breidt het zich uit over de rest van Europa. Laten we ook beginnen met de deportatie van Turken. Erdogan zet ook de sluizen open door migranten door te laten.

 3. Wat is de beste oplossing?
  1) Amnestie verlenen aan de huidige en voorgaande leiders onder voorwaarde dat ze grootschalige remigratieprogramma’s opstarten (dan worden de plannen door de meeste mensen ondersteund)?
  2) Alle leiders van de afgelopen 40 jaar aanklagen en vervolgen voor genocide en zelf remigratieprogramma’s opstarten (waarbij een deel van de samenleving geen steun zal verlenen)?

 4. Zelfs generaal Vincenzo Santo laten ze lullen, besteden geen aandacht aan zijn smeekbede voor veiligheid, overal in Europa en natuurlijk Amerika is de umvolkung met gemiddeld laagbegaafde, incest asieleisers hetzelfde laken en pak, de vraag die blijft is; hoe lang duurt het voor het verzadigingspunt bereikt is ergens in Europa.

  De Verenigde Staten gaat absoluut richting een burgeroorlog, op de verkiezingsdag 3 november of gelijk daarna, het maakt niet uit wie er wint Trump of Biden, beiden hebben de hakken stevig in het zand gezet, wachtende op de uitslag. Denk dat wanneer de ellende uiteindelijk losbreekt in de VS dat het niet lang daarna ook tot zware ongeregeldheden of schermutselingen komen ergens in Europa, vreet mijn pet op als het niet in Franrijk start.

 5. Adriaan W.
  In een CIA rapport van 2005 werden burgeroorlogen voorspeld in alle grote Europese steden, omwille van sociale en raciale redenen. En ik denk het ook dat in Frankrijk het startschot zal gegeven worden. Herinner 1789 !!! Waarna het als een lopend vuur zich zal verspreiden over de rest van de EUSSR.
  De 5de colonne en het Paard van Troje zit dan ook al massaal binnen de grenzen, en na een lange mars door de instellingen, is het overheidssysteem van elk land, ook al onder controle. De bevolking is ontwapend. De veiligheidsdiensten stellen niet veel meer voor, ze zijn immers ook geïnfiltreerd, en de legers zijn een samenraapsel allerhande , zonder de minste slagkracht. Dus, van waar gaat het verzet komen ?? Ik weet het niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in