Foto: Tanker met vloeibaar gas © sakhmedia / freepik

Europa heeft vertrouwd op Amerikaanse LNG-invoer om het verlies van Russisch gas te compenseren: in september ging bijna 70% van de Amerikaanse LNG-export naar Europa. Op lange termijn zal Europa andere bronnen van aardgas moeten vinden, aangezien de voorraden in de komende winter waarschijnlijk zullen slinken. Uiteindelijk zal Europa de vraag naar aardgas in de toekomst moeten verminderen omdat er nog maar weinig aanbod is, bericht Oilprice.com.

Volgens BloombergNEF kan Europa niet alleen vertrouwen op de invoer van Amerikaans LNG om de gasleveringen via pijpleidingen te compenseren die het van Rusland misloopt wanneer het na het einde van deze winter zijn voorraden begint aan te vullen.

Tot dusver is Amerikaans LNG dit jaar van cruciaal belang geweest om te voldoen aan de vraag in Europa, dat op zoek is naar gas en bereid is meer te betalen voor leveringen op de spotmarkt.

De Verenigde Staten verschepen recordvolumes LNG naar Europa om de EU-bondgenoten te helpen en bijna 70% van alle Amerikaanse LNG-export ging in september naar Europa, volgens gegevens van Refinitiv Eikon die door Reuters worden geciteerd.

De aanzienlijke daling van de Russische gaslevering dit jaar vond echter pas in juni plaats, wat betekent dat Europa eerder dit jaar nog een voorraad Russisch gas kon aanleggen.

Met het oog op de winter van 2023/2024 zal het gat in de gasvoorziening in Europa echter veel groter zijn zonder Russisch gas. Europa zal niet veel Russisch gas invoeren – of helemaal geen als Rusland de leveringen via de enige nog operationele verbinding via Oekraïne en TurkStream stopzet – in vergelijking met de relatief stabiele invoer uit Rusland in de eerste helft van dit jaar, voordat Moskou in juni begon met het geleidelijk verminderen van de volumes via Nord Stream tot het stopzetten van de pijpleiding begin september.

  Gonzalo Lira - op borgtocht, op motor, aan de grens, asiel aan het aanvragen in Hongarije

“De stijging van jaar tot jaar is niet voldoende om een totale vermindering van de Russische aanvoer via pijpleidingen te compenseren, aangezien minder dan de helft van deze volumes wordt gedekt door een toename van LNG”, aldus BNEF-analist Arun Toora.

“Het goede nieuws is dat Rusland bijna zijn laatste kaart heeft gespeeld in termen van hefboomwerking op gas in Europa. De uitdagingen voor Europa zullen echter niet verdwijnen met de narcissen van de volgende lente”, zei het Londense adviesbureau Timera Energy begin oktober in een vooruitblik op de wintergasmarkt.

Zonder het grootste deel van de Russische gasaanvoer zal Europa volgend jaar waarschijnlijk ongeveer 40 bcm aan extra verloren Russische stromen moeten compenseren. LNG alleen kan niet aan dit volume voldoen, gezien het gebrek aan nieuwe wereldwijde liquefactiecapaciteit op korte termijn, ook in de VS, de beperkte verdere vraagelasticiteit in Azië en de beperkingen van de Europese hervergassingscapaciteit. Daarom zal de Europese vraag moeten dalen, aldus Timera Energy.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Duitsers lachen nu niet meer – Rusland stopt de gastoevoer door belangrijke gaspijpleiding naar EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland schort deelname aan Oekraïense graanovereenkomst op na “massale” drone-aanval op Zwarte Zeevloot (Video’s)
Volgend artikelHet officiële narratief over Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Turkije voert Russische olie in, mengt ze met olie van Azerbaidzan en Qatar en verkoopt die aan Europa. Omdat de EU onmogelijk kan detecteren of er Russische olie in het mengsel zit, aanvaarden die stommeriken die olie.

  • Gewoon weer paard en wagen joh, zoals de Amish in de VS, stuur een delegatie naar die volkeren voor informatie wat de beste aanschaf is

 2. (Amerikaans LNG kan het Russische aardgas dat Europa is kwijtgeraakt niet vervangen)

  Dat is toch ook de bedoeling, Europa kapot maken.!
  En op deze manier gaat dat zeker lukken…
  Kijk eens goed om je heen.

  • Dat zou een grote boem geven. Dan kunnen ze de overlevenden wijsmaken dat het atoombommen waren en dat niemand nog buiten mag ivm nep straling. Allemaal binnen blijven en verhongeren. Leugens leugens leugens… non-stop leugens.

  • Rusland zou die dingen als ze hier op aan komen ergens midden op de oceaan moeten torpederen, ze moeten de Foute USA en UK bestrijden, raken, tot hier en niet verder, you shall not pas 😉

 3. ‘Op lange termijn zal Europa andere bronnen van aardgas moeten vinden, aangezien de voorraden in de komende winter waarschijnlijk zullen slinken. Uiteindelijk zal Europa de vraag naar aardgas in de toekomst moeten verminderen omdat er nog maar weinig aanbod is, bericht Oilprice.com.’

  Pfffhaha… alles is een leugen… echt alles. De aardkern maakt onbeperkt gas en olie aan. Zo werkt de aardkern. Nederland heeft de grootste gasbel van Noord Europa, maar ze hebben ons met fracking wijsgemaakt dat gas oppompen aarbevingen veroorzaakt. We worden zo fucking hard belazerd. ALLES is een leugen… ALLES is fake. Allemaal met als doel om ons ALLES af te nemen tot het leven onleefbaar wordt. De vijand is de planeet en de mensheid aan het uitroeien. De great reset heeft als doel om de huidige mensheid te vervangen voor transhumane slaven. ALLES WAT WE NU MEEKAKEN IS FAKE, EEN LEUGEN OM DIE GREAT RESET TE REALISEREN DOOR HET LEVEN OP AARDE EVEN ONMOGELIJK TE MAKEN. Ze ruimen ons op, alhoewel wij eigenlijk onszelf opruimen door dom alle bevelen op te volgen ipv na te denken. Zodra wij zijn opgeruimd krijgen nieuwe generaties een verhaal voorgeschoteld dat wij onszelf met atoombommen hebben vernietigd en dat de hele aarde onleefbaar is behalve in de tristate cities die ze voor ons bouwen. Ze willen ons opsluiten in grote metropools, volledig afgesloten van de natuur. IK BESEF HET STEEDS BETER, ALLES IS EEN LEUGEN.

  • @Naam*…….

   Kijk aan. gelukkig nóg iemand die het hele plaatje overziet…….

   Olie is NIET FOSSIEL overigens, dit hebben de Rockefellers ervan LATEN MAKEN om zodoende de EINDIGHEID te bewerkstelligen……maar dit begrijpen velen niet of willen het niet begrijpen.

   Zelfs iemand als Dr. Daniele Ganser waarmee ik mailcontact heb gehad omtrent dit gegeven wil er niet aan. Dit heb is destijds gedaan, indien ik me goed herinner een jaartje of 3 geleden, omdat hij het boek dat o.a. ging over PEAKOIL had uitgebracht.

   Ik heb hem destijds de bewijzen op een presenteerblaadje aangereikt maar hij wilde er niet aan!!

   Maakt niet uit. Olie wordt idd aangemaakt in ongelooflijke hoeveelheden en ALLE bronnen cq boorputten welke ooit zijn “opgebruikt en dichtgedraaid” kunnen na verloop van enkele jaren weer gewoon worden opengedraaid en verder in productie worden genomen.

   Maar goed, er zijn nog steeds mensen die geloven in de “maanlandingen, satellieten, ISS (hahahahahaha), atoombommen (hahahahaha) en andere waanideetjes van de smeerpijpen elite om ons of bang of arm te maken en houden…..

   Dom dom dom dom….

   We moesten ons beter organiseren en er per direct een simpel einde aan maken wat gewoon mogelijk is maar niemand durft want……ja wat want!?

   Schijt maak verder in de broek…..de finale komt eraan hoor en die gaat een echte KLAPPER worden…..iets wat nog nooit heeft plaatsgevonden………..iets wat nog nooit iemand heeft gezien…….staat nagenoeg om het hoekje….en maar bang voor de BOM, de “aanstaande hongersnood”, de what the fuck…..

   Vorm verdomme nog aan toe groepen en maak afspraken…de islamitische hordes zullen NIEMAND sparen laat dat vooral duidelijk zijn.

   Mijn God hoe krijg je een volk eens eindelijk een heel klein beetje wakker…….

   Maar goed, kijk maar wat jullie ermee doen….

   Ik ben woonachtig in de taille van Limburg…….en time is tickin’…….capiche

   Gladiator

   • Dat klinkt bekent, de meeste zijn zo geprogrammeerd alsof ze enkel figuranten zijn in deze fictieve wereld Dat ze de werkelijkheid niet kunnen of willen zien. Al leg je ze uit met plaatjes, schriftelijke onderbouwde bewijzen, voorbeelden en je verhaal leg je uit in Jip en Janneke taal, dan nog willen ze het niet erkennen. Bij hen is de optel som van 2 + 2 = 4 niet juist bij hen is dat 5 en je krijg ze niet aan hun verstand dat het 4 is. Maar als de reguliere media iets verzint, waar geen bewijzen of wat dan ook om het te kunnen staven. Dan geloven zij het direct. Deze mensen zijn dan ook alle geïnjecteerd. Het meest frustrerende eraan is dat dit hele volksstammen zijn, die jouw er voor belachelijk willen maken, dat je zogenaamd volgens hen onzin verkondig, ze jouw uit gaan sluiten, discrimineren en demoniseren en kleineren en noem maar op.

    • Fletcher Prouty was een verbindingsman tussen het Witte huis en de CIA en daarom in een vroeg stadium reeds op de hoogte van de ware achtergrond van de moord (eigenlijk staatsgreep) op president Kennedy.

 4. Toelichting uit de VS. De VS heeft nog 25 dagen diesel voor alles wat diesel gebruikt. Na die 25 dagen is het een ramp en ligt alle transport en de industrie in de VS plat. Om over de meestal strenge winters maar te zwijgen omdat de sneeuw niet kan worden geruimd, woningen niet kunnen worden verwarmd etc.. Europa zal dus ook geen LNG ontvangen want die tankers varen op diesel. Het zelfde staat hier ook te wachten wat daar gaat gebeuren. En dat Rusland zijn laatste kaart heeft verspeeld is dus kul. Dat is gewoon de laatste promo kreet om hun “sancties tegen Rusland goed te praten”. Brussel zal het niet koud krijgen en gaan ook niet in jassen zitten vergaderen omdat de thermostaat gewoon heel hoog staat om de enorme vergaderruimten te verwarmen met gas uit Groningen!

  • Bloomberg meldt dit ook, echter stelt dat er wel grote aanvoer van diesel onderweg is. ik ben niet kundig genoeg om in te schatten of usa mbt diesel echt probleem heeft. wel dank voor je reactie wat me weer tot nadenken zet.

 5. Eigenlijk is dit oliedom van Amerika. Ze exporteren nu hun kostbare natuurlijke grondstoffen en worden betaald met hun eigen waardeloze Mickey Mouse money. Tegelijkertijd stijgen ook voor de gemiddelde Amerikaan de prijzen. Rusland ontdoet zich van haar kolonisten door haar zeldzame, eindige en dure grondstoffen niet meer voor kraaltjes te verkopen en de EU helpt haar bij deze “vrijheidsstrijd”, Poetin zou ons in de greep hebben en chanteren via de gaskraan. In feite was het andersom… tot voor kort was Poetin financieel van ons afhankelijk

 6. Het stuk begint met gelul.
  Er is helemaal geen verminderd aanbod. Er is in het westen onwil om Russisch gas af te nemen en dat is echt heel wat anders dan een verminderd aanbod.

  Het stuk eindigt ook met gelul met de bewering dat er naar wat andere bronnen moet worden gezocht. Wat Europa moet doen is die WEF-regenboog-kontneukers in de regeringen oppakken, berechten en ophangen wegens landverraad, moord en samenzwering, daarna normale betrekkingen met Rusland aanknopen en hen vriendelijk, beleefd en vooral nederig de verontschuldigingen aanbieden, om dan vervolgens hen te vragen om te helpen met die yankee-invloed hun landen uit te flikkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in