In lijn met haar noodlottige imperiale implosie draait de door de Verenigde Staten geleide militaire machine die bekend staat als de NAVO wanhopig op volle toeren – om de oorlogsspanningen op beide halfronden van de wereld aan te wakkeren.

Het wereldbeeld is tegelijk afkeurenswaardig en schandalig, en toch worden de consumenten van de westerse bedrijfsmedia overstelpt met leugens, drogredenen, afleidingen en verlokkingen, schrijft Strategic Culture.

Kijk om te lachen eens naar deze video van Canadese parlementariërs die zich voordoen als bezorgde democraten door rond te paraderen op roze hoge hakken. Serieus, is dat hun grootste zorg? En zoals gewoonlijk laten de media hun overvloedig zien om ervoor te zorgen dat het westerse publiek verzadigd wordt met dergelijke onbenulligheden.

In de komende weken en maanden voert de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie uit de Koude Oorlog haar grootste oorlogsmanoeuvres ooit uit, niet alleen in het gebruikelijke transatlantische gebied, maar ook in Azië en de Stille Oceaan.

De oorlogsoefeningen in Europa zijn naar verluidt de grootste ooit sinds de oprichting van de NAVO in 1949 na de nederlaag van nazi-Duitsland. Hetzelfde geldt voor de oorlogsoefeningen in Azië en de Stille Oceaan. Samen bevestigen zij dat China samen met Rusland in het vizier van de NAVO is.

Maar deze provocerende manoeuvres – laten we het gewoon noemen wat het is: agressie – worden op de een of andere manier genormaliseerd door de westerse mainstream media.

Ook op een moment dat het westerse publiek bruut wordt verpletterd door dictatoriale economische bezuinigingen, zoals in ons interview deze week wordt besproken.

De westerse nieuwsmedia zijn een regelrechte schande en belediging geworden voor de intelligentie en het fatsoen van het gewone publiek. Zelfbenoemde bolwerken van journalistiek en publieke informatie, zoals de New York Times en de BBC, zijn meesters in het gebruik van stroperige syntaxis om de door de VS geleide wereldwijde oorlogsmobilisatie te verhullen als “defensieve oefeningen”, terwijl het in werkelijkheid voor de meeste mensen duidelijk zou moeten zijn dat het snode doel is om de spanningen op te stoken en de wereldwijde vrede en veiligheid aan te tasten.

Het is crimineel roekeloos van Washington en zijn bondgenoten om de wereldhelften tegelijkertijd te militariseren in een tijd van al beladen spanningen met de kernmachten Rusland en China. En, nogmaals, die betrekkingen zijn beladen door Rusland en China voortdurend te demoniseren als agressieve, expansionistische mogendheden, terwijl het in werkelijkheid de door de VS geleide westerse imperialistische as is die schuldig is aan het projecteren van zijn eigen plunderingen.

  Opnieuw eindigt een slechte week voor de Kievse strijdkrachten (Video's)

Rusland streefde naar een politieke veiligheidsregeling voordat het conflict vorig jaar in Oekraïne uitbrak. Moskou werd door het Westen genegeerd. China heeft herhaaldelijk gepleit voor het beëindigen van de Koude Oorlog-mentaliteit en voor een multipolaire dialoog en samenwerking. Beijing wordt door Washington en Europa moedwillig verguisd en gekarikaturiseerd als “autocratisch” en een “veiligheidsbedreiging”.

De Amerikanen en hun vazallen gebruiken narcistische zelfingenomen retoriek over op regels gebaseerde orde en werelddemocratie, terwijl zij in de praktijk elke gelegenheid aangrijpen om conflicten op te voeren. Dat komt omdat militarisme, oorlog, conflicten, verdeeldheid en spanningen – dood en vernietiging – de levensader zijn van het door de Amerikanen geleide kapitalisme.

De zogenaamde Defender-oorlogsoefeningen van de NAVO beginnen deze maand in Europa en zullen uitmonden in meerdere andere grootschalige manoeuvres met even melige namen als Noble Jump en Dynamic Guard (George Orwell eat your heart out!).

Volgens Seymour Hersh vormden de BALTOPS-oorlogsspelen van afgelopen juni de dekmantel voor het opblazen van de Russische Nord Stream-gaspijpleidingen in september door duikers van de Amerikaanse marine, op persoonlijk bevel van president Joe Biden.

Dit jaar is de grootste inzet van Amerikaanse troepen en vliegtuigen op het Europese continent sinds 1949. De New York Times prijst de “VS is terug in het hart van de Europese defensie”. De pure idiotie en goedgelovigheid van de New York Times en andere westerse media zijn onthutsend.

De komende NAVO-operaties strekken zich uit van IJsland in de Noordzee tot Duitsland en de Baltische Zee, helemaal tot aan Roemenië en de Zwarte Zee. Bij de massale mobilisatie zijn alle leden van het 30 landen tellende NAVO-blok plus partnerlanden betrokken. Het doel is volgens de militaire commandanten “offensieve simulatie” en het vormen van een “oorlogsalliantie”. En toch blijven de westerse media ons vertellen dat het allemaal om “verdediging” gaat. Deze media zijn dus medeplichtig aan het normaliseren van agressie.

Het is veelzeggend dat de NAVO-leden steeds meer worden samengevoegd onder één enkel militair commando van de Verenigde Staten en dat de belangrijkste doelstellingen “interoperabiliteit” en “snelle inzetbaarheid” zijn. Het nieuwe lid Finland zal deelnemen, waardoor dit jaar de NAVO-troepenmacht in de buurt van de noordwestelijke grens van Rusland wordt verdubbeld.

  Geconditioneerd voor oorlog met Rusland

Duitsland zal tijdens de komende oefeningen dienen als steunpunt voor alle NAVO-strijdkrachten. Volgens de Duitse luchtmachtcommandant luitenant-generaal Ingo Gerhardt “wordt er een boodschap naar Rusland gestuurd”, zoals geciteerd door de U.S. Air Force Times.

Welke boodschap kan dat zijn? Een brutale en verfoeilijke echo van Operatie Barbarossa, de massale invasie door nazi-Duitsland van de Sovjet-Unie in juni 1941, waarbij tot 30 miljoen Sovjetburgers omkwamen.

Ondertussen houden de Verenigde Staten en hun NAVO-partners aan de andere kant van de wereld recordbrekende oorlogsoefeningen in Azië en de Stille Oceaan. De “Noord-Atlantische (sic) Verdragsorganisatie” zou het mandaat voor een dergelijke mobilisatie in de Stille Oceaan toch zeker moeten ontkrachten. Maar daar heb je het al. De wereld is niet genoeg!

Bij deze “oorlogsspelen”, bekend onder de naam Talisman Sabre, zijn de VS, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Australië en Nieuw-Zeeland betrokken. Ook Japanse strijdkrachten, Zuid-Korea, de Filipijnen, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en andere landen zullen aan de oefeningen deelnemen. Deze oefeningen vinden plaats in het kader van Washingtons nieuw gevormde AUKUS-alliantie met Groot-Brittannië en Australië, waarbij Australië een centrum voor kernonderzeeërs wordt voor de Verenigde Staten om China beter te kunnen aanpakken. De ongekende manoeuvres in de regio Azië-Stille Oceaan volgen ook op een reeks verklaringen van Pentagon-commandanten die uitdrukkelijk oproepen tot paraatheid voor een oorlog met China.

Er vinden deze zomer dus twee historische militaire gebeurtenissen plaats waarbij Duitsland en Japan betrokken zijn, de twee verslagen agressiemachten van de Tweede Wereldoorlog die het Russische en Chinese volk enorme dood en leed hebben berokkend. Het dodental in China, veroorzaakt door het keizerlijke Japan, wordt geschat op 20 miljoen.

En toch zijn diezelfde twee naties – Duitsland en Japan – met hun verachtelijke geschiedenis van oorlogsmisdaden opnieuw bezig met neo-imperiale agressie onder leiding van Washington. Elke overlevende van de Tweede Wereldoorlog moet wel verbijsterd zijn over het verschrikkelijke déjà vu. Iedereen met gezond verstand zou ook ontzet moeten zijn.

De belangrijkste impuls voor deze verdorvenheid is de doodsstrijd van het Amerikaanse imperialisme en zijn kapitalistische economie. De Verenigde Staten en hun westerse volgelingen ondergaan allemaal een existentiële crisis van historisch falen in hun kapitalistische samenlevingen. Net als in eerdere perioden van de geschiedenis is de uitweg uit dergelijke terugkerende crises in het kapitalistische systeem het voeren van oorlog. De Eerste en Tweede Wereldoorlog waren het afschuwelijke resultaat met een gecombineerde dodentol van wel 100 miljoen mensen.

  Britse huurling "CossackGundi" geeft zich over aan de Russische strijdkrachten in Mariupol Oekraïne - Betekent waarschijnlijk levenslange gevangenisstraf in Rusland of Syrië

Vandaag de dag bevinden de door de VS geleide kapitalistische westerse naties zich in dezelfde uitzichtloze situatie. Daarom slepen de Amerikaanse leiders van het westerse kapitalistische systeem – de banken, ondernemingen, oligarchen enzovoort – hun politieke en mediafiguren mee om tegen elke prijs aan te zetten tot oorlog. Net als in vorige periodes wordt oorlog verkozen boven bijvoorbeeld een socialistische revolutie tegen de kapitalistische orde. De vraag is echter of de westerse oorlogsstokers deze keer hun verachtelijke ontsnappingsroute niet kunnen uitvoeren, omdat a) Rusland en China te sterk zijn, en b) omdat deze keer de politieke revoluties in de westerse samenlevingen wel eens werkelijkheid zouden kunnen worden.

Niettemin is het manische westerse oorlogszuchtige instinct nog steeds viraal en een potentieel catastrofaal gevaar.

De proxy-oorlog van Washington in Oekraïne tegen Rusland wordt steeds meer gezien als een ramp: militair, politiek en financieel. De recente Pentagonlekken getuigen van dat absolute debacle en het failliet van de westerse mediapropaganda. Het afgelopen jaar hebben westerse staten tot 200 miljard dollar uitgegeven aan deze zinloze oorlog, terwijl westerse samenlevingen uiteenvallen door armoede en ontbering.

In plaats van zich terug te trekken uit hun rampzalige fouten en misdadige misrekeningen, verdubbelt de door de VS geleide oorlogsmachine de spanningen en agressie tegen Rusland en China. De oorlogsmachine weet per definitie geen andere weg.

Als de westerse nieuwsmedia ook maar een beetje van de onafhankelijkheid en het ethos van openbare dienstverlening hadden waarop zij zich eindeloos beroemen, dan zouden zij de oorlogszuchtigen aan de kaak stellen met voor de hand liggende kritische vragen en opmerkingen.

Maar de Amerikaanse, Europese en Australische media maken deel uit van het probleem. Zij bieden zelfs geen sprankje oplossing. Want dergelijke mediaorganisaties worden gekocht en betaald door de westerse oligarchie die de kapitalistische oorlogsmachinerie leidt.

Hier is het ultieme bewijs. De door de VS geleide NAVO-oorlogszuchtigen voeren praktisch in elke hoek van de wereld oorlog en toch proberen de Goebbels-achtige mediapropagandadiensten ons wijs te maken dat het allemaal voor de nobele “verdediging van de wereld” is. Ze worden ontmaskerd door hun eigen abjecte absurditeit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VS verliezen controle over wereldfinanciën door conflict in Oekraïne – Europa is Ruslands belangrijkste frontlinie – Franse expertVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: De Covid-prikken hebben miljoenen zombies gecreëerd
Volgend artikelVernietigd, verslagen en getekend: Wagner verpulvert Oekraïense hoop (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Blaaskaak info.
  Bidt voor het goede injezelf,!
  Dat jij zelf stand houdt in je geloof dat een goede wereld er aan zit te komen.

 2. Zou de nato brandstof voorde oefening aangekocht hebben in Rusland? Waarschijnlijk wel.
  Gelukkig mogen wij binnenkort nog enkel
  met de fiets rijden..

 3. Twee agenda punten gaan wederom scoren tgv deze klapper voor NAVO en andere deelnemers:
  – depopulatie
  – YOU own nothing

  Geldt niet voor: platina-, gold card abonnees van de club;

  Het bewustzijn niveau zal geen kans krijgen om te groeien. Mi gemiste kans, tgv een abonnement.

  • Mogelijk, is niet ONE WORLD ORDER unipolar – het uitgangspunt maar het middel om het doel te bereiken.
   Upside down
   Is dit multipolair.

   De extravagante methoden die door USA / EU ingezet zijn sinds 2014 zou hierop kunnen duiden.
   Een excuus om tot een RESOLUTE depopulatie te komen dmv oorlogsvoering.
   Vergiftiging ( Corona) was er in 2020 gepland en getekend ruim van tevoren

   Deze oorlog was gepland, lang voor 2014. Om het in een vorm gieten, excuus, hapklare brok te verkopen is dit circus opgezet.
   Biden , Zelensky , EU , iedere acteur zijn taak.

   • Bij de 2e Wereldoorlog was het ook de inzet , depopulatie.
    Men creëerde een ‘ typetje ‘ met de bekende snor noemde deze AH
    En deze ging op oorlogspad.
    zelfde scenario.
    OOK …. De bekende club in Nederland NSB ,
    ruim 35% in deze samenleving
    – die doorgaans niet opgemerkt wordt door de rest-

 4. Goed artikel complimenten daarvoor, mijn reactie zoals eerder, als burger volgen we het voor zover wij kunnen en hoop op de ommekeer en een multipolaire wereld, voor minder gaan we niet!!!

 5. Goh, waar zijn nu die klimaardrammers met hun acties? Waarom gaan ze niet met rubberbootjes op zee? Geven deze m.i. krankzinnige zgn oefeningen geen milieuvervuiling? Of geldt dat alleen voor het gewone volk dat de auto moet laten staan, geen vlees meer mag eten maar insectenzooi om de co2 hoax te bestrijden?
  Zouden de oorlogophitsers ook aan boord zijn? Of zouden ze last van zeeziekte of vliegangst hebben?
  Verdomme, streef naar vrede in plaats van deze krankzinnige, geldverslindende, provocerende acties,
  waarvoor de gewone burger krom moet liggen om die ongein te bekostigen. En niemand weet wat de afloop zal zijn.
  Ik vraag me echt wat voor lieden het zgn democratische Westen regeren. Staat dit ook in het WEF boek?

 6. De schrijver betrap ik er ook weer op “voordat het conflict vorig jaar uitbrak”. Hou toch eens op met die onzin. Dat is de Navo-versie. Het conflict brak uit in 2014. Bij WOII doen ze net het omgekeerde, het werd pas in dec 1941 een w e r e l d oorlog met het betrekken van de USA. Het is geen muggenzifterij omdat het onmogelijk is te discuteren met mensen die beginnen met “Rusland heeft Oekraïne aangevallen”.

 7. grappig…grootste oefeningen ooit….en dn, als de oefening in hun laatste dag zitten….en dan….ineens echte oorlog en de hele NATO weet niet of het echt of nep is….dit is denk ik de meest stomme zet ooit, of de oefening is het excuus om in posities te gaan liggen van waaruit oorlog word begonnen, wereld wijd.
  Dat zou wel eens de dubbele bodem kunnen zijn, met een false flag incident om alles te rechtvaardigen aan de bondgenoten.

  Hoe dan ook, die oorlog komt er al moet de NATO er een paar van zijn eigen bondgenoten voor aanvallen…

  Wat betekend het voor ons: alles bij ali express besteld is foetsie, dus helaas maar die drievoudige buttplug en dat leuke netpakje met open kruis eindigt ergens in een container op de zeebodem….alle winkels gaan acuut dicht, de politie begint alle 18 jarigen m/v/kut alfabetgeslachten op de halen voor ergens te gaan sterven en zal dat met grote ijver doen want zolang ze mensjes blijven aanleveren voor het front ergens hoeven ze zelf niet te gaan….( de drijvende reden om als een beest “je werk/plicht” te doen)…je geld op de bank is ineens weg maar de rekeningen blijven nog even komen….al onze nieuwe burgers gaan in totale plunder en verkracht modus, dus de regering vaardigt het verbod uit tot zelfverdediging…politie is druk doende iedereen alles af te pakken in naam van landbelang…..nou ja, totale chaos en anarchie dus…

  Ik ga vast wat extra drank inslaan om al die waanzin met een halve hanglip en een lodderoog aan te kijken…

 8. Parkeer 2.0 bitchute
  Balenciaga

  Zat net te kijken naar het openlijk promoten van van alles waar je kinderen tegen wil beschermen

  Walgelijke kunst walgelijke foto’s van dooie kindertjes met het gezicht eraf frazledrip
  Het staat er vol van.

  Ik zit anti kraak op het platte land met Mn omgekeerde vlag ALLEEN!!
  en een grote galg met een koperen bel eraan.

  Een stro-man met RIP erop

  Politie gemeente antifa verhuurder alles komt aan Mn deur dreigen en ik trap ze allemaal weg!!!
  bijna geen inkomen 1200€ Pm aan energie contracten die ik elke 2 maand moet verkassen om afsluiting en eindafrekening dan maar op te maken (die gewoon op nog geen 100€ Pm neerkomt) gangstalking zzp rekening die ik niet betaald krijg , rechtszaken negeer , inmiddels drie prima auto ik de schuur die niet meer kan gebruiken omdat ik 400€ Of 600€ Pm verzekering moet ophoesten enz enz en 30 kg kwijt
  Elke ffing dag een blik bonen.
  Gods kelere teringzooi.

  Lafbekkenland!!!

  En Mn buren , boeren die met onteigening geconfronteerd worden halen de omgekeerde vlag weg en pakken de uitkoop euro’s. En kijken me schaapachtig aan.

  Gelukkige gezinnetje met kindertjes op de elektrieke fiets happy happy happy.

  Oogjes toe en snaveltjes dicht
  Zegt meneer de uil/Moloch.

  En ik heb niet eens een reden om voor hun te knokken.
  Ik heb geen kinderen
  om voor te knokken.
  Ik knok voor hun
  en wat doen zij?????

  NIETS!
  Behalve als het hun
  knaken treft piepen ze.

  Oorlog is de-populatie.
  Maar orders zijn orders.

  Kansloos.
  Ik was kansloos bij voorbaat.

 9. Oorlogsgekte ten top. Hoelang gaat de wereld dit nog blijven dulden ? “US reveals simulation of ‘direct clash’ with China over Taiwan. A US wargame concludes that the US military will endure 20,000 casualties during the first week of a simulated Chinese military campaign on Taiwan”. ‘Arm Taiwan to the teeth’.https://english.almayadeen.net/news/politics/us-reveals-simulation-of-direct-clash-with-china-over-taiwan
  https://freebeacon.com/national-security/united-states-fails-to-stop-chinese-invasion-of-taiwan-in-congressional-war-simulation/

 10. Vrede ? : “Syrian Foreign Ministry: The US actions are characterized by banditry, contradict international humanitarian law, and lead to the impoverishment of the Syrian people”
  “Demanding US to exit Syria | Regime’s Ministry of Foreign affairs condemns “stealing Syrian oil”
  https://english.almayadeen.net/latestnews/2023/4/22/syrian-foreign-ministry:-the-us-actions-are-characterized-by
  https://www.syriahr.com/en/296696/
  https://www.presstv.ir/Detail/2023/04/22/702028/Syria-US-Foreign-Ministry-oil-assets-plundering-looting-withdrawal

 11. De VS en zijn debiele vazallen gaan door met perceptie technieken. Machteloze uitingen van militair onkunde. Het westen pleegt zelfmoord.

 12. Quote mijzelf op WeChat op dit artikel: Puppets are as easy to be used by the psychopaths in charge as the worldwide propaganda hungry zombies are. Easy to identify for a person who doesn’t buy into the daily shit from the puppet governments and mainstream media. End quote.

  De meesten lopen hier nog steeds met hun maskertje voor. Alleen in de auto met zo’n slabbetje voor is ook grappig om te zien. De puppet regering hier houdt hun schaapjes onwetend….net als overal I assume… Het hebben van tatoeages en belachelijke kledij, haardossen etc. wat als trendy gepushed wordt is beslist geen garantie van enigszins op de hoogte te zijn van wat echt als belangrijk gezien zou moeten worden. Het systeem v/d psychopaths in charge zit naadloos in elkaar dus….het kan niet anders dan dat daar lang geleden al over nagedacht moet zijn. https://expose-news.com/2023/04/14/depopulation-plans-revealed-50-years-ago/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in