Zoals sommige lezers zich misschien herinneren, reisden Jill en ik in juni van dit jaar naar België om Drs. Mattias Desmet, Theo Schetters en vele andere belangrijke opinieleiders uit die regio te ontmoeten, deel te nemen aan vergaderingen en podcasts op te nemen die gericht zijn op een Europees publiek. In die periode heb ik samen met Theo en Marlies Dekkers een podcast opgenomen over de mRNA Coronavirus genetische vaccins. Om het risico van censuur en deplatforming te beperken, werd die podcast geüpload naar de Substack-servers, en samen met een begeleidend artikel is deze hier (Frontnieuws vertaling) te vinden, schrijft Dr. Malone.

Voor degenen die Dr. Schetters niet kennen: hij is een uitzonderlijk, begaafd en zeer gerespecteerd vaccinoloog. Dr. Theo Schetters behaalde een doctoraat in de geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen in Nederland, en ontving een visiting scientist award van de Royal Society (Londen) om te werken aan malaria immunologie aan het National Institute for Medical Research in Mill Hill, Londen (UK). Van 1988 tot 2014 werkte hij bij Intervet International (Boxmeer, Nederland) waar hij een vaccin ontwikkelde tegen coccidiose bij kippen (Nobilis® Cox ATM) en een vaccin tegen Babesia-infecties bij honden (Nobivac® Piro). Hij is uitvinder van een verbeterde vaccinformulering tegen ziekten geassocieerd met Rhipicephalus teken. Momenteel is hij directeur van ProtActivity, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van vaccins tegen teken en door teken overgedragen protozoaire infecties. In 2004 ontving hij de Eremedaille van de Faculteit Farmacie van de Universiteit van Montpellier 1 in Frankrijk en kreeg hij de onderscheiding Professeur Invité als erkenning voor zijn bijdrage aan langdurig samenwerkingsonderzoek met het Laboratorium voor Cellulaire en Moleculaire Biologie van de Universiteit (hoofd Prof. Andre Gorenflot). Hij is redactielid van “Veterinary Parasitology, Trials in Vaccinology” (Elseviers Science Publishers) en “Parasitology” (Cambridge University Press).

Eerdere substack essays over de Coronavax veiligheidsbevindingen van Dr. Schetters zijn te vinden op de volgende locaties:

  Covid psychologie - groeten uit het stenen tijdperk

CoronaVax safety in the Netherlands: Onderzoek van Dr. Theo Schetters naar openbare gegevens uit NL en Ontario, Canada

Update: CoronaVax safety in the Netherlands: Een update van Theo Schetters’ onderzoek naar openbare gegevens uit NL

Dit essay is het vierde in de reeks waarin Dr. Schetters’ werk aan de analyse van volksgezondheidsgegevens uit NL wordt beschreven, met een focus op potentiële temporele (tijds)correlaties tussen vaccinatie en overmatige sterfte door alle oorzaken in het hoogrisico-ouderencohort.

In Nederland begon de najaarsvaccinatiecampagne in week 37 van 2022 (driehoeken). Zoals gepland kregen ouderen (>80 jaar) en personen die tot de hoogrisicopopulatie behoren, als eerste de vaccinaties (mRNA-coronavaccins). Onmiddellijk na het begin van de campagne was er een stijging van de mortaliteit die de dynamiek van de vaccinaties volgde (rode lijn). Deze temporele relatie tussen vaccinatie en stijging van de mortaliteit bleek vergelijkbaar met die welke eerder werd gevonden tijdens de voorjaarsvaccinatiecampagne die eerder dit jaar in week 9 van start ging (blauwe lijn). Belangrijk is dat de sterfte met/door SARS-CoV-2 laag was, vooral tijdens de najaarsvaccinatiecampagne. Hoewel de gegevens onvoldoende gedetailleerd zijn om de causaliteit met zekerheid vast te stellen, vragen deze resultaten om onmiddellijke opschorting van de vaccinaties. na deze eerste analyse werd de regering gewaarschuwd dat gedetailleerd onderzoek naar de oorzaak van de verhoogde sterfte van het grootste belang was.

UPDATE CORRELATIE VACCINATIE EN STERFTE IN NEDERLAND 30 OKTOBER 2022

Een presentatie waarin wordt uitgelegd welke gegevens werden gebruikt, waar ze te vinden zijn en hoe ze werden geanalyseerd, vindt u hier.

Helaas werd er noch onderzoek noch actie ondernomen. Nu heeft Dr. Schetters deze analyse bijgewerkt met aanvullende recente gegevens, en zoals gevreesd lijkt de correlatie nog sterker.

Tot slot, zoals ik iedereen heb gewaarschuwd – de FDA heeft vele, vele klinische proeven met mRNA-vaccins goedgekeurd. Het mRNA COVID-19 vaccin was nog maar het begin…

  De krankzinnige Covid geslachtsgemeenschap vrijstelling

Het spel: Misbruik maken van FDA Expedited Programs & het publiek in een poging om het steeds minder effectieve COVID-19 vaccin opnieuw te gebruiken en te bundelen met een griepvaccin om geld te verdienen

Trial Site News, 13 december 2022

“De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft zojuist Fast Track-aanwijzing toegekend aan Pfizer en BioNTech’s op boodschapperribonucleïnezuur (mRNA) gebaseerde combinatievaccin-kandidaat tegen COVID-19 en griep. Dit product, dat momenteel nog experimenteel is, moet de twee aandoeningen van de luchtwegen voorkomen via één enkele injectie. Fast Track is een proces dat bedoeld is om de ontwikkeling te vergemakkelijken en de beoordeling te versnellen van nieuwe geneesmiddelen en vaccins die bedoeld zijn om ernstige aandoeningen te behandelen of te voorkomen en te voorzien in een onbeantwoorde medische behoefte. Belangrijk is dat er bij de FDA maar zoveel middelen beschikbaar zijn. Als Pfizer en BioNTech toegang krijgen tot een dergelijk programma, gaat dat ten koste van sommige andere biotech- of farmaceutische bedrijven, wat al dan niet gerechtvaardigd is op basis van de onderliggende details van wat kan worden uitgesloten. Het huidige gecombineerde influenzavaccin en SARS-coV-2 experimenteel vaccin is gebaseerd op hun bestaande Omicron bivalent vaccin dat mRNA-strengen bevat die coderen voor het wild-type spike-eiwit van SARS-CoV-2 en het spike-eiwit van de Omicron sublijnen BA.4/BA.5. Maar die sublijnen vertegenwoordigen nu minder dan 15% van alle infecties in de VS! BQ.1 en BQ.1.1 hebben een hoge vlucht genomen en vertegenwoordigen nu ongeveer 70% van de gevallen. Enkele studies die TrialSite tot nu toe heeft gevolgd, suggereren dat het huidige bivalente boostervaccin niet goed werkt tegen deze nu overheersende subvarianten. De onderliggende strategie lijkt Pfizer ten goede te komen, maar niet de veiligheid van het publiek. Het is een eenvoudig spel. Hergebruik en bundel dezelfde technologie – ongeacht hoe goed die werkelijk is – en verdien veel geld.”

Pfizer speelt een spel met de overheid en het publiek – of misschien spelen het bedrijf en de overheid een spel met het publiek. Het momentum van COVID-19 benutten, bestaande, ondermaatse vaccinproducten uitbuiten en nog meer geld verdienen aan een gecombineerd product. Natuurlijk onthult het bedrijf niet dat de sterftecijfers in verband met Omicron, voornamelijk een infectie van de bovenste luchtwegen, veel lager zijn en dat de huidige duurzaamheid van het product op zijn zachtst gezegd problematisch is.

Vandaag ben ik in Oostenrijk voor een evenement. Een van de wetenschappers hier heeft mij laten weten dat dit versnelde plan ook in Oostenrijk en de EU is goedgekeurd. Hoewel ik tot nu toe geen link op internet heb kunnen vinden die deze informatie bevestigt. Als het waar is, is dit meer bewijs dat de gecoördineerde inspanning van de wereldregeringen om één wereldgezondheid te hebben – een plan dat de volksgezondheid in de hele wereld bewapent tegen haar volkeren – doorgaat.

  Australië start officieel onderzoek naar stijgende oversterfte

Wij leven in een wereld met veel verschillende culturen, milieuomstandigheden, genetische diversiteit, sociaal-economische status, overheidsstructuren en gezondheidszorgsystemen. Het idee van een uniform model voor de gezondheidszorg, ook voor uitbraken van besmettelijke ziekten, is op zijn best naïef en waarschijnlijk ingegeven door de winstmachines van de grote farmaceutische bedrijven. De regelgevende greep op regeringen en NGO’s, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie, gaat razendsnel door.

Tony Lyons van Sky Horse Publications zegt dat u de gratis versie vanaf aanstaande maandag tot de 25e bij Amazon kunt krijgen via deze link.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De gegevens liegen niet: mRNA-vaccins en correlatie met het sterftecijfer door alle oorzaken (Video Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCEO Sigurdson: COVID-19 vaccin uitrol leidde tot grootste genocide in de geschiedenis van de mensheid
Volgend artikelDoodsbang vraagt de Oekraïense generale staf om hulp: “200.000 Russische soldaten zullen voor de poorten van Kiev aankomen” – Oorlogskoorts in Wit-Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Ik neem géén één prik meer.
  Het maakt mij niet meer uit wie of wat er geprikt wordt, ik niet meer.
  Ik heb zelfs geen vertrouwen meer nu dat ik moet worden geopereerd.
  Ik kan vol vertrouwen in de spiegel kijken en zeggen, ik zie het wel.
  Uiteindelijk komt het goed.
  Ik heb mijn ziel in Gods handen gelegd en ben eindelijk rustig.
  Voor mij geen polonaise meer.
  Ik heb 0 vertrouwen in de medemens, helaas.

  • Herkenbaar… op een angstige planeet vol zombies en transhumane idioten is liefde de absolute vijand. Op zo’n duivelse bange planeet, heb ik als kind van God niks te zoeken.

  • hier ook niet, natuurlijk zijn er vast nog goede mensen tussen ‘hun’ maar welke? en wie? bovendien zijn die vaak weer afhankelijk van meerdere tussen schakels en dus kan je het systeem en of goede wil niet vertrouwen helaas en das diep diep triest.

   zelf dokteren en de rest, its up to me, NOT them!

  • Triest leven heb je dan (gehad) geloven in wat dan ook….gespoten met wat dan ook?…en nu janken om wat er kan gaan gebeuren…beetje triest dan je dan toch niet meer terug kan vallen op je (on)geloof…dat is wel triest.
   beetje eigen schuld dikke …wat dan ook henri de (on) gelovige?

  • Je hebt het over mede mens ,maar er zijn weinig mensen…meer onderontwikkelde diersoort dan bv de chimpansee…99,98% heeft een lichte tot zware vorm van down syndroom… er zijn geen grenzen en niemand is anders dan de ander en voortplanten doen zelfs de meeste kikkers beter…Er is een planeet met daarop oneindige mogelijkheden,helaas zorgen de politici ervoor dat wij daar niet van mogen genieten uit pure hebzucht

  • Als je geopereerdmoet worden, geef dan duidelijk aan dat je geen covid prik wilt. Verbaal, geschreven op papier en schrijf het met viltstift op je armen. De plekken waar de prik evt zou komen!, dat je geen covid prik wilt. Ik vertrouw niemand meer..

   • @Pepper,

    ´Ik vertrouw niemand meer..´ en hier zit mijn inziens dan ook het probleem dat je zelfs het medisch personeel niet kunt vertrouwen. Het toedienen van de genocidespuit brengt A) geld in het laadje van het bedrijf/ziekenhuis en B) loopt er medisch personeel rond dat het simpelweg niet accepteert dat iemand die prik weigert. Dezen zullen er imo niet voor terug deinzen om die spuit toch toe te dienen wanneer de patiënt onder narcose is en of ze dat de patiënt nadien uit eigen beweging zullen vertellen is ook nog de vraag. Middels een rapportje naar bijvoorbeeld de huisarts of de GGD kunnen ze die handeling alsnog rapporteren en ga dan nog maar eens genoegdoening halen of een procedure opzetten waar corrupte rechters uiteindelijk kiezen voor de opinie van de minister van ´volksgezondheid´. Op de vraag of een patiënt z´n covid-spuit heeft genomen bij binnenkomst en vooraf gaande aan een operatie hoeft een patiënt niet te antwoorden of een omzeilend antwoord geven wanneer zo´n patiënt daar al toe in staat is. Een ander probleem wat zich voor kan doen, is dat een ziekenhuis besluit om een patiënt niet te opereren wanneer deze de spuit heeft geweigerd of weigert. Ook wanneer dit niet wettelijk verplicht is, kan een ziekenhuis volgens eigen protocollen zoiets toch eisen. Althans voor zover ik er inzicht in heb en ik ben een leek. Dit alles bij elkaar geeft ook (onnodige) stress, maar daar maalt men niet om wanneer je de verkeerde treft. Alles bij elkaar is het helemaal klote. Anderzijds kan het ook meevallen. Mijn moeder heeft ongeveer een jaar geleden zonder covid spuit een operatie ondergaan dus hiermee kan ik stellen dat er nog ziekenhuizen zijn die zulke strenge protocollen niet hanteren. Misschien ligt hier ook in dit tijdsbestek de oplossing: wanneer het medisch personeel van Henri eist dat hij die prik moet nemen voordat hij geopereerd kan worden, is het wellicht een optie om een ander ziekenhuis te zoeken waar dit niet wordt geëist. Men is er van hogerhand mee bezig om de vrije keuze van een ziekenhuis in de nabije toekomst teniet te doen. En zo worden één voor één alle humane rechten geëlimineerd. De spreekwoordelijke sneeuwbal rolt de berg af en wordt in volume steeds groter en dan komen we terug bij Rockefeller Bill Gates alias Gates of Hell die vertelde: ´Je hebt geen keus.´ Met andere woorden: Do or Die. De naam van een rockbandje in de jaren ´80 waar ik destijds een optreden van bijwoonde. Maar dat terzijde en het minst van belang.

    @Henri,
    Hoe het zich ook mag ontwikkelen; alles is in Gods hand. Let go, let God en Zijn zegens! Vrede en groet.

 2. Matthias Desmet is van die theorie van de Massa Psychose onder de bevolking die dr Malone overgenomen heeft en er een boek overgeschreven heeft. Recent een rechtszaak tegen dr Peter Breggin die het gevaar van die theorie uitgebreid bespreekt. Een eis van 25 millioen dollar door dr Malone. Eerst een theorie, wat onschuldig lijkt, daarna een vaststaande stoornis waardoor ze die zelfde massa op kunnen sluiten vanwege een psychose. Omdat je bijv. niet in de vlg pandemie, de vlg vaccinatie gelooft. Er zijn al verscheidene artsen vanwege dat feit opgesloten in Psychiatrische Inrichtingen. En dan komt Frontnieuws met zo’n artikel.

  • @Gertrude: sorry ik begrijp niet goed het punt dat je wilt maken al ligt dat vast aan mij!
   het is me niet duidelijk vanaf :
   eerst een theorie,wat onschuldig lijkt…..
   en wat is er mis aan dit FN artikel?
   zou graag weten hoe je dit precies bedoeld. nogmaals, het ligt vast aan mij hoor!

  • Malone kan aanklagen wat hij wil in de psychologie werkt dt niet, dat is gemeentegoed . Je kan nl geen patenthebben op psychologie😂😂😂typeert weer de arogante amerikaan die denken dat ze altijd de dikste blaaskijk zijn en dat geld ook voor malone. Een amerikaan is per definitie een dikke blaaskaak. Standaard procedure. 👍

 3. Wel jammer dat Theo uitgaat ve virus dat niet bestaat. Dit komt omdat de studieboeken van hem beinvloedt zijn door de Bill-en Melinda Gates Foundation, Rockefeller Foundation en Big Farma. Wat betreft het onderzoek naar de gifinjecties is hij goed bezig.

  • Theo Schetters is A) pharmaceutisch opgeleid; B) heeft patenten en C) krijgt h.w.s. geen podium binnen de industrie wanneer hij het bestaan van iets als een virus zou ontkennen.

 4. ´Dit product, dat momenteel nog experimenteel is, moet de twee aandoeningen van de luchtwegen voorkomen via één enkele injectie.´

  Helaas zijn wij niet in staat om het continue en moedwillig sproeien van chemtrails / chemicaliën via o.a. het vliegtuigverkeer te stoppen. Hetgeen we wel kunnen, is het gebruik van chemicaliën o.a. aanwezig in schoonmaakmiddelen / verzorgingsmiddelen te omzeilen door over te gaan op meer natuurlijke producten zonder deze chemische gifstoffen en welke luchtwegaandoeningen stimuleren.

 5. Verkiezingen hebben gevolgen: dit is waar New Yorkers voor hebben gestemd – hier zijn enkele van de wetsvoorstellen die naar verwachting in januari zullen worden aangenomen. De tirannie van links

  1. Gedwongen Covid-shot-mandaten om naar school te gaan

  2. Forceert alle vaccinatiegegevens voor volwassenen in een staatsdatabase

  3. Gedwongen Covid-injecties voor de universiteit

  4. Gedwongen griepprikken (op mRNA-basis?) om naar school en kleuterschool, kinderdagverblijf te gaan

  5. Elimineert religieuze vrijstellingen voor werk en universiteit

  6. Elimineert de toestemming van ouders voor injecties voor STD-opnames wanneer een kind de leeftijd van 14 jaar bereikt

  7. Staat de gouverneur toe om zonder proces iemand op te sluiten die zij als een bedreiging voor de volksgezondheid beschouwt

  8. Het aanstaande wetsvoorstel van Patrick Burke dat “ziektekostenverzekeraars de mogelijkheid zou geven om dekking voor COVID-gerelateerde behandelingen te weigeren” aan niet-gevaccineerden.

  https://www.thegatewaypundit.com/2022/12/elections-consequences-new-yorkers-voted-bills-will-passed-january/

  • Aangaande punt 8 wordt het hoog tijd om de verplichte zorgverzekering af te schaffen zodat die gelden vrij kunnen komen om echte zorg te kunnen krijgen buiten de reguliere pharmakia om.

   Aangaande punt 1 zal ongetwijfeld de inspectiedienst op die gezinnen worden gezet die hun kind(eren) van school houden vanwege de voorwaarden de genocidale spuit te nemen.

   Aangaande punt 7 de bevestiging van een dictatoriaal systeem waar de roverheid het altijd bij het rechte eind heeft en vele slachtoffers zal maken.

   Bill Gates alias Gates of Hell: ´Je hebt geen keus.´
   De keus welke overblijft, is weigering van opgelegde leugens en krankzinnigheid tot de dood er eventueel op volgt.

   • Tenslotte is het doel en zoals we beseffen de mensheid te elimineren. Is het niet linksom dan wel rechtsom. Uitstel van executie. Satanisten.

 6. ´Minister van VWS Ernst Kuipers wil geen onderzoek laten doen naar een mogelijk verband tussen de oversterfte en COVID-vaccins. Dit gaat tegen het advies in van critici om dit juist wel te doen, alvorens door te gaan met nieuwe vaccinatiecampagnes.´

  Bron: BLCKBX

  ´n de tien goedgekeurde voorstellen voor vervolgonderzoek naar de oversterfte van 2021 gaat gekeken worden naar alles behalve de rol van de COVID-19-vaccinaties. Het voorstel van prof. Ronald Meester, die de invloed van vaccins wel wilde onderzoeken, is afgewezen.

  Woensdag maakt ZonMw bekend dat er tien vervolgonderzoeken zullen starten naar de oorzaak van de oversterfte in 2021. Wat opvalt is dat in geen enkel gehonoreerd voorstel ook maar het woord vaccinatie wordt genoemd.

  Dat is merkwaardig, want de bevolking en een deel van de politiek willen juist duidelijkheid over de rol van de vaccins bij de oversterfte. In 2021, en ook dit jaar, stierven duizenden mensen meer dan verwacht zonder dat bekend is waaraan. Veel mensen en wetenschappers verdenken de vaccins van het veroorzaken van de extra sterfte. In Nederland hebben wetenschappers, zoals prof. dr. Theo Schetters, aangetoond dat er sprake is van een sterke correlatie tussen de vaccinatierondes en de oversterfte, die na iedere prik stijgt.

  Na een oproep van Kamerlid Pieter Omtzigt, die daarbij specifiek de onrust over de mogelijke rol van de COVID-vaccins aanhaalde, besloot de Kamer begin dit jaar om het RIVM en het CBS onderzoek te laten doen. Dit onderzoek leidde niet tot een duidelijke conclusie. Er werd daarom opgeroepen om wetenschappelijk onafhankelijk vervolgonderzoek te laten doen. Tussen 11 augustus en 30 september konden wetenschappers en instituten een onderzoeksvoorstel indienen bij ZonMw.

  Vaccinatiestatus
  Hoewel dat eerst door het RIVM en het CBS om privacyredenen werd tegengehouden, mogen wetenschappers bij het vervolgonderzoek toch gebruikmaken van de geanonimiseerde vaccinatie- en teststatus van overledenen. Voor de onderzoeksvoorstellen die nu door ZonMw zijn goedgekeurd, zal dit echter niet nodig zijn. Naar de rol van de COVID-vaccinaties wordt helemaal niet gekeken.

  Zo gaat het Coral-project, dat uitgevoerd zal worden door dr. Maurik van het Amsterdam UMC, ‘de oversterfte bij thuiswonende (pre)dementiepatiënten als gevolg van de COVID-19 pandemie onderzoeken’.

  Het vervolgonderzoek ‘Lifestyle and excess mortality during the COVID-19 pandemic’ van dr. Vermeulen gaat zich richten op ‘de invloed van leefstijl op de overlijdenskans tijdens de pandemie’.

  Ook voor het project van dr. Beem van het Amsterdam health & technology institute hoeft niet te worden beschikt over de vaccinatiestatus van overledenen. Het project zal de verandering in zorggebruik onderzoeken door zorgverzekeringsdata in 2020 te vergelijken met verwacht zorggebruik op basis van eerdere jaren.

  Prof. dr. Rosendaal van het Leids Universitair Medisch Centrum gaat de subsidie gebruiken om ‘oversterfte in kaart te brengen om kwetsbare groepen te identificeren, zowel tijdens de pandemie als erna’.

  Ook de andere zes goedgekeurde projecten zullen niet onderzoeken of vaccinatie invloed heeft gehad op de oversterfte.

  Voorstel afgekeurd
  Hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening Ronald Meester en statisticus dr. Mark Jacobs wilden wél kijken naar de mogelijke invloed van de vaccins. Zij dienden een voorstel in om een meta-analyse te doen naar de rol tussen vaccinaties en oversterfte. Het voorstel werd door ZonMw echter afgewezen.

  De beoordelingscommissie keurde het voorstel om een aantal redenen af. Zo zou de voorgestelde methodologie niet reproduceerbaar zijn en was het niet duidelijk ‘of er voldoende epidemiologische kennis aanwezig is binnen de projectgroep om de bias in de geïncludeerde bronnen in te schatten’.

  “Dit is een autoriteitsargument,” reageerde Jacobs op Linkedin. “Als hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening en statisticus/modelleur hebben wij jaren aan ervaring opgedaan op het gebied van systematische reviews en epidemiologie. Verder geven wij les aan rechters, wetenschappers en epidemiologen. Dit alles telt niet mee.”

  Prof. Theo Schetters en prof. Ronald Meester spraken na het bekend worden van de conclusies van het RIVM/CBS-onderzoek met programmamaker Flavio Pasquino over de noodzaak van onafhankelijk wetenschappelijk vervolgonderzoek om de rol van de vaccins op de sterfte te bepalen. Het gesprek is hier terug te kijken.´

  https://www.blckbx.tv/corona/vervolgonderzoeken-oversterfte-gaan-niet-kijken-naar-rol-covid-vaccins

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in