200.000 Russische soldaten zullen binnenkort aankomen aan de poorten van Kiev volgens het plan van de Russische opperbevelhebber Sergei Surovikin. Russische en Wit-Russische troepen zullen vanuit twee assen aanvallen, het westen van Oekraïne en het noorden, met als doel de Oekraïense hoofdstad te belegeren en uiteindelijk te laten vallen, schrijft WarNews24/7.

In Kiev en het Westen groeit de bezorgdheid nu Russische en Wit-Russische troepen de afgelopen dagen dag en nacht hebben getraind.

De operatie zal naar verwachting vrij snel na de val van de sleutelstad Bakhmut in Donbass beginnen. Verschillende bronnen melden zelfs dat men begonnen is met het versturen van massale marsorders voor de mobilisatie van reservisten in Wit-Rusland.

Valerii Zaluzhnyi, de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, zei in een interview met de Economist dat de Russische mobilisatie heeft gewerkt en dat hij gelooft dat het Russische leger volgend jaar zal proberen Kiev opnieuw in te nemen.

Hetzelfde werd gisteren gezegd door de Oekraïense minister van Defensie Reznikov, die zei dat het Russische offensief in januari of februari zou beginnen.

Zaluzhnyi gaf ook toe dat de krachtige Russische reserves op elk moment de situatie kunnen veranderen en merkte op dat hij het volgende grote Russische offensief in het voorjaar van 2023 verwacht.

Zaluzhnyi is wanhopig op zoek naar nieuwe hulp, want hij zegt dat hij “met twee brigades niet kan winnen.”

De vraag is dan ook hoeveel slachtoffers het Oekraïense leger uiteindelijk zal lijden.

Ze zullen Kiev aanvallen!

Valery Zaluzhnyi, opperbevelhebber van de strijdkrachten in Oekraïne, heeft benadrukt dat het Russische leger volgend jaar zal proberen Kiev opnieuw in te nemen, vertelde hij in een interview aan The Economist.

  Dr. Coleman: Waarom ZIJ een Derde Wereldoorlog nodig hebben

“Het Russische ontwerp werkte. Het is niet waar dat hun problemen zo verschrikkelijk zijn dat deze mensen niet willen vechten. Zij zullen vechten. De tsaar zei dat ze ten strijde moesten trekken en dat zullen ze ook doen.

Ik heb de geschiedenis van de twee Tsjetsjeense oorlogen bestudeerd – daar gebeurde hetzelfde. Ze zijn misschien niet zo goed bewapend, maar ze zijn nog steeds een probleem voor ons. Volgens onze schattingen hebben ze een reserve van 1,2-1,5 miljoen mensen

De Russen leiden ongeveer 200.000 nieuwe soldaten op. Ik twijfel er niet aan dat ze een nieuwe poging zullen doen om Kiev in te nemen,” zei generaal Zaluzhnyi.

Bekijk video’s van de voorbereidingen in Wit-Rusland

“Ik heb 300 tanks, 600-700 BMP’s en 500 artilleriestukken nodig”

Hij zei ook dat hij begreep waarom het Russische leger aan het begin van de oorlog probeerde Kiev in te nemen. Volgens hem “was het vanuit militair oogpunt de juiste beslissing” en zou hij hetzelfde hebben gedaan.

Nu, zoals Zaluzhnyi opmerkt, richt de chef van de generale staf van de Russische strijdkrachten, Valery Gerasimov, al zijn inspanningen op Donbass in Oost-Oekraïne “om de krachten die hij nog heeft te behouden.”

De Oekraïense opperbevelhebber zei dat hij sinds het begin van de oorlog tien generaals had ontslagen en dat één generaal zelfmoord had gepleegd.

  Verenigde Naties SMEKEN Rusland om kunstmest te exporteren zodat westerse landen niet lijden onder een verergerende voedselcrisis

Hij zei ook dat het Oekraïense leger nu voor drie hoofdtaken staat: zijn posities handhaven, zijn troepen concentreren en zijn luchtafweersysteem verbeteren om de energie-infrastructuur te beschermen.

“Ik weet dat ik deze vijand kan verslaan. Maar ik heb middelen nodig.

Ik heb 300 tanks, 600-700 BMP’s en 500 artilleriestukken nodig. Dan denk ik dat het heel realistisch is om de lijnen op 23 februari te bereiken. Maar ik kan het niet doen met twee brigades,” zei de opperbevelhebber van het Oekraïense leger.

Rusland verzamelt troepen voor het offensief van 2023

Hij gelooft ook dat de volgende fase van de oorlog in het slechtste geval in januari en in het beste geval in maart kan beginnen.

Het verzamelt mannen en wapens voor een nieuw offensief.

Waarschijnlijk in januari, maar hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2023, zou hij een grote aanval kunnen uitvoeren vanuit de Donbass in het oosten, vanuit het zuiden of zelfs vanuit Wit-Rusland in het noorden.

De Russische troepen zullen proberen de Oekraïense strijdkrachten terug te dringen en zouden zelfs een tweede poging kunnen doen om Kiev, de hoofdstad, in te nemen,” aldus de Oekraïense opperbevelhebber.

Bekijk de video uit Wit-Rusland


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kolonel Douglas Macgregor: ALLES verandert in 4 weken; dit is Poetin’s stilte voor de stormVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVeiligheid van CoronaVax in Nederland: Verdere update van het onderzoek van Theo Schetters naar openbare gegevens uit NL
Volgend artikelDr. Mercola: Leugens rondom de oorlog in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Niet wachten tot het voorjaar, nu de genadeklap uitdelen, en niet wachten tot de andere partij weer op sterkte is.
  En met die rat van zelenski hetzelde doen als Mussolini, was redelijk effectief.

 2. Nu maar hopen dat de Russen scharen meenemen om die arme pro-Russische Ukraïniërs van de lantaarnpalen of te knippen. Wie weet zullen de meeste Ukraïniërs de Russen feestelijk onthalen na alles wat hun regering en de Europeanen hen hebben aangedaan.

 3. Zsm Kiev zuiveren van Zelesky al al de andere nazi’s. Nieuwe pro Russische of neutrale overheid installeren.

  Militaire gerechtshoven opzetten en daders van alle wreedheden berechten incl die clown Zelensky. Het beste publiekelijk ophangen in centrum Maidenplein?

  Het land opsplitsen en de delen teruggeven aan Polen, Hongarije enz.

  Europa moet Amerika er hier uittrappen incl. hun kernwapens die ook in NL liggen.

  Europa moet samenwerking met Rusland gaan zoeken en Amerika en haar dollar gedag zeggen.

 4. Ik heb de Russische vlag klaarliggen, stoom maar door naar ons corrupte kutlandje en bevrijd ons van die zieke tirannen!

 5. “Valery Zaluzhnyi, opperbevelhebber van de strijdkrachten in Oekraïne, heeft benadrukt dat het Russische leger volgend jaar zal proberen Kiev opnieuw in te nemen, vertelde hij in een interview aan The Economist”.

  Valery Zaluzhnyi haalde ook aan in het artikele dat in het begin van de Speciale Militaire Operatie een strategisch huzarenstukje door de Russische militairen werd voltrokken doordat de Oekraïense luchtmacht bijna in het begin werd uitgeschakeld, daardoor kon een enorme Russische colonne van kilometers lang ongestoord militair materieel richting Kiev gaan, Oekraïense leger maakte een kinderlijke fout om gelijk een enorm hoeveelheid militairen en materieel van de Donbas regio terug te trekken.

  Vraag mij af hoe het gezamelijke Belarus & Russisch offensief gaat plaatsvinden het zal volgens mij (wie ben ik) niet in het voorjaar plaatsvinden wan dan treedt de dooi weer in, een gezamelijk winteroffensief bevrorengrond lijkt mij gemakkelijker gaan als vast zitten in de modder, dat geld ook voor het verzwakte Oekraïense leger, en met het perspectief van een winteroffensief is beter want al zijn bijna alle NAVO arsenalen leeg het Westen mag geen NAVO legers vanuit Polen sturen want deze Poolse/NAVO versterkingen kunnen in een record tempo 300.000 militairen op de been brengen, tja dat wordt nog een dingetje, Europa wordt sowieso gedestabilseerd hoe dan ook, helaas.

 6. Er zal een nieuw strategisch raketsysteem verschijnen in Rusland, – Commandant van de Strategic Missile Forces

  Rusland zal een nieuw mobiel strategisch raketsysteem creëren dat lanceringen zal kunnen uitvoeren vanuit elke regio van het land, vertelde Sergei Karakaev, commandant van de Strategic Missile Forces (RVSN), aan de krant Krasnaya Zvezda van het ministerie van Defensie.

  “Volgend jaar beginnen we met de ontwikkeling van een veelbelovend mobiel raketsysteem dat meer mobiliteit zal hebben dan het Yars PGRK (mobiel grondraketsysteem), de mogelijkheid om snel opnieuw te worden ingezet en gelanceerd vanuit elk gebied in de Russische Federatie”, zei hij. hij.

  Karakaev zei ook dat de Strategic Missile Forces in 2023 van plan zijn om de herbewapening van de mobiele groep raketten op de Yars-complexen te voltooien.

  “De heruitrusting van de mobiele groep van de Strategic Missile Forces bij de Yars PGRK begon met de Teikovsky-raketformatie in de regio Ivanovo. In 2009 nam het eerste raketregiment uitgerust met het Yars mobiele raketsysteem de gevechtsdienst op zich.

  Inmiddels zijn de strategische raketten erin geslaagd om alle formaties van de Strategic Missile Forces van Ivanovo tot Irkoetsk opnieuw uit te rusten met dit complex, en, volgens schema, beginnen met het opnieuw uitrusten van de meest westelijke divisie van de Strategic Missile Forces, gelegen in de Tver regio’, zei hij.

  https://rusvesna.su/news/1671186141

 7. Doorstoten–winnen-bezetten–ontwapenen-zuiveren–toekomst plannen en uitvoeren.

  Oekraine zo klein als in de 16de eeuw maken, en geen leger meer toestaan.
  Derest Russisch
  Agri productie en mijnbouw: Russisch
  havens: Russisch

  !4.000 dode Russen zijn het met mij eens.

 8. Er zijn ook andere wapens; poseidon, EMP, carpet bombing…..massale bombardement van artillerie…
  There are more ways to skin a cat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in