De Oekraïense strijdkrachten proberen nog steeds op te rukken aan de zuidelijke frontlinies, terwijl het tegenoffensief van Kiev algemeen als gedoemd wordt beschouwd. Na bijna drie maanden van bloedige aanvallen veroverden de Oekraïense militairen slechts enkele kleine dorpen in de laagvlakte, maar ze slaagden er niet in om door de eerste linie van de Russische verdediging te breken, bericht Southfront.

Het dorp Rabotino ten zuiden van Orekhiv is momenteel het belangrijkste doelwit van het offensief van Kiev. Na langdurige gevechten in de buitenwijken slaagden de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) er ongeveer een week geleden in om het dorp binnen te dringen. De Russen hielden posities in het centrum en aan de zuidelijke rand.

Op 23 augustus hesen de Oekraïense militairen hun vlag op een verwoest gebouw in het centrum. Russische bronnen bevestigden dat de AFU erin slaagde om op te rukken in het dorp, maar de nederzetting niet volledig in handen kreeg. Het plan van Kiev om een nieuwe overwinning te claimen op de Onafhankelijkheidsdag van Oekraïne werd gedwarsboomd.

Rabotino blijft in de grijze zone. Volgens verschillende berichten van het front gaan de tegengevechten in de zuidelijke buitenwijken nog steeds door, waardoor het Oekraïense leger geen voet aan de grond krijgt in het gebied.

De strijd om Robotino bereikte een paar dagen geleden zijn hoogtepunt, maar zonder resultaat te boeken heeft de AFU haar aanvallen onlangs verminderd. Op 26 augustus meldden Russische militaire bronnen dat het Oekraïense leger na enkele tientallen kleine en grote aanvallen gedwongen werd om zich in de regio te hergroeperen, en dat sommige Oekraïense verkenningscompagnieën en bataljons gedeeltelijk van het front werden teruggetrokken wegens verlies van gevechtscapaciteit.

  Oostenrijk zoveelste die door de knieën gaat - opent roebelgasrekening

In de nabije toekomst worden echter meer grootschalige operaties van de AFU verwacht. Het Oekraïense leger verzamelt aanzienlijke troepen achter Orekhiv en bereidt zich voor op de beslissende aanval. Op 24 augustus heeft het Russische leger naar verluidt tot 83 eenheden zwaar militair materieel in het gebied zien bewegen.

Gevechten in Rabotino:

Gevechten in het bos op de Rabotino-Verbovoye lijn :

Terwijl de gevechten voor Rabotino doorgaan, probeert de AFU het vestingwerk te omzeilen en aanvallen te lanceren op de Russische oostflank in Verbovoe en in het westen in Kopani. Het Oekraïense leger is waarschijnlijk van plan om door de Russische verdediging in de veldgebieden tussen Rabotino en Verbovoe te breken om de Russische groeperingen daar te bedreigen met een omsingeling en hen te dwingen zich terug te trekken om de frontlinies recht te trekken.

De infanterie van de 47ste Afzonderlijke Gemotoriseerde Brigade van de AFU zet de aanvallen voort in een poging om de Russische militairen uit Rabotino te verdrijven. Ondertussen intensiveren eenheden van de 82ste afzonderlijke aanvalsbrigade, getraind in Duitsland, en de 46ste Afzonderlijke Luchtmobiele Brigade hun aanvalsoperaties op de flanken. Na zware artilleriebeschietingen op Russische vestingwerken breken de infanterie-eenheden door en veroveren nieuwe posities. De AFU heeft geen verliezen geleden en is erin geslaagd gering op te rukken naar het westen van Verbovoe. Alle Oekraïense aanvalsoperaties bij Kopani zijn mislukt.

Evacuatie van gewonde Oekraïense soldaten in het gebied van Rabotino:

Leopard 2A4 in actie in het gebied:

Bradley vernietigd bij Rabotino:

Oekraïens militair materieel vernietigd bij Rabotino:

  Gevaarlijke opvoering

De aanvallende partij trekt reserves naar het gebied, omdat zware artillerieduels aanzienlijke reserves vereisen. De Oekraïense militairen bestoken Russische vestingwerken met buitenlandse clustermunitie, terwijl ze met massale artilleriebeschietingen en vernietiging van Oekraïense houwitsers beantwoord worden. De troef van het Russische leger is nog steeds hun dominantie in de lucht. FAB-250/500 bommen met universele plannings- en correctiemodules bestoken de reserves van de AFU zowel in de onmiddellijke achterhoede langs de lijn Rabotino – Verbovoye, als op tactisch belangrijke faciliteiten van de Oekraïense reserve-eenheden in Novodanilovka, Malaya Tokmachka, Novopokrovka, Yurkovka en Tavriysky, gelegen op een afstand van 25-30 km van de frontlinies.

Het Oekraïense leger zet ook vliegtuigen in het gebied in voor zeer riskante operaties. Op 26 augustus werd een Oekraïense Su-25 neergeschoten in de buurt van Rabotino.

Enkele tactische overwinningen van de Oekraïense strijdkrachten zijn ver verwijderd van strategische overwinningen aan de zuidelijke frontlinies. Het doelwit van de eerste fase van het Oekraïense offensief is de stad Tokmak, een strategisch belangrijk knooppunt van wegen. Als het onder controle is, kan de AFU haar offensief verder ontwikkelen, naar Melitopol of Berdyansk, en de campagne beëindigen door de Krim te bereiken. De AFU vechten echter nog steeds om kleine dorpen en ze moeten de hoofdlijnen van de Russische verdediging in de regio’s Zaporozhie en Kherson nog bereiken.

Klik voor groot

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De vijf stappen van de NAVO om een land te controlerenVolg Frontnieuws op Telegram

  Zij willen geen vrede, en dus moet u zich voorbereiden op een verschrikkelijke wereldoorlog

Lees meer over:

Vorig artikelDollar gedumpt? India heeft net voor het eerst 1 miljoen vaten olie gekocht van de VAE met roepies in plaats van USD
Volgend artikelHoe lekken in de media over het Oekrainse offensief te interpreteren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Russische drones en elektronische oorlogsvoering domineren het veld: de Oekraïense groep verliest de communicatie en valt andere Oekraïners aan

  Gevechten aan het front

  Het Russische leger heeft niet alleen geleerd van zijn aanvankelijke tactische fouten, maar heeft de frontlinie nu veranderd in een uitputtingsslagveld voor de Oekraïners, omdat het door het uitgebreide gebruik van elektronische oorlogssystemen de Oekraïense communicatie verstoort, terwijl het met drones voortdurend toezicht houdt op de het veld.

  In combinatie met het enorme versterkingsnetwerk heeft dit de Oekraïners effectief in een moeras gedreven, waardoor ze gedwongen zijn feestelijke aankondigingen te doen over de verovering van zelfs een klein dorp als Rabotine (hoewel Russisch vuur elke poging van het Oekraïense leger om te stabiliseren blijft ondermijnen). .

  De gevechten in de loopgraven van Donetsk zijn hevig en door het wegvallen van de communicatie is het onmogelijk geworden om te onderscheiden welke loopgraaf bevriend of vijandig is. >>>

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oukraniki-omada-xanei-tis-epikoinonies-tis-kai-epitithetai-kata-allon-oukranon-se-xarakoma-vinteo/

   • @ Adriaan W.
    Maak je geen zorgen Adriaan
    Ik lees geen Volkskant en de TV met het journaal van de Nederlandse Omroep van de Staatstaat bij mij uit.
    TV alleen nog voor voetbal en anders gewoon netflix.
    Groetjes van Icksy Nixx (maar wel heel veel).

  • Hoi,

   Het huidige slachtveld (ja bewust zo genoemd) is dat de Ukies afgeslacht worden. Ik vind het heel vervelend om die term te gebruiken maar het is niet anders. Wat de Ukies nu proberen is het volgende;

   Ze rukken op door diepe en zwaar bemijnde gebieden. Ze worden permanent door artillerie (Rusland ongeveer 10:1 voordeel) bestookt. Ook door de Russische luchtmacht. Als ze er doorheen komen moeten ze ingegraven Russen uit hun posities verdrijven.

   Als je 10 duizenden troepen met veel gepanserde voertuigen stuurt komt iedereen door de eerste ”kill zones” heen te komen. Als ik het goed begrijp zijn de Ukies nu op 1 punt bij het begin van de Russische verdedigingslinies. Er zijn er drie van.

   Zelfs westerse analisten, inclusief een militair adviseur uit de Trump regering schat dat de verliezen van de Ukies vs de Russen is 8:1 gedurende deze oorlog.

   Groeten,
   Hugo

 2. Sarcoff

  Het leven van een mens heeft geen waarde meer vandaar dat ze hun personeel niet te halen doelen stellen.
  Welk voordeel dit hun geeft?
  Met hun bedoel ik de elite/ machthebbers.
  De wereld is van God los.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in