Toen ik in september 1985 bij de CIA ging werken, kwam ik voor het eerst in aanraking met geheime informatie. Aanvankelijk geloofde ik dat het classificatiesysteem ontworpen was om te voorkomen dat het publiek de “echte waarheid” te weten zou komen over wat er in de wereld gebeurde. In de maanden daarna ontdekte ik dat Top Secret, Special Compartmented Intelligence, regelmatig op de voorpagina’s van de Washington Post en de New York Times verscheen, schrijft Larry Johnson.

Wat was het verschil tussen uitgelekte inlichtingen en de inlichtingenrapporten die niet in de pers verschenen? Het kwam neer op iets vrij eenvoudigs – als er onenigheid was over een bepaald beleid, zoals het plaatsen van kernraketten in Europa, dan lekte die informatie uit. Omgekeerd, als er consensus was over een beleid of programma, dan lekte die informatie zelden uit.

Ik stel dit aan de orde vanwege de stortvloed aan artikelen die nu in de mainstream media verschijnen en die een somber, triest beeld schetsen van het veelgeprezen tegenoffensief van Oekraïne. Dat is geen toeval en ook niet het resultaat van onverschrokken journalistiek. De steun voor Oekraïne in Washington begint af te brokkelen. Terwijl de Austin, Milley, Blinken en Nuland club blijft volhouden dat de overwinning voor het grijpen ligt (we hebben alleen nog meer wonderwapens nodig), zien anderen in het Pentagon, de CIA, de DNI en de DIA het teken aan de wand dat er een ramp op komst is.

De Washington Post publiceerde eerder deze week dit stuk:

Oekraïne heeft bijna geen opties meer om belangrijk gebied terug te veroveren

  Sean Penn hekelt Amerika in Berlijn, zegt dat VS zich moeten schamen omdat ze niet meer geld geven aan Oekraïne

Oekraïne heeft bijna geen opties meer in zijn tegenoffensief tegen de Russische strijdkrachten, omdat de tijd die Kiev heeft om vooruitgang te boeken aan het afnemen is, zo meldt de Washington Post.

In een artikel op zondag beweerde het Amerikaanse dagblad dat het Oekraïense tegenoffensief, dat begin juni van start ging en waarvan aanvankelijk werd verwacht dat Kiev aanzienlijk gebied zou terugwinnen, momenteel “tekenen van stagnatie vertoont.”

“De opmars van Kiev blijft beperkt tot een handvol dorpen, Russische troepen rukken op in het noorden en een plan om Oekraïense piloten te trainen op F-16’s van Amerikaanse makelij is vertraagd,” schreef de Amerikaanse krant.

De rest van de media zingt hetzelfde liedje. Hier zijn enkele van de laatste krantenkoppen:

Oekraïense dromen van een triomf in het tegenoffensief zijn op een harde realiteit gestuit  (The Telegraph).

Oekraïens trage tegenoffensief verzuurt de stemming onder het publiek (The Economist).

Oekraïens Reset: Een langzame en bloedige opmars te voet (The Wall Street Journal – betaalmuur).

Dan zijn er nog de blogs en internetcontent. Real Clear Defense is de afgelopen 18 maanden over het algemeen pro-Oekraïne geweest in zijn berichtgeving, maar heeft, in tegenstelling tot het Institute for the Study of War, af en toe een degelijke analyse gegeven waarin de kansen van Oekraïne om Rusland te overwinnen in twijfel werden getrokken. Het laatste artikel op Real Clear Defense, Why Is Ukraine’s Counteroffensive Destined To Fail (Waarom is het Oekraïense tegenoffensief gedoemd te mislukken?), is een duidelijke waarschuwing dat de Fat Lady begint te zingen:

  De Amerikaanse export van Patriot raketten naar Oekraïne is vooral een public relations-oefening

Er werd voorspeld dat het langverwachte Oekraïense tegenoffensief de Russische echelonverdediging snel zou doorbreken, maar het draaide uit op een patstelling. De operatie werd strategisch gepland en uitgevoerd met misplaatst optimisme, omdat de Oekraïense defensiestrategen de kracht van de tegenstander onderschatten. De operatie werd gelanceerd onder het wensdenken van de Oekraïense regering, in de veronderstelling dat Russische soldaten hun posities zouden verlaten en uit hun loopgraven zouden vluchten in de eerste golven van de tegenaanval. Het tegenovergestelde gebeurde echter en de Russen houden hun posities, lanceren af en toe tegenaanvallen en staan niet toe dat de landstrijdkrachten van Oekraïne hun verdediging doorbreken. Er zijn al twee maanden verstreken sinds de start van het offensief en het Oekraïense leger heeft nog geen noemenswaardige winst geboekt. Met de huidige situatie is het langverwachte tegenoffensief gedoemd te mislukken.

Deze artikelen zijn de eerste waarschuwingssignalen, als een kanarie in een mijnschacht, dat er vanaf september in Washington, Londen en Brussel met beschuldigende vinger gewezen zal worden over wie Oekraïne verloren heeft. Ik verwacht dat de regering Biden zal blijven aandringen dat Oekraïne de strijd met Rusland volhoudt en dat het Westen alleen maar geduld hoeft te hebben en hoeft te wachten tot Rusland uiteenvalt. Dit is een waanidee, maar dat is de kenmerkende denkwijze van de Biden/neo-con-mensen.

Gebeurtenissen op het slagveld in Oekraïne zullen dwingen tot een andere manier van denken. Leden van het Congres zullen steeds meer bezig zijn met de verkiezingen van 2024 en zullen waarschijnlijk weigeren om verdere wapenverkopen en massale financiële hulp aan Oekraïne goed te keuren. Een verliezer steunen is iets wat de meeste politici weigeren te doen.

  "We hebben een probleem: Kinderen willen terug naar Rusland!" Oekraïne geeft toe dat "geredde" kinderen terug willen

Er zijn een aantal mogelijke gebeurtenissen die ertoe zullen leiden dat Oekraïne op een laag pitje wordt gezet. Verslechterende relaties tussen Washington en Peking over Taiwan verhogen het risico op een militair conflict in de Zuid-Chinese Zee. En wat dacht u van een financiële crisis? Oktober is historisch gezien de maand waarin economische chaos op Wall Street “onverwacht” explodeert. Als dat gebeurt, verdwijnen de kansen van Oekraïne om meer hulp te krijgen.

Let dus op de krantenkoppen en artikelen, vooral op die waarin ongenoemde militaire of inlichtingenbronnen worden genoemd. Dat zal u vertellen welke kant de wind op waait.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVastgelopen aan Zaporizhzhia-front, Oekraïense leger lanceert aanvallen op Russische flanken (Video’s)
Volgend artikelDe waarheid over holistische geneeskunde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Ik weet wel welke kant de wind hier op gaat waaien, met de komst van een enorme windbuil uit brussel is dat niet moeilijk te voorspellen…

  • Yup… Timmerschwanz gaat de Nederlanders laten zien wat een antichrist is. Zijn demonische helpers, Van der Plas en Omtzigt, zijn al druk doende om een polarisatiedans uit te voeren om iedereen af te leiden en te verwarren. Ondertussen doet de media ALLES om de verwarde massa in de Timmerschwanz fuik te leiden. Timmerschwanz is een ultra dictator. Mark Rutte is een laffe doortrapte aal, Frans is een regelrechte tiran, indien nodig massamoordenaar, als dingen niet gaan zoals hij dat wil.

 2. Ik lees meer en meer berrichten dat Oekraïense troepen doorbreken in Robotyne en meer en meer dorpen innemeb in het zuiden. Kan frontnieuws ons daarover meer info geven. Het ziet er niet zo goed uit

 3. Toch hou ik het bij mijn voorspelling dat vóór nieuwjaar oekieland met een witte vlag gaat zwaaien in complete overgave.
  Wat er daarna gaat gebeuren is koffiedik kijken. Eerst gaan ze mekaar natuurlijk de zwarte piet doorgeven, en daarna, verkiezingsjaar gaat men over ’tot de orde van de dag’ en proberen ze alles zo snel mogelijk ’te vergeten’ en moffelen ze de zware financiële verliezen wat dit ons allemaal gekost heeft onder de mat en doen en hun neus bloed, de grootste eigenschap van de huidige politiekers.
  En aangezien die politiekers, zowel landelijk als op EU vlak graag hun baantje willen houden zie ik een 3e wereldoorlog nog niet meteen beginnen.
  Maar je mag de Amerikanen natuurlijk niet onderschatten want een kat in het nauw kan heel rare sprongen maken en aangezien de demoks zwaar aan het verliezen zijn en absoluut niet tegen verlies kunnen is alles nog onzeker.

 4. Ik heb altijd beweerd dat het opviel dat covid van meest dodelijke ziekte werd gedegradeerd tot gewone verkoudheid of iets dergelijke op ongeveer het ogenblik dat de oorlog begon. De politieke pandemie zal terugkeren op ongeveer het ogenblik dat de oorlog eindigt.

  Wat is aan het gebeuren, denk je? Covid wordt in “ere” hersteld en wordt weer het meest dodelijke virus aller tijden. Volgens mij wordt covid veel erger dan de eerste keer, omdat het een smadelijke nederlaag moet camoufleren. Tussen haakjes de tweede smadelijke nederlaag op rij.

  De tweede mogelijkheid dat covid terug is geactiveerd is omdat de Amerikaanse presidentsverkiezingen moeten beïnvloed of uitgesteld worden.

  De derde hypothese is dat een verborgen agenda zeker niet mag uitlekken. Terwijl je naar covid kijkt, zie je dat andere niet.

 5. Was ook al zo toen in europa notabene de weerstand tegen de vietnam oorlog georkestreerd werd.

  Zelfde liedje met mientjan f. Tegen de kern wapens en kern energie, breede maatschappelijke discussie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in