India en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn officieel met elkaar gaan handelen in hun lokale valuta.

De Indiase regering kondigde maandag aan dat de grootste olieraffinaderij van het land, Indian Oil Corp., de lokale roepie heeft gebruikt om één miljoen vaten olie te kopen van de Abu Dhabi National Oil Company – en niet de Amerikaanse dollar, schrijft Bethan Moorcraft.

Deze monumentale transactie volgt op de verkoop van 25 kg goud van een goudexporteur uit de VAE aan een koper in India voor ongeveer 128,4 miljoen roepies ($1,54 miljoen), volgens Reuters.

Wat kan dit allemaal betekenen voor de Amerikaanse dollar op het wereldtoneel?

Handelsbesprekingen

Vorig jaar onthulde de centrale bank van India een nieuw raamwerk voor het verrekenen van wereldwijde handel in roepies – een idee dat vorige maand werkelijkheid werd, toen India, ’s werelds op twee na grootste olie-importeur en consument, twee overeenkomsten met de VAE tekende.

Ten eerste kwamen de twee giganten overeen om de handel in hun lokale valuta’s af te wikkelen – in een poging om de transactiekosten te verlagen en het omrekenen van dollars te elimineren. Ze kwamen ook overeen om een real-time betalingsverbinding op te zetten om grensoverschrijdende geldtransfers te vereenvoudigen.

De overeenkomsten zullen “naadloze grensoverschrijdende transacties en betalingen mogelijk maken en een grotere economische samenwerking bevorderen”, aldus de Reserve Bank of India in een recente verklaring.

De-dollarisatietrend

India en de VAE zijn zeker niet de enigen die hun afhankelijkheid van de dollar willen verminderen. Machtige naties over de hele wereld – met name China en Rusland – willen de dollar graag onttronen als reactie op agressieve Amerikaanse sancties en buitenlandse politieke spielerei.

  Kiev heeft minstens vier burgers vermoord tijdens bloedige beschietingen op Donetsk met HIMARS MLRS (18+)

Deze trend – die “de-dollarisering” wordt genoemd – heeft zoveel invloed gekregen dat sommigen zich afvragen of de dagen van dominantie van de dollar voorbij zijn. Maar minister van Financiën Janet Yellen zei dat er momenteel geen valuta bestaat die de greenback zou kunnen vervangen.

Yellen’s geruststelling volgt op een daling van 8% in het aandeel van de dollar in de wereldwijde reserves in 2022. In een poging om te diversifiëren, hebben centrale banken wereldwijd hun dollarreserves gedumpt ten gunste van goud.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Platinamunt van 1 biljoen dollar kan de VS redden van economische ineenstortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOnderzoekers creëren vernevelde COVID-vaccin
Volgend artikelVastgelopen aan Zaporizhzhia-front, Oekraïense leger lanceert aanvallen op Russische flanken (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Nog meer slecht nieuws voor de Europese economieën tegen het eind van het magische getal 2030 zal The Great Reset voltooid zijn als de mensen zich zó passief blijven opstellen/taboes niet durven doorbreken puur uit angst wat andere mensen daarvan zullen denken/vinden, geef je leven niet zomaar weg aan degene die “ons” knechten.

  Nieuw onderzoek onthult schokkende feiten

  1/3 van de industriële productiecapaciteit verlaat Europa
  Uit het onderzoek, beschikbaar voor persbureau AFP, blijkt dat 30 procent van de bedrijven in de regio van plan is de komende vijf jaar te bezuinigen op personeel of productiefaciliteiten. Tegelijkertijd zijn ze van plan hun productiecapaciteiten in Noord-Amerika en Azië uit te breiden, vooral in landen als India.

  De komende jaren zullen grote industriële bedrijven naar verwachting aanzienlijke productiecapaciteiten uit West- en Zuid-Europa verplaatsen. Uit onderzoek van adviesbureau Horváth blijkt dat 30 procent van deze internationale industriële bedrijven van plan is hun activiteiten in de regio terug te brengen door te bezuinigen op personeel en productiefaciliteiten. >>>

  https://www.freiewelt.net/nachricht/13-der-industriellen-produktionskapazitaeten-verlassen-europa-10093930/

  • Het lijkt er op dat de EU spoedig zijn ”Atlas Schrugged” moment gaat bereiken. Dit is het moment dat producenten besluiten niet meer te produceren. Hier toe aangezet door de EU en overheden. De boeren gedwongen in NL, de industrialisten vrijwillig.

   Op geo-politiek niveau zeggen de grondstoffen producenten en energie producenten, jullie, in het westen, willen onze grondstoffen en spullen niet meer. Prima, doe het maar zonder. Wij maken dan een alternatief systeem. Succes!

   Het ironische is dat het EU systeem dan zal instorten door hun eigen daden. Ja, de EU en de lidstaten zullen er alles aan doen om genoeg middelen te vinden om hun systeem in stand te houden. Echter, dat systeem is zo duur en dat kan niet in stand worden gehouden zonder energie en spullen. Als we eenmaal halverwege of verder met de net zero CO2 beweging zijn is het einde oefening voor het systeem.

   Build Back Better zit er dan niet meer in want….. er is niets om opnieuw op te bouwen. De EU en NAVO zullen in mijn leven nog begraven worden. Het is gewoonweg niet meer te betalen dan. Materiele welvaart kan je gedag zeggen. Waar we op kunnen hopen is het verkrijgen van spirituele welbaart.

   Hoe dan ook, doe de riemen om, het gaan spannende jaren worden. Het westen, en met name de EU en Japan zijn geverzelfmoord. Geniet van de welvaart zolang het kan. Het gaan pittige jaren worden.

   Gek genoeg vind ik het instorten van dit systeem niet eens zo naar. Dit systeem is absurd, anti menselijk etc. Het jammere is dat er zoveel lijden zal gebeuren voordat de absurditeiten uit het systeem zijn.

   Dat de UAE nu zelfs Rupies accepteert als betaling, geld dat notoir is vanwege zijn instabiliteit vanwege een corrupt systeem zegt wat hoe corrupt het westen wordt gezien…..

   Groeten,
   Hugo

   • @Hugo

    Ik wordt volgend jaar 60, heb mijn kansen gehad om iets op te bouwen.
    Maar het systeem valt in mekaar.
    Jammer voor mij, maar heftig voor mijn kinderen en kleinkinderen.
    Zij zullen überhaupt geen mogelijkheid meer hebben om in zo’n welvaart te leven.
    Het was allemaal niet nodig geweest, maar de mens is hebzuchtig.
    De wereld zal voor hen anders worden, niet perse slechter.
    Ik wens de vrije mens veel goeds in de toekomst.

    • Foute redenering. Ik word volgend jaar ook 60, maar ik zal nooit opgeven, en als je wel opgeeft, pak dan terug met en ga eruit met een klapper. Met 60 heb je niks te verliezen, en wat gaan ze doen behalve je opsluiten of dood maken…..je weinig tot niks afpakken….nog ene reden om even de balans te corrigeren….wie mij ooit heeft dwars gezeten zou niet meer slapen als ze mijn gedachten over hun mogelijke lot konden zien….

     Het systeem valt in elkaar: mooi, kansen te over om zowel je recht te halen als weer iets op te bouwen. Al is het maar voor even…het is niet de bestemming maar de reis die het leven interessant maakt, mits je zelf je eigen regels e3n morele waarden stelt….

    • Hoi,

     De USSR viel uiteen in 1991. De wederopbouw van dat land begon in 2000 toen Putin aan de macht kwam. Soms duurt het langer voordat wederopbouw begint, soms korter.

     Hoe dan ook, je maakt goede kans om te helpen met de wederopbouw en ook met het helpen zsm wederopbouw te gaan doen. Dit systeem is al heel wat jaartjes niet meer te redden. Hoe dan ook sinds de financiele crisis maar je kan net zogoed zeggen,9-11.

     Er is een cyclus genaamd de Tytler cyclus van het menselijk bestaan die altijd met ons zal zijn want menselijke natuur. Als in het collectief. Je begint met de bevolking als slaaf / serf. Dat wordt gevolgd door spirituele ontwaking, dan lef om het juk af te werpen. Dan vrijheid. Dan overvloed, dan egocentrisme, dan gedwee, dan apathie, dan afhankelijkheid en dan weer terug naar het begin. Hoort er bij dus volgens die theorie.

     Groeten,
     Hugo

  • Voor groen/links zal Europa pas groen genoeg zijn als alle industrie uit Europa verjaagd is.
   En een mooie bonus is dat naarmate onze welvaart hierdoor vermindert, het milieu nog minder vervuilt zal worden. Wie geen geld heeft om zich te verwarmen of te verplaatsen, zal immers ook minder vervuilen.
   Welkom in het groene paradijs…

   • Hoi,

    Klopt wat je zegt mbt wat de groenen en linksen denken. Als ze een poosje in de werkelijkheid hadden doorgebracht zouden ze weten dat armoede tot MEER vervuiling en milieu vernietiging leidt.

    Als je er over denkt is dat ook logisch. Als je aan het verhongeren of bevriezen bent. Wat maakt dat oerbos je uit als je anders bevriest? Wat maakt het leven van het wild je uit als je anders doodgaat van de honger?

    Vervuiling voorkomen is een luxe goed. Het drastisch verminderen van de vervuiling in het westen was alleen mogelijk door die zooi te exporteren naar arme landen. Die landen hadden bovenstaand issue. Nu minder en minder. Over een paar decennia zijn de westerse landen de dump gronden. Minus alle natuur want die hebben we in de bio energiecentrales gemikt want zo groen.

    Het westen is doelbewust op zoek naar zelfdestructie. De bevolking steunt dat. Het is wat het is. Zorg voor jezelf zodat jij niet vernietigd wordt door de doodscultus welke het westen heeft overgenomen.

    Groeten,
    Hugo

   • De bedoeling was alle vervuilende industrie, boeren en veehouders gaan naar Oekraïne en Nederland word een metropool. Gelukkig steekt Poetin daar een stokje voor.

 2. In Europa zullen we weer moeten gaan boeren ipv industrieën. Wie niet genoeg eigen grond heeft, wordt onmiddellijk een slaaf. Wie wel genoeg eigen grond heeft is een doelwit. Ooit was iedereen zelfvoorzienend, waardoor we vrij waren. Toen kwam er industrie en werden we in steden op elkaar gepropt. Nu verdwijnt de industrie en willen ze ons in torens stoppen.

  Ze zijn dit al aan het plannen voordat ze ze bijbel schreven. Torens van Babel, maken alles tot een Sodom en Gomorra. Ze willen ons al duizenden jaren zo dom mogelijk maken zodat ze ons als vee kunnen gebruiken. De toekomst waar de elites van dromen is een modern Rome, zoals uitgebeeld in The Hunger Games of in The Maze Runner. De elites willen een situatie waar ze voor de lol elk jaar een Purge kunnen houden en als beesten tekeer kunnen gaan op onschuldige weerloze slaven, ze willen baden in het bloed van hun slaven en kinderen nemen alsof ze druiven plukken of kalveren slachten voor mals jong vlees.

  WIJ moeten gaan weigeren om verder in hun agenda’s mee te gaan.

 3. 3 x hoeraaaaa…de us en co aftakeling zet zich door…en ook Alle rotzooi van gates en andere schwabs..wordt niet meer met een hoofdletter geschreven..

  • Ik snap niet dat mensen die site serieus nemen. als je die site serieus neemt zouden we inmiddels al paradijs op aarde hebben want;
   – De white hats de deepstate al lang vernietigd hebben
   – De pedo shit opgelost hebben
   – Gratis energie hebben
   – Eerlijk nieuws hebben
   – Het enige wat je hoeft te doen is wachten want wordt voor je gedaan.

   Hoe komt het toch dat ik die boodschap niet vertrouw (smile).
   Groeten,
   Hugo

 4. Het is zó simpel kijk naar bepaalde 3e wereldlanden die bijna letterlijk kapot worden gemaakt door het wild in het bos te stropen , rivieren vol plastic ect. Ronkende 2 takt motoren, scooters, afgedankte auto’s uit Europa geëxporteerd, dit alles ligt niet aan die mensen daar maar aan de politiek.

  Slechts 3% van de Afrikanen zijn gevaccineerd en deze mensen gaan ons gewoon vervangen, en het feest gaat over een aantal weken gewoon wéér beginnen, vanmorgen maakte Marion Koopmans voor het eerst na een periode van stilzwijgen haar opwachting op NPO Radio 1 met ‘haar’ nieuwe variant, u wordt voor de 2e keer verneukt door degene aan wie men zijn stem heeft gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in