In de gascrisis worden wij burgers ook geacht te besparen op verwarming en te kou te lijden bij een maximumtemperatuur van 19 graden. Ondertussen verandert er niets voor de EU-politici: ze blijven pendelen tussen twee kantoorpaleizen in Strasbourg en Brussel, de verwarmingskosten zijn gigantisch, schrijft Exxpress.at.

Jaar na jaar verslindt het miljoenen aan belastingen en veroorzaakt het enorme stookkosten en enorme hoeveelheden CO2: het EU-reiscircus tussen Strasbourg en Brussel. In Brussel moet een politiek palazzo met 17 bijgebouwen van 600.000 vierkante meter in de winter worden verwarmd, terwijl in Strasbourg een landgoed voor de politieke chique van Europa 343.930 vierkante meter beslaat – EU-politici veroorloven zich dus bijna een miljoen vierkante meter kantoorruimte voor ons belastinggeld.

705 EP-leden reizen één keer per maand naar Strasbourg

De 705 EP-leden uit 27 landen moeten in totaal twaalf keer per jaar heen en weer pendelen en daarbij al hun kantoordocumenten en personeel meenemen. Eens per maand reizen tonnen dossiers naar de Franse Elzas voor vier dagen plenaire vergaderingen.

De reden: de EU kan het nog steeds niet eens worden over één zetel voor het Parlement. Frankrijk dringt aan op Strasbourg. Dit is lange tijd een bron van kritiek geweest. Maar tot op de dag van vandaag is er niets veranderd. Te midden van een energiecrisis en een recordinflatie betwijfelen zelfs EU-parlementariërs nu of deze gigantische inspanning, inclusief de verspilling van geld en middelen wel gepast is.

“Waarom moeten we twee grote gebouwen verwarmen?”

Peter Liese van de CDU – hij zit in de milieucommissie van de Europese Volkspartij – heeft een brief geschreven aan Parlementsvoorzitter Roberta Metsola. Daarin vraagt hij haar ten minste te stoppen met de permanente kastijding tussen Brussel en Strasbourg: “Waarom moeten we in de winter twee grote gebouwen verwarmen, terwijl gas overal schaars is, terwijl de mensen vrezen voor hun bestaan?”

De liberaal Moritz Körner is dezelfde mening toegedaan: “Het Parlement moet nu in de van de energiebeleidwinterslaap worden gestuurd”, eist hij en zegt dat hij het “zinloze heen en weer gependel” in principe wil afschaffen. Frankrijk houdt echter vast aan Strasbourg.

  Hongarije bouwt oliepijpleiding om EU-sancties te omzeilen

Frankrijk dringt aan op Strasbourg

In Parijs blijven dergelijke eisen aan dovemansoren gericht. De Franse Europarlementariër Fabienne Keller – die ook tot de liberalen behoort – heeft al ingegrepen door president Emmanuel Macron te citeren: “Als alles in Brussel gebeurt, is Europa verloren.” De burgers hebben oplossingen nodig voor de energiecrisis, zei ze. Het onlangs aangezwengelde debat over de zetel van het EU-parlement helpt hen niet.

De Voorzitter van het Parlement beslist. Het is echter onwaarschijnlijk dat zij dit jaar van gedachten verandert en het reizende circus aanpakt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

EU bewapent snelle militaire reactiemacht – om oproer neer te slaan of om een oorlog voor te bereiden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet vooruitzicht van een kernoorlog komt te dichtbij om zich nog comfortabel te voelen
Volgend artikelNederland: Sjabloon voor de Brave New World van het Ecomodernisme?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Het is al jaren te zot voor woorden…zoveel onnodige kosten! Het zijn “Untermenschen”, het laagste van wat mogelijk is, dieven van het volk.

  • Maar hoe beter de wapenindustrie draait, hoe hoger de aanvullende pensioenen van de parlementsleden worden, want die zijn in de oorlogsindustrie belegd (waarbij de parlementariërs een derde en de EU, de belastingbetaler, twee derde betaalt). Niet dat onze “afgevaardigden” zich zorgen moeten maken als er niet genoeg slachtpartijen in de wereld zijn. Bij dalende beurskoersen in de wapenhandel, past de EU het verlies bij uit de begroting. En de begroting, dat is uw en mijn zak. Maar goed: beter afdokken dan neergeknald worden voor het Oekraïense marionettenregime.

  • Ach als de daklozen in deze steden erachter komen dat deze verwarmde panden leeg staan, dan is dat een goed en passend winterverblijf.
   De tapijten zijn waarschijnlijk wel dik genoeg om op te slapen, de voedsel voorraad wordt dagelijks aan gevuld. En zie EEN NIEUW “ LEGER DES HEILS, NUVOORZIEN DOOR EUROPA “ , is geboren….

 2. De Europese Unie heeft geen hoofdsteden meer nodig en de Europese instellingen geen zetels. Voor een fluitje van een cent kan de EU virtuele vestigingen online aanmaken en alle ambtenaren naar huis sturen. Met hun riante salarissen van 10000 à 20000 euro per maand netto (doordat netto meestal meer dan bruto is) kunnen ze wel wat kantoorruimte in eigen huis inrichten en thuiswerken. Dat thuiswerken zou meteen de ontheemdingstoelage (+16% van het brutosalaris) overbodig maken voor de vele tienduizenden parasieten in Brussel, Luxemburg, Straatsburg, Frankfort en in de zogenaamde satellietorganen in een tiental steden zoals Alicante, waar de salarissen wel uit de EU-begroting komen, maar niet als salarissen van EU-ambtenaren worden beschouwd (zodat ze ons nog beter kunnen belazeren over het werkelijke aantal EU-ambtenaren). De honderdduizenden ambtenaren van de lidstaten die door hun land worden betaald maar eigenlijk voor de EU werken, zouden hun salaris uit de EU-begroting moeten krijgen, zodat we eens duidelijk kunnen zien wat het allemaal werkelijk kost.

 3. Exit EU weg met deze parasieten. De meest corrupte organisatie die lobbyisten van bedrijven zitten in het bestuur. Een centraal bank die alleen geld blijft bijdrukken om de landen met een ketting vast te houden met schulden.

  • @ marisa december 12, 2022 at 18:01,
   Maar wat is zogenaamd geld wat uit het niets ontstaan en met niets gedekt is. 95% wordt al enkel digitaal in een bestandje gezet wat op een fictieve naam staat, wat we een bankrekening noemen. Waar de burgers voor moeten werken om er aan te kunnen komen. Dat is niets anders dan slavenarbeid. Als je alles in onze wereld terug beredeneerd dan pas kom je er achter dat alles maar een fictieve werkelijkheid heeft. De macht uit Brussel of de macht vanuit je overheid is enkel fictief, omdat jij het toe laat dat zij macht kunnen uitoefenen op jouw.

   Zou jij besluiten om uit het systeem te stappen, kan dat gewoon. Want elke zogenaamde wet is een zelfverzonnen regeltje van die zogenaamde machthebbers. Die alle nu niet kunnen aantonen zwart op wit dat zij de autoriteit over jouw hebben en van wie zij die autoriteit hebben gekregen omdat te kunnen uit mogen voeren. Bij ieder is zijn naam en geboorte datum gestolen bij jouw geboorte aangifte bij de overheidsinstantie, waarvan een fictieve entiteit is gecreëerd die eigendom is van de overheid. Maar dit is gebaseerd op een frauduleus slavensysteem van identiteitsfraude van de overheid.

   Maar deze juridische dwaling is dan ook ongeldig voor alle levende mensen. De levende mens is geen ding wat toe geëigend kan worden, als eigendom door wie dan ook. De levende mens is vrij, alleen de meeste dommeriken voelen zich veilig in hun denkbeeldige slaven gevangenis en laten zich vrijwillig zo ook behandelen door de fictieve machthebbers. Zelf nadenken hebben zij uitbesteed aan deze fictieve machthebbers en houden zo zelf deze constructie in het leven, die zij zelf vervloeken. De WEF borduurt voort op deze fictieve macht over alles.

 4. Whahaha, denk je nu werkelijk, dat de elite bobo’s ook maar 1 cent er op achteruit zouden gaan, of dat zij zich aan maatregelen hebben te houden, last staan zonder gas, elektra of (straks mogelijk) voedsel komen te zitten?

  Ze vliegen er op los, in dure privé jets, rijden met chauffeur in veel te dikke dure auto’s en leven als god in Frankrijk. Voor hen en hum families golden de achterlijke lockdown ook al niet.

  Deze gasten zijn eerder in staat om de verwarming nog een graadje hoger te zetten…..

  Immers moet je eerst wel ijs en ijskoud zijn, wil je een extremistisch totalitair systeem invoeren(excuses voor mijn cynisme).

 5. De trawanten vd Bilderberg/WEF’ers kunnen zich alles permiteren. Echter, het deugknuddevee laat dit toe. Pijnlijk om te constateren is dat de meerderheid vd zogenaamde ‘wakkeren’ ook tot het deugknuddeveegilde behoord. Ze spreken zich immers niet duidelijk uit en laten aan hun gedrag niet zien dat ze het doorhebben.

   • brrr thuis met 10 graden in de woonkamer? terwijl je bv de hele dag in die woonkamer bent?

    das wel extreem laag, ik heb het hier (woonkamer alleen, de rest staan alle op de anti vorststand) 18 graden, dubbele kleding aan dan normaal deze periode, reuma handschoenen, muts op en tot knie hoge warme laarzen aan en ow, een deken over mijn benen ook nog (slechte doorbloeding dus minder warm) en ja zit veel stil.

    voor mensen met reumatische shotzooi niet echt een pretje, ik kan gelukkig die 18 graden in de woonkamer nog betalen (huis vrij, dat scheelt veel besteedbaar geld)

  • Dat zijn nou zulke stomme opmerkingen.

   Net zoals jij en ikzelf beslissen of we de gifspuit nemen zo maakt ook iedermens zelf uit welke temperatuur draaglijk is. Dit is individueel!!!!

 6. Blahdiebladieblahh.
  En dit en dat…maar waar gaat het nou over?
  MIjn thermometer dit en die van mij zo en dit en dat….man oh man..
  En die teringlijers in brussel en den haag en parijs en londen en berlijn en rome en hier en daar…
  zielig gewoon.
  Nog steeds niet in de gaten dat het VOLK de macht heeft?
  Dat het VOLK de macht en de kracht heeft om al deze charlatans, dit gajes, dit politiek tuig, deze rattenclub, dit soort demonen, de kaags/ruttens/dejonges/kuipers/jettens/patersnotjes/ssjoersmaatjes en al dat soort stronttuig door het riool te spoelen….?
  EENDRACHT MAAKT MACHT..en KRACHT.verbind elkaar.kom bij elkaar, verenig je,en loop niet weg voor de realiteit.
  Zodra de eerste zogenaamde en vooraf geplande blackout (stroomstoring) optreed!….gezamelijk…met allen..optrekken naar de dichtbijzijnde gemeentehuizen en politieburo,s…want daar is wel DE KACHEL AAN .
  vreemd he, bij jou thuis is alles koud en kil..maar daar blijft de kachel wel branden???? is dat niet vreemd?

 7. Geef de gebouwen maar aan de vluchtelingen; blijft het soort van bezetters hetzelfde: nutteloze waardeloze profiteurs.
  Vandaag zijn er 6 gearresteerd; een miep met tasjes vol cash…

 8. Door dat reizen naar Strasbourg kunnen ze ook nog eens torenhoge declaraties indienen ook wanneer ze alleen hun chauffeur laten gaan wat vaak zat gebeurt heeft eens een ex europarlementariër vertelt.

 9. What else would you expect from these people than just continue to do what they are used to have been doing?
  You do not need to be surprised.
  Just let them do as they like.
  The common sense thinking person has long ago lost his trust in them.
  They are not my government. I did not vote for them. I did not vote at all since I do not want to give these people an excuse to rule over me.
  In my house my rules are the law.

 10. 4 EP’s zijn gearresteerd; Qatar gaf hun wat centjes-zwart. Een vice presidente had maar 600.000 eurocash ineen tasje bij zich….vrouwen zijn zo corrupt als de pest.

  Maar 4: is een beginnetje; goed dat ze in Belgie gearresteerd werden…..

 11. Die reisjes naar Straatsburg zijn echter wel nodig om de prostitutiebranche te ondersteunen. Vroeger wemelde het eenmaal per maand in Straatsburg van de hoeren, tot de parlementariërs weer weg waren. Nu gaan ze zich over de grens in Duitsland bedienen. Er zou veel bespaard kunnen worden door gewoon een bordeel in te richten in de gebouwen van het EP. Die gebouwen worden toch al excessief verwarmd, zo sparen we de verwarming van aparte bordelen uit. En zo hebben de parlementariërs die op de loonlijst van George Soros staan (een derde) wat minder tijd om het volk te zitten verraden.

 12. In het euro parlementsgebouw in Brussel zijn er zelfs twee sauna’s ingericht opdat de excelenties zouden kunnen vergaderen in opperste relaxatie, geen grapje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in