Beeldhouwwerk De Broodlijn / Carol M. Highsmith (1946–) / Wikimedia / (Public Domain)

Als er één realiteit is die mensen moeten accepteren, dan is het wel dat elk systeem een breekpunt heeft en dat er geen uitzonderingen zijn. De mens is gebouwd om zich aan te passen en dit heeft ons een ongelooflijke veerkracht gegeven, maar het betekent ook dat we de neiging hebben om te lang te wachten met het repareren van de onderdelen van onze samenleving die kapot zijn. In plaats daarvan laten we de problemen groeien en etteren tot, helaas, de laatste druppel valt en alles instort, schrijft Brandon Smith.

Soms is deze ineenstorting toeval en soms is het opzet. In beide gevallen is de katalysator hetzelfde – het publiek bereidt zich niet voor en onderneemt geen actie om de mensen die de crisis veroorzaken te corrigeren totdat het te laat is.

In ons moderne tijdperk van invasieve technologie, economische zwakte, kernwapens en bio-oorlogsvoering is dit een onhoudbaar model. We kunnen bedreigingen van instabiliteit niet langer negeren in de hoop dat ze zullen verdwijnen of dat regeringen het gevaar zullen bezweren. Er kan een tijd komen dat de puinhoop zo groot is dat we hem niet meer kunnen opruimen. Mensen moeten vooruit plannen en stoppen met het tolereren van passieve betrokkenheid bij de mechanismen die hun leven en toekomst beïnvloeden.

Ik schrijf vaak over hypothetische gebeurtenissen en instortingsscenario’s omdat een groot aantal mensen nog moet worden voorgelicht over hoe kwetsbaar de westerse wereld op dit moment werkelijk is. Bijvoorbeeld, elke significante verstoring van toeleveringsketens en logistiek op dit moment zou verwoestend zijn voor een groot aantal Amerikanen of Europeanen.

Alleen al in de afgelopen weken is er een opkomend tij van politieke ontevredenheid onder Amerikaanse truckers; precies de mensen die meer dan 70% van alle vracht in ons land afhandelen. Ze hebben gedreigd met een boycot van een aantal door Democraten gecontroleerde steden (voornamelijk New York City) vanwege een groot aantal kwesties en klachten, waaronder de juridische behandeling van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Deze boycot zal misschien niet op korte termijn plaatsvinden (let op de escalatie van boycotpraat in november rond verkiezingstijd), maar het potentieel ligt op tafel en het is een belangrijk leermoment. Wat zou er gebeuren als het vrachtsysteem in de VS daadwerkelijk zou stoppen?

  Documenten onthullen dat Nederlandse regering samenwerkt met Wereld Economisch Forum om "The Great Reset" uit te voeren

De toeleveringsketens in de VS werken met een “just-in-time” vrachtschema – dat betekent dat alle levensmiddelenwinkels bij u in de buurt net genoeg voorraad hebben om de normale bedrijfsactiviteiten ongeveer een week te ondersteunen, wanneer de volgende vloot vrachtwagens arriveert.

De just-in-time structuur is het levensbloed van de bevoorradingsketen en de meeste Amerikaanse steden zouden zonder deze structuur na een week in chaos vervallen. Treinen en spoorwegnetwerken verwerken ongeveer 28% van de totale vracht en hebben een lange periode van achteruitgang gekend. Er is geen realistisch alternatief voor vrachtwagens.

FEMA en de Nationale Garde zouden kunnen proberen om chauffeurs in te zetten om de leegte op te vullen, maar denk hier eens over na: Er zijn momenteel 3,5 miljoen vrachtwagenchauffeurs in de VS en dat zijn er minstens 80.000 minder dan nodig is. Denk je dat de regering of het leger in staat is om genoeg chauffeurs te vinden om een truckersstaking tegen blauwe steden te ondermijnen? Daar is geen kans op.

Ik moet zeggen dat ik niet tegen het concept van een truckersboycot ben; het is een vreedzame genoegdoening en alle vreedzame maatregelen moeten eerst worden uitgeput. Het enige wat ze hoeven te doen is weigeren zendingen aan te nemen naar plaatsen als NYC of Washington DC – veel van hen zijn onderaannemers die kunnen kiezen wat voor werk ze willen.

We moeten echter niet vergeten hoe doodsbang de Canadese regering was tijdens hun truckersprotesten; zo doodsbang dat ze de truckers als terroristen bestempelden en de bankrekeningen begonnen te bevriezen van iedereen die hen steunde. Deze actie was in strijd met hun eigen grondwettelijke wetten; zo effectief is een vrachtverbod voor politici om bang van te worden.

Maar zelfs als de Amerikaanse regering op dezelfde manier zou reageren als Canada, zou dat nog steeds niet veel uithalen om een boycot tegen te houden. De spanningen zijn extreem hoog en het is slechts een kwestie van tijd voordat er op de een of andere manier een conflict losbarst. Politiek links (en hun globalistische handlangers) hebben geen enkele aanwijzing gegeven dat ze van plan zijn om van hun huidige destructieve pad af te wijken. Er moet iets gebeuren. Waarom geen truckersprotest of protest van rode staten die blauwe regio’s afsnijden van vitale hulpbronnen?

  Wetenschappers creëren meelwormpulver om de wereld te redden

Helaas wonen er nog steeds een aantal conservatieven en onafhankelijken in deze steden die negatief beïnvloed zouden kunnen worden door een vrachtstaking, samen met hun progressieve buren. Misschien komt deze staking er nooit en gaat alles gewoon door. Misschien ook niet. Het punt is dat er van alles kan gebeuren en dat de manier waarop onze economie en bevoorradingsketens op dit moment functioneren niet lang meer door de beugel kan.

De gemiddelde Amerikaan heeft op elk moment voor ongeveer een week aan voedsel in zijn voorraadkast. Met de FEMA-respons op zijn plaats zou er in de loop van enkele weken een rantsoeneringssysteem worden ingesteld, waarschijnlijk met behulp van een digitale traceermethode die veel lijkt op een EBT-kaart. En vergis u niet, aan elk rantsoeneringsprogramma van de overheid zullen voorwaarden verbonden zijn:

“Heb je de laatste covid booster? Geen rantsoenkaart totdat je inentingen up to date zijn. We zien dat je geregistreerde vuurwapens hebt… die moet je inleveren voordat je rantsoenen kunt krijgen. We zien dat je problematische opmerkingen hebt gemaakt in je sociale mediageschiedenis, je komt misschien niet in aanmerking.”

Het duurt ongeveer 7-10 dagen zonder voedselvoorraad voordat er paniek uitbreekt onder de bevolking (wanneer mensen zich eindelijk realiseren dat dingen niet meer normaal worden). Het duurt twee weken voordat de honger een fysieke tol eist en drie weken voordat mensen beginnen te sterven. Rellen en plunderingen zijn onvermijdelijk, maar dat lost het probleem niet op als er geen voedsel is om te plunderen.

Sommige mensen zullen beweren dat ze alleen maar niet daar moeten zijn waar de tekorten zijn, maar er is geen manier om dit te voorspellen. In het geval van de conservatieve truckersboycot zijn de doelgebieden duidelijk, maar dat is slechts één scenario. Er zijn tal van gebeurtenissen die een verlamde bevoorradingsketen kunnen veroorzaken in zowel landelijke als stedelijke gebieden, waaronder een massale immigratiecrisis of een landelijk uitval van het elektriciteitsnet.

  Elon Musk vernedert BBC-verslaggever in interview - Videoclip compilatie

De enige haalbare oplossing is een langetermijnplan voor voedselopslag, en vergeet de eiwitten niet, want westerse regeringen staan tegenwoordig steeds vijandiger tegenover dierlijke landbouw.

Een voedselopslag voor elk gezin voor minstens een jaar is essentieel. Daar hoeft het niet mee te beginnen; zelfs een maand voedsel geeft je al een voorsprong op het grootste deel van de bevolking en zorgt ervoor dat je niet bij de FEMA hoeft te bedelen. Maar uiteindelijk is een jaarvoorraad of meer nodig (samen met de organisatie van een gemeenschap voor onderlinge veiligheid). Dit geeft je de tijd om een meer permanent en duurzaam voedselplan op te stellen nadat het ergste is gebeurd.

Je kunt de storm zien die een logistieke ineenstorting zou veroorzaken. In 30 dagen of minder kan een stad als New York op de knieën gedwongen worden, zelfs als de overheid ingrijpt. Op nationale schaal, ongeacht de oorzaak, zou het resultaat ongeveer hetzelfde zijn. Uiteindelijk zijn er twee soorten mensen in de nasleep van dit soort gebeurtenissen – de mensen die vooruit hebben gepland en alle anderen. Ik hoop dat we door educatie en aanmoediging genoeg van de bevolking kunnen overtuigen om zich voor te bereiden, zodat dit grote percentage Amerikanen fungeert als een redundantie tegen catastrofes (linkse mensen zullen niet luisteren, maar misschien de rest van het publiek wel).

Met andere woorden, het doel is om het publiek een natuurlijke immuniteit te geven tegen het instorten van de bevoorradingsketen, zodat wanneer de crisis toeslaat de gevolgen sterk zullen verminderen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit is hoe Rusland kan terugslaan als het Westen activa in beslag neemt
Volgend artikelAudio-opname van Duitse legerofficieren die de vernietiging van de Krimbrug bespreken met “Taurus”-raketten!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Heb voor 2 maand eten en water in geslagen .

  Genoeg gasflessen voor mijn camping kookstelletje en gelukkig nog niet van het gas af .

  Laat maar komen de voedselcrises alleen al om al die zeikschapen de mond te snoeren die nog steeds op hun roze wolk leven !!

  • Precies maar vergiet niet je verdedigings materiaal als ze door hebben dat er wat bij jouw te halen valt 🧐😜😁💥💥💥

   • Je armer voor doen dan je bent , bijvoorbeeld geen dikke auto voor de deur hebben en je huis een beetje verslonzen dat helpt misschien 😜haha

    • In feite eigenlijk juist.
     Een goede manier om dat te doen is door NU naar kringloopwinkels of bv Leger des Heils te gaan en wat 2e hands kleding te kopen die 1-2 maten te groot (wijd) is.
     Ga ja na de ellende naar buiten in dergelijke kleding dan lijkt het alsof je veel gewicht hebt verloren, wat een teken is dat je honger lijdt en dus geen aanwijzing is dat je een voedselvoorraad hebt.

   • Eens, maar je moet ergens beginnen. 2 maanden geeft je een enorme voorsprong op mensen die voor 2 weken voedsel hebben. Binnen 2 maanden zullen er aardig wat mensen zijn overleden.

    • 1keer naar de Wallmarkt of Target ect 75 kilo rijst en/of pasta pp. groente conserven in blik ect en je bent er al bijna.

     • En waar ga dat dan op koken of voorbreiden Rijst moet je al koken en alleen rijst eten is ook geen optie op lange duur Vanmorgen op de radio werd al meegedeeld dat er al 20% minder medicijnen niet meer vooradig is De stroom uitval is een kwestie van een paar seconden en je zit in het donker Vroeger hadden mensen geen stroomnet nodig want ze hadden kaarsen en olie en hout om iets beter te kunnen zien of voedsel voor te bereiden wat er om hen heen gebeuren moet en gaat gebeuren Vandaag de dag hebben regeringsleiders veel meer licht nodig om de wantoestanden de baas te blijven en tasten in het duister om te voorkomen dat lichtuitval een heel land lam legt

      • Macaroni kan je weken in koud water . Ervoor zorgen dat je kunt koken op hout door bv, houtfornuis is ook gelijk je huis verwarmd..Wat ik al zei conserven groente pot of blik , dat kan je ook koud eten. Voor vlees heb ik best wel veel kippen om maar wat dingen te noemen.

       • Er is ook ingeblikt (biologisch) vlees te koop. Al of niet met groenten ed. Bovendien kun je voedsel ook gedroogd kopen of zelf drogen. Wel (gefilterd) water nodig maar heb je ook nodig om te drinken. Recent artikel over schandaal met bronwater dat dus geen bronwater is maar (ook vervuild) water uit de kraan blijkt te zijn.
        En er zijn mogelijk ook nog ouderwetse petroleum stellen in de handel.

        • De cabal/ Deep State/ ordo illuminati probeert over de hele wereld de waterleidingbedrijven in handen te krijgen, als onderdeel om ons na the great reset te degraderen tot cyborg-slaven.
         Het Zwitserse WEF-bedrijf Nestlé is ook betrokken bij de fraude met bronwater en de lezers van dit forum weten, dat een eventuele vervolging absoluut niet aan de orde is.

    • Je kunt aardappels in grote emmers verbouwen op een balkon of aan de muren.
     Mensen denken alleen horizontaal terwijl alle lokaties muren en schuttingen hebben.
     Veel groenten laten zich prima telen tegen de muren, groeien vaak beter vanwege de hogere temperaturen.

  • @ wim wim maart 1, 2024 Bij 15:31,
   Toen het aardgas van 1,45 per kuub doorsloeg naar 3,20 per kuub, ben ik van het gasnet af gegaan. Omdat ik na wat rekenen uit kwam dat flessengas goedkoper werd voor mij situatie. Ik kook nu al 1,5 jaar elke dag op mijn 4 pits camping gasstel met een gasfles van 10 liter. De fles is amper op de helft. Je zult verbazen hoe snel alles aan de kook is, als je van aardgas naar propaangas zou gaan. Het huis zelf verwarm ik met een houtkachel.
   Alleen het vastrecht is nu al duurder dan een gasvulling van 10 liter.

   (Aardgas heeft een gemiddelde verbrandingswaarde van 35,17 MJ per m3. Propaan heeft een gemiddelde verbrandingswaarde van 97,77 MJ per m3. Propaan is dus ongeveer 2,77 keer zo warm als aardgas, waardoor het verbruik veel lager is.)

   • Die kleine busjes zullen bij mij wel wat sneller op zijn , maar heb er een stuk of 25 dat is dan zo,n 12,5 liter

    Koken gaat inderdaad prima , en is nog leuk ook

   • @ Qvic:
    Als je eens zou zien hoeveel m3 de gasmeter registreert als er 1 vloeibare liter gas doorheen gaat begin je vanzelf te snappen wat de ’truc’ is. We worden belast per kuub verbruikt gas en wel in gasvorm, niet vloeibaar.
    1m3 is 1000 liter (vloeibaar) Tel uit je winst. We worden besodemieterd al decennia lang.
    Sluit maar eens flessengas aan op je cv-installatie of fornuis. It will blow your mind! Je zult er van staan te kijken hoe lang je daar mee kunt koken of het huis warm kunt houden.
    Je zult waarschijnlijk andere sproeiers in het fornuis moeten schroeven en de zoektocht naar die sproeiers wordt aan alle kanten met opzet bemoeilijkt. Ik heb zelf ooit al overwogen om ook op hout te gaan koken maar het is bij ons gebleven bij een houtgestookte cv-kachel.

   • Nederland laag calorisch gas – Pannen laag op het vuur van gasstel
    Duitsland hoog calorisch gas – pannen 1.5 cm hoger op gasstel

    Inderdaad in de kookt het veel sneller.

 2. Erg overdreven positief! De meeste supermarkten in de VS hebben misschien voor 7-10 dagen voorraad voor sommige producten, maar zeker niet van voedsel. 3-4 dagen zit dichter bij de waarheid. Zaken zoals vers brood en verse groenten misschien 3 dagen max.

  Dan de hulp van FEMA (Federal Emergency Management Agency, oftewel het federale (landelijke ipv per staat) Noodsituatie Management Bureau). De echte noodgevallen, met name Orkaan Katrina, hebben laten zien dat het veel te bureaucratisch is, te lang duurt, te veel verspilling, personeel slecht is getrained en de (nood)communicatie niet of slecht werkt. Aangezien het een overheidsinstantie is kunnen we rustig stellen dat ze niet leren.
  Het kan zomaar een week duren voordat het op gang komt. En dat is het begin, dan kan het nog weken duren voordat zaken echt geregeld zijn.
  Kijk ook naar bv de ‘internationale hulp’ na de ramp op Jamaica. Of de Philippijnen hoe ‘effectief’ de hulp was.

  En als het een echte instorting van de samenleving is, dan is er domweg geen enkele kans dat ze overal komen helpen.

  Het beste is om er voor te zorgen dat je ten alle tijde zo min mogelijk afhankelijk bent van de overheid. Wat voedsel betreft, ja 6 maanden tot een jaar minimaal. En zorg dat je je water kunt filteren.

  • Ach de jeugd van nu denkt dat als ze op een computer knop drukken dat alle problemen zijn opgelost en denken nergens over na want ze hebben een baan en goed salaris Dus ze kunnen alles kopen Maar als het product er niet meer is dan kun je niet leven van je kapitaal dat je maandelijks moet hebben om te overleven Rondom mij heen praat niemand over de komende bizarre tijden waar overleven een must is en komen ook dan ook niet in actie tegen het wef of EU wanbeleid waar overgestudeerde een baan hebben gekregen om de mens uit te roeien met hun moordadige ideen ook in de plaatselijke politiek zijn de overgestudeerde debielen aan het roer die daar zitten om te vergaderen eten en drinken aan de lopende band en steekpenningen aannemen om waanzin projecten er door te krijgen……

 3. “Maar zelfs als de Amerikaanse regering op dezelfde manier zou reageren als Canada, zou dat nog steeds niet veel uithalen om een boycot tegen te houden. De spanningen zijn extreem hoog en het is slechts een kwestie van tijd voordat er op de een of andere manier een conflict losbarst. Politiek links (en hun globalistische handlangers) hebben geen enkele aanwijzing gegeven dat ze van plan zijn om van hun huidige destructieve pad af te wijken. Er moet iets gebeuren. Waarom geen truckersprotest of protest van rode staten die blauwe regio’s afsnijden van vitale hulpbronnen?”

  Er zijn nogal wat verschillen.
  Ten eerste trokken de Truckers in Canada op naar de steden, verzamelden ze zich en blokkeeerden (gedeeltelijk) wegen, iets wat duidelijk kon worden vastgesteld en inderdaad overlast veroorzaakte die kon worden geweten aan de truckers die daarbij waren.

  Een boycot is heel anders, het blokkeert niemand en het valt niemand lastig. Veruit de meeste truckers kunnen kiezen waar ze een lading heen brengen, dus ze kunnen ervoor kiezen de ladingen naar NY gewoon niet aan te nemen.
  Mijn zwager hier in de VS is een trucker en hij stelde dat je het nu al merkt. Voor een lading die ligt te wachten wordt er zo ongeveer iedere dag meer geboden om hem naar NY te brengen. Er was wel een trucker die een bepaalde lading na 3 dagen aannam omdat hij er $500,- meer voor kreeg dan op de eerste dag, maar het geeft al aan hoe snel dat kan gaan.

  Het is niet zo dat truckers weigeren werk te doen, wegen blokkeren, mensen lastig vallen, lawaaioverlast produceren door toeterend rond te rijden, ze (nou ja een flink deel in ieder geval) rijden gewoon niet naar NY. De overheid kan daar helemaal niks tegen doen.
  De markt gaat haar werk doen en de prijzen in NY gaan stijgen. Dat kan even duren en er zullen altijd truckers zijn die wel ladingen die kant op verplaatsen. Maar als je nog maar de helft ontvangt van wat je voorheen ontving dan kan het niet anders dan dat de prijzen enorm omhoog gaan. Hoe langer dat duurt, hoe extremer dat wordt.
  Aangezien truckers niet perse op NY hoeven te rijden kunnen zij dat veel langer uithouden dan andersom.

 4. Pfff ik neem zoals het komt, want er zijn teveel variabelen om een echt plan te hebben…en ook er komen situatie’s die je moet in uw voordeel kunnen gebruiken… ieder voor zich en God voor ons allen…

 5. tijdens de oorlog kwamen de boeren niks tekort , mijn ouders waren boeren hadden eigen vlees en brood , de echte arme mensen kwamen schooien voor een boterham en boden hun hulp op de boerderij maar kregen een volle maaltijd.
  ikben geboren in 1954 als laatste van het gezin ,heb meermaals gezien dat er bezoek was van mensen die door mijn ouders de oorlog hebben overleefd .
  dus nu om aan vlees te geraken is het geen probleem ik ga naar de boer , groentes en pataten kan ik zelf verbouwen zie dus geen probleem.
  maar als ze mij willen bestelen dan ben ik er nog.

 6. Als de Volks Wagen fabriek voldoende geld heeft c.q. rijk is kopen ze warenhuizen vol wielen.
  Maar als het minder goed gaat met Volks Wagen, kopen ze 1 klein warenhuis wielen.
  Als het slecht gaat, kopen ze een container wielen.
  Maar als Volks Wagen bijna failliet is, kopen ze de wielen wanneer ze die nodig hebben.
  En als het zo slecht gaat met Volks Wagen, dat ze geen credit meer krijgen, kopen ze vier wielen tegelijk.
  Zo gaat dat ook met landen, Amerika en Europa failliet, geen credit meer, moeten alles één voor één kopen, en soms een dag later, of helemaal niet.
  Dat is de situatie van het Failliete WESTEN….!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in