Vaccinfabrikanten afgeschermd van alle aansprakelijkheid terwijl neveneffecten zich opstapelen

0
11420
© Marco Verch Professional (CC BY 2.0)

De potentiële gezondheidsrisico’s in verband met de overhaastig ontwikkelde vaccins zijn groot. Uit de statistieken (Pdf) die de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) tijdens een presentatie op 19 december hebben vrijgegeven, blijkt dat 3.150 van de in totaal 112.807 mensen die de eerste van twee doses van het covid-19-vaccin van Pfizer hebben gekregen, zijn getroffen door een zogenoemde “Health Impact Event”.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) betekent een “Health Impact Event” dat iemand “niet in staat is om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren, niet in staat is om te werken, of zorg nodig heeft van dokter of zorgverlener”. De informatie werd onthuld door Dr. Thomas Clark, een epidemioloog van de CDC in de Adviescommissie voor Immunisatiepraktijken, een onafhankelijk panel dat aanbevelingen doet aan de CDC.

Overigens moeten de mRNA-vaccins twee keer worden toegediend en het interval tussen de twee doses is ongeveer drie weken. Men heeft dus een dubbel risico op bijwerkingen.

Eind november vertelde Sandra Fryhofer, een Amerikaanse arts in het bestuur van de American Medical Association, aan CNBC dat ze zich zorgen maakte dat veel mensen die de eerste dosis Pfizers of Modern vaccins namen, zullen weigeren de tweede te nemen omdat ze onbehaaglijke bijwerkingen ondervonden.

We moeten de patiënten er echt van bewust maken dat dit niet gemakkelijk zal zijn. Ze zullen het voelen dat ze een vaccin hebben gekregen. Ze zullen zich waarschijnlijk niet geweldig voelen. Maar ze moeten terugkomen en de tweede dosis nemen, zei Fryhofer.

Ten minste vijf gezondheidswerkers in Alaska hebben na het verkrijgen van het Pfizer-vaccin bijwerkingen ondervonden. Eén ontvanger, een verpleegster in het Bartlett Regional Hospital, had een noodbehandeling nodig voor minstens twee nachten.

Artsen koppelen Pfizer, Moderna vaccins aan levensbedreigende bloedziekte

Een ziekenhuis in Illinois stopte de vaccinaties nadat vier medewerkers bijwerkingen hadden ondervonden.

De Washington Post citeerde dokter en studiedeelnemer David Yamane. Hij meldde rillingen en hoofdpijn en was zo moe dat hij ’s middags op de bank in slaap viel en pas de volgende dag badend in het zweet wakker werd. “Deze symptomen zijn geen grap”, vertelde de medische professional aan de krant.

De gerapporteerde allergische reacties die zich bij sommigen voordeden zijn nog gevaarlijker. Ze kunnen zich voordoen in de vorm van uitslag, maar ze kunnen ook kortademigheid veroorzaken en levensbedreigend worden. Er wordt aangenomen dat deze reactie wordt veroorzaakt door de nanodeeltjes in de lipidenschaal die het eigenlijke ingrediënt omringen, volgens Dr. Peter Marks, de directeur van Food and Drug Administration’s Center for Biologics Evaluation and Research.

Vier gevallen van gezichtsverlamming deden zich ook voor toen ze werden getest met het Biontech/Pfizer-vaccin. De placebogroep, d.w.z. degenen die een ineffectieve injectie kregen in plaats van het vaccin, werd niet beïnvloed.

De meest voorkomende korte termijn – niet lange termijn – bijwerkingen die vaccinproducent Moderna aan de FDA meldde waren:

Injectieplaats reactie in 91,6 procent van de patiënten
Vermoeidheid bij 68,5 procent van de patiënten
Hoofdpijn bij 63 procent van de patiënten
Spierpijn bij 59,6 procent van de patiënten
Gewrichtspijn bij 44,8 procent van de patiënten
Rillingen bij 43,4 procent van de patiënten

Sommigen hebben zelfs beweerd dat het Covid-19 vaccin 8-16 keer meer oudere Amerikanen zou kunnen doden in vergelijking met helemaal geen vaccin.

In oktober van dit jaar zei de Amerikaanse minister van Volksgezondheid en Human Services Alex Azar dat een fonds voor tegenmaatregelen de verwondingen door Covid-19 vaccins zou moeten dekken, die farmaceutische bedrijven volledige immuniteit geven tegen mogelijke aansprakelijkheidsprocedures.

Globaal lockdown-beleid in naam van een pandemie: een scenario "gepland" door de Rockefeller Foundation en Global Business Network

Maar zoals de Wall Street Journal meldde, is het fonds geen remedie voor het Amerikaanse publiek. Volgens advocaten en vaccinatiedeskundigen heeft het fonds sinds het begon met het verwerken van claims 6 miljoen dollar uitbetaald op 29 claims, gemiddeld 207.000 per persoon, vergeleken met 585.000 dollar gemiddeld per persoon voor een ouder vaccinatiekwetsuur-fonds.

Het nieuwe fonds heeft een bijna onmogelijke drempel om te bewijzen dat er een verband bestaat tussen een letsel en het vaccin, zeggen de deskundigen. Het nieuwe fonds heeft ook een kortere verjaringstermijn, geen beroepsprocedure en betaalt geen schadevergoeding voor pijn of lijden. Het werd in 2010 opgericht om de schade te dekken die het gevolg is van vaccins voor een grieppandemie of geneesmiddelen om een ​​miltvuur of ebola-uitbraak te behandelen.

Corona-vaccinatietests met schokkende bijwerkingen – media hullen zich in stilzwijgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here