Moeten de westerse elites en zelfs de NAVO zelf bang zijn dat Donald Trump in 2024 terugkeert in het Witte Huis? Het is een terechte vraag, aangezien de eigen “nieuws”-website van de elites in Brussel – Politico – onlangs een stuk heeft geschreven waarin staat dat ze zich niet alleen zorgen moeten maken, maar dat ze zich er ook nu al op moeten voorbereiden, schrijft Martin Jay.

De terugkeer van Trump als president van de VS wordt met de dag onvermijdelijker, gedreven door de snode inmenging van de regering Biden en haar vastberadenheid om hem in de gevangenis te stoppen, waar zij, ten onrechte, denken dat zijn poging voor het Witte Huis eindigt. Zelfs het meest obscure Franse parlementslid dat Politico tevoorschijn haalde om zijn artikel te onderschrijven, accepteert dit, dus hoe zou 2024 eruit zien met Trump terug in de Oval Office voor de Europeanen?

Het korte antwoord is onaangenaam. Trump zal vrijwel zeker geloven dat hij zijn lessen van de eerste keer geleerd heeft en dat zijn tirade over de NAVO en de EU-landen die een gratis kaartje hebben om het Westen te verdedigen tegen Russische agressie, gezien wat er in Oekraïne gebeurd is, zeer juist was. Zijn beleid ten opzichte van het EU-blok zal waarschijnlijk de tweede keer veel meer verdeeldheid zaaien, omdat hij niet alleen zal aandringen op een nieuwe deal voor de EU-NAVO-landen in de Oekraïneoorlog zelf, maar nog verder zal gaan om zijn natuurlijke bondgenoten in de EU – Polen en Hongarije – te gebruiken om de Brusselse elite een hak te zetten en haar plannen voor al haar pseudohegemonie waanideeën de grond in te boren. Het is onwaarschijnlijk dat hij de VS uit de NAVO zal terugtrekken, zoals John Bolton onlangs voorspelde, maar een nieuw hardball-regime zal zeker in het verschiet liggen, wat hem misschien wel zal ontlasten van de taak om de oorlog in Oekraïne rechtstreeks te beëindigen in plaats van alleen maar tegen de Europeanen te zeggen “als jullie er zelf voor betalen, ga je gang, maar wij hebben genoeg betaald”.

  Oekraïens plotselinge hoge luchtmacht-verliezen waarschijnlijk veroorzaakt door nieuwe Russische raketten

Dit zou wel eens de rillingen over de rug van veel EU-leiders kunnen doen lopen. En hij zou er zelfs voor impeached kunnen worden. Maar het is Trump. Hij zal dat helemaal niet erg vinden. Het punt is dat het oude cliché over Biden als de volwassene die de trans-Atlantische alliantie “herstelde”, alleen maar dat is. Een cliché. In werkelijkheid heeft Biden het Verenigd Koninkrijk en de EU-landen koninklijk te gronde gericht door de ineenstorting van hun economieën te sturen terwijl Amerikaanse bedrijven cashten, niet alleen met nieuwe belastingvoordelen voor milieuvriendelijke bedrijven, maar ook gewoon door de Europeanen zichzelf te laten uitschrijven op een oorlog die ze nooit zullen kunnen beëindigen. Tot zover Biden’s “Amerika is terug, diplomatie is terug” soundbite die in de begindagen van zijn ambtstermijn werd geciteerd. De harde realiteit is dat Biden’s kijk op het oude Europa erg vanuit een koloniaal perspectief was. Ze moeten voor hun dromen betalen als Uncle Sam ze waar wil maken.

Dus Trump zal nu terugkomen met de bespotting van Europa’s spotgoedkope defensieregeling die in werkelijkheid helemaal niet goedkoop was. Hij zal zich ook terugtrekken uit de klimaatveranderingsakkoorden van Parijs, waardoor Macron helemaal pissig wordt, en hij zal de Israëli’s aanmoedigen dat hun ideeën om Iran aan te vallen niet helemaal gestoord zijn (wat ze natuurlijk wel zijn).

Maar de regeringen van de EU zouden zich meer zorgen moeten maken over wat Trump voor Amerika op eigen bodem in petto heeft. Hij zal meer investeren in fossiele brandstoffen, veel van Biden’s milieu-initiatieven ongedaan maken, hard optreden tegen wokeïsme en immigratie en meer tarieven opleggen aan Amerika’s concurrenten – zowel China als de EU – om het Amerikaanse bedrijfsleven te helpen.

  Escobar: Vijf variabelen bepalen onze toekomst

Toch zal zijn tweede ambtstermijn er niet alleen op gericht zijn om Biden te vernederen met dergelijke afrekeningen, in eigen land of in de rest van de wereld. Hij zal ook nog harder moeten vechten om Amerika in het spel te houden, zowel op het gebied van internationale handel als van de tanende dollar-economie.

Trump zal te maken krijgen met een nieuwe bedreiging voor Amerika die een direct gevolg is van Biden’s oorlog – en laten we zijn corrupte deals niet vergeten – in Oekraïne. De opkomst van BRICS, dat alleen al dit jaar vijf nieuwe leden zal hebben en al de volledige controle over de olieprijzen overneemt met zijn invloed via OPEC Plus. Trump zal, in een notendop, tegen een nieuw front vechten omdat er een nieuwe wereldorde is ontstaan om de Amerikaanse hegemonie – of wat daar nog van over is – frontaal uit te dagen, wat veel meer betekent dan alleen maar de dollar als reservemunt dumpen. BRICS zal zijn eigen valuta hebben, zijn eigen clearingsysteem en op een gegeven moment waarschijnlijk ook zijn eigen defensiepact. De Donald zal veel op zijn bord krijgen, waardoor de meeste EU-leiders zich zullen afvragen of het beter voor hen is dat Trump slecht geïnformeerd en oorlogszuchtig is dan overweldigd en paniekerig in de nasleep van een nieuwe relatie tussen Amerika en de weinige partners die het nog heeft in de wereld.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: Merkel onthult het bedrog van het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

  Westerse soldaten onthullen de gruwelijke realiteit van de oorlog in Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen is paranoïde over de BRICS-top
Volgend artikelVernederde westerse functionarissen geven toe dat het tegenoffensief van Oekraïne “hoogst onwaarschijnlijk” is dat het slaagt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

 1. Wat velen lijken te vergeten is, dat ook Trump tot de ultieme elite behoort, ook is toegetreden tot de hoogste lagen van de vrijmetselarij, dus illuminatie. Ik ben bijvoorbeeld “warp speed” niet vergeten en de spuiten werden mede dank zij hem in ras tempo ingevoerd…….

  Vergeet Sabbatia Zevi en diens methodieken en duistere achtergrond hierbij niet, de grondlegger van dit alles.
  Trump doet mij denken aan Balkenende, de zgn christen, die wel eerst een beeld van Baphomet in het torentje op zijn kamer hing, die er tot op de dag van vandaag nog hangt…..

 2. Bang? Terecht!
  Angst komt voort uit de leugens en bedrog die jaren lang over de mensheid zijn uitgestort.
  Veel komt aan het Licht.
  Zelfs de schapen merken dat er ‘iets’ niet klopt.
  De massa hoeft er niet meteen tegenin te gaan, niet meer geloven en meedoen is belangrijker.
  Bereid je voor op grote veranderingen.

 3. Ik word zo moe van de projecties. Iedereen vult maar wat in obv de paar procenten kennis waarmee wij dit allemaal proberen te begrijpen. In werkelijkheid weet niemand meer wie nu goed of slecht is. En in werkelijkheid zal het op ons persoonlijk aankomen of WIJ al deze waanzin stoppen. Zolang iedereen voor of tegen blijft gillen komen we nergens. In de USA heeft Trump 90% steun, buiten de USA willen velen kapotmaken. Iedereen ziet alleen maar ‘warp speed’ en begint als een hondsdollle hond te razen over elites en gecontroleerdd oppositie. Onderstussen heeft Trump in de USA wel hele stations vol zitten met mensen die allemaal hetzelfde willen. PRECIES HETZELFDE WAT WIJ OOK ALLEMAAL WILLEN!!! Maar ipv dat wij met zn allen verenigen gaan we ruzie maken over ‘warp speed’ en wie of wat Trump is. Ik snap nu waarom wij de afgrond in gaan. Omdat niemand hier nog ergens begrijpt wie er te vertrouwen is. Het eerste dat in een oorlog sterft is de waarheid. En velen herhalen alleen maar leugens ipv de waarheid tussen de bullshit te horen.

  Trump pushte warp speed… ja! Om de vijand in de val te lokken. Trump pushte ook hydroxychloroquine en Ivermectine!!! De middelen die cojona in uren verhelpen. Trump heeft de hele deepstate in het licht gezet. Ik kom tot de conclusie dat velen maar wat gillen obv de paar procenten die ze begrijpen. Het is krankzinnig om Trump volledig neer te halen. Want hij heeft veel veel veel veel heel veel meer gedaan dan de paar stokpaardjes die wat neuroten maar blijven herhalen. En iedereen die het voor Trump durft op te nemen wordt aangevallen. ‘Goed is slecht, slecht is goed’. We worden al onze hele geschiedenis bestuurd en gemanipuleerd met getallen, maar de getallen van cojona vaccinschades en doden zijn heilig en worden blind gelooft.

  In werkelijkheid weet NIEMAND meer wie nou goed of slecht is. Het enige wat we wel zeker weten is dat de Amerikanen die Trump steunen, in ons leger zitten en hetzelfde als ons willen!!! Maar ipv aansluiten en massa creëren, blijven WIJ maar bitchen en zeiken. Het boeit mij allemaal niet meer… ik sluit me aan bij de grootste groep die dezelfde kant op wil!!!

  En als Trump een verrader blijkt, dan zijn wij met zn allen zo’n enorme massa geworden, dat we dat wel oplossen. Maar mijn hemel… WIJ MOETEN EEN TEAM WORDEN!!! Boeien wie of wat ons verenigt. Als Xi Jinpin van China openlijk oproept om al onze EU leiders te arresteren en te executeren… dan vergeet ik voor heel even dat China een totale controle staat is. Dat Trump warp speed pushte boeit mij even niet als hij het hele westen verenigt tegen de demonen die het hele westen verwoesten. Elke keer zodra ik hier probeer te verenigen krijg ik keiharde weerstand. Dan word je in je eigen team, je eigen leger, gewoon kapotgemaakt en voor idioot uitgemaakt of valse profeet. Het is krankzinnig hoe gedemoraliseerd Europa is. Verenig je gewoon in de grootste groep om het grootste leger te maken… ALS TRUMP EEN VERRADER BLIJKT DAN LOSSEN WE DAT WEL OP, MAAR WE KUNNEN DIT ALLEEN WINNEN ALS WE VERENIGEN!!!

  Nou… en nu weer afwachten waar ik voor wordt uitgemaakt ipv dat jullie zeggen… JAAAAAA… WE MOETEN IDD VERENIGEN!!! DOOD AAN DE DEEPSTATE!!!

  Nu krijgen we weer eindeloos voors en tegens en ‘warp speed’ ‘warp speed’ ‘warp speed’… net als ‘russia’ ‘russia’ ‘russia’. Hebben de neuroten niet door dat jullie constant in dezelfde bullshit stinken ipv te verenigen in het doel om de vijand te vernietigen. We maken geen kans als we maar ruzie blijven maken of Trump nou goed of slecht is. Als we verenigen maken we een kans. Maar er zitten overal neuroten die ALLES doen om maar niet te verenigen, WANT TRUMP IS ONDERDEEL VAN DE DEEPSTATE WAARTEGEN HIJ INMIDDELS BIJNA DE HELE USA HEEFT VERENIGD. Blijf dat vooral lekker tegenwerken. Doodzonde. Beeld je in dat wij hele stadions vol zouden juichen voor de arrestaties en executies van de vijand!!! Ipv alles te doen om iedereen die de goede kant op wil neer te halen.

  Dus kom maar weer op met de stokpaardjes en noem mij maar weer een narcist of een valse profeet of een domme idioot. Wat je zegt ben je zelf. Ik houd van iedereen hier en ik wou dat we allemaal dezelfde kant op zouden willen en dat we gaan snappen dat we MOETEN verenigen.

   • In welk opzicht slaapt ie?
    Hij heeft gelijk over dat sommigen hier alleen maar negatief en zielig zitten te zeiken, en te laf zijn om niet te verenigen.
    Zelfde verhaal als in 40/45 toen men hier ook te laf was om te verenigen.
    History repeats itself.

  • helemaal eens Let God! verenigen en inderdaad stadions vol met mensen, die vaak ook nog eens heel veel km reizen omdat zij ook gewoon willen leven. trump deed gewoon heel veel goeds en ja “meewerken” aan die prik… de waarheid waarom weet nie,and en trump zal nooit zijn “fout” toegeven, maar ooit zei een Trump kenner: “trump is trump” sta helemaal achter die zin Een uniek ondoorgrondelijk mens die zijn vermogen heeft ingezet voor zijn idealen. hij had ook kunnen rentenieren op de bahama” ipv elke dag “kapot”te worden geschreven. ëlk verzet tegen onze vijand is welkom! overigens zie ik 2e termijn trump niet gebeuren zolang stemsysteem corrupt is. doen trouwens veel onderbouwde theorieen de ronde dat kennedy nieuwe president wordt omdat cia dat zou willen, ben benieuwd.

  • JOE BIDEN IS EEN SATANISCH EN TRUMP IS RECHTERHAND VAN GOD.

   LATEN WIJ ALS EEN BLOK ACHTER TRUMP STAAN EN GOD, DIE HET AL ALTIJD MET DE MENSHEID VOORHAD.

   LAAT U NOOIT VANGEN AAN DEZE EUROPESCHE DUlVELS AANHANGERS, DIE ALLEEN VERDERF HAAT EN DE MENSEN DE DOOD INJAGEN MET HUN VERPLICHTE NEP VACCIN MRNA MENSEN DE DOOD INJAGEN OM 6 MILJARD TE VERNIETIGEN.

   ZOGEZEGD OM MILIEU TE REDDEN??

 4. Beste LGSTO,
  Mooie reactie waar ik mij aardig in kan vinden.

  Bij het verwijt van Oops over Trump, vergeet hij terloops dat Trump zijn informatie kreeg van zijn adviseurs die banden hadden/hebben met de Big Pharma.
  Daarbij is Trump ondernemer en geen doorgewinterde politicus waardoor hij makkelijker op het verkeerde been gezet kon worden.
  De zaken zijn niet zo zwart wit als menigeen wil denken, de wereld zit een stuk complexer in elkaar om daar een vaststaand oordeel over te hebben.

  Beste LGSTO,
  Met alle respect, Heb niet de illusie dat in korte tijd mensen inzicht krijgen om vastzittende overtuigingen te gaan heroverwegen.
  Je kunt mensen niet dwingen de ogen te openen.
  leg de eventuele persoonlijke aanvallen op jouw visie naast je neer en bedenk wat Jezus vlak voor zijn dood sprak; Vader, “vergeeft het hen, want ze weten niet wat ze doen”.

  Ik ben in ieder geval content met jouw bijdrage hier op FN.

  • @Tigron…

   Ik heb geen illusie dat anderen zomaar veranderen, maar ik heb wel vertrouwen dat we dit als EENHEID in no-time kunnen oplossen, dus daar blijf ik gewoon op hameren.

   Thanks voor je steun… fijn dat jij altijd open blijft staan en wil zoeken naar de waarheid. Ik zeg niet dat Trump de oplossing is of dat hij ALLES goed doet, maar hij heeft de hele USA wakker gekregen en ze willen allemaal de deepstate vernietigen. Ik sluit me aan in dat team en als Trump ons verraad… prima, dan vermorzelen we hem.

   Maargoed… opwaarts en voorwaarts. Stay strong Tigron, zorg voor jezelf, je bent een krachtig mens en je bent van grote waarde. Net als iedereen hier. We kunnen van mening verschillen en we mogen elkaar niet allemaal, maar onthoud in hemelsnaam allemaal dat WIJ allemaal dezelfde kant op willen.

   • Beste LGSTO,
    Alleen tijdens bombardementen in WW2 had je eenheid onder de mensen.
    Toen zaten ze in de schuilkelders of de kerk te bidden…..

    Zoals ik al vaker hier geschreven heb gaan mensen zich pas verenigen zodra ze te maken met dezelfde problemen die bij ze aan de deur komen.
    Tot die tijd is ieder druk bezig met hun eigen leventje.
    De hedendaagse mens is ‘ samenleving’ een woord uit het verleden.
    Bij de woorden als; compassie, betrokkenheid en naastenliefde gaan bij menigeen de ogen rollen en de wenkbrauwen omhoog.

    Wellicht kunnen wij elkaar later op een cynische toon feliciteren dat we gelijk hadden.
    Ik ben er niet gelukkig mee met de wereld die wij aan onze kleinkinderen laten zien.

    Maar hoop doet leven, al lijkt het soms tegen beter weten in.

    • @Tigron…

     ‘Alleen tijdens bombardementen in WW2 had je eenheid onder de mensen.
     Toen zaten ze in de schuilkelders of de kerk te bidden…..’

     Bedankt voor deze heldere kijk. Je steunt me enorm met je reacties en dit soort perspectieven helpen me om te relativeren. Dank.

     En…

     ‘Bij de woorden als; compassie, betrokkenheid en naastenliefde gaan bij menigeen de ogen rollen en de wenkbrauwen omhoog.’

     1000 maal amen…

     Compassie zal ons redden, maar eerst moet de nood heel hoog worden.

      • @Bessenboer…

       De joodse mensen gaan net als ons gebukt onder een kwaadaardige elite van psychopaten. Iedereen zoekt naar shit om naar Trump te gooien ipv te praten over al het goeds dat hij heeft gedaan.

       Keep your friends close, but keep your enemies even closer.

       ‘The art of war’.

       Niks is wat het lijkt. Versterk gewoon het enige team dat openlijk tegen onze wereldwijde deepstate vijand vecht. Als alles anders blijkt, dan stellen we dat wel weer bij.

       Over een jaar zijn de mensen die nu anti Trump zijn ineens pro Trump als hij de deepstate in de USA werkelijk opruimt. Tot dan wordt hij verketterd. Ik verdedig niks!!! Ik zeg alleen maar… sluit je gewoon aan bij het leger dat de deepstate wil vernietigen. En je kan zeggen wat je wil, maar Trump is inmiddels wereldwijd beroemd dat hij de deepstate wil vernietigen. Stop met verzetten tegen het vormen van één team. Als deze aanvoerder een verrader blijkt dan lynchen we hem uiteindelijk. Maar als hij ons wel verenigt en we winnen, dan sta de tegenstanders en de poepgooiers in de toekomst bekent als neuroten die de grootste held op aarde wilden neerzetten als satan himself. Terwijl hij dus al 7jr (en al veel langer) tegen deze duivels strijd. Je kan deze vijand niet frontaal aanvallen. Je MOET ze infiltreren en je kan ze alleen met judo verslaan… je moet strategisch meebewegen en je kan niet elke strijd winnen (cojona), dus soms kan je ze alleen hun gang laten gaan en en meebewegen terwijl je ze in een val trekt en in een houtgreep legt. Het valt me op dat er heel weinig mensen groter kunnen denken, iedereen reageert in het moment ipv het grotere geheel te zien.

       Maargoed… ik typ deze reactie niet eens meer voor jou Bessenboer, maar voor de mensen die wel groter proberen te kijken en denken. Samen gaan wij dit oplossen en achteraf kunnen we samen de balans opmaken. Laten we vooral helder houden dat WIJ hier allemaal hetzelfde willen. De deepstate moet helemaal worden opgerold en we willen ze allemaal pakken en de planeet zuiveren van al deze kwade krachten. Op naar persoonlijk leiderschap obv vrede, veiligheid, samenwerking, compassie en liefde.

       • Presidenten worden geselecteerd niet verkozen.
        Zoek eens op wat Trumpie vindt van de mrna spuitjes…

        https://www.cnbc.com/2021/12/20/trump-says-he-got-covid-booster-shot-tells-fans-not-to-boo-him.html

        Trump also said during the same show, “We saved tens of millions worldwide by creating the vaccine.”

        “It would have been like the Spanish flu without it. … We should take credit for it, and you play right into their hands” when you question the vaccine’s value, he added.

        After a video clip of the exchange began spreading on Twitter, the spokesman for Covid communications from the Biden administration’s U.S. Department of Health and Human Services retweeted it with the cheeky message: “Be like President Trump, and get your booster shot.”

        Volgt u maar de miljardairtjes.

       • Trump, DeSantis & the Masonic Jewish (Right-Left) Tag Team

        https://henrymakow.com/2023/05/trump-de-santis-the-masonic-je.html

        All the European nationalist “far right” parties are lining up behind Zionism while the globalist anti-Putin factions are in the Communist Jewish (Soros) camp. The latter flooded Europe with Muslim migrants. Now thanks to Zionist false flag terror, Europeans are identifying with Israel.
        Recently 70 nations beholden to the Communist Jew agenda held a meeting in Paris which held up hope for a two-nation solution to the Israeli Palestinian conflict.

        • Je leest echt niet wat ik zeg…

         Je blijft maar als een hondsdolle herhalen dat Trump slecht is. Nogmaals… het zal… ik zie andere dingen bij Trump, maar centraal staat dat er een enorme aanhang is die allemaal de deepstate wil vernietigen. Stap even van je stokpaardjes af en join the army against the deepstate!!! Want los van Trump… al zijn aanhangers, ALLEMAAL, willen wat WIJ ook willen!!!

         Er zijn mensen die mijn reacties lezen en die wel snappen dat ik probeer om uit te leggen dat wij een EENHEID moeten worden.

         Ik leg zelfs uit dat we uiteindelijk helemaal van de politiek af moeten!!! Alle politiek moet verdwijnen, maar tot die tijd moeten we roeien met de riemen die we hebben.

         Maar er lopen wat neuroten rond die alleen maar hondsdol kunnen reageren zodra de naam Trump valt. Succes Bessenboer… op een dag snap je wat ik je probeer duidelijk te maken.

         ALLEEN SAMEN KUNNEN WIJ DIT WINNEN… NIET POETIN OF TRUMP OF BAUDET… WIJ ZELF… WIJ DE MENSHEID!!!

         Zo… en nu pauze en ontspanning. Op naar een mooie nieuwe wereld waar WIJ allemaal gaan samenwerken aan vrede, veiligheid en liefde.

        • @Bessenboer…

         Laten we het eens zijn dat we allebei een wereld willen obv samenwerking, eerlijkheid, veiligheid, vrede en liefde…

         Ze hem op Bessenboer… 🙏❤

         Ik ben het eens. Respect

       • Geen probleem hoor. Ik snap uw redenering wel. Niks persoonlijk tegen u. Ik heb gewoon een ander gedacht. Ik kan mis zijn. U kan ook mis zijn.

        • @Bessenboer…

         Laten we het eens zijn dat we allebei een wereld willen obv samenwerking, eerlijkheid, veiligheid, vrede en liefde…

         Ze hem op Bessenboer… 🙏❤

       • De enige DUIDELIJKE QUA TRUMP. men doorziet zijn strategie niet, ook TOEN niet met faucie, de zoon van moeder theresa, ipv TRUMP Afzeiken kijk eens op fb RICK JUSTICE, óf volg TRUMP zijn rally’s , Nu weer de 2e Januarie aanklagen WANT de 25e beginnen de verkiezingen , maar HIJ L8 Erom. TRUMP, PUTIN én BRIGS, W8 af. ben ook op fb met AL TRUMP zijn tricks, lol.

 5. de bal is aan het rollen niemand stopt dat nog…en de us implodeert in zijn eigen hand..de os is op komst..dwz de onafhankelijke staten..Die elk hun eigen wetten gaan maken..😳❗❗

  • Goed gezien Raphael. We moeten allemaal afscheid nemen van politiek en autoriteiten en beseffen dat we terugmoeten naar persoonlijk leiderschap obv vrede, veiligheid en liefde… dat is namelijk wat 99% vd mensheid in zn hart wil.

   Onafhankelijke staten die in dienst zijn van onafhankelijke straten en onafhankelijke mensen. WIJ zelf zijn de verandering die nodig is.

   • Hoi Laat God,

    Ik heb groot respect voor je optimisme en hoop in de mens. Ik hoop echt dat je gelijk krijgt en dat ik door de jaren heen te cynisch ben geworden.

    Mijn, tot mijn zeer grote spijt, want ik was ooit minstens net zoals jij een ras optimist en idealist, moeten concluderen dat iig in mijn vrienden en kennisenkring de mensen juist dat niet willen.

    Wat ze wel willen is verteld worden wat de waarheid is welke niet de waarheid is maar wat ze goed doet voelen. Ze willen geen eigen verantwoordelijkheid nemen maar lekker kunnen klagen. Ze willen oplossingen voor hun problemen zonder er wat voor te hoeven doen.

    Redelijk recent kwam een vriend nog in de lucht over zijn angst over CBDC. Hij doet alles contactloos betalen. Ik zo van, snap je nou waarom ik alles wat mogelijk is cash betalen? Hij, ja, dat snap ik wel. Ik, de oplossing is heel gemakkelijk, mensen moeten weer massaal cash gaan gebruiken. Jij kan dat makkelijk doen. Hij, ja maar dat vereist dat ik weer cash moet gaan gebruiken en dat is zo onhandig. Ik, wat is er zo onhandig aan? Hij, dan moet ik weer gaan pinnen, wisselgeld controleren etc. Daar heb ik geen zin in. Maar als CBDC komt ga ik dat wel doen. Ik, dan is het te laat. Hij, tja, dat zien we dan wel weer.

    Dat was maar 1 van de demoraliserende gesprekken die ik heb gehad. Corona waanzin was het nog erger. Maar ik weiger gedemoraliseerd te worden maar ik ben wel een stuk cynischer geworden helaas.

    Tot slot ben ik het met je eens dat de mensheid het zelf moet doen. Onder dit juk uitkomen. Ik vrees alleen dat het niet gaat gebeuren. Het enige wat mensen die gelijk gestemd zijn zich verenigen en ergens hun eigen vorm van ”bible belt” gaan stichten.

    Dit alles doet me heel erg denken aan de scene uit de film the Matrix waar agent Smit(h?) aan Morpheus de matrix. Dat de machines eerst een perfecte samenleving ontwierpen en dat werd verworpen door de door mensen gecontroleerd door de machines. Pas toen ze ellende, misere, oorlog ed introduceerde de slaaf mensen er in meegingen. Ik begreep die scene lang niet maar het kwartje is bij mij gevallen.

    Nogmaals, hou je optimisme en idealisme vast en laat die eikels hier je niet van je stuk brengen en hou je rug recht.

    Hartelijke groeten,
    Hugo

 6. Er wordt vaak gesproken over vrijmetselaars en illuminati en allerhande sekten maar bijna niets is erger dan de kliek anarchisten in Amsterdam.

  • Er wordt ook gesproken over vrijmetselaars en illuminatie alsof dat samen een groepering is. Vrijmetselaars gebruiken illuminatie als afleiding, de spotlight staat vooral op illuminatie. Illuminatie heeft niets met de vrijmetselaars te maken.

  • Hoi,

   Waarom vind je anarchisme zo vervelend dat je vind dat er niets ergers is? Ik vind anarchisme (in zijn oorspronkelijke betekenis van het woord, te weten ”geen leider” een heel mooit iets.) Als een anarchistische beweging ben je vrij om te doen wat je wil. Zowel slagen als op je bek gaan en als je op je bek gaat mag je er, als beweging, zelf voor de gevolgen opdraaien.

   Begin 1900 was er een zeer succesvolle anarchistische beweging in Spanje. Ze deden wat hen goed leek. Ze deden het heel goed in Baskenland. Tot Franco (een openlijk facist) besloot dat ze een gevaar voor hem waren en de eenheid van Spanje bedreigde en dat was waar, ze hadden helemaal niets met hem op zijn best.

   Dus als een waar statist stuurde hij zijn leger er op af. De anarchisten die een leven en samenleving opgebouwd hadden als vrije mensen vonden dat maar niks en waren bereid om tot de dood te vechten. Vele anarchisten uit Europa steunden die stijd. Waaronder ongeveer 40.000 Nederlanders. Ze versloegen de facisten op het slagveld. De Nederlandse regering verbood de NLse vrijwilligers om terug te keren naar NL. Eindelijk was het Koningshuis af van die lui die dachten dat ze beter af waren door hun leven zelf te regelen. Dit op basis van vrijwilligheid.

   Ik weet niets van de door jou genoemde anarchisten maar of het zijn nep anarchisten of jij begrijpt het concept van vrijheid en vrijwillig samenwerken zonder dat er een staat tussen zit om je van jouw eerlijk verdiende geld te beroven onder dreiging van geweld en opsluiting (of erger)

   Kies maar wat je wil, iemand die voor je besluit, het overgrote deel wat je maakt ”belast om aan zichzelf en een beetje aan anderen te geven” of dat je denkt het wel zelf te kunnen.

   Als die Amsterdamse anarchisten zo erg zijn, laat ze falen. Ik vrees dat ze veel subsidie krijgen en dat disqualifiseerd ze meteen als anarchisten. Blijf scherp op de betekenis van woorden, Orwell en vele anderen hebben ons gewaarschuwd voor het gevaar van ”corruptie van taal”

   Groeten,
   Hugo

   • Hugo, er is inderdaad niks fout met anarchisme in de ware zin van het woord.
    Om die reden gebruik ik ook de schuilnaam ‘ni dieu, ni maître’.
    Helaas is de kudde niet in staat om voor zichzelf te denken en te handelen. Een kudde loopt altijd achter een leider aan en geeft aldus de macht uit handen.
    Op de keper beschouwt, is het leven van een ware anarchist vrij eenzaam, terwijl de salonanarchisten helemaal los van de realiteit doch wel veilig bij mekaar, bijeen klitten in stedelijke omgevingen zoals Amsterdam.

   • Er was de officiële term voor een kleine zeer gedisciplineerde vorm van anarchisme die echter weer bijna gelijkstaat of voorafgaat aan liberalisme, met een individuele en een collectieve tak qua verantwoordelijkheden. Er is ook het anarchisme in de volksmond. De zelfverklaarde revolutionairen en reactionairen. Tegenwoordig wordt in de academische uitleg vooral aandacht besteed aan de subversieve kant, van de ondermijning eigen aan de Amsterdammer. Het mankement ligt in de claim het meest authentiek te zijn, terwijl dit aspect juist ontleend is aan de ander die ze daarmee schaden.

 7. Eerste Radha-Yatra festival in New York werd door de burgemeester geweigerd, (te weinig geld).

  Donald Trump heeft deze betaald.
  Gefinancierd.

  Trump 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in