Photo by Alex Fedorenko on Unsplash

De Amerikaanse denktank RAND Corporation, die bekend staat om zijn relaties met de CIA en het Amerikaanse Pentagon, heeft een rapport afgeleverd aan de Amerikaanse regering dat vrees zou moeten wekken voor veel NAVO-landen.

Het rapport van Amerikaanse analisten concludeert dat het Noord-Atlantisch Bondgenootschap zal weigeren militair te reageren op een mogelijke Russische aanval op NAVO-troepen die betrokken zijn bij het Russisch-Oekraïense conflict, bericht Pronews.

Het rapport heeft tot grote bezorgdheid geleid in de NAVO en in veel Europese hoofdsteden, omdat de Amerikanen bijna zeker lijken van een Russische aanval…

Als er kernwapens worden gebruikt, zal dat “wijdverspreid en ongelimiteerd” zijn

De Rand Corporation analyseerde de mogelijkheid dat Rusland kernwapens gebruikt in Oekraïne.

Volgens de analisten zouden de gevechten kunnen leiden tot een verdere escalatie van het conflict, hetzij binnen Oekraïne of daarbuiten, waarbij andere landen betrokken raken en het conflict zich uitbreidt.

In dat geval is het waarschijnlijk dat Rusland kernwapens zal gebruiken. De regering Biden acht een dergelijk scenario waarschijnlijk en wil een dergelijke ontwikkeling niet.

Deskundigen van de RAND Corporation geloven dat Rusland het mogelijke gebruik van kernwapens nog steeds afhoudt om drie redenen: het militaire potentieel van de NAVO, het verlies van de Chinese steun en de mogelijkheid om de doelen van de Speciale Militaire Operatie te bereiken zonder het gebruik van kernwapens.

Bovendien, benadrukt men, was Moskou aanvankelijk niet van plan om kernwapens te gebruiken in de Speciale Militaire Operatie en heeft het geen scenario’s overwogen voor oorlog met het hele Westen.

Tegelijkertijd, als het gebruik van kernwapens onvermijdelijk wordt, zal het “uitgebreid en onbeperkt” zijn, aangezien de kosten en risico’s hetzelfde zullen zijn bij het gebruik van tactische of strategische kernwapens.

  Amerika's wrede oorlogspolitiek in Oekraïne

Deskundigen van de RAND Foundation geloven dat voortzetting van het conflict met een “beperkte aanval” van Rusland op de NAVO vanwege militaire steun aan Oekraïne de meest waarschijnlijke optie is.

Tegelijkertijd denken ze dat Rusland genoegen zal nemen met conventionele wapens.

De vier scenario’s – Waar Moskou NAVO-landen zal aanvallen

In totaal beschouwen analisten vier scenario’s, variërend van het “hardste” tot het “machtsvertoon”.

Ze benadrukken dat Moskou zijn acties zal uitleggen als “vergeldingsmaatregelen” voor het steunen van Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied.

 • Het “meest harde” scenario omvat raketaanvallen op zes belangrijke lucht- en zeehavens van de coalitie, waaronder de basis Ramstein en de haven van Rotterdam.
 • Een “zachter” scenario is een aanval op drie militaire bases van de NAVO met de dreiging van nog meer Russische aanvallen.
 • Een nog “milder” scenario: Russische lucht- en ruimtevaarttroepen die een Amerikaanse satelliet neerschieten.
 • En als “machtsvertoon” zal een Russische raket een leeg opslaggebouw in Polen raken als “waarschuwing”.

Dan moeten de Verenigde Staten en de NAVO beslissen hoe hierop te reageren, en dat zal “heel moeilijk” zijn, omdat de optie van verdere escalatie en het gebruik van kernwapens als afschrikmiddel kan gaan fungeren.

RAND: NAVO zal niet reageren op een mogelijke Russische aanval

De Amerikaanse onderzoeksorganisatie RAND, die beschouwd wordt als gelieerd aan het Pentagon en de Amerikaanse regering, concludeert dat het Noord-Atlantisch Bondgenootschap kan weigeren te reageren op een mogelijke Russische aanval op NAVO-strijdkrachten die betrokken zijn bij het Russisch-Oekraïense conflict.

Zoals militair deskundige Alexey Leonkov aan RIA Novosti vertelde, zou dit een bluf kunnen zijn om Rusland in de richting van escalatie te duwen.

  De bevrijding van Soledar zal een dominosteeneffect in de Donbas veroorzaken

Het belangrijkste doel van het onderzoek van de RAND Corporation is volgens het bedrijf zelf het leveren van analysediensten aan westerse functionarissen, met name aan beleidsmakers van de VS en de NAVO.

Daarnaast overwegen de Amerikaanse analisten de volgende drie scenario’s:

 • In het eerste scenario overwegen de deskundigen de optie dat Russische strijdkrachten NAVO-functionarissen aanvallen die zich op Oekraïens grondgebied bevinden.

In dit geval zou de leiding van het blok zich volgens RAND beperken tot politieke en diplomatieke druk op Rusland. Een militaire reactie is onwaarschijnlijk.

 • In het tweede scenario schieten de Russische strijdkrachten een NAVO-vliegtuig neer boven de Zwarte Zee.

Volgens analisten zou het bondgenootschap mogelijk haar toevlucht nemen tot een militaire reactie, wat door Moskou zal worden gezien als de volgende ronde van een escalerend conflict met het Westen, iets wat de Verenigde Staten en zijn bondgenoten proberen te vermijden.

 • Het derde scenario, ten slotte, is een preventieve aanval van Rusland op NAVO-faciliteiten.

Gewoonlijk spreken deskundigen in dit geval weer over de mogelijkheid van een militaire reactie, maar ze garanderen niet dat we nu zo’n evolutie van de gebeurtenissen zullen hebben.

“De reactie van de NAVO op zo’n Russische aanval, die waarschijnlijk als onvoorspelbaar zou worden gezien, zou beperkt kunnen zijn, maar het bondgenootschap zou zich ook kunnen verharden en Moskou met directe militaire actie kunnen straffen,” aldus het rapport.

Bovendien zijn de analisten van de RAND Corporation van mening dat Westerse beleidsmakers escalatiescenario’s onmiddellijk en zorgvuldig moeten plannen, zodat alles later niet uit de hand loopt.

Tegelijkertijd is het volgens hen niet nodig om de diplomatieke kanalen met Moskou te verbreken, wat de escalatiecyclus zal helpen vertragen.

  Tsjechen kunnen 3 jaar gevangenisstraf krijgen voor steun aan Rusland op sociale media

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

RAND Corporation slaat opnieuw toeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlexander Dugin stelt voor: Onmiddellijke vernietiging van de politieke en militaire top in Kiev
Volgend artikelMassaal door de lucht verspreide mRNA biowapen “toediening” voor het proletariaat: Een gruwel!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

  • Het staat ook op RT. Je schaamt je rot als Nederlander. Hou je bek domme WEF hoer. Je bent al demissionair en nu nog snel even je agenda doordouwen… Laag.

    • Die Westerse Nato politici en militairen, willen deze oorlog.
     In Oost-Europese landen, denken ze daar anders over.

     En : RAND Corporation is een overheids-denk tank,
     die allerlei niet- / wenselijke, uitgesponnen scenario’s opstelt.
     Het is dan BuZa en vooral Pentagon, die daar uit kiezen;
     en de rest van Nato hobbelt daar dan achteraan.

 1. De RAND organisatie weet echt niet waar het over gaat en geeft de meest debiele scenario’s over Rusland, volkomen gebaseerd op Ruslandfobie en niet op feiten of inlichtingen. Rusland is nooit de agressor geweest nu niet en ook niet in het verleden. Rusland zal nooit als eerste aanvallen, Amerika daarentegen wel, dit land zit vol agressie en waanideeën over alles en iedereen. De geschiedenis leert, dat Amerika in de afgelopen 150 jaar wereldwijd meer dan 600 conflicten heeft veroorzaakt, met meer dan 20 miljoen doden en miljoenen vluchtelingen ten gevolg.

  • Rob de Vos oktober 5, 2023 Bij 13:20.

   Mijn idee, ze blijven hun Russo Fobieën voeden, Israël heeft Amerika voorlopig in hun zak zitten, ook het zionisme is grenzeloos aangaande het oorlog voeren door hun proxy-staat de VS.

   • Hoi,

    Het conflict tussen het westen en Rusland is pak m beet 1000 jaar oud. Het vaticaan heeft nooit kunnen accepteren dat de Orthodoxse Christelijken zich hebben afgescheiden van hen.

    Groeten,
    Hugo

  • Helemaal juist. Maar dat is ook het doel waarvoor Washington, District of Columbia is opgezet. Samen met City of Londen en het Vaticaan voor de financiën en de religieuze wereldheerser als god op aarde.

   Het enige wat nog rest is de tempel in Jeruzalem. Daar gaat de strijd uiteindelijk om. Daar wil de paus uiteindelijk zijn troon plaatsen om te laten zien wie en wat de plaatsvervanger van Christus is. De joodse elite doet mee in het plan omdat ze hun eigen mashiach niet willen erkennen en zien niet dat ze gebruikt worden.

   Zeker, Jeruzalem en de berg Zion staan vol met gebouwen vol met vrijmetselarij symboliek, net als DC. Maar dat is van oorsprong Babylonisch. De joden liepen vroeger al achter alle regionale afgoden aan. En dat gaat weer gebeuren. Net als het Vaticaan vereren ze slangen, Tammuz en de zon.

   9 And he said unto me, Go in, and behold the wicked abominations that they do here.
   10So I went in and saw; and behold every form of creeping things, and abominable beasts, and all the idols of the house of Israel, pourtrayed upon the wall round about…. In het duister, geheim genootschap met veel wierrook

   13 He said also unto me, Turn thee yet again, and thou shalt see greater abominations that they do.
   14Then he brought me to the door of the gate of the LORD’S house which was toward the north; and, behold, there sat women weeping for Tammuz.

   15¶Then said he unto me, Hast thou seen this, O son of man? turn thee yet again, and thou shalt see greater abominations than these.
   16And he brought me into the inner court of the LORD’S house, and, behold… were about five and twenty men, with their backs toward the temple of the LORD, and their faces toward the east; and they worshipped the sun toward the east.
   Ezechiel 8 KJV

   Je kunt protesteren wat je wilt, maar dit is een joods boek wat de tempel beschrijft die er nu niet staat. En de ‘abominations’ zijn de verering van de Roomse kerk. De slang zie je in de audiëntie zaal van het Vaticaan, Kerstmis is de verjaardag van Tammuz, en de zon komt terug in het opheffen van de hostie en de zonnekrans van de monstrans. Dit is duidelijk niet joods.

   Zionisten zijn het volk Israël dat terug verlangt naar het centrum van de verering van de God van Israël op de berg Sion in Jeruzalem. Dat staat haaks op de agenda van Mysterie Babylon, de religie van de Rooms katholieken, de vrijmetselaars en luciferianen etc inclusief de joodse loge B’nai B’rit (zonen van Britten?) die beschreven wordt in Ezechiel.

   Dat is voor de wakkies die maar blijven staren op de ‘zionisten’ zonder te willen begrijpen dat ze aan de verkeerde kant staan.

   • Je hebt gelijk en er zijn zoveel teksten in het OT te vinden , die dit 100%.onderschrijven. Menig antisemitist denkt wakjer te zijn, terwijl zij juist op dit pint pionnetjes van zowel de NWO, het WEF en de Illuminatie zijn. Zij waren het juist, die tig decennia geleden de Bijbel is discrediet poogden te brengen en de dwaze ‘volger’ stonk er zonder onderzoek er vierkant in. De Dode Zee rollen bewezen later de exacte betrouwbaarheid van de Bijbelboeken maar hun ogen, oren en hart waren al verblind en gevuld met de leugens. Zij snappen nog niet, dat de NWO, WEF, Illuminatie juist en als eerste de Bijbel, het geloof, moesten aanpakken om hun doelen te bereiken. Maar goed, de Bijbel voorzegt het sterk opkomende antisemitisme van vandaag tot in detail. Zij scheren alles over 1 kam. Zal ik een Nederlandse variant om de ogen te openen geven? Kaag, Rutte en al die verdere rakkers zijn alkemaal Nederlanders: dus, alke ederlansers zijn links tuig, die hun eigen land naar de knoppen helpt….. Ik bedoel maar, hoe groot wil je de onzin maken……

  • ” RAND Corporation geloven dat Rusland het mogelijke gebruik van kernwapens nog steeds afhoudt om (knipje) de doelen van de Speciale Militaire Operatie te bereiken. ”
   Waarmee ze dus toegeven dat de doelen geloofwaardig geacht worden. toch?

 2. Rand – Ridiculous And Nonsense Disinformation – Russia is WINNING and will set the terms in the (near) future, and this is a fact.
  There will not be a WW3 or “Nuclear War” – only fools will talk about this typoe of scenario, dangerous lunatics who sit behind their ‘desk’ with huge salaries profiting from human suffering, nothing new here.

  Very low level thinking this WW3 nonsense – 70% of the world is NOT with Ukraine (or simply doesn’t care) and will NOT even participate with a Nato clown ‘article 5′.

  Nato is a paper tiger or a little chiwawa pretending to be a pittbull.

  Nato has no capability to fight a full scale war, and has no capability to send lets say 1 or 2 million soldiers capable of operating the armaments needed to “beat” Russia.

  It’s 1 thing to ‘conquer’ a great part of territory, you must be able to sustain and occupy such terrain with logistics, manpower and air superiority.

  Look i am no 4 star general but anyone with a brain and working synapses will understand this.

 3. Wat een onzinverhaal.
  Putin heeft VELE malen duidelijk gemaakt dat hij NOOIT als eerste op “De Knop” zal drukken. Als hij dit doet dan zal het in reactie zijn op een Amerikaanse aanval, en Putins reactie zal dan “afdoende” zijn. De Russen hebben de betere wapens, hebben VEEL meer wapens dan de complete NAVOlanden bij elkaar en ze hebben het leger dat deze wapens ook kan bedienen.

 4. Wat van dit soort organisaties komt is altijd desinformatie. Ja, altijd.
  Waarom zouden de russen geen Kinzai op een leeg gebouw in New York of andere plaats kunnen gooien.
  De NAVO ligt al op een hoop, na 1,5 jaar, daar valt amper gevaar van te duchten.

 5. Even een paar spelfouten corrigeren:
  Het is de RandDEBIELEN Corporation
  En het militaire IMpotentieel van de NAVO

  Dit klinkt als het toewerken naar weer een false flag. “We will be able to do it”

  Rusland zal zijn doelen bereiken, Rusland wint de proxy-oorlog tegen de hele NAVO en Rusland heeft de Oekraïne verslagen.

  Alles wat het Pentagon aan propaganda naar buiten brengt kun je gevoeglijk omkeren. Hun adviseurs zijn in het beste geval incompetent of moedwillig een oorlog aan het escaleren naar een lange termijn. Wat al wel duidelijk is, is dat de adviseurs en de sink tanks of intelligence totaal geen kennis van Rusland meer hebben. Ze zijn zo druk met zichzelf bewonderen in de spiegel dat ze totaal wereldvreemd zijn geworden en geen idee hebben dat de wereld veranderd is.

  Als je wilt weten hoe de wereld denkt over de VS kijk dan naar de lege zaal tijdens de toespraak van Biden voor de VN. Een zielige seniele oude man die nog steeds agressief staat te zwaaien met een oud zwaard dat hij niet meer kan tillen voor een paar van zijn oude slaafse vazallen.

 6. De hele NAVO is als een gewond dier, Rusland wacht gewoon af tot ze bezwijken en daarna zullen de inwoners van het westen zelf de puinhopen in hun door satanisten geruïneerde huis opruimen. De psychopaten moeten banger zijn voor hun eigen inwoners dan voor Rusland, en dat zijn ze ook, daarom bestoken ze ons met ‘gloom and doom’ scenario’s om steun te vinden in de eigen gelederen. Maar het is bijna ‘game over’.

 7. Wat een kletskoek. BIDEN & Amerika willen geen escalatie en proberen dat te voorkomen?
  Alleen iemand die volkomen is gehersenspoeld kan die bewering aanhoren zonder in lachen uit te barsten.
  Alleen al die zin laat zien dat dit artikel bullshit is.

  • Herstel: het artikel doet goed verslag van een bullshit rapport van de randdebielen corporation. Je weet dat je elke uiting van het Pentagon precies andersom moet interpreteren.

   Ze willen dus escalatie en geven aan waar hun volgende false flag terecht kan komen. Zoals die Oekraïense raket in Polen.

   Dus: goed lezen en dan nog een keer, maar dan tussen de regels in lezen.

   • Tsja, soms zijn leugens betrouwbaar. Als het pentagon (of trekpop Biden) wat zegt weet je dat het een leugen is.
    Dat gaat ook op voor bv Rutte, Kaag, Macron, Trudeau etc, feitelijk de gehele westerse politieke klasse. Die klasse bestaat trouwens sowieso uit de grootste verzameling onbenullen zonder enig verstand van zaken die je bij elkaar kunt rapen, maar ziet zichzelf als grandioos.
    Hoog tijd om een grote schoonmaak te houden.

 8. Volgens mij moeten de Russen alleen maar veel geduld hebben. Uiteraard is er altijd kans op escalatie en dan is het de vraag of Rusland Odessa wil opofferen en verder van West-Oekraïene verbrande aarde zal maken. Vermoedelijk gaan ze gewoon geduld oefenen terwijl de Europeanen meer en meer een uitweg beginnen te zoeken. Daarna zijn de relaties nog voor vele jaren verkild.

  • Dat ‘geduld oefenen’ door Rusland zou inderdaad het meest wenselijke scenario zijn voor alle partijen. Ik hoop dat jij gelijk hebt PJ.

 9. ik vind mijn Russische autovlag wel goed staan op mijn auto, ben er erg trots op.
  zo laat ik zien dat van mijn kant NUL support is voor een oorlog, ze zenden hun zonen en dochters maar.

  fijne avond

 10. haven van Rotterdam is bullshit, Amerikaanse wapens komen via Vlissingen binnen. Als ze Rotterdam aanpakken is het economisch

 11. …ik heb er een heel ander idee over maar…wie ben ik???

  Dit rapport is in elk geval angstporno om budgetten los te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in