Dit is als vissen in een vat schieten. Ik kon de verleiding niet weerstaan om de enorme hypocrisie bloot te leggen. Nu Bakhmut op het punt staat volledig in de handen van de Russen te vallen, schreeuwen de politieke hoeren die Washington en Europa bevolken volop – BAKHMUT IS NIET BELANGRIJK!!! Begrepen? schrijft Larry Jonson.

Laten we een korte wandeling door het verleden maken. Dit is wat er drie maanden geleden werd gezegd:

23 januari 2023 (Impact Nottingham):

Aanvankelijk werd Bakhmut niet als strategisch belangrijk beschouwd, totdat de Russen de steden Severodonetsk en Lysychansk veroverden, twee belangrijke strategische steden in de Oblast Luhansk. De stad werd ook iconisch en symbolisch nadat president Volodymyr Zelensky een bezoek bracht aan Washington en een toespraak hield waarin hij de stad noemde. Zelensky zelf vergeleek het met de Slag om de Ardennen, het laatste grote offensief van nazi-Duitsland tegen de geallieerden aan het westelijke front, dat slechts uitliep op een ramp en met enorme verliezen.

Sommigen hebben erop gewezen dat het strategische belang en de strategische ligging van Bakhmut de reden is waarom zowel Oekraïense als Russische troepen veel aandacht aan Bakhmut hebben besteed. De stad ligt op de belangrijkste aanvoerroutes en communicatieplaats tussen de twee grootste Oekraïense steden in de oblast Donetsk: Kramatorsk en Sloviansk. De eerstgenoemde stad is de feitelijke hoofdstad van de Donetsk Oblast, nadat separatisten van de zelfbenoemde Volksrepubliek Donetsk (DPR) haar in 2014 kortstondig innamen.

Het verlies van Bakhmut aan Russische troepen zou het grote aantal daar gestationeerde Oekraïense troepen, die de stad beschermen tegen Russische inname, effectief vernietigen en de deur openen naar een snelle Russische inname van de hele Donetsk Oblast, waardoor Oekraïne minder troepen heeft om zich te verdedigen tegen het grotere Russische leger. Dit zou het vrijwel onmogelijk maken om de door Rusland bezette gebieden in Oekraïne volledig te heroveren.

10 januari 2023 (NBC News):

  Als de VS vrede in Oekraïne wilden

Russische troepen lijken dicht bij de verovering van een kleine maar strategisch belangrijke stad aan de frontlinies van de oorlog in Oost-Oekraïne

Bakhmut is een symbool geworden van het verzet van Oekraïne tegen de Russische agressie. Zelenskyy noemde de strijd om de stad te behouden in zijn toespraak tot het Amerikaanse Congres in december en overhandigde toenmalig House Speaker Nancy Pelosi een Oekraïense vlag ondertekend door soldaten van zijn bezoek aan de frontlinies daar een dag eerder.

14 december 2022 (Ukrainian Daily News):

Militair expert Oleg Zhdanov heeft het strategische belang van Bakhmut uitgelegd. Hij zei dit op zijn YouTube-kanaal. Volgens hem ligt, als Bakhmut wordt ingenomen, de weg naar Slovyansk open voor de invallers.

“Maar daar gaat het niet om. Als de bezetters Bakhmut innemen, hebben we daar de volgende verdedigingslinie klaar. Ze zullen niet verder oprukken. En ze moeten doorgaan naar Slovyansk,” merkte Zhdanov op.

De expert benadrukte nogmaals dat het feit van de overwinning niet belangrijk is voor de Russische Federatie, maar het strategische belang van de stad.

Ook de Australiërs wogen mee – Rusland jaagt op overwinning in strategische stad Bakhmut na wekenlange tegenslagen in Oekraïne-oorlog

14 december 2022 (TRT World):

Wat maakt Bakhmut zo’n cruciaal front in de Oekraïense oorlog? En waarom zet Rusland zoveel middelen in om een kleine stad in te nemen die “beperkte operationele waarde heeft”?

Voor niet-ingewijden: Bakhmut ligt op een strategische bevoorradingslijn tussen Donetsk en Luhansk, de twee door separatisten bezette regio’s in de Oekraïense Donbass-regio, die Rusland enkele maanden geleden beweerde te hebben geannexeerd.

Deskundigen zijn het erover eens dat de inname van Bakhmut de loop van het conflict zou kunnen veranderen en Rusland een platform zou kunnen geven om een bredere campagne te starten in grote delen van Oekraïne.

Nu Bakhmut aan de controle van Oekraïne is onttrokken, wordt ons verteld: Never Mind.

  Oekraïne stort in: Rusland heeft opnieuw massale aanval gelanceerd - Reserves, huurlingen & NAVO-wapens geraakt - Honderden doden (Video's)

Emily Litella is gereïncarneerd:

6 maart 2023 (US Secretary of Defense Lloyd Austin):

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin zei maandag dat als Russische troepen erin slagen de controle over de Oost-Oekraïense stad Bakhmut te grijpen, dat geen beslissende verschuiving in het conflict zou betekenen.

“Ik denk dat het meer een symbolische waarde heeft dan een strategische en operationele waarde,” zei Austin tegen verslaggevers tijdens een bezoek aan Jordanië.

3 maart 2023 (The Washington Post):

Bakhmut was oorspronkelijk “geen bijzonder symbolisch of strategisch belangrijke stad,” aldus Karolina Hird, Rusland-analist bij het Institute for the Study of War. Het is meer dan 40 km verwijderd van de dichtstbijzijnde grote steden, Kramatorsk en Slovyansk.

14 februari 2023 (The Guardian):

Russische troepen hebben de laatste twee dagen geleidelijk vooruitgang geboekt in hun aanval op de Oekraïense stad Bahkmut, maar het is onduidelijk of deze zal vallen, aldus het Witte Huis. John Kirby, de woordvoerder van de Amerikaanse nationale veiligheidsraad, voegde eraan toe dat als Bakhmut in handen van de Russen zou vallen “dit geen strategische gevolgen zou hebben voor de algehele oorlog”.

Naast hypocrisie is er wat ik omschrijf als “Bat Shit Crazy”. En die prijs gaat naar David Axe die schrijft voor Forbes Magazine. Hij brengt waanideeën in de schemerzone:

Er zijn slechts twee wegen uit Bakhmut voor Oekraïense troepen. Russische troepen zijn binnen raketbereik van beide. En dat betekent dat de strijd om Bakhmut, na negen maanden van brute gevechten, een beslissende fase ingaat.

In de komende uren of dagen kan een van de twee dingen gebeuren. De Russen rukken zo dicht bij de twee wegen op dat de Oekraïners zich terugtrekken om een omsingeling te voorkomen. Of de Oekraïners doen een tegenaanval en dringen de Russen terug.

Het eerste zou de lange, vreselijke strijd om Bakhmut oplossen. Het tweede zou het verlengen. Hoe dan ook, het uiteindelijke resultaat zou hetzelfde moeten zijn. Of ze nu wel of niet de vrijwel levenloze ruïnes van Bakhmut veroveren, de Russen hebben veel van hun gevechtskracht verbruikt.

En dat is precies wat de Oekraïners wilden. Ze hebben Bakhmut en de vreemde obsessie van het Kremlin met de stad blijkbaar gebruikt om de Russische troepen te laten bloeden en zo de voorwaarden te scheppen voor een lang gepland lente-offensief.

Wow! Ik heb me nooit gerealiseerd dat de Oekraïners besloten enorme verliezen onder hun troepen te lijden om de Russen in een slimme NAVO-val te lokken. Doet me denken aan de strategie van Monty Python’s Black Knight:

  Voormalig CIA-officier onthult mogelijk motief voor drone-aanval op het Kremlin

Dit is de wereld waarin we leven. Rusland heeft de armen en benen van de Oekraïners afgehakt en president Zelensky en generaal Zalushny houden vol dat het slechts een vleeswond is. Deze absurditeit zou normaal gesproken zeer geschikt zijn voor een komische sketch. Maar er is niets humoristisch aan deze oorlog, het is een diepe tragedie. Tienduizenden Oekraïense soldaten worden nodeloos opgeofferd omdat de NAVO Oekraïne als proxy wil gebruiken om tegen Rusland te vechten. En achter deze afschuwelijke slachtoffers gaan honderdduizenden Oekraïense moeders, vaders en broers en zussen schuil die rouwen om het verlies van een geliefde.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zijn ze echt zo dom als ze lijken te zijn?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWetenschappers zeggen dat het tijd is om kunstmatige intelligentie “mensenrechten” te geven
Volgend artikelUitgebreide peer-reviewde studie zegt dat MILJOENEN wereldwijd nu lijden aan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt door covid “vaccins”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. In deze wat nu een oorlog wordt genoemd zit nog steeds vervat de SMO.!
  Het opruimen vd Nazibende . het ontmantelen vd kinderroversbende. Het opruimen van de biolabs diep in tunnels ondergronds.
  Want daar zullen die tunnels of oude uitgebouwde zoutmijngangen ook wel aanwezig zijn!
  De SMO is nog steeds hot item bij Poetin.
  Hij gaat dit opruimen.

 2. “De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin zei maandag dat als Russische troepen erin slagen de controle over de Oost-Oekraïense stad Bakhmut te grijpen, dat geen beslissende verschuiving in het conflict zou betekenen”.

  Wist niet dat Lloyd Austin zich ook bezigt met Chutzpah op steroïden.

 3. Door de Oekraïense bevolking naar Duitsland, Polen en Rusland te duwen, de steden en dorpen met de grond gelijk te maken tot enorme hoeveelheden stof en puin, heeft Oekraïne nog steeds enorme bronnen van hulpbronnen. Inclusief de zwarte bodem – de beste ter wereld voor landbouw, aardgas, ijzererts, zout, olie, hout, enz… De wederopbouw van Oekraïne heeft de architectonische raden al bereikt, terwijl landen kwijlen van de monetaire vooruitzichten. Kostenramingen lopen van $ 500 miljard tot meerdere biljoenen.

  Maar water is nog steeds een nagel aan de doodskist voor Oekraïne… tenzij de enorme zoetwatervoorraad van Rusland kan worden afgetapt. De enige manier om dat te verzekeren is de nederlaag van Poetin via een staatsgreep. Meerdere staatsgrepen mislukten. Jammerlijk. De in Duitsland getrainde Navalny kwijnt nog steeds weg in een Sovjet-strafkolonie. En de maffia-kabalisten zagen eruit als dwazen! Verslagen.

  – Helena Glas

  http://henrymakow.com/?_ga=2.214063892.203174820.1678197355-1997605797.1677415379

  • de zware industrie, al hetgeen oekiestan nodig heeft om te overleven, ligt nu eenmaal in de door de etnische russen bevolkte gebieden…..
   zonder dat is oekiestan dood..hetgeen het nu reeds maanden de facto is..
   het wordt kunstmatig in leven gehouden door middel van ettelijke honderden miljarden euros aan westerse steun…..
   natuurlijk is oekiestan in paniek…

 4. Het gaat niet zo zeer om de stad zelf, maar meer wat onder die stad ligt. Want anders doet Oekraïne/NAVO/Amerika niet zoveel moeite. Daar Rusland de vijand alleen wil vernietigen en niet zo zeer land wil veroveren. Dan is deze vleesmolen dan ideaal t.o.z.v. Rusland. De vijand blijft in grote getallen komen, zonder zelf achter de vijand aan te behoeven gaan. Al het andere er omheen is enkel propaganda om de perceptie te kunnen volhouden dat Oekraïne de Russen tegen kunnen houden.

 5. De westerse fascisten en hun corporate media-ratten liegen ALTIJD. Ze kunnen niet anders want zij zijn de massa moordenaars die zeggen dat zij de wereld zullen redden, maar doen het niet want zij zijn van de synagoge van de satan, de vader van ALLE LEUGENS en BEDROG.

 6. Ik hoop dat we binnenkort de foltering en moord op Zelensky in HD mogen aanschouwen. Als voorbeeld voor de smerige praktijken van het westen die alle Oekraieners wil opofferen.

 7. Ik denk dat Bakhmut gehouden wordt omdat eind deze maand de raspouta opduikt met de dooi. Aldus kan de verovering van de stad niet strategisch meer uitgebuit worden en blijft te frontlijn intact.

 8. Ach dat zeggen de mensen op social media al maanden aan Oekraïnes kant (arm chain generals). Het was belangrijk in de media dus was het belangrijk voor de oorlog.

  Overigens al de berichten zien rondgaan over P.O.W. Timofey Shadura?

  • Waarom is hij belangrijk? Ik vind alleen berichten over hem op reddit en dat zijn veelal anti Russische comments.Dat hij gexecuteerd is door de russen.En dat terwijl ik alle martel clips heb gezien van oekraiense soldaten op russische soldaten.Wat had hij op zijn kerfstok?

 9. Het is allemaal zo…fake

  De rode lijntjes van Rusland zijn al duizenden keren overschreden en wat doen ze…Totaal niks

  • Huh niks? Ze hebben een heel leger gestuurd om hun belangen, en ik steun ze. Tienduidenzen zijn reeds gestorven aan beide zijden. Wil u atoombommen?

 10. De Oekies hebben lange afstand missiles gekregen van USA; maar ze moesten wel beloven niet op RU te richten…..180 mijl bereik, en hoge precisie.

  Denk dat er een keerpunt komt.
  Natuurlijk gaan de Oekies WEL op Rusland richten.
  Putin zal een massa vernietigings wapen gebruiken; vraag is welke?

  Atoombom geloof ik niet; maar neutronen wapen, EMP wapen, Poseidon die behoren wel tot de mogelijkheden.

  Bovendien: die USAmissiles hebben satelieten nodig; en die kunnen vernietigd worden

  • Nee joh, geen spannende shit. Dan droogt de wapenstroom heel snel op. Iedereen weet “nobody dares to mess with Russia”. Zover komt het nooit.

   Grootste land ter wereld, meeste nucleaire kernkoppen, meeste grondstoffen, sterkste leider. Een goede toekomst vanwege ontwikkeling van gebieden die gebaat zijn bij global warming. Amerika’s hondje Europa verdient echt een rotschop.

   Veder weet u zelf heel goed wat er dient te geschieden hier in de Lage Landen. AIVD en MIVD lezen hier ook mee om de sentimenten te peilen dus ik kan niet alles typen. De democratie in NL en de EU is een farce. De grip van de globalisten en kapitalisten is nu sterker dan ooit. Dispereert niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in