European Parliament / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

De EU-leiders hebben hun handtekening gezet onder een pakket van €50 miljard ($54 miljard) aan economische hulp voor Oekraïne, ondanks het verzet van de Hongaarse premier Viktor Orban. De Hongaarse leider beschuldigde Brussel ervan hem te “chanteren” om de overeenkomst te accepteren.

De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, kondigde het nieuws donderdagochtend aan, enkele minuten nadat de leiders van het blok bijeen waren gekomen voor besprekingen in Brussel, bericht RT.

“Alle 27 leiders hebben overeenstemming bereikt over een aanvullend steunpakket van 50 miljard euro voor Oekraïne binnen de EU-begroting,” schreef Michel op X. “Dit zorgt voor een stabiele, voorspelbare financiering voor de lange termijn voor Oekraïne.”

Het bedrag komt uit de collectieve EU-begroting en wordt over een periode van vier jaar uitgekeerd aan Kiev, waar het zal worden gebruikt om de salarissen in de publieke sector te betalen, de overheidsdiensten open te houden en het geplaagde socialezekerheidsstelsel overeind te houden. Drie jaar geleden bereikte de EU al overeenstemming over een begroting, die moet worden aangepast om het gigantische hulppakket erin op te nemen.

Dergelijke begrotingswijzigingen vereisen de unanieme goedkeuring van alle 27 lidstaten. De Hongaarse premier Viktor Orban heeft maandenlang gewaarschuwd dat hij zijn veto over het voorstel zou uitspreken, met als argument dat de EU geen idee heeft hoe het geld zal worden besteed en geen idee heeft wat er de komende maanden in Oekraïne zal gebeuren. Orban heeft ook betoogd dat Oekraïne Rusland niet kan verslaan op het slagveld en dat Westerse leiders Kiev zouden moeten aansporen tot een staakt-het-vuren en vredesbesprekingen.

  Zal de VS Rusland in Oekraïne tot de laatste NAVO-soldaat bestrijden?

Orban heeft Oekraïne beschreven als “een van de meest corrupte landen ter wereld”. Transparency International zet Oekraïne op de 104e plaats van de 180 landen in haar Corruption Perceptions Index rapport, en in het weekend kondigde de veiligheidsdienst van het land (SBU) aan dat het een grootschalig complot had ontdekt door hooggeplaatste defensieambtenaren om geld te verduisteren dat bedoeld was voor de aankoop van munitie.

Eerder deze week onthulde de Financial Times dat de Europese Raad een plan had opgesteld om de financiering van Boedapest te verminderen en de Hongaarse economie ondermijnen als Orban zijn veto zou handhaven. Orban beschuldigde de “imperialistische” EU ervan dat ze hem probeerden te “chanteren” en zei dat hij een “compromisakkoord” voorstelde waarbij Oekraïne elk jaar een kleiner deel van de hulp zou krijgen, waarover elke lidstaat zijn veto kon uitspreken.

Brussel verwierp Orbans voorstel, vertelde hij maandag aan het Franse nieuwsmagazine Le Point. “Ze zeggen dat als we ons gedragen als een soeverein land, Hongarije onmiddellijk te maken krijgt met een enorme financiële blokkade,” zei hij. “Brussel kennende, zijn ze daartoe in staat.”

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst die donderdag werd gesloten, zullen de EU-leiders de uitvoering van het pakket jaarlijks bespreken, terwijl de begroting over twee jaar zal worden herzien. Meerdere Europese diplomaten vertelden Politico anoniem dat deze maatregelen waren opgenomen om de Hongaarse premier gunstig te stemmen.

Andere anonieme functionarissen zeiden echter dat Orban geen concessies kreeg en onder druk werd gezet om te accepteren dat “er geen alternatief was dan toegeven op het geld voor Oekraïne.”

  Amerikaanse "diplomatie" - Bodemloze put van hypocrisie en dubbele normen

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Brussel-Centralisten lanceren nieuwe poging om de soevereiniteit van de lidstaten te ondermijnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk: Boeren ‘belegeren’ het EU-parlement
Volgend artikelGeen magisch wapen van de VS meer over voor offensieve overwinning Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

45 REACTIES

 1. Zij konden de hele armoede bestrijden in de EU maar niet de burger moet betalen. De grote bedrijven en financiële fondsen betalen niets maar zij zitten als gieren te wachten om de grondstoffen te pikken die later de EU burger niets zal profiteren. Weg met de EU.

 2. …ondertussen wordt de europese burger uitgekleedt tot op het bot. En dat terwijl Oekrastan niet eens bij de EU hoort gaan we hun sociale stelsel ondersteunen, terwijl dat geld zonder twijfel bij de oligarchie terecht komt.

 3. Hier heb ik nooit toestemming voor gegeven! Ben benieuwd welke schimmige figuren met dit geld er vandoor gaan… Een en al corrupt deze zooi.

   • Djennis februari 2, 2024 Bij 07:28

    Oude koeien uit de sloot; het Oekraïne associatieverdrag was een Raadgevend referendum, de meerderheid van de Nederlander bevolking had het raadgevend referendum verworpen met meer als 60% toen heeft Rutte met het inlegvelletje dat de militaire samenwerking inhield doorgedrukt hij had gewoon schijt aan de bevolking.

    • Nog meer oude koeien: in 2005 hebben de bevolkingen van Frankrijk en Nederland de Europese grondwet middels referenda verworpen. Met het nodige massagewerk van o.a. oud-president van Frankrijk & lid van de soevereine militaire orde van malta (smom) Valéry Giscard d’Estaing (1926 – 2020) heeft in 2007 de toenmalige premier namens Nederland & 33ste graad vrijmetselaar J.P. Balkenende (1956) het verdrag van Lissabon ondertekend.
     We werden & worden genaaid waar we bij staan.

 4. In een woord schandalig hoe er met het geld van de belastingbetaler omgesprongen wordt. Iedere pleuro naar dat corrupte Oekriland is er één teveel. Usa wilde toch zo graag een proxy oorlog tegen Rusland. Laat die usa bende ook voor de gevolgen opdraaien en niet EU. 50 miljard pleuro,. Hoeveel zou er daarvan in de oneindig diepe zakken verdwijnen?
  Binnen de EU zijn ook problemen genoeg, die vooral veroorzaakt zijn door de slaafse houding van Brussel aan de usa bende om 12 sancties tegen Rusland in te voeren die als een boemerang terug komen in de EU zelf. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. En de bende in Brussel voert de usa order gewoon uit ipv een eigen beleid te voeren. Europa mag in de ogen van usa nooit, nooit een sterk continent worden. Het zou eens een sterke concurrent worden van de usa.
  En Orban valt me heel erg tegen. Ook gezwicht voor de EUtirannie.

  • Ook Giorgia Meloni zwichtte voor de EU tirannie spreekt nu heel anders dan voor ze de verkiezingen won onder druk gezet door de duitse slet.
   Jij doet wat wensen anders gaat de geld kraan dicht.

    • Betalen als je geboren wordt, betalen om gras te eten, betalen om te worden gemolken, betalen om te worden geslacht, betalen om te worden begraven…

     Koeien hebben het beter, die krijgen alles tenminste gratis.

  • We zien wel dat een groot deel van de bevolking keer op keer die politici blijven (ver)kiezen, waarvan ze door ervaring weten dat hun agenda catastrofaal en vernietigend is. Ze moeten dan achteraf niet klagen dat ze krijgen, wat ze gekozen hebben.

   • Ik vraag me echt af of de uitslag van de zgn verkiezing al vooraf niet bepaald is. Als je niet aan de doelstellingen van de machtgeile psychopaten, die de touwtjes echt in handen hebben , O.a. DecWEF zooi, voldoet dan kom je m.i. niet in de regering. Hoe verklaar je dat bijv. een schoolmeester minister kan worden en nu een nieuwslezeres als opvolger van Kuipers. Dat is toch ook in Duitsland zo. Een boekenschrijver als minister.
    Kwaliteit telt niet, gehoorzaamheid wel.

 5. Dit is slechts het begin, naar verwachting zal er minstens 500 miljard nodig zijn voor de corrupte bende en u mag werken tot u sterft met dank aan het addergebroed in den haag en brussel met uitzondering van de helden van het FVD.

 6. Iedereen die zo pro Orban is hier, hij is net zo als Erdogan, in de ene hand de Russische hand en aan de andere hand de Amerikaanse, mijn leiders zijn het niet maar daar gaan of de Turken of de Hongaren natuurlijk zelf over en heb ik niks te zeggen, voor mij zijn er zo en zo weinig leiders te vinden waar ik nog iets mee heb!!!

  • Ik lees graag over het ontstaan van het echte Italiaanse fascisme met held Mussolini.. die heeft Italië uit de shit gehaald in 1922 helaas heeft de keuze om imitator Adolf te pleasen niet goed uitgepakt, maar gezien de tijd (Italië deed pas met de Duitsers mee in in mei 1940)was er ook geen andere echt logische keuze, al was neutraal blijven achteraf slimmer!!!

  • Ik denk dat er heel wat af-gechanteerd wordt door de EU. Vooral bij landen die niet bij de beste horen. En wat ga je als leider dan doen? Het gevecht aangaan? Of kiezen voor de burgers en doen wat je kan? Ik denk dat het laatste hier speelt.

 7. ach misschien krijg zij wat aan die baarmoeder he je weet het nooit met die prikken valt wel op die krengen vallen nooit dood neer

 8. Niet zo moeilijk waar al dit geld naar toe gaat…..Patagonie in Argentinie…waar max en vette prinske pils een mega -resort hebben gebouwd op onze kosten en waar de ratten straks allen heenvluchten….die 50 miljard plus de 5 miljard intake-gelden voor rat hugo mengele en zijn rattengezin….dus al met al is dat geld te traceren.
  Kwestie is om de luchthavens in nederland en duitsland/belgie goed in de gaten te houden als de uitstroom der ratten plaats gaat vinden…blokkeren van alle wegen erna toe en dan oppakken/berechten en executeren die zooi.

 9. even een indicatie waarover we spreken :

  1 miljoen seconden duurt : 11 dagen 13 uur 46 minuten en 40 seconden.
  1 miljard seconden duurt : 31 en een half jaar.

  De EU stuurt 50 miljard euro van het belastinggeld van haar burgers naar de oekraine.
  De EU die zichzelf geinstalleerd heeft.
  De EU van altijd vrede.
  De EU met haar westerse way. Intimidatie en dwang —> als je niet wil krijg je geen geld meer en breken we je. De democratische EU.
  En zo zal het minimaal altijd blijven of erger worden.
  En U werkt straks tot uw 70e
  Wen er maar aan.

 10. Zelensky zal blij zijn hij kan weer wat dure villa’s kopen van 20.000.000 her en der zodat hij kan vluchten naar waar hij wil.

 11. Gore klootzakken, ongekozen tuig, blijf met jullie gore poten af van ons belastinggeld, nota bene 50 miljard naar een corrupte nazistaat, geen eu en navoland nota bene, enfin oppernazi zelensky kan z’n privé kastelen weer enorm uitbreiden, nexit direct!!!

  • Ik lees de kop op de Telegraaf dat 90% van de pensioenen erop achteruit gaan? Hoe kan dat, de beurs staan hoog, de bedrijfswinsten zijn goed dus het dividend ook. Wie zit er met z’n poten in die strooppot? Wie controleert die pot eigenlijk nog? Boeit het überhaupt nog iemand?

    • Inlegvelletje van Rutte, heel Europa was al akkoord gegaan met het Oekraïne associatie verdrag, Nederland niet, door het raadgevend referendum hierover, de Nederlandse burger pikte het gewoon dat het inlegvelletje dé militaire samenwerking inhield met de meest corrupte staat van Europa Oekraïne, nu Oekraïne implodeert gaan ‘onze’ pensioenen ook richting Oekraïne en dat alles onder de noemer van democratie.

 12. Die onverkozen EU commissie smijt met ons belastinggeld .
  Met de oprichting van de EU hebben de nazi’s het uniform geruild voor een maatpak , en trachten ze op een verdoken manier alsnog ” het vierde rijk ” te installeren.
  De dr Rath foundation heeft er een boek over uitgebracht ( gratis te lezen op de website)
  De nazi roots of the EU …

 13. Ook van die 50 miljard zal wel weer 45 miljard in de zakken van bestuurders, NGO’s, en de elite verdwijnen etc. En zelfs het digitale spoor van die miljarden zal ineens niet meer te traceren zijn. Net zoals als die 16 miljard voor corona, die Hugo kwijt raakte en dit moest uitleggen aan de 1ste kamer…..

 14. Brussel dreigt de Hongaarse economie te treffen als Orban zijn veto uitspreekt over de steun aan Oekraïne – INDIGNATIE
  Financial Times: Uit een gelekt document blijkt dat de EU overweegt de financiering aan Hongarije stop te zetten vanwege het veto over de steun aan Oekraïne.De Europese Unie zal er bij haar lidstaten op aandringen alle EU-financiering aan Boedapest stop te zetten als Hongarije niet terugkomt op zijn belofte om een ​​veto uit te spreken over het door de EU voorgestelde militaire hulppakket van 55 miljard dollar voor Oekraïne, een uitgelekt document dat is opgesteld door EU-ambtenaren en is ingezien door het Financieele Dagblad. Times onthuld op 28 januari.
  De Europese Raad bereidt zich voor op een speciale top op 1 februari, waar de EU-leiders het vierjarige financieringspakket van 50 miljard euro voor Oekraïne zullen bespreken . Tijdens een recente top in december slaagde de EU er niet in consensus te bereiken over de langetermijnbegroting van het blok, waarin ook fondsen voor Oekraïne zijn opgenomen, vanwege tegenstand van de Hongaarse premier Viktor Orbán.
  De Fidesz-regering van Orban wordt algemeen gezien als de meest pro-Russische in de EU.
  Het gelekte document, opgesteld door functionarissen van de Europese Raad, bekritiseert het ‘onconstructieve gedrag van de Hongaarse premier’ en schept tegelijkertijd een raamwerk voor landen om permanent te bezuinigen op de EU-financiering met de bedoeling ‘de markten bang te maken en een run op de economie van het land te bespoedigen. forintvaluta en een stijging van de kosten van zijn leningen”, aldus de Financial Times.
  In het vermeende document wordt ook opgemerkt dat Brussel ernaar zou streven het vertrouwen van investeerders in het vermogen van het land om banen te creëren en de groei te stimuleren, te beïnvloeden.
  De Kiev Independent kan de inhoud van het gelekte document niet onafhankelijk verifiëren.

  De Hongaarse minister van EU-zaken Janos Boka vertelde de Financial Times dat Boedapest niet op de hoogte was van het document, maar dat zijn land “niet toegaf aan de druk.” Boka voegde eraan toe dat “Hongarije geen verband legt tussen steun aan Oekraïne en toegang tot EU-fondsen, en verwerpt dat andere partijen dat wel doen.”
  Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, zei eerder in januari dat de EU het pakket met 26 leden zal goedkeuren, wat impliceert dat het mogelijk was om dit te doen zonder de toestemming van Hongarije . Ze voegde eraan toe dat ze er “sterk de voorkeur aan gaf” om de hulppas te laten goedkeuren door alle 27 lidstaten.
  Het is onduidelijk hoe een dergelijke stap om de behoefte aan unanieme steun te omzeilen zou plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in