Een nieuw incident waarbij schietgrage Turkse grenswachters bij Evros betrokken waren, werd vrijdag door Griekse defensiebronnen bevestigd.

Foto: Grensbrug Griekenland/Turkije, Pythion © Reinhard Dietrich / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Volgens de bronnen hebben Turkse grenswachters aan boord van boten die op de rivier de Evros varen, donderdagavond minstens 50 keer in twee afzonderlijke incidenten geschoten.

Bij het eerste incident, dat plaatsvond om 22.20 uur in de buurt van het Griekse dorp Tychero, werd ook een lichtkogel afgevuurd die aan de Griekse kant van de grens landde. Enkele uren later vond een soortgelijk incident plaats in hetzelfde gebied. Het is niet duidelijk of het om dezelfde boot ging, want in beide gevallen hadden de boten geen navigatielichten aan, zoals verplicht is.

De Griekse grenswachters zijn opnieuw in een staat van verhoogde alertheid getreden omdat ze niet zeker wisten waar hun Turkse collega’s op schoten, en of ze nu scherpe munitie of losse flodders gebruikten.

Eerder op vrijdag bevestigden de Duitse autoriteiten een rapportage van Der Spiegel, volgens hetwelk Turkse soldaten ten minste één waarschuwingsschot afvuurden en vervolgens hun vuurwapens richtten op Duitse en Griekse grensbewakers die op 28 april aan de grens met Griekenland patrouilleerden.

Aan de Griekse grens: Turkse soldaat schiet op Frontex-grenswachters

De Duitse grenswachters maakten deel uit van de Europese grensmacht FRONTEX, die in maart in Griekenland zo’n 100 politieagenten, waaronder 20 Duitsers, langs de grens met Evros heeft ingezet in het kader van de zogenaamde RAPID-interventie waarom Athene had gevraagd, toen Turkije duizenden migranten in de richting van Europa stuurde.

  Griekse ziekenhuisdirecteur wordt strafrechtelijk vervolgd wegens melding van verlamming van verpleegster na tweede mRNA-injectie

De Turkse soldaten richtten op Duitse grenswachters en vuurden minstens één schot af; er waren geen gewonden.

“Turkije dreigt met Corona-vluchtelingen”

Vorig artikelFinnen woedend – Asielzoekers bespotten graven op christelijke begraafplaats
Volgend artikelCoronacrisis in Italië wordt verergerd door 600.000 illegale immigranten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in