Een videofilm van een groep asielzoekers die rondzwalkt op een christelijke begraafplaats in een Finse stad terwijl ze zowel het christendom als de daar begraven Finnen schofferen, heeft in Finland tot veel kritiek en heftige emoties geleid. De moslimman die in de video te zien is en in een asielcentrum in de stad woont heeft later zijn excuses aangeboden.

Een videoclip geüpload op Facebook laat zien hoe islamitische vluchtelingen lol trappen op een christelijke begraafplaats in de stad Kangasala in Finland. Onder andere reciteert de man verzen uit de koran, doet net alsof die verdrietig is over de doden die op de begraafplaats zijn begraven en slaat spottend een kruisteken met zijn hand, terwijl zijn kompanen schaterlachend de islamitische komedie op hun mobieltjes vastleggen, schrijft het Zweedse blog Nyheter Idag.

Een van de grafschenders heeft zijn video-opname op zijn Facebookaccount geüpload om de islamitische pret met zijn geloofsbroeders in de rest van Finland te delen, waarna het al snel op het sociale netwerk viraal ging en ook onder ogen kwam van de autochtone inheemsen in Finland. Die er duidelijk niet om konden lachen. Ze reageren met afschuw op de minachting en grafschennis van de islamitische ‘vluchtelingen’. Onder andere heeft het Finse blog MV Lehti er aandacht aan besteed.

De Facebook videobijlage wordt door veel mensen becommentarieerd, waarvan velen de islamitische grafschenner in het videofilmpje dood wensen.

De vluchtelingen in de video komen uit Irak en wonen in een door het Finse Rode Kruis beheerde opvanghuis in Kangasala. Volgens de directrice Katja Ala-Kapeen betreurt de man die in de video verschijnt wat hij deed.

  Gelekte EU-documenten tonen aan dat het controversiële migratiepact van de VN bindend is

“Het was verkeerd en dom. De man heeft spijt van wat er gebeurd is, hij wilde niemand kwetsen”, zegt ze tegen de lokale Finse krant Kangasalan Sanomat.

De asielaccommodatie in Kangasala werd eind oktober door de Finse media onder de aandacht gebracht toen de vluchtelingen daar een voedselprotest organiseerden tegen het feit dat ze geen Arabisch voedsel kregen geserveerd.

“Ze denken soms dat Fins voedsel slecht is omdat ze in hun thuisland gewend zijn aan Iraaks voedsel”, zegt directeur Ala-Kapeen tegen het Finse staatsmediabedrijf YLE in verband met het protest.

Vorig artikelSchandaal in Duitsland: Politie verbiedt Duitse vlag bij 1 mei-viering
Volgend artikel‘Trigger-Happy’ Turkse grenswachters schieten weer op de Griekse grens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  • Ze moeten alle die moslims als aan land komen in talie of waar dan ook,door een priester of kardinaal laten zegenen met wijwater en vertellen dat ze nu christenen zijn.
   Maak er film opname hiervan en zie die op wereld internet.
   Ik heb het vermoeden dat ze niet meer komen.

 1. Jammer dat jullie hier intrappen over moslim
  In de islam mag dat niet zomaar iemand slaan om dat niet vast dat grote onzin
  Dit is persies wat hun willen moslim en christen elkaar tegen op stoten en haat zaaien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in