Over een paar dagen zal Italië zijn samenleving openstellen. Maar het economisch herstel zal naar verwachting lang en zeer moeilijk zijn. Tegelijkertijd is het mentale leed groot.

Foto: screenshot YouTube Al Jazeera English

Op maandag 4 mei zal Italië eindelijk zijn samenleving weer openstellen. Dit na een nationale Coronaquarantaine gedurende twee maanden, sinds 9 maart.

Onder andere parken, fabrieken en bouwplaatsen zullen weer opengaan. Dit betekent dat enkele miljoenen mensen weer aan het werk zullen gaan.

Maar het herstel van de Italiaanse economie is waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan. In armer Zuid-Italië is de maffia al begonnen met het uitbuiten van de effecten van het Coronavirus op de bevolking.

Het probleem wordt er niet beter op door het feit dat er 600.000 illegale immigranten in het land zijn, waarvan de meeste uit Afrika komen, meldt Al Jazeera.

“Geen voedsel. Niets, niets”, zegt een Afrikaanse allochtone vrouw uit Nigeria tegen de tv-zender.

Nu wacht het land een “diepe recessie”, wordt voorspeld.

“Ik denk dat het moeilijk zal zijn voor Italië om te herstellen van de pandemie, mede door hun slechte prestaties in de afgelopen twee decennia. Ze zijn noch van de financiële crisis van 2008, noch van de eurocrisis in 2011 hersteld”, zegt econoom Phillipe Legrain tegen Al Jazeera, die beweert dat de economische fundamenten van het land op zich slecht zijn.

Volgens een BBC-rapport hebben de stillegging en de pandemie ook diepe psychologische sporen in het Italiaanse volk achtergelaten. De crisislijnen zijn 24 uur per dag geopend, zodat de mensen iemand hebben om mee te praten en geen zelfmoord plegen. Er wordt gezegd dat de Coronacrisis kan leiden tot posttraumatische stress.

  Te veel medische schandalen: Fransen sceptisch over Corona-vaccinatie

“Het belangrijkste probleem is nu het mentale”, zegt een hulpverleenster in het BBC-programma.

Het dagelijkse sterftecijfer van Italië was 269 op vrijdag, maar vandaag is het gestegen tot 474. Op het hoogtepunt had het land bijna 1.000 doden per dag.

Psychologisch handelt zich de Coronacrisis om een nationaal “trauma”, beweert de BBC, waarvan de gevolgen lange tijd niet alleen in Italië maar over heel Europa kan gaan duren.

Distributiestrijd dreigt: Migranten eisen alle hulp op – Italianen staan met lege handen

Vorig artikel‘Trigger-Happy’ Turkse grenswachters schieten weer op de Griekse grens
Volgend artikelMichael Moore over de leugen van “Groene energie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Marine oefening. Een schip met landingsvaartuigen voor bereiden; arresteren, internerern, op schip, afzetten op strand in noord afrika.

    Goeie oefening voor politie en marine.

  2. Die illegalen zorgen alleen maar voor problemen maar het is taboe als je daar iets van zegt, dan trekken ze de racismekaart…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in