Griekenland vreest dat Turkije migranten die met het Coronavirus zijn geïnfecteerd naar Europa zal sturen, melden verschillende media.

Foto: © R4BIA.com / Wikimedia (CC0)

Turkije verzamelt momenteel een groot aantal immigranten aan zijn westkust en “dringt er bij hen op aan om naar Griekenland te varen”, schrijft Euractiv.

Griekenland vreest dat de zogeheten vluchtelingen besmet zijn met het Coronavirus.

Voice of America publiceert ook informatie dat Turkije migranten naar zijn westelijke kust verplaatst en dat mensensmokkelaars hen dan heimelijk naar Griekse eilanden zullen overbrengen.

De Griekse kustwacht, de luchtmacht en de marine hebben daarom hun toezicht op de Egeïsche Zee, die tussen Griekenland en Turkije ligt, opgevoerd. Dit is om een einde te maken aan wat zij noemen “een georganiseerde poging van Ankara om duizenden asielzoekers naar Europa te verdrijven”.

Volgens toonaangevende Griekse media, schrijft de VOA, overweegt Turkije zelfs een plan om alleen maar met krankzinnigen besmette immigranten naar Europa te sturen in een poging om meer geld van de EU te krijgen. Turkije heeft ook publiekelijk verklaard dat het zijn grens met Griekenland zal heropenen voor immigranten zodra het de uitbraak van de Corona in zijn eigen land onder controle heeft. De Griekse autoriteiten nemen dit serieus, aldus de VOA.

Canadese arts: het is de pandemie van de oligarchen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here