Het Europees Parlement heeft net een hele week over China gesproken, en de hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Josep Borrell, zal op 24 april plaatselijke tijd de ministers van Buitenlandse Zaken uit de hele EU bijeenroepen om hetzelfde onderwerp te bespreken. Vooruitlopend op deze bijeenkomst heeft Borrell op 22 april een column gepubliceerd waarin hij de EU oproept een actievere rol te spelen in de kwestie Taiwan en de Europese marine oproept te patrouilleren in de Straat van Taiwan, bericht Global Times.

Deze zeer provocerende uitspraak trok onmiddellijk veel aandacht, vooral in het licht van het feit dat de Zuid-Koreaanse leider rond dezelfde tijd soortgelijke ongepaste opmerkingen over Taiwan maakte. We mogen redelijkerwijs aannemen dat de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7, die niet lang geleden in Japan werd gehouden, de kwestie Taiwan op gecoördineerde wijze heeft besproken, met als resultaat dat de wil van Washington beter werd uitgevoerd. Voor Europa en Zuid-Korea is dit niet alleen een triest verlies van onafhankelijkheid, maar betekent het ook een toenadering tot zinloze risico’s.

Borrell is bekritiseerd omdat hij aan “kanonneerbootdiplomatie” doet, wat meer een sarcastische spot dan kritiek is. Dit herinnert niet alleen aan de beruchte koloniale geschiedenis, die door sommige Europeanen nog steeds wordt gemist, maar maakt het ook weerzinwekkender dat Europa het idee van inmenging in Aziatisch-Pacifische aangelegenheden niet kan loslaten, ondanks zijn absolute machtsverlies en het feit dat het in meerdere moeilijkheden verkeert. Net als een seniele oude man die al lang niet meer bij de tijd is, zou het resultaat, als Europese oorlogsschepen vandaag nog steeds met hun macht willen pronken in de Stille Oceaan, slechts een beschamende mislukking zijn. Voor het Volksbevrijdingsleger, dat krachtig genoeg is om zijn vaderland te verdedigen, is het niet eens de moeite waard om een wenkbrauw op te trekken tegenover Europese oorlogsschepen die komen provoceren en pronken. Wij raden hen aan zich niet te schande te maken.

  Zullen de Russen tactische kernwapens inzetten in Oekraïne?

Borrell staat bekend als de “minister van Buitenlandse Zaken” van Europa, maar de mate van zijn representativiteit is discutabel. De meeste Europeanen, vooral de gewone mensen, begrijpen Taiwan niet en geven er ook niet om. Waar zij zich echt zorgen over maken is of hun leven kan worden gewaarborgd en verbeterd in de context van het langdurige conflict tussen Rusland en Oekraïne en het moeilijke economische herstel. Uit het artikel van Borrell blijkt echter dat er binnen Europa wel degelijk een politieke kracht bestaat die altijd ideologische grenzen verdeelt en een koudeoorlogsmentaliteit ten opzichte van China aanhoudt. Los van de vraag of er een schaduw van de VS achter Borrell zit, is het duidelijk dat dit deel van de politieke kracht sterk door de VS wordt beïnvloed.

Wat verwarrend is, is dat Borrell slechts een week voordat hij zijn opmerkingen over de kwestie Taiwan maakte, op 13 april op social media een emotionele terugblik plaatste op zijn drie bezoeken aan China. Hij prees de enorme prestaties die China sinds de hervorming en openstelling heeft geleverd en riep op tot verdere versterking van de publieksdiplomatie en culturele uitwisselingen tussen de EU en China en tot samenwerking bij het oplossen van mondiale problemen. Daaraan voorafgaand verklaarde Borrell ook dat de EU de VS niet zou volgen in het voeren van een streng economisch en handelsbeperkend beleid tegen China.

Het geeft mensen de indruk dat Borrell een gespleten persoonlijkheid heeft in de omgang met China. Dit soort tegenstrijdige houding ten opzichte van China is heel gewoon onder Europese elites. Concreet is het niet ingewikkeld. Hij wil van beide kanten profiteren. Vanuit het oogpunt van Europa’s eigen belangen is het niet bereid tot “ontkoppeling” met China en moet het met China samenwerken in mondiale kwesties. Het wil uitwisselingen met China in stand houden vanwege het belang van de betrekkingen tussen China en de EU voor Europa. Aan de andere kant zijn de door Borrell vertegenwoordigde Europese politici door Washington gehersenspoeld over de kwestie Taiwan zonder dat zij het wisten, en is het moeilijk om af te kicken van de verslaving om de mensenrechten en de ideologie de les te lezen. Borrell en de zijnen proberen zelfingenomen deze tegenstelling te beheersen en willen een evenwicht bereiken, maar dit is moeilijker dan koorddansen, en het is een onmogelijke missie.

  Oekraïne gedwongen om ROBOTS te gebruiken om munitieopslagplaatsbrand te bestrijden - straling en giftig verarmd uraniumstof

Als leider van de EU-diplomatie moet Borrell dringend zijn kennis over de kwestie Taiwan en het één-China-beginsel bijspijkeren. Zijn onwetendheid en arrogantie over de kwestie Taiwan zijn zeer prominent aanwezig. Vorig jaar zei hij dat de EU een “moderator” kon zijn in crises in de Straat van Taiwan. Sommige Chinese media vroegen hem toen rechtstreeks: “Borrell, wie denk je wel dat je bent?”. Dat deze Europese politici vol superioriteit zich niet op de juiste plaats kunnen opstellen, is een algemeen probleem. Tot op zekere hoogte is dit ook een van de psychologische oorzaken van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Vinden Borrell en consorten dat Europa momenteel niet diep genoeg in het conflict tussen Rusland en Oekraïne zit? Willen zij duizenden kilometers afleggen naar de Straat van Taiwan om het water te vertroebelen? Ze brengen Europa echt in een greppel.

Ronduit gezegd zijn de opmerkingen van Borrell over Taiwan een zeer klassieke en hypocriete politieke vertoning, die zijn onwetendheid over de kwestie Taiwan en het “hersenloos volgen” van Washington weerspiegelt. Europa heeft geen enkele reden om zich momenteel in te zetten voor een verscherping van de conflicten met China. Een verkeerde keuze van wie dan ook, ook van Europa, in de kwestie Taiwan volstaat om alle positieve factoren op andere gebieden teniet te doen, niet alleen uit balans maar ook uit de hand laten lopen. Borrell zou dit punt zorgvuldig moeten afwegen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

China verkoopt Amerikaanse schatkistcertificaten als voorbereiding op een blokkade van Taiwan en een oorlog met de Verenigde StatenVolg Frontnieuws op Telegram

  Hoe u daar achter kunt komen

Lees meer over:

Vorig artikelVolgens Robert Kennedy Jr. zouden klimaatsceptici in de gevangenis moeten belanden
Volgend artikelDe gruwelijke video van de executie van de gewonde Rus die Yevgeny Prigozhin woedend maakte – “Daarom zullen we iedereen op het slagveld doden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Borrel is a warmogering clown globalist idiot, but hey let the fleet of migrant ships patrol away.. slap some ‘guns’ on them and give the migrants with “western values” a job, so they can prove how commited they are about our “freedoms and democratic values”.

 2. De oorlog is pas een Totalen Krieg, als de hele zuid-as erbij betrokken is geraakt.
  Korea? Check.
  China? Check.
  Japan? Check.
  Australië? Check.
  Korea? Nog even geen idee…
  Alles en iedereen zal verplicht meedoen aan de totale vernietiging van de mensheid.
  Niemand komt op het idee om de uitlokkers van deze apocalyps, op te ruimen.

 3. Toch blijven het levensgevaarlijke stuiptrekkingen van een stel uitgerangeerde lui! De EU heeft niets te zoeken bij Taiwan en natuurlijk is het overduidelijk wat de werkelijkheid is tov. Washington DC.

  Het moreel is ver te zoeken en het gezond verstand ook, want welk weldenkend mens wil oorlog? Of denken ze daar in Brussel en W.DC dat oorlog een PlayStation game is???

  Dood en verderf staat op de eerste plaats in beide agenda’s. Het dienen als vazal is levensgevaarlijk en een zeer triest schouwspel.

 4. Beste EU en Josep Borrell, heb je nu nog niet door dat je door de VS gehoereerd wordt? Debiel nachtkastje, ga lekker naar huis en neem een borrel en meng je alsjeblieft niet in dit conflict. Want ik durf te stellen dat ik spreek uit naam van minstens 98% van de Europese bevolking.

 5. Kan iemand mij uitleggen wat de EU daar in godsjammerlijk te zoeken heeft?
  Europa wordt geregeerd door volledig incompetente lieden, die in opdracht van usa Europa meesleuren in WO 3. Europa is dan compleet uitgerangeerd, verwoest en daarmee heeft decimering politiek in usa haar zin.
  Weg met die bende! Streef verdomme naar vrede ipv deze oorlogophitsers, waarin alleen de aandeelhouders van de militaire industrie hun voordeel hebben.
  Iedere oorlog is er een van de bankiers!

  • Ik wil bij de volgende verkiezingen op partijen stemmen, die alle Oorlogen direct willen stoppen.
   Vraag, welke Partijen zijn dat ?
   Dank U.

 6. “Josep Borrell, zal op 24 april plaatselijke tijd de ministers van Buitenlandse Zaken uit de hele EU bijeenroepen om hetzelfde onderwerp te bespreken”.

  Alle oorlog-propaganda, alle geschreeuw en leugens en haat, komen altijd van mensen die niet vechten.

  – George Orwell

 7. Bezoek van Macron aan China.
  Bij het afscheid zei Xi Jinping, president van China, beste Macron kom nog eens terug als Frankrijk een AUTONOOM land is.
  Wij willen heel graag met jullie praten en overeenkomsten sluiten, maar alleen als jullie zelfstandig beslissingen kunnen nemen.
  Direct na vertrek, zei Macron in het regeringsvliegtuig tegen de pers, Frankrijk moet AUTONOOM, ZELFSTANDIG WORDEN.
  Charles de Caulle, oud president van Frankrijk is Macron al voor gegaan, in 1966 heeft hij het lidmaatschap bij de NAVO opgezet.
  Macron zei bij het bezoek in Nederland tegen Rutte, we moeten meer onafhankelijk worden van Amerika.
  Rutte kreeg rode oortjes, Nederland is de 51 staat van Amerika, met Rutte als Democratie senator, Can not.
  Europa brokkelt af.
  Frankrijk, Hongarije, Italië, en het NAVO lid Turkije, waar enkele jaren geleden door zijn eigen NAVO bondgenoten één cope pleegde.
  Nu de Failliete Dollar en de Failliete Euro op punt staan te zinken, tot door de bodem heen.
  Maakt de VS en de EU hele rare sprongen.
  Maar wat erger is voor de VS is, dat zei niet kunnen vertrouwen op hun (zogenaamde) bondgenoten als Zuid Korea, Japan en de Filipijnen, maar ook Australië en Nieuw Zeeland (gemenebest landen) willen onafhankelijkheid.
  Alleen zwakke landen c.q. continenten die leven op schulden, door bijv. DERIVATEN/SCHULDPAPIER zullen zich bij Amerika aansluiten, wat moeten ze anders?
  De dood of de gladiolen.

 8. We moeten lieden zoals deze Borell, een Baerbock e.a. nu al goed kaderen voor de geschiedenis omdat zij echt aanzetten tot: Krieg! In geen jaren hoor je hen een gematigd afwegen van de toestand, maar het zijn fervente hardliners voor confrontatie. Het is niet dat pers en media hun best niet doen om het volk tot oorlogszuchtigheid op te zwepen, maar waarschijnlijk is er niet veel animo onder de bevolking voor deze opstelling. Toch pretenderen deze figuren het volk te vertegenwoordigen. Electorale afstraffingen hebben geen effect. Het ontbreekt ons, het volk, een middel om deze oorlogsstokers van antwoord te dienen.

 9. Lijkt erop ; dat tijdens en na de 2e Wereldoorlog
  Een patchwork deken is gelegd over alle landen van de wereld, dat deze sindsdien bestuurd worden door één satanisch netwerk.
  Zie de logo’s van de slang op aantal
  2e Wereldoorlog was gepland, VS/ EU/USSR
  Juli 1944; oprichting international monetair fonds
  Verenigde naties ; oktober 1945
  Unicef ; december 1946
  WHO ; April 1948 – mi vm rode kruis
  Bilderberg; 1954
  Alles lag klaar, voordat de oorlog beëindigd was.

  als je in de democratie gelooft, dat je stemt op een partij die jouw belangen behartigt, mi gecreëerde illusie .

  • Lijkt erop: men zit niet de politiek vanwege kwaliteiten – zie ook het niveau –
   Maar is uitgekozen om een (toneel) rol uit te beelden die is opgedragen.
   Inclusief Kledingkeuze , taalgebruik. Volledig gestyld door de ‘bazen club waaronder men valt’

   • De katholieke kerk heeft gebruiken;
    een hostie (deeg)
    ‘Geworden tot het lichaam van Christus ‘ men eet het
    De wijn , vertegenwoordigd het bloed van Christus. Men drinkt het

    ‘geeft te denken over het gedachtengoed’ van deze religie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in