We zijn dichter bij een oorlog met China dan de meeste mensen beseffen. Op dit moment zijn Amerikaanse functionarissen in Washington zeer bezorgd dat de Chinezen Taiwan een volledige blokkade opleggen als eerste stap in een “herenigingscampagne”. Veel Amerikanen beseffen niet dat zo’n stap heel, heel veel zou betekenen. Als China ervoor kiest Taiwan te blokkeren, zouden de VS en China onmiddellijk in staat van oorlog verkeren. Ineens zou de stroom van hoogwaardige computerchips uit Taiwan volledig stoppen. En de stroom van producten die wij uit China importeren, zou plotseling volledig stoppen. Met andere woorden, onze levensstandaard zou voor de nabije toekomst radicaal veranderen, schrijft Michael Snyder.

Maar er zijn bepaalde dingen die waarschijnlijk zullen gebeuren voordat China de trekker overhaalt voor een militaire oplossing. In de afgelopen maanden heeft China stappen ondernomen om zijn economische blootstelling aan de Verenigde Staten te verminderen, en een van die stappen was de verkoop van Amerikaanse Treasuries.

Januari was zelfs de zesde maand op rij waarin het Chinese bezit aan Amerikaanse Treasuries (schatkistcertificaten) daalde…

China bleef zijn bezit aan Amerikaanse schatkistcertificaten aan het begin van het jaar verminderen tegen de achtergrond van de stijgende langetermijnrente, die het rendement op zijn overzeese beleggingen verminderde nadat de Amerikaanse Federal Reserve vorig jaar zijn kosten voor leningen versneld had verhoogd.

Terwijl het buitenlandse bezit in januari voor een derde maand op rij steeg, daalde het Chinese bezit in januari van 867,1 miljard dollar in december tot 859,4 miljard dollar, de zesde maand op rij en het laagste punt sinds mei 2009, zo blijkt uit gegevens die het Amerikaanse ministerie van Financiën woensdag bekendmaakte.

Het goede nieuws is dat de Chinezen hun belangen in een gematigd tempo hebben verkocht.

Als er een blokkade of een invasie dreigde, zou ik verwachten dat de Chinezen veel sneller zouden beginnen met de verkoop van Treasuries.

We zullen blijven kijken of het tempo verandert.

Ondertussen meldt CBS News dat China zojuist “drie dagen militaire oefeningen heeft gehouden om een blokkade van Taiwan te simuleren”…

China heeft drie dagen lang militaire oefeningen gehouden om een blokkade van Taiwan te simuleren. De oefeningen omvatten een vliegdekschip en bommenwerpers met nucleair vermogen, nu de spanningen blijven oplopen na een ontmoeting tussen Parlementsvoorzitter McCarthy en de Taiwanese president Tsai Ing-wen.

Veel analisten menen dat zij letterlijk laten zien wat zij van plan zijn.

  Russisch Ministerie van Defensie onthult gegevens over buitenlandse huurlingen in Oekraïne

Tijdens deze oefeningen oefenden de Chinezen voor het eerst een aanval op Taiwan vanuit het oosten

China’s nieuwste vliegdekschip heeft voor het eerst geoefend in een aanval op Taiwan vanaf de oostkust van het eiland. Dit toont aan dat Peking steeds vastberadener is om zijn macht te projecteren voorbij de Straat van Taiwan en tot ver in de Stille Oceaan, een gebied dat traditioneel wordt gedomineerd door de Verenigde Staten en hun regionale bondgenoten.

Als de Chinezen het eiland volledig omsingelen, is Taiwan volledig afgesneden van Amerikaanse hulp.

De VS zouden kunnen proberen de blokkade te doorbreken, maar dat zou betekenen dat er op de Chinezen moet worden geschoten.

Natuurlijk zouden de Chinezen niet alleen schepen gebruiken om een blokkade op te leggen. Maandag stuurden de Chinezen meer straaljagers richting Taiwan dan ooit tevoren

Maandag laat registreerde het Taiwanese ministerie van Defensie 91 gevechtsvliegtuigen en 12 schepen van het Chinese leger binnen een tijdsbestek van 12 uur. Dit is een recordaantal Chinese militaire vliegtuigen die op één dag het luchtruim rond Taiwan zijn binnengevlogen.

Daarvan zijn 54 vliegtuigen de middenlijn van de Straat van Taiwan gepasseerd en het zuidwestelijke en zuidoostelijke luchtruim van Taiwan binnengedrongen.

De Chinezen laten er geen misverstand over bestaan dat ze niet aan het rotzooien zijn.

Het Chinese leger heeft zojuist een animatie vrijgegeven waarin wordt gesimuleerd hoe een frontale aanval op Taiwan eruit zou zien

Het Chinese leger heeft verklaard dat het “klaar is om de onafhankelijkheid van Taiwan te bevechten en te vernietigen” en heeft een animatie vrijgegeven waarin wordt gesimuleerd hoe een grootscheepse aanval op het zelfbesturende eiland kan worden uitgevoerd.

De clip, gedeeld door het officiële WeChat-account van het Eastern Theatre Command van het Chinese leger en later door The Global Times op Twitter geplaatst, laat zien hoe Beijing een stortvloed van raketten vanaf het vasteland en zijn marine in de Straat van Taiwan zou afvuren om de verdediging van Taiwan te vernietigen alvorens binnen te vallen.

Op het moment dat zo’n aanval wordt gelanceerd, is de oorlog tussen de Verenigde Staten en China begonnen.

  G7 - Gierige 7

Maar de meeste Amerikanen nemen dit nog steeds niet serieus.

De meeste Amerikanen geloven nog steeds dat alles wel goed zal komen, ook al heeft de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken Joseph Wu zojuist gewaarschuwd dat we gevaarlijk dicht bij een “oncontroleerbare oorlog” zijn…

“De Chinese militaire oefeningen van deze paar dagen zijn zeer ernstig geweest,” zei de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken Joseph Wu zondag tegen Fox News. “Als je kijkt naar de vluchten van de Chinese luchtmacht, samen met de schepen, komen ze heel dicht bij Taiwan. En elk ongeluk zou een oncontroleerbare oorlog tussen Taiwan en China kunnen ontketenen. En als andere landen proberen in te grijpen, kan dat het begin zijn van een oorlog van grote omvang.”

Helaas heeft hij helemaal gelijk.

We staan zo dicht bij de rand, maar beide partijen blijven de spanningen maar opvoeren.

Maandag voer het Amerikaanse leger met een geleide-raket destroyer dwars door een zeer gevoelig gebied in de Zuid-Chinese Zee, en de Chinezen waren daar allerminst blij mee

Een Amerikaanse geleide-raket destroyer, de USS Milius, voerde maandag een navigatie-operatie uit in de Zuid-Chinese Zee, waarbij hij tot op 12 zeemijl van Mischief Reef op de Spratly-eilanden kwam om de uitgebreide territoriale aanspraken van China in de betwiste wateren aan te vechten. Peking noemde de operatie “illegaal”.

En Amerikaanse politici blijven gewoon op de oorlogstrommels slaan.

In antwoord op een vraag over een mogelijke Chinese blokkade van Taiwan suggereerde de Amerikaanse senator Lindsey Graham dat de VS in ruil daarvoor China zouden kunnen blokkeren

Wat zou ik doen om een blokkade af te schrikken? Ik zou de Chinezen willen laten weten dat als je Taiwan blokkeert, het moeilijk wordt om olie uit het Midden-Oosten te krijgen.

Ik zou meer training geven en de F-16’s die ze nodig hebben naar Taiwan halen. Er is een achterstand. Ik zou die achterstand wegwerken. Ik zou oorlogstroepen naar Zuid-Korea en Japan verplaatsen.

In tegenstelling tot het conflict in Oekraïne is er geen voor de hand liggende vreedzame oplossing voor deze crisis.

  Menselijkheid in de loopgraven? Wat de westerse propaganda verbergt

De Chinese leiders zijn absoluut geobsedeerd door Taiwan, en hebben van de “hereniging” een zeer hoge prioriteit gemaakt.

Maar de VS kunnen eenvoudigweg niet toestaan dat de Chinezen militaire actie ondernemen tegen Taiwan. Meer dan 60 procent van de geavanceerde computerchips waarvan de wereld afhankelijk is, komt uit Taiwan, en als de Chinezen Taiwan eenmaal hebben opgeslokt, zullen ze het daar niet bij laten.

Op dit moment wil China letterlijk overal ter wereld militaire bases vestigen

Een lijst van plaatsen waar Beijing bases nastreeft of onderzoekt, omvat volgens de Amerikaanse regering eilanden in de Zuid-Chinese Zee; Cambodja, Myanmar, Thailand en Indonesië in Zuidoost-Azië; Djibouti, de Verenigde Arabische Emiraten, Pakistan, Kenia, Sri Lanka, de Seychellen en Tanzania in het gebied van de Indische Oceaan; de Salomonseilanden en Vanuatu in de Stille Zuidzee; en zelfs Equatoriaal-Guinea en Angola aan de Atlantische kust van Afrika.

Het enige andere land dat zo’n uitgebreide militaire voetafdruk heeft, zijn de VS, met hun wereldwijde militaire aanwezigheid en verplichtingen.

Een krachtmeting met China komt eraan.

Een viersterrengeneraal van de Amerikaanse luchtmacht heeft onlangs verklaard dat hij gelooft dat de VS en China in 2025 met elkaar in gevecht zullen zijn.

Onnodig te zeggen dat 2025 nog maar twee jaar van ons verwijderd is.

Het Chinese leger bereidt zich al lange tijd voor op een dergelijke oorlog, en ondertussen heeft het Amerikaanse leger zich op andere zaken gericht.

Ik hoop dat een conflict tussen onze twee naties zo lang mogelijk kan worden vermeden, maar de klok tikt ongetwijfeld door.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Biolabs – Is er meer aan de hand met het Oekraïne/Rusland conflict dan men op het eerste gezicht zou denken?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe komen dichter bij een beweging door de cyclus – Maar eerst zal wanorde komen
Volgend artikelIn video: Gevechten in de bossen bij Kremennaya in Donbass
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Als de TSMC fabriek in Texas klaar is zal de VS toch niet zo geinteresseerd zijn in de Taiwanese democratie als verondersteld. Misschien kunnen we Mark Rutte naar Taiwan sturen, die leert ze wel tekenen bij het kruisje, daar weet de NL bevolking alles van. En anders veranderen ze in Donbass op zee.

 2. Oei, oei, stoute China. Japan werd er voor afgestraft met een zware HAARP aardbeving toen ze die bonds niet meer wilden kopen. De troep uit die gehavende nucleaire reactor stroomt nog steeds de Pacific in…. Ja, ja, de VS weet van wanten als je niet gehoorzaamt!

 3. De usa krijgt ‘een schot voor de boeg’ van China.

  Maar die Amerikanen snappen in de roes van hun schuimbekkende nazisme niet, dat ze beter kunnen inbinden en eieren voor hun geld kiezen.

  Zo steken ze de hele wereld in brand met het excuus dat ze een eitje willen bakken.

  • Ook slim van de Chinezen is de us-schatkist papieren geleidelijk te verkopen, dan is de opbrengst hoger, maar als het moment daar is om de usa serieus in de problemen te helpen, bieden ze de schatkist papieren in een keer aan. De waarde ervan zal dan als een plumpudding inzakken. Game over..

  • Mooie woorden over dat eitje bakken.Maar,ik heb al ergens gelezen dat joenaaithetsteeds zelfs bereid was om
   Taiwan zelf te bombarderen.
   Ik meen dat er in Texas een fab van 10 mijard word gebouwd.
   Dan hebben ze een Taiwanese fab niet meer nodig.
   Tof volk he,die amerikaanse politici.

 4. China beheerst op dit moment de markt voor zeldzame aardmetalen en magneten. Voordat het westen hiervan de productie heeft opgestart zijn ze enkele jaren verder, deze materialen heeft de nato defensie industrie nodig voor high tech wapens. Taiwan is DE chipfabrikant op aarde, indien oorlog met China kunnen deze chips niet naar het westen. Deze chips zijn nodig voor nato wapenindustrie. Het westen heeft groot strategisch nadeel.

  Tav haarp / lofar technologie; Rusland en China hebben ook wetenschappers en supercomputers voor de berekeningen. Zij kunnen dit ook.
  Indien oorlog, niemand komt er zonder ernstige kleerscheuren vanaf.
  Tevens bevindt zich op het grondgebied van de VS een slapende supervulkaan en een aardbeving tectonische plaatlijn. Daarnaast is de bevolking van de VS op dit moment in zo’n ongezonde Obesitas staat, dat militairen vinden problematisch is. Geen veilige uitgangspositie.
  Maar als je als land een demente leider hebt dan is er geen logica meer.

 5. verkopen van te grootte hoeveelheid schatkistcertificaten gaat niet of dumpen tegen abnormale prijs is dom probleem had i n g ook met grieks papier in 2010

 6. Ik heb het vermoeden dat de Chinezen psychologische oorlogsvoering uitvoeren tegen de VS & Taiwan, dit land is zeer sterk nu en heeft een enorme alliantie achter zich nu staan, het gaat langzaam maar misschien wel veel sneller dan we denken en ze zijn heel boos die Chinezen net als de Russen, een boze alliantie die tot de tanden bewapend zijn en economisch zeer sterk, the times are a changing!!!

 7. Volk Taiwan komt wel in opstand en wel hierom, 70% wil gewoon weer een onderdeel van China zijn, dus wat wil op lange termijn visie andere 30% nou doen, die puppet regering die er nu zit zal verdwijnen en wel voorgoed,en dan zal er een echt democratisch gekozen regering komen eentje die zich niet laat vertellen door de USA wat er gaat gebeuren. Maar eerst word Amerika daar volledig vernietigd door China en haar bondgenoten.

 8. een vergelijking…als je weet dat wij (en vooral duitsland dan) GEEN tanks meer kunnen produceren wegens gebrek aan materiaal (ertsen die vooral uit rusland komen) dankzij ONZE boycotts…., hoe ver gaat amerika dan springen wetende dat quasi 90% van hun producten, chips, materialen nu net uit china komen???
  wie gaat er nu ook weer de bovenhand krijgen in geval van oorlog???
  oh wacht, diegene die in staat is en masse te blijven produceren… :p

  • Logistiek is een heel belangrijk onderdeel van oorlog voeren.
   Afgezien van de grondstoffen,wie heeft de kortste lijntjes?
   En Rusland heeft zijn producyie capaciteit behouden.De su34 of 5 wordt de productie met 5voud verhoogd.
   De munitie-fabrieken draaien al de 3ploeg.
   Hoe noem je het als de kans op overwinning verdwenen is,
   of de Aliens komen er aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in