In de loop der jaren hebben de mensen van het Economisch Wereldforum (“WEF”) een aantal zeer verontrustende dingen gezegd, die geen van alle de nodige aandacht van de media hebben gekregen. Wanneer men de thema’s van het WEF in elkaar puzzelt, komt een overkoepelend thema naar voren – de totale beheersing van de mensheid door middel van media, wetenschap en technologie, terwijl de democratieën worden hervormd om een wereldregering te vormen, bericht Expose-news.com.

Als dit klinkt als een vergezochte samenzweringstheorie, lees dan verder. Wij delen de 10 meest dystopische dingen volgens The Vigilant Citizen, één voor één, die door het WEF gepushed worden, op dit moment. Ze staan niet in een bepaalde volgorde, want ze zijn allemaal even gek. Hier is de derde op de lijst.

Pillen met microchips

Deze titel klinkt als een vergezochte samenzweringstheorie die handig is geformuleerd om sensatie op te wekken. Maar dat is het niet. Hier is een video uit Davos 2018 waar Pfizer CEO Albert Bourla het heeft over pillen die microchips bevatten.

“De FDA heeft de eerste “elektronische pil” goedgekeurd, als ik het zo mag noemen. Het is in feite een biologische chip die in de tablet zit en, zodra u de tablet inneemt, en hij in uw maag oplost, geeft hij een signaal af dat u de tablet heeft ingenomen. Stelt u zich dus de toepassingen daarvan voor, de therapietrouw. De verzekeringsmaatschappij zouden weten dat de geneesmiddelen die de patiënten moeten innemen, zij ook innemen. Het is fascinerend wat er op dit gebied gebeurt,” zei Bourla.

Albert Bourla op World Economic Forum 2018 is enthousiast over elektronische nalevingspillen (2 min)

Is dit gebied werkelijk fascinerend? Of volkomen dystopisch? Zoals Bourla zelf zei: stel u de naleving voor. Dit soort technologie zou gemakkelijk de deur open kunnen zetten voor allerlei snode toepassingen. Sindsdien heeft Covid Pfizer in een machtspositie gebracht die voor een farmaceutisch bedrijf nog nooit vertoond was. En net als Pfizer gebruikt ook het WEF Covid om zijn agenda te bevorderen.

Voor degenen die niet geloven dat de dystopische dromen van WEF werkelijkheid kunnen worden, volgen hieronder enkele voorbeelden van technologie die reeds ontwikkeld was op het moment dat Bourla zijn opmerkingen maakte. Terwijl u hieronder leest, moet u deze vraag in gedachten houden: wie zijn de echte begunstigden van “elektronische pillen”?

Slimme pillen

De NASA heeft in de jaren ’80 inneembare sensoren ontwikkeld om de kerntemperatuur van hun astronauten in de gaten te houden. Sommige atleten hebben deze sensoren ook geadopteerd, schreef SciTechDaily. Onderzoekers hebben ook sensoren met camera’s gemaakt om beelden van binnenuit het lichaam te maken.

  Grachten, Nepnieuws, Schurken

De slimme pillen van Proteus Biomedical, dat zijn pillen met ingebedde microchips, zouden in 2012 in het Verenigd Koninkrijk op de markt komen, met medewerking van Lloyds Pharmacy. Op 13 januari 2012 werd aangekondigd dat deze pillen in staat zouden zijn om het medicijngebruik van een patiënt te controleren.

De ontwikkeling van de slimme pillen van Proteus begon enkele jaren eerder. In 2009 schreef Singularity Hub: “De klinische proeven zullen in het komende jaar beginnen, waarbij de deelnemende patiënten medicijnen zullen krijgen voor geboortebeperking, post-op management, psychiatrische hulp en ouderenzorg.”

Proteus Biomedical was een start-up in Silicon Valley. De microchip die zij aan het ontwikkelen waren was ongeveer zo groot als een zandkorrel, een zogenaamde ingestible event marker (“IEM”). Het idee was dat de IEM in een pil zou worden ingebed en samen met de medicijnen van een patiënt zou worden doorgeslikt.

In 2008 publiceerde het tijdschrift Technology Review van MIT een artikel over Proteus Biomedical en hun “genetwerkte pil: een nieuw informatiesysteem dat registreert wat pillen met het lichaam doen.” Proteus plande klinische proeven voor hun “Raisin” systeem in 2009.

Pillen die “praten” nadat u ze geslikt hebt, 7 december 2011 (2 min)

In 2012 berichtte IEEE Spectrum dat de Britse keten Lloyds Pharmacy in september pillen zou gaan verkopen met het Raisin systeem, dat een microchip bevatte om de hartslag, ademhaling, houding en slaappatronen van patiënten te volgen. Het programma, Helius genaamd, zou “een rode placebo suikerpil bevatten met daarin een veilige en oplosbare microchip, ontwikkeld door Proteus, die de patiënten naast hun bestaande medicijnen slikken; een kleefpleister die één keer per week verwisseld moet worden; en, gegevensondersteuning.”

IEEE Spectrum merkte op dat er problemen zijn met de privacy van dit systeem, zoals dat de informatie die van het bewakingssysteem naar de telefoon van de patiënt of de computer van de arts wordt gestuurd, gehackt kan worden. Maar de schrijver merkte een meer dystopisch probleem op:

Gezien de kosten van het niet naleven van medische voorschriften in de VS, kan ik me gemakkelijk een tijd voorstellen waarin dit soort technologie een verplichte praktijk wordt, d.w.z. vereist door uw ziektekostenverzekeraar (of uw werkgever die uw verzekering betaalt, of misschien zelfs de regering van de VS in het geval van Medicare of Medicaid) om uw recept gedekt/vergoed te krijgen.

En aangezien de informatie elektronisch wordt vastgelegd, zie ik ook een moment in de toekomst waarop die informatie automatisch deel gaat uitmaken van iemands elektronische gezondheidsdossier. Voor mensen die langdurig medicijnen gebruiken, en vooral voor mensen met geestelijke gezondheidsproblemen, zou zo’n technologie wel eens als behoorlijk opdringerig kunnen worden beschouwd. – Britse apotheek gaat pil met inneembare microchip verkopen, IEEE Spectrum, 16 januari 2012

  Rusland en het Westen verwikkeld in een fundamenteel conflict tussen globalisten en anti-globalisten

In september 2015 was de inneembare sensor van Proteus met zijn draagbare patch door de Amerikaanse Food and Drug Administration (“FDA”) goedgekeurd voor gebruik in de VS, en door Comminutes Europeans (“CE”) volgens de richtlijn betreffende medische hulpmiddelen gemarkeerd voor gebruik in de Europese Unie.

In 2017 werd het eerste digitale geneesmiddel, Abilify MyCite, door de FDA goedgekeurd. Het geneesmiddel-apparaat product combineerde het farmaceutische bedrijf Otsuka’s Abilify (aripiprazol), voor de behandeling van ernstige psychische aandoeningen, ingebed met de inneembare sensor, IEM, van Proteus in één tablet om de inname digitaal te registreren en – met toestemming van de patiënt, zo beweert men althans – informatie te delen met hun zorgverleners en zorgverleners.

In juni 2020 meldde MobiHealthNews dat Proteus faillissement had aangevraagd, nadat het er maandenlang niet in was geslaagd extra financiering te krijgen voor zijn bedrijf in de inname-sensor.

“Het aanvragen van faillissementsbescherming stelt Proteus in staat zijn verkoopproces op een meer gecoördineerde en efficiënte manier voort te zetten, terwijl het bedrijf gewoon door kan gaan met zijn activiteiten,” vertelde het bedrijf aan MobiHealthNews.

Otsuka was een van de belangrijkste schuldeisers van Proteus en zei dat het geen officiële verklaring zou afleggen over het faillissement van zijn zakenpartner, eraan toevoegend dat de levering van Abilify MyCite – een met sensoren uitgeruste versie van Otsuka’s medicijn tegen schizofrenie dat ontwikkeld werd als resultaat van de samenwerking van de bedrijven – niet zal worden beïnvloed. “Wij willen duidelijk maken dat deze ontwikkeling naar verwachting geen invloed zal hebben op ons digitale geneesmiddelenprogramma,” zei de vertegenwoordiger van Otsuka.

In augustus 2020 heeft de Amerikaanse dochteronderneming van Otsuka via haar faillissementsprocedure de technologie-activa van Proteus overgenomen voor 15 miljoen dollar. “De aankoop van Proteus activa en intellectuele eigendom zal dienen als katalysator voor de uitvoering van de volgende fase van ons digitale geneeskundeprogramma,” zei Kabir Nath, president en CEO van Otsuka.

Op het moment dat Otsuka Proteus overnam, probeerden honderden start-ups succes te boeken op een markt voor digitale gezondheid die overstroomd was met geld. “Investeerders hebben in de eerste helft van 2020 $5,4 miljard gestort in start-ups die zich bezighouden met gezondheidstechnologie, volgens venture capital firma Rock Health voor digitale gezondheid,” schreef Fierce Healthcare. De prijs van Proteus’s product was echter een van de problemen, “Abilify MyCite … kost meer dan $1.600 per maand.”

Bacteriën op een chip

In 2018 zijn onderzoekers van het MIT erin geslaagd een inneembare sensor te bouwen die uitgerust is met genetisch gemanipuleerde bacteriën. Deze “bacteriën-op-een-chip”-benadering combineert sensoren van levende cellen met elektronica met ultralaag vermogen die de reactie van de bacterie omzet in een draadloos signaal dat door een smartphone kan worden gelezen.

  Britse regering verklaart dat dalend geboortecijfer zal helpen "de planeet te redden"

In het decennium vóór 2018 hadden synthetische biologen grote vooruitgang geboekt bij de engineering van bacteriën om te reageren op stimuli zoals milieuverontreinigende stoffen of markers van ziekten. Deze bacteriën kunnen zo ontworpen worden dat ze outputs zoals licht produceren wanneer ze de doelprikkel detecteren. Maar er is meestal gespecialiseerde laboratoriumapparatuur nodig om deze reactie te meten.

Om deze bacteriën bruikbaarder te maken voor toepassingen in de echte wereld, besloot het MIT-team ze te combineren met een elektronische chip die de bacteriële reactie in een draadloos signaal kan omzetten.

Voor hun eerste demonstratie maakten de onderzoekers een probiotische stam van E. coli zo dat hij een genetisch circuit tot expressie bracht dat de bacteriën licht liet uitstralen wanneer zij heem tegenkwamen, als indicatie van een bloeding door een maagzweer. De onderzoekers rustten de sensor uit met een batterij, maar zeiden dat hij ook aangedreven zou kunnen worden door een voltaïsche cel die in stand wordt gehouden door zure vloeistoffen in de maag.

“Het doel met deze sensor is dat u een onnodige procedure zou kunnen omzeilen door gewoon de capsule in te nemen, en binnen betrekkelijk korte tijd zou u weten of er al dan niet een bloeding was,” zei Mark Mimee, hoofdauteur van een door NIH gefinancierde studie uit 2018 om aan te tonen dat hun sensoren werken bij varkens.

Europese chipwet

In januari 2022 kondigde voorzitster Ursula von der Leyen van de Europese Commissie een nieuwe Europese Chips Act aan tijdens een “Special Address” op The Davos Agenda. Wij moeten Europa’s spel op het gebied van de ontwikkeling, de productie en het gebruik van deze sleuteltechnologie radicaal verbeteren,” zei zij tegen The Davos Agenda, “er is geen digitaal zonder chips en de Europese behoefte aan chips zal in het komende decennium verdubbelen.”

WEF: Ursula von der Leyen, There Is No Digital Without Chips, 20 januari 2022 (2 min)

U kunt andere fragmenten van von der Leyen’s “Special Address” op The Davos Agenda 2022 HIER bekijken, of haar volledige toespraak van 30 minuten HIER.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De Top 10 van de griezeligste en meest dystopische dingen die door het Wereld Economisch Forum (WEF) gepushed wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEXCLUSIEF: Schokkende microscopefoto’s van bloedklonters die onttrokken zijn aan degenen die “plotseling gestorven” zijn – kristalachtige structuren, nanodraden, krijtachtige deeltjes en vezelige structuren
Volgend artikelErger dan in de Tweede Wereldoorlog: Zelensky beveelt de dienstplicht voor vrouwen tussen 18 en 60 jaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Als de EU chips wil maken voor het toekomstige digitale samenleving, moet je geen ruzie zoeken met Rusland. Zoals ze nu doen, want de Russen hebben de benodigde edelgassen om überhaupt chips te kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in