Maandagavond was er in Wenen een terroristische aanslag in de buurt van een synagoge op de Schwedenplatz. Er zijn meerdere schoten gelost en een van de daders zou zichzelf hebben opgeblazen met een bomgordel. Er zijn meerdere daders op de vlucht. De politie vraagt de bevolking om het gebied op te vermijden. Er zijn reeds eerste berichten dat er verschillende mensen zouden zijn omgekomen en dat er veel gewonden zijn gevallen bij de aanval, meldt de Kronen Zeitung.

Het stadscentrum is momenteel grotendeels afgezet. De politie is ter plaatse met een groot contingent. Er zijn momenteel meldingen van zeven doden, waaronder een politieagent en vier zwaargewonden, aldus de Kurier. De politie is bezig het hele gebied af te sluiten en de Rotensturmstraße is al gesloten.

Momenteel circuleert er een video op Twitter die een van de terroristen en de politie laat zien, waarin men een terrorist ziet die op een persoon schiet en vervolgens van de plaats delict wegloopt. De politie komt dan op de plaats delict aan om de persoon proberen te redden.

Backup:

Verschillende media meldden aanvankelijk een mogelijke aanval op de nabijgelegen synagoge op de Seitenstettengasse. De religieuze gemeenschap was maandagavond niet op de hoogte van dergelijke berichten. Oskar Deutsch, de voorzitter van de Joodse Gemeenschap, ontkent slachtoffers in de Joodse gemeenschap.

De interne veiligheidsdienst van de Israëlitische religieuze gemeenschap in Oostenrijk instrueert alle joodse burgers om hun appartement of huis niet te verlaten.

De politie in Wenen schrijft op Twitter dat de aanslag rond 20.00 uur in de Seitenstettengasse begon. Volgens de politie zijn er minstens zes verschillende plaats delicten.

  Shock: Rusland's oliepijpleiding naar de EU staat in brand - De enige pijpleiding die Russische olie naar Europa vervoert

Een video die wordt verspreid op social media zou laten zien hoe vier daders zich overgeven aan de politie.

Er zijn ook schietpartijen geweest in de metro.

Steeds meer video’s verschijnen nu op social media. Op Instagram heeft iemand een video geüpload waar het lijkt alsof er op politieagenten wordt geschoten (update: inmiddels verwijderd, kom het wel weer ergens tegen).

De politie vertelt de Oostenrijkse media dat ze achter verschillende gewapende terroristen aanzitten en dringt er bij de mensen op aan om thuis te blijven en geen gebruik te maken van het openbaar vervoer.

De Oostenrijkse bondskanselier Kurz reageert op zijn Twitteraccount en meldt dat het leger wordt ingezet om surveillancetaken over te nemen van de politie, zodat deze zich kan concentreren op de aanslag.

Mark Rutte heeft samen met andere Europese leiders weer met platitudes gestrooid door op Twitter de terroristische aanval te veroordelen, wat gebruikelijk is wanneer Europese mensen bij terroristische aanslagen omkomen.

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz schrijft dat dit een “walgelijke terroristische aanslag” is. In een televisie-interview met “ZiB Spezial” beschrijft hij de daad als “zeer professioneel” voorbereid. Vanzelfsprekend wordt het islam-woord wederom vermeden.

  Soldaten controleren burgers: Europa tuimelt in een Coronadictatuur

Meer informatie zal worden gegeven tijdens een persconferentie van het ministerie van Binnenlandse Zaken kort na 01.00 uur.

Het Amerikaanse bedrijf SITE, dat gespecialiseerd is in het monitoren van islamistische websites, heeft op zijn homepage een jihadist geciteerd over de aanslag in Wenen: “Jihadist zegt dat de aanslag in Wenen ‘deel uitmaakt van afrekening’ voor de deelname van Oostenrijk aan de door de VS geleide coalitie”, zegt het in één zin. Een foto uit het centrum van Wenen is bijgevoegd.

01.16 uur: De persconferentie is afgelopen. Men zei dat de laatste bevindingen slechts “momentopnamen” waren. Er komt nog een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken om 6 uur ’s morgens. Op de persconferentie zei Karl Nehammer dat schoolkinderen in Wenen het verplichte onderwijs op dinsdag zullen vermijden, terwijl volwassenen worden aangespoord om niet te gaan werken. Hij beschreef de maandag als de slechtste dag in Oostenrijk in vele jaren.

Orbán’s eenvoudige oplossing voor terrorisme: Stop de immigratie – “Zolang Hongarije deze regering heeft, komen er geen migranten binnen”

Vorig artikelGewelddadige protesten in Barcelona nadat Catalonië de grens sluit wegens Corona
Volgend artikelAlbanese moslim achter de terroristische aanslag in Wenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Zeker! En hoezo proberen mensen meteen weer te zeiken over een aanslg op een synagoge? Dat doen de j@den meestal zelf, als hun slachtofferrol en de lucrative opbrengst daarvan begint te verbleken. Daar hebben ze geen islamieten voor nodig. Deze aanslagen zijn op het oostenrijkse, christelijke volk en op het franse christendom, om de blanke christenen definitief uit te roeien, wat al eeuwen een gezamelijk doel van de j@den en de islamieten is. Lees: Eurabia, van Bat Ye’or.

  • Eurabia is geschreven door een J’of en ze is tegen de islamisatie van europa naar haar schrijven. Dus haaks op het idee Christenen definitief uit te roeien.

 2. Je zou bijna wensen dat al die gasten die meteen weer gaan roepen dat het fake is, dat ze zelf een keer het slachtoffer worden van een aanslag.
  Maar het dan nog net overleven om hun verhaal te doen.
  Je begrijpt toch wel dat je van mij niet meer krijgt te horen dat het fake is en dat ze niet zo moeten klagen en zeuren.

 3. Enkele vragen : Wie zijn de daders ? Wie zijn de opdrachtgevers & organisatoren ? Wat zijn de tussenschakels ? Was er op één of andere manier voorkennis bij de veiligheidsdiensten ? (via de V – Männer). Het feit dat SITE al onmiddellijk opduikt is ook al veelzeggend. Het is nu nog wachten op een reactie van Rita Katz. Wie werd er werkelijk geviseerd door de aanslag ?
  Volgens de website Zero Hedge was de synagoge niet het doel :
  https://www.zerohedge.com/political/reported-terror-attack-underway-vienna-synogogue
  met citaat : “However, some of the early details associated with the attack appear to have changed: Police say the location of the attack, near the Stadttempel synagogue, actually had nothing to do with the target: there was nobody in the synagogue at the time of the attack, and no Jews were hurt or killed. Witnesses said the attacker randomly fired at people sitting outside in the city’s bars and restaurants on Judengasse and Seitenstettengasse in central Vienna. “He did not aim at the Stadttempel [synagogue],” the witness said. (=einde citaat). Uiteindelijk : Cui bono? Dient deze aanslag (?) om de volledige lockdown te kunnen afkondigen in Oostenrijk, onder de mom van de terrorisme – dreiging ? Een lockdown waarbij de grenzen dan wel open blijven, zoals in de andere landen van de EUSSR, voor de invasies. Of 2 vliegen in één klap !!!

 4. Wanneer de dader(s) van een terroristische aanval, gelijk of even later kapot worden geschoten door de de speciale veiligheidstroepen, soms zijn identiteit in de vorm van een gloednieuw paspoort achtergelaten in het vervoermiddel, dan zie ik meteen een grote rode vlag, het kan evengoed zó zijn dat deze terroristische aanslag een false flag operatie is.

  Waarom, nou om méér politie en legereenheden op de been te brengen om de strenge Coronamaatregelen er naadloos erdoor te drukken en te handhaven, waarom waren er in Nederland geen zulke operaties gaande geweest?

  Omdat de MinPres c.s. het land onder controle heeft, bij elke persconferentie van hem en De Jonge compleet met een doventolk trekt dit trio zo’n 7 miljoen kijkers, nochtans géén probleem dus, want de angst zit er goed in bij de ferme Nederlanders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in