De euro verliest steeds meer van zijn waarde. De inflatie stijgt tot duizelingwekkende hoogten. Een enorme golf van kosten overvalt de burgers. Voor vele gezinnen zullen de uitgaven weldra niet meer op te brengen zijn. Deskundigen waarschuwen nu dat de inflatie zal verdubbelen tot niet minder dan 20 procent. Intussen plaagt de Oostenrijkse zwart-groene regering haar volk met bizarre “tips”: Oostenrijkers moeten minder douchen en meer zuipen, schrijft Wochenblick.at.

De euro heeft een dieptepunt bereikt. Voor het eerst in 20 jaar is de euro onder de 1 dollar gezakt. De inflatie heeft echter blijkbaar nog lang niet haar einde bereikt. Volgens Statistik Austria bedroeg de inflatie in Oostenrijk in mei van dit jaar reeds 7,7 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dit is de hoogste waarde sinds het midden van de jaren ’70. Voor het najaar worden reeds verdere prijsverhogingen verwacht.

De inflatie zou kunnen verdubbelen

Dat komt omdat de prijzen in de energiesector de pan uit blijven rijzen. Nog niet zo lang geleden zou het ondenkbaar zijn geweest dat de mensen zich geen verwarming meer zouden kunnen veroorloven. Deskundigen waarschuwen reeds voor een verdubbeling van de inflatie in de komende maanden. Vooral wanneer het gas in de winter schaars wordt – als de laatste restjes dan al niet opgebruikt zijn.

Tips van minister Gewessler

Het gastekort moet nu blijkbaar worden tegengegaan met onzinnige tips voor energiebesparing: met haar ultra-groene tips “douchen in plaats van baden” of “deksel op de kookpot” wil minister van Energie Gewessler waarschijnlijk de burgers bespotten. Dat is ongeveer hetzelfde als “uw handen wassen tijdens het verkoudheidsseizoen”. Mensen worden voor onbekwame wezens aangezien, aan wie elke flauwekul als nog slim verkocht kan worden. Een minister die zich geen zorgen hoeft te maken om de kost te verdienen geeft tips aan de besodemieterde burger – als dat niet meer dan neerbuigend is. Ook de aanbeveling van kanselier Karl Nehammer voor alcohol en psychotrope drugs veroorzaakte opschudding.

  Totalitaire mediacensuur in Europa krijgt goedkeuring van EU-rechtbank

Bijkomende kosten 3500 euro

In Duitsland ziet de situatie er niet beter uit. Na schrikbarende eisen om energie te besparen en verdere bezuinigingsmaatregelen van minister Habeck, roept nu ook het Brandenburgse consumentencentrum de burgers op om geld te besparen, want niet alleen in de energiesector stijgen de prijzen. Naar verluidt zouden de Duitsers rekening moeten houden met een stijging van de voedselprijzen met 20 procent. De elektriciteitsprijzen zullen naar verwachting met 15 procent stijgen en de brandstofprijzen met 35 procent. Volgens het verslag zou “een gemiddeld gezin van vier personen reeds dit jaar voorbereid moeten zijn op extra kosten van 3.500 euro.”

De geldovervloed van de ECB

Het monetaire beleid van de EU is ook een enorme prijsopdrijvende factor, weet de liberale economische woordvoerder Erwin Angerer stellig. Hij legt uit: “De Europese geldovervloed van Christine Lagarde, president van de ECB en bij velen inmiddels beter bekend als “Madame Inflatie”, heeft de geldhoeveelheid in Europa in de afgelopen tweeënhalf jaar verdubbeld van vier naar acht biljoen euro. Dat is maar liefst 4,5 miljard euro die elke dag in omloop wordt gebracht.”

Sancties tegen Rusland: “Schade voor onze economie”

Maar de sancties tegen Rusland waren ook een schot in eigen doel gebleken. Angerer: “De ÖVP en de Groenen voeren een verkeerd beleid, dat op geen enkele manier bijdraagt tot de regulering van de markt en, tot overmaat van ramp, de mensen niet helpt. Integendeel – met veel sancties snijden wij in ons eigen vlees en schaden wij onze economie.”

Verzoekschrift van de FPÖ

  Poetin wint - Rusland zal dankzij de sancties van het Westen naar verwachting in 2022 de hoogste gaswinsten in de geschiedenis boeken

Zoals Wochenblick berichtte, eist de FPÖ met haar petitie “Stop de kostenlawine” al geruime tijd onder andere onmiddellijke massale belastingverlagingen/-verlagingen op basisvoedingsmiddelen, benzine en diesel of prijsplafonds, de afschaffing van de CO2-belasting, een verhoging van de forensentoelage en een aanzienlijke verlaging van de niet-loonkosten op arbeid.

Wat te doen wanneer er niet meer bespaard kan worden?

De kelderende euro heeft dus gevolgen voor ieders leven. Het is niet alleen de energiesector die de mensen het koude zweet doet uitbreken. Voor veel mensen kunnen de dagelijkse boodschappen niet meer op de gewone manier opgebracht worden. Bij hetzelfde loon krijgt u steeds minder voor uw geld. Het is dus een kwestie van geld besparen aan alle kanten en in alle hoeken. Wat ons te wachten staat als wij het ons niet meer kunnen veroorloven onze huizen te verwarmen, blijkt uit de eerste warmtezalen in Duitsland. Reeds eerder berichtte wij dat er zalen worden ingericht als schuilplaatsen voor bevriezende burgers voor het komende koude seizoen. Maar wat moeten de mensen doen als zij niet nog meer kunnen bezuinigen – als zij niets meer hebben om te sparen? Welke oplossingen hebben de ministers dan voorhanden?

Nuttige oplossingen – in het geheel niet

De politici uit de zwart-groene sector zijn de laatste twee regeringsjaren niet met echt nuttige oplossingen en besluiten voor de burgers gekomen. In plaats daarvan leiden zij Oostenrijk de afgrond in en redden zij zichzelf met wat leuzen om het volk rustig te houden. De dramatische ontwikkeling in Oostenrijk hebben wij te danken aan degenen die liever aan de EU toegeven dan naar hun eigen volk te kijken. De Grote Reset loopt op rolletjes. De vraag is: hoe lang zullen de mensen het nog pikken?

  Voormalige CIA-analist: "Rusland kan kernoorlog met NAVO riskeren wegens Oekraïne!"

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Sanctieramp: Schuilplaats in warmtezalen tijdens gasnoodsituatieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKlaus Schwab’s WEF geeft een opdracht aan de wereldleiders: “De brandstofprijzen zijn niet hoog genoeg”
Volgend artikelArtsen over de hele wereld zien vreemde dingen bij jonge mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Grappig is dat in deze tijden de euro daalt, de dollar vrijwel waardeloos is en NOG zakt de goudprijs….momenteel. Omdat we in dollars worden bekeken….de goudprijs gaat zeer waarschijnlijk los van de dollar komen, en betalen zal iets worden. Investeren in buitenlands geld waar wel goud de ruggensteun vormt kan wel eens heel handig zijn….en goud blijft handig, enkel als kapitaal opslag, goud om te handelen zal nog lastig worden, want wat is de tegenwaarde bij een kapotte dollar?
  Drie Krugerrand voor een kleine nieuwe middenklasser of 30….?

  Zilver is voor overleven beter, goud om kapitaal veilig te stellen…..en de koper/lood legering om overal brood en vleesch te mogen eten…

  • De goud en zilverprijs zakt, omdat de banken de afgelopen tijd massa’s papieren shortderivaten op de markt hebben gedumpt om de prijzen te drukken.

   Volgens usdebtclock staat de zilver papier-fysiekratio op 397-1. De dollar zilvergrijs is 1.550 dollar. Het is wel duidelijk waar het geld te halen is.

 2. En nog altijd gaat de “gewone man/vrouw” het niet zien. Om mij heen praten ze wel over inflatie, maar tot een maand of wat geleden had niemand dat wooord ooit gebruikt en hadden die domme dwazen geen idee wat inflatie betekent. Het zijn dezelfde schapen die zich lieten inspuiten met die gentroep en achter de oorlog tegen Rusland staan. Alles wat NOS laat zien geloven ze en praten ze over, maar zelf nadenken en diepgaande gesprekken erover kun je vergeten, dan schieten ze in de verdediging en ben je gek, gevaarlijk en een boeman. Dom volk. 90% is gewoon dom volk. DOM! (zoooo klaar met al die hersenloze idioten)

 3. Inflatie is simpelweg wanneer een regering meer uitgeeft dan het binnen krijgt…..als dit jaar de inflatie 9.8 procent is (maar het zal veel meer worden) en ons bruto nationaal inkomen was in 2020 912 miljard dollar, dus we gaan uit van 950 miljard dollar dit jaar, dan is er ruim 95 miljard teveel uitgegeven door de regering…

  Er zullen velen zijn die deze berekening niet kloppend vinden, maar ik ben ene simpele ziel uit ene achterlijk gebleven provincie, ik tel nog 1 plus 1 …

  Als iemand dus meer uitgeeft dan hij heeft is in principe het geld op. Als je dan de pensioenpotten leeg haalt met allerlei regeltjes dan kun je behoorlijk lang financieel wanbeheer toepassen, maar vroeg of laat moet je bij de burgers gaan inzamelen….en de enige manier waarop ze je niet direct ophangen is door inflatie, door je geld te herwaarderen….en de waarde ervan dus te minderen…..

  Het meest wijze is je euro nu om te zetten in goed verhandelbare zaken die waardevast zijn of in munten van landen die stabiel zijn. Onroerend goed is NIET veilig, wel goed als belegging maar ene regering die in geldnood komt gaat hen die hun kapitaal niet kunnen verplaatsen helemaal leeg schudden, en de kans is groot dat zogenaamde vluchtelingen verplicht moeten worden ingekwartierd…..bij de burgers thuis….of anders geen huurtoeslag meer of anders extra belasting heffingen….maar ze gaan het doen. Als deze waanzin doorgaat zal iedere blanke vrouw verplicht een bruin kindje moeten produceren…niet nu direct, maar over 5 jaar is dit zeer goed mogelijk al ingevoerd…..de waanzin in Den Haag, Brussel en Washington en hun blinde volgzaamheid naar het WEF en Coudenhoven Cagleri leer is ziek. Het is ene sekte die dood nastreeft en word straks ene concurrent voor de Is en de Islam….

  Inflatie wil zeggen dat jou portemonnee leegloopt in het niks, dat jou euro gisteren ene brood kon kopen, vandaag ene half en overmorgen misschien nog een snee…..

  Een ding: in slechte tijden grijpen arme mensen andere arme mensen bij de keel en ontspringen de rijken en hen die verantwoordelijk zijn voor het financiële verval de dans, hun geld is op tijd omgekat naar iets anders, en ze hebben de middelen om zichzelf te beschermen….met alle import die we hebben gekregen is groepsvorming een logica en plunderende en rovende bendes een vrij grote zekerheid in de mogelijk zeer nabije toekomst. Het opzetten van burger milities, herstel, ik bedoel natuurlijk dag en nacht wandelgroepen, is dan ook een om van lijfsbehoud en hoe eerder gestart hoe meer de foutjes eruit kunnen worden gehaald zonder geleden schade…..

  Duchesne.

  • Hoi Dutchesne,

   Grotendeels eens met je post. Echter op het gebied van inflatie wil ik je graag het principe van omloopsnelheid van het geld onder de aandacht brengen. Als je als leider kan je inflatie veroorzaakt door het bijdrukken van geld voorkomen door de omloopsnelheid van geld te verlagen. Als mensen kunt bewegen hun geld niet uitgeven aan fysieke goederen en diensten, wat ze voorheen wel deden, zal de inflatie in echte dingen niet fors stijgen. Idem als je dat geld bijvoorbeeld het financiele systeem in weet te krijgen. Krijg je stijgende beurzen etc. Daarom waren de lockdowns zo geweldig voor het financiele systeem en uiteraard de overheden. Het is niet voor niets nu dat echte economie weer open is en al die mensen als dat geld wat ze de afgelopen 2.5 jaar niet konden uitgeven en nu uitgeven tot inflatie leidt (uiteraard helpen de sancties ook niet) In simpele economische modellen is M*V=P (geldhoebeelheid * omloopsnelheid = prijs)

   Groeten,
   Hugo

 4. Wel goed verslaan, de euro staat nog steeds boven de dollar. 1 dollar is 0.99.. euro (15.07 09:53) d.w.z. je krijgt “meer” dollars voor een euro.

 5. Ik kijk regelmatig op de website van AGSI om de “feiten” te weten over de Europese gasvoorraden. Ondanks een kennelijk gesloten Nordstream 1 lopen de voorraden toch op met 0.28%. Met name Nederland (Slochteren?) Italie en de Balkanlanden (Turkstream?) Hebben nog steeds goed oplopende voorraden.

 6. Ik maak me niet zo druk om armoede omdat ik me altijd wel red. Ook met niets want weet altijd wel wat op te scharrelen.
  Voor mij is het enige probleem mijn oude tante die ik al jaren onderhoud. Een taak die ik van mijn oma heb overgenomen toen die overleed.
  Als ik straks geen geld meer heb om haar te onderhouden. Hoe dat dan moet….

 7. ben idd al een paar duizend extra kwijt aan energie en boodschappen over een jaar gezien! en dat terwijl ik extra zuinig heb gedaan met gas stoken, gebruikte al niet heel veel, maar daar is heel veel gas vanaf gegaan, heb bijgestookt met een elektrische Kachel in de woonkamer, dat scheelde me wel heel veel extra gas en ja wel meer electra natuurlijk, maar dat was in verhouding goedkoper dan het anders extra verbruikte gas.

  Heb de verschillen nagekeken in die gas/electra prijswijzers en wat ik normaal elk jaar gebruikte (elk jaar ‘hetzelfde’) en kwam daar (terwijl ik pas in december begon met lagere thermostaat standen en bij-verwarmen met electra, scheelde me dat toch 1.000 euro, anders was ik dus nog 1.000,-euro extra boven op de al vele extra euro’s meer kwijt geweest.

  Maar wel triest wat ‘onze’ staat ons aandoet, gas en electra kunnen gewoon goedkoop worden geleverd en verkregen, als ze niet die waanzin opvoerden (al vele jaren) tegen Rusland welke ons nooit teleurgesteld heeft, maar de US de EU/NL opdraagt end e US als sinds WW2 stevig in NL/Europa geïnfiltreerd zit, incl al die wereldwijd opererende organisaties die daarna bv nog kwamen voor een groter bereik ala UN UNHCR NATO enz enz enz en ze schijnen buiten hun eigen land de US (United Satan) zo’n 700 zevenhonderd ! militaire bases te hebben buiten de US zelf… if so dan ist toch helemaal maf! dat zou dagelijks nieuws moeten zijn en de 300+ biolabs die ze hebben buiten hun eigen land en de invloed die ze uitoefenen alsof de wereld van hun is and so on, om mensen wakker te schudden, maar hey… ook daar hebben ze overal macht over binnen hun systemen, of het nu via banken/blackrock/foundations/W organisaties/geheime clubjes/Multinationals/and so on is… Hydra.

 8. ….wilde een slim lijkende narcistische opmerking plaatsen; zoiets als met kaatsen en bal verwachten; ….later dacht ik aan “schuld en dikke bult”…..
  Maar allez; er zijn al zoveel halve zolen die hun “mening”spuien op allerlei fora……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in