In Barcelona kwamen vrijdag honderden demonstranten bijeen die van menig zijn dat het Coronavirus niet zo gevaarlijk is dat het een sluiting van de hele regio rechtvaardigt.

In Spanje hebben de autoriteiten, in een poging om een vermoedelijke tweede uitbraak van het Coronavirus te beperken, besloten dat de grenzen van Catalonië gedurende 15 dagen gesloten zullen zijn en dat alle winkels, behalve de levensmiddelzaken, ook gesloten zullen zijn.

Na een rustige demonstratie op een van de hoofdstraten brak er een rel uit toen enkele demonstranten in botsing kwamen met de politie.

De politie waarschuwde de mensen voor het naderen van het Plaça Sant Jaume – een plein in de gotische wijk van de stad – waar gewelddadige botsingen tussen demonstranten en de politie plaatsvonden. Zo’n 1500 mensen hadden zich verzameld op het plein, waar sommigen zich bewapend hadden met rookbommen, stenen en vuurwerk.

De politie, die met volledige reluitrusting was uitgerust, heeft knuppelslagen uitgedeeld en rubberen kogels afgevuurd om de mensenmassa’s te verspreiden.

Een video die wordt verspreid op social media laat zien hoe de politie, nadat een demonstrant een afsperring naar hen gooide, het plein opmarcheert, waar een deel van de politie ook hun wapenstokken gebruikt tegen mensen die op de grond liggen.

Asielzoeker probeert meisje te molesteren – asielzoeker krijgt pak

  VS: tot nu toe 19.907 ongewenste Covidvaccin voorvallen, waaronder 1.095 sterfgevallen en 3.767 ernstige kwetsuren
Vorig artikelZwarte geweldsuitbarsting in Napels: 200 Nigerianen gewapend met messen vallen de politie aan
Volgend artikelTerrorisme-alarm in Wenen: daders exploderen bomgordel – meerdere dodelijke slachtoffers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in