Volgens een recente studie bestempelt het AI-filter van GMail conservatieve e-mails automatisch als spam. De studie, die uitgevoerd werd door onderzoekers van de Vanderbilt University met de titel “A Peek into the Political Biases in Email Spam Filtering Algorithms During US Election 2020,” wees uit dat het percentage door Gmail als spam gemerkte e-mails van rechtse kandidaten gestaag toenam naarmate de verkiezingen van 2020 naderden, bericht Bigleaguepolitics.com.

De uitgebreide studie van vijf maanden vond plaats van 1 juli 2020 tot 30 november 2020 op Gmail, Outlook, en Yahoo. Het team maakte 102 e-mailaccounts aan en abonneerde zich op twee presidents-, 78 senaats-, en 156 parlementskandidaten.

Uit de studie bleek dat Gmail de meeste e-mails van linkse politici in de inbox van de gebruiker liet belanden, terwijl meer dan 75% van de berichten van conservatieve kandidaten automatisch als spam werden gemarkeerd.

Dit is slechts het laatste voorbeeld van Google dat zijn macht gebruikt om conservatieven het zwijgen op te leggen.

In 2016 werd Google op heterdaad betrapt bij het manipuleren van zoekresultaten om Hillary Clinton te promoten en haar critici het zwijgen op te leggen. En in 2017 werd onthuld dat Google met de regering-Obama had samengewerkt om de Affordable Care Act te helpen vormgeven.

Vorig jaar heeft Project Veritas undercoverbeelden vrijgegeven van een topman van Google die toegaf dat de techgigant bezig was om “de volgende Trump-situatie” te voorkomen.

Nu lijkt het erop dat Google zijn macht gebruikt om opnieuw conservatieven het zwijgen op te leggen. Ditmaal door zijn eigen infrastructuur te gebruiken om de inhoud en de berichten die zijn gebruikers te zien kregen kunstmatig te manipuleren.

  NY Times zegt "Great Reset" is een "samenzweringstheorie"... op dezelfde dag dat het World Economic Forum het viert

Dit is natuurlijk een gevaarlijke trend die gestopt moet worden. Google heeft keer op keer bewezen dat het een organisatie is met te veel macht. En bereid is die macht te gebruiken om degenen met wie het het niet eens is het zwijgen op te leggen.

Volgens de studie wordt spam grotendeels gedefinieerd als “ongevraagde e-mail die afkomstig is van een entiteit waarvan de ontvanger nog niet op de hoogte is of geen belangstelling heeft om er kennis van te nemen,” maar Google definieert het als “alle inhoud die ongewenst is door de gebruiker.” (Noot van de redactie: “Self Propelled Advertising Material”)

Met andere woorden, uw e-mail kan automatisch als spam bestempeld worden en u zou het nooit weten, tenzij u natuurlijk goed oplet.

Wat nog verontrustender is, is dat Google de macht heeft om e-mails niet alleen als spam te bestempelen, maar ze ook te begraven, zodat zijn gebruikers ze nooit zullen zien. Een soort uit het oog, uit het hart-benadering, denk ik.

Vergeet niet: Gmail heeft wereldwijd meer dan een miljard gebruikers. Dat zijn heel wat mensen die belangrijke informatie van prominente kandidaten, waarop zij zich vrijwillig hebben geabonneerd, zouden kunnen missen, alleen maar omdat Google het niet eens is met wat die personen te zeggen hebben.

Dat de uiterst populaire e-maildienst van Google overweldigend voorstander blijkt te zijn van inhoud van links-liberale kandidaten, is een zaak waar conservatieven zich in 2024 over zouden moeten uitspreken.

Het wordt steeds duidelijker dat wij er niet op kunnen vertrouwen dat Google onpartijdig is. En Republikeinse wetgevers zouden binnen hun bevoegdheden moeten opereren om vóór de midterms iets aan deze situatie te doen.

  Zweedse nationale staatsomroep: Het aantal moorden neemt af - in vergelijking met de 15e eeuw

Voordat het te laat is.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

MEDIA DOSSIER

Belangrijk! Schakel over op Brave als browser en zoekmachine, wil je nog waarheidsgetrouwe informatie consumerenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelNucleaire oorlog is aan de horizon
Volgend artikelVideo: “First Strike” laat zien hoe de Verenigde Staten VERLIEZEN als de oorlog in Oekraïne uitloopt op NAVO tegen Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Er bestaan geen betrouwbare!

  Heb nu protonmail geprobeerd, ook hier word ik lastig gevallen met politiek gezeik voor donaties aan nazi’s. Onbetrouwbaar!

  En…alle providers moeten (als het al niet zo is) alles zichtbaar maken voor big brother.

  Denk dat alles wat ik hier plaats ook nog wel een keer op tafel komt als ze mij oppakken en een kruisverhoor voeren.

  Maar met angstig zijn wint de vrije mens zeker niet.

 2. tutanota.com is goed als email, die ik voor de meeste zaken gebruik.

  Ik heb een gmail account die ik alleen maar gebruik voor werkgerelateerde zaken.
  Ik heb een oude hotmail account die ik alleen maar gebruik voor onbelangrijke zaken.

 3. google is van alphabet ,en die zijn vast en zeker van beleggers funds .blackrock ,vanguard etc .wat ook de bazen zijn van de meeste media ,pharma ,voedsel producent wapenfabrikanten .enz dus wat denkt men naar wie ze luisteren ?. beleggen is de rat van de democratie geworden .houd zich niet aan regels ,want ook landen zat die ze in hun macht hebben.En dan gelden hun eigen regels .het zijn gewoon uitkeringtrekkers ,met dit verschil dat ze zelf bepalen hoeveel ze willen. Concurrentie is er niet ,bijv de colas pepsi en coca zijn van dezelfde eigenaren uiteindelijk. vrije markt bestaat niet meer ,lastige concurrenten worden opgekocht tegen een dikke prijs ,want het geld komt binnen zonder rugpijn. . concurrentie is er alleen onder werknemers in feite. En ook wat het minimumloon mag zijn . via de boys in de regeringen.

 4. Het probleem is niet Rusland het probleem is Amerika en Europa ,de VS bepaald en Europa loopt er als een loopse teef achteraan .
  Wat mij betreft mogen de VS en Europa plat gebombardeerd worden , en ja ik woon ook in Europa (Nederland)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in