Op 26 maart 2021 heb ik een artikel gepubliceerd waarin ik mijn gal spuwden over de traagheid van de Google Chrome browser en zijn verraderlijke censuur-zoekmachine Google, en maakte bekend dat ik overstapte op de Brave browser en de DuckDuckGo zoekmachine, aangezien Brave de snelste browser was en DuckDuckGo geen censuur toepaste. Nu blijkt dat DuckDuckGo zich ook bij de censuurnazi’s heeft aangesloten, heb ik meteen de DuckDuckGo zoekmachine uit mijn Brave browser gemieterd en de Brave zoekmachine als uitkijkpost in het kraaiennest van mijn Brave-schip genesteld. Veel mensen zien er tegen op om van browser te veranderen, te bezwaarlijk, moeilijk, what ever, zelf heb ik naast Brave als werkbrowser nog 4 andere browsers in mijn onderbalk staan die ik bij het speuren op het net zo nu en dan gebruik. Browsers installeren gaat snel en gemakkelijk. Verderop in het artikel zal ik aangeven hoe u in een handomdraai de Brave browser met zijn zoekmachine op uw scherm tovert. Maar eerst dit om u duidelijk te maken wat zich nu weer op het censuurfront afspeelt:

Brave krijgt een boost nu gebruikers DuckDuckGo dumpen nadat het “Russische desinformatie” naar beneden heeft gerangschikt

Na een aankondiging van DuckDuckGo oprichter en CEO Gabriel Weinberg dat de zoekmachine websites die geassocieerd worden met “Russische desinformatie” lager zou rangschikken, hebben voormalige gebruikers van het platform aangekondigd dat zij het zullen verlaten ten gunste van Brave, schrijft Thepostmillennial.com.

Luke Mulks, vicepresident of business operations bij Brave, heeft donderdag een tweet vrijgegeven waarin hij nieuwe mensen verwelkomt om niet alleen hun browser, maar ook hun privé-zoekmachine te gebruiken.

Twittergebruikers veroordeelden de beslissing van DuckDuckGo om sites te down-ranken, en kondigden aan dat zij hun zoekopdrachten elders zouden gaan uitvoeren.

Op donderdag schreef Weinberg op Twitter dat hij “ziek” was van de Russische invasie in Oekraïne “en de gigantische humanitaire crisis die daardoor blijft ontstaan.”

“Bij DuckDuckGo zijn we zoekupdates aan het uitrollen die sites down-ranken die in verband worden gebracht met Russische desinformatie,” voegde Weinberg eraan toe.

Hij schreef dat het bedrijf naast down-ranking ook vaak “nieuwsmodules en informatievakken bovenaan de DuckDuckGo zoekresultaten plaatst (waar ze het meest gezien en aangeklikt worden) om kwaliteitsinformatie voor snel ontvouwende onderwerpen onder de aandacht te brengen.”

“DuckDuckGo’s missie is om eenvoudige privacybescherming voor iedereen toegankelijk te maken. Privacy is een mensenrecht en overstijgt de politiek, daarom gebruiken zo’n 100 miljoen mensen over de hele wereld DuckDuckGo. (Wij hebben geen exacte telling, omdat wij mensen niet volgen.)” voegde Weinberg eraan toe.

***

Wel, laat de onwetende normiegansjes zich verder verschuiven op slakkestrontlangzaam Chrome en zich met wokenonsens uit de Google-ruif voeren. Download hier de Brave browser, geen paniek, er is een optie om uw bookmarks mee te nemen. Eenmaal geïnstalleerd, klikt u op het drie-streepjes-icoontje rechtsbovenaan van de Brave browser en navigeer naar instellingen/settings. Wanneer u hier op de drop-down box klikt, krijgt u alle zoekmachine-opties te zien die u als standaard kunt instellen. Kies de Brave optie en klaar. Hier nog wat meer informatie, bij  Set Default Search in Settings. Je maintiendrai!


De Google Chrome browser is zo traag als dikke strontVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïne martelde Britse vrijwilligerssoldaat – dacht dat hij een Russische spion was
Volgend artikelZal het Russisch-Oekraïense conflict eindigen met de ineenstorting van de westerse beschaving?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Ik weet het niet duckduck is altijd goed geweest ga ze niet afkeuren door 1 foutje misschien snappen hun het niet hoe het echt zit. Ik ken brave niet voor hetzelfde geval is brave van de cabal en hebben ze duckduck gedwongen om het te doen en gaat brave juist iedereen in de gaten houden die een private browser gebruikt.
  Duckduck is al zo veel jaren goed voor ons bezig en ik blijf ze vertrouwen als er in 1 keer in deze tijd zoveel aandacht online komt over een andere browser geeft mij dat geen goed en blijf ik liever trouw aan diegene die ik al jaren gebruik en vertrouw…

  • Ik heb “onder de motorkap” gekeken wat Brave doet als je het internet op gaat en niets gevonden dat verdacht is, sterker nog, als je in de settings Brave rewards uitzet, alle cards uitzet, onder de usage en privacy tab de usage statistics en diagnosis reports uitzet (alle schuifjes op “uit”) dan is Brave bijzonder “stil” op het internet, m.a.w. Brave bezoekt geen sites “op eigen houtje” met uitzondering van de update check, maar dat zou je ook nog uit kunnen zetten (is niet verstandig). Het mooie van Brave is dat je zoveel controle hebt wat de browser wel of niet mag doen. Zelfs browser fingerprinting van sites kun je “agressief” weren (dan werken sommige sites niet meer goed overigens).

  • Om de een of andere reden heb ik sterk het gevoel dat men er bewust op uit is om mensen bij DuckDuckGo weg te lokken. Ik blijf!

 2. Er is iets met de Brave browser. Ik heb het geprobeerd maar hij is zo afschuwelijk langzaam dat het eigenlijk onwerkbaar is. Als dat gecamoufleerd moet worden door het met andere browsers te vergelijken dan is er iets mis. De statistieken op de hoofdpagina zijn ook een beetje verdacht. Dus nee dank je je mag je Brave browser houden. Ik ga wel even kijken wat James Corbette nu aanbeveelt….

  • Je kunt alles uitzetten wat er op de hoofdpagina komt (druk op customize rechtsonder, de cards kun je uitzetten met rechtermuisknop klikken). Traagheid heb ik nog nooit gemerkt, sterker nog, mijn ervaring is dat het een van de snelste browsers is die ik ken. Omdat er zoveel dingen ook niet worden opgehaald (trackers, reclame etc.) is het internet verkeer ook ’n stuk minder (minder MBytes over de lijn).

 3. Het gaat niet direct over de browser maar wel over de zoekmachine. Ik heb Brave,Dissenter, Epic e.a. browsers maar stel gewoon een andere zoekmachine in. Ik gebruik nu metaGER als standaard zoekmachine en dit is zeer goed! Dus browse gewoon met wat je wil, gebruik enkel een andere zoekmachine! Brave en Dissenter zijn idd wel privacy-vriendelijker maar 1 x op internet en bye bye privacy! Anders kan je ook een -liefst betaalde-VPN nemen.

 4. Ik gebruik firefox. Firefox geeft je veel opties om jou privacy en vrijheid te beschermen.
  Brave search is ook daar in te stellen. Ga naar settings. Dan naar Search, scrol naar beneden en click op Find more search engines. Type daar in de zoekbalk Brave Search en hit enter. Dan in de browser type brave search in de zoekbalk en dan kom je op brave search. Kan ik eindelijk rt.com weer lezen zonder een error 403.

 5. Er is maar één ding veilig in deze wereld als je niet gepakt wil worden op vrijheid van meningsvorming en meningsuiting en dat is heeeel heeel ver van internet weg blijven.
  Em die smerige controlephone, detecteerhorloge, etc. in het kanaal dumpen.

  Mensenrechten en grondrechten bestaan niet meer, dus op het momemt dat ze het willen moet elke zoekmachine etc alle gegevens afstaan.
  En dat zal gaan gebeuren!!!

  Dus zijn we dapper of dom om hun wapen (internet is als militair wapen vd amerikanen uiteraard weer ontstaan) te gebruiken.

  Zelf kies ik nog even voor elkaar hier opzoeken omdat ik hier in het buitenland anders knettergek wordt omdat het lijkt alsof ik echt in een open inrichting met de zwaarst gestoorden ben beland.

 6. Ik wist al dat firefox, die ik nu nog gebruik, informatie opdrachten wilde gaan selecteren, dus gewoon niet meer doorlaten als ze hun niet bevallen, maar van Duck en duck wist ik het niet. goed dat dit artikel dit laat zien. Maar nu iets anders: ik gebruik al jaar en dag Startpage als zoekmachine, is die misschien ook toegetreden tot de censuur zover u weet?
  Ik heb intussen wel Brave gedownload, twijfel of ik hem ook als zoekmachine zal gaan gebruiken i.p.v. Startpage.

 7. I had investigated the owner of Duck Duck when it started and found he was no different than Zuckerberg and with same affiliations.

 8. Of je nou traag of snel kan zoeken, jouw eigen opinies staan overal ten prooi op het Internet. En die zijn bovendien gekoppeld aan lijsten waarop jouw email adres en naam, en zelfs paspoort gegevens, staan. Die lijsten staan op servers, een soort van schuurtjes waar iedereen binnen kan om te neuzen. Sommige schuurtjes zijn meer prive dan andere, en/of beter beveiligd. En het gaat bij de Dictatuur van de Digitale Identiteit specifiek om jouw opinies, niet of je snel of gericht kan zoeken.

  Die opinies, dat is jouw gedachtewereld en die moet beheerd worden. Dat is nu al duidelijk met wat je gevoerd krijg op het Internet (bijv wat die Weinberg doet – wat voor naam is dat trouwens), maar straks, in de complete digitale dictatuur onder die Europese Covid Digi ID, wordt je actief gepakt op wat je eigen input op het Internet is. Nu word je nog niet gepakt, omdat de psychopaten nog meelezen om te zien wat er in de publieke gedachtewereld speelt, maar straks pakken ze de lijsten er bij, met jouw email en naam en User Id etc, en dan komt er iets over jou op jouw Digitale Identiteit te staan. En vergeet niet dat zodra die covid pas er door is, dat de dictatuur compleet is. En openlijk.

  Dus pas maar op… Kijk maar op pagina 22 van het WEF rapport over de Digitale ID, dat leuke plaatje waar de hele Digi ID uitgetekend staat, en ga je mening geven:

  https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13375-Extension-of-EU-Digital-COVID-Certificate-Regulation_nl

  p.s. als voorbeeld wat er allemaal in de schuurtjes staat over jou waardoor jouw opinies snel bij elkaar te graven zijn: als je jouw gegevens wilt inzien die je aan de eoa website hebt gegeven, bijv je naam en adres en je hebt ze mss ook geld gestuurd, en nu wil je je eigen gegevens inzien die zij zogezegd prive opgeslagen hebben, dan moet je eerst een verzoek indienen compleet met je hele paspoort en het scanstrookje duidelijk in beeld, zodat men kan “verifiëren dat jij het bent”., en het antwoord komt dan pas 4 weken later, een heel proces dus kennelijk. Bijv blkbx tv doet dat ook. En je paspoort komt ook aan de Digitale Covid Identiteit te hangen, uiteraard.

  Ja, ja, als ratten in de val…

 9. p.s. een privacyverklaring:

  “Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.”

  Grappig, niet? Dus je moet nog meer prive gegevens insturen om te zien wat er momenteel opgeslagen is over je. Ook al moet je wat lijntjes zwart maken, wat de meeste mensen niet doen.

  • Bij mij werkt die nu gewoon goed en normaal. Moest wel 12uur wachten , beetje raar maar nu gaat het goed , zonder dat die google pakt.

 10. Ik gebruik Brave al meer dan ’n jaar, het is nog de enige browser die ik gebruik, zeer tevreden mee, ook geen reclames bij youtube. Jammer dat duckduckgo turned to the Dark Site. Het grote geld bederft alles.

 11. Een privacy browser is natuurlijk prima maar bij Windows 10 draaien ook heel wat services op de achtergrond die continue privacy gegevens naar Microsoft verzenden! Daar kwam ik toevallig achter toen ik aan het zoeken was om die vervelende updates uit te zetten in Win10. Die achtergrond services kun je handmatig uitzetten maar er is ook een handig programma voor O&O Shutup 10. https://www.youtube.com/watch?v=xCkbgYCygss
  Handmatig een en ander uitzetten; https://www.youtube.com/watch?v=m-bmRe0VEeQ gr, marco

 12. Heeft er toevallig iemand een Suunto app?
  Ik heb alle machtigingen uitstaan maar dat ding blijft continu op de achtergrond actief dataverbruiken.
  (ik krijg nu ook melding dat ik afgeplakte sensor moet herstellen.
  Ik weet inmiddels dat ze alle data aan twinpeaks doorsturen.

 13. Heerlijk, al die informatie over “veilig ” zijn en censuur ontlopen op Internet.
  Ik kan het goed gebruiken , dank je wel.
  Groet, Jema

  • Dat klopt maar er zijn enkele alternatieven voor zover ik weet. Bij extensies in Brave kun je naar de Chrome webstore gaan en BrowSec extensie installeren. Dan heb je tijdelijk VPN en kun je beperkt (gratis) kiezen vanuit welk land je surft. Opera browser heeft meen ik de vpn (nog) ingebouwd. Paar dagen geleden kwam ik nog op de.rt.com Nu kan het alleen via vpn. De docu channel is wel gewoon bereikbaar (top) https://rtd.rt.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in