Afgelopen donderdag gaf VS-senator Josh Hawley een toespraak voor de Heritage Foundation – een oorlogszuchtige denktank met immense invloed in het moeras van DC – die een perfecte weergave is van een paar interessante dynamieken die zich momenteel voordoen in het denken over het buitenlands beleid van de VS, schrijft Caitlin Johnstone.

De door Trump gesteunde Hawley is een perfect voorbeeld van het faux-populisme in de “MAGA”-tak van de Republikeinse partij: een rijke Ivy League aluin die het opneemt tegen de elites ten behoeve van de kleine man, terwijl hij consequent de aloude agenda’s van westerse oligarchen, DC neocons en geheimzinnige Amerikaanse overheidsinstellingen bevordert.

Hawley’s laatste optreden, waarbij hij doet alsof hij de Deep State bestrijdt terwijl hij de Deep State rechtstreeks bijstaat, blijkt uit zijn toespraak getiteld China en Oekraïne: A Time for Truth, waarin hij de “eindeloze proxy-oorlog in Oekraïne” hekelt, de “Unitaire partij” van “neoconservatieven aan de rechterkant en liberale globalisten aan de linkerkant”, en de manier waarop Amerikaanse oorlogen in het Midden-Oosten daar “miljarden dollars hebben gekost en honderden Amerikaanse levens hebben gekost” (een enorme understatement op beide punten).

Op typische MAGA Republikeinse wijze gebruikt Hawley vervolgens al deze populistisch klinkende retoriek om te betogen dat alle rijkdom, middelen en militaire vuurkracht die naar die buitenlandse beleidsblunders in het buitenland gaan, moeten worden gebruikt om een oorlog met China over Taiwan voor te bereiden. Geen wonder dat Hawley een favoriete gast is van een andere nep-populist, de virulente anti-China propagandist Tucker Carlson, die vaak hetzelfde argument gebruikt.

Hawley noemt China “een nieuwe imperialistische macht” (in vergelijking met de As-mogendheden uit de Tweede Wereldoorlog, niet de Verenigde Staten) en beweert dat de Chinese president Xi Jinping “de controle over de Stille Oceaan wil” en snel zal overgaan van het overnemen van Taiwan tot het militair omsingelen van de Verenigde Staten als hij niet wordt tegengehouden.

Na angstzaaierij over massale producttekorten “van alles van basismedicijnen tot consumentenelektronica” als Beijing Taiwan inneemt, begon Hawley vervolgens een “duistere toekomst” te beschrijven waarin de wereld wordt omringd door Chinese oorlogsmachines, zelfs in de buurt van Washington:

  Waar verdwijnen de kinderen naar toe?

Als China Taiwan inneemt, kan het daar zijn eigen strijdkrachten stationeren. Het kan zijn positie dan gebruiken als springplank voor verdere verovering en intimidatie – tegen Japan, de Filipijnen en andere eilanden in de Stille Oceaan, zoals Guam en de Noordelijke Marianen.

Als de nieuwe heersende macht van Azië kan China de Amerikaanse handel in de regio beperken of zelfs helemaal blokkeren. Misschien worden we toegelaten, maar alleen op voorwaarden die gunstig zijn voor China.

Er is meer. Onlangs waren we getuige van een Chinese spionageballon die over het Amerikaanse vasteland vloog. Maar het kan nog veel erger.

Stel je een wereld voor waarin Chinese oorlogsschepen patrouilleren in de wateren van Hawaï en Chinese onderzeeërs de kustlijn van Californië besluipen. Een wereld waarin het Volksbevrijdingsleger militaire bases heeft in Midden- en Zuid-Amerika. Een wereld waarin Chinese troepen vrij opereren in de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan.

Ja, stel je dat eens voor, Josh. Stel je een vreemde, donkere tijdlijn voor waarin China de VS omsingelt met militaire bases en oorlogswapens. Je weet wel, op precies dezelfde manier als de VS nu met China doet.

Onlangs heb ik een artikel geschreven over een bizar stukje oorlogspropaganda van Sky News Australia over de dreiging van “China’s agressie” die een derde wereldoorlog zou uitlokken. Hilarisch genoeg laat Sky News halverwege de special een afbeelding zien van de immense militaire aanwezigheid die de VS rond China heeft opgebouwd in “een uitgebreid netwerk van operaties dat zich uitstrekt van Hawaï tot aan India.”

  "Vijandelijke zender" verboden: 50.000 euro boete in Oostenrijk voor verspreiding Russisch nieuws

De Sky News special is getiteld China’s agressie kan nieuwe wereldoorlog ontketenen, maar je hersenen moeten van soep gemaakt zijn om niet naar die grafiek te kijken en te begrijpen wie hier de echte agressor is. De VS handelen duidelijk agressief, en China reageert duidelijk defensief op die agressie. Dit is duidelijk omdat de VS nooit zouden toestaan dat China hun zou aandoen wat zij China hebben aangedaan, zoals blijkt uit het feit dat mensen als Josh Hawley die hypothetische situatie beschrijven als het slechtst denkbare nachtmerriescenario.

Als Hawley een spelletje wil spelen om zich dingen voor te stellen, moet hij zich misschien voorstellen wat de Verenigde Staten zouden doen als China plotseling de dingen begon te doen die hij beschreef. Chinese oorlogsschepen varen rond bij Californië en Hawaï, in de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan, onder dezelfde agressieve “vrijheid van navigatie”-oefeningen die Amerikaanse oorlogsschepen routinematig uitvoeren in wateren bij China, tot woede van Peking. Militaire bases van het Volksbevrijdingsleger in Midden- en Zuid-Amerika, zoals het netwerk van militaire bases dat de VS rond China heeft opgezet en tot op de dag van vandaag blijft opbouwen.

Stel je dat eens voor, Josh.

Het is niet prettig om je voor te stellen wat er in zo’n situatie zou gebeuren, want het zou een onmiddellijke wereldoorlog betekenen. De VS zouden de opbouw van een militaire aanwezigheid van China op het westelijk halfrond onmiddellijk beschouwen als een oorlogsdaad en die troepen beginnen aan te vallen als vijandige indringers. We weten allemaal dat dit waar is door de manier waarop Amerikaanse imperiummanagers als Josh Hawley over zo’n vooruitzicht praten.

Ik blijf het grappig vinden hoe Amerikaanse supremacisten melodramatisch hun kleren verscheuren bij het idee dat landen als Rusland en China kleine invloedssferen claimen over voormalige Sovjetstaten en de Zuid-Chinese Zee, terwijl zij zelf aandringen op een invloedssfeer die er zo uitziet:

  VN-commissie erkent de feiten van oorlogsmisdaden begaan door het Oekraïense leger

Het is onzinnig dat aanhangers van het Amerikaanse imperium voortdurend klagen over buitenlandse regeringen die dingen doen die het Amerikaanse imperium voortdurend doet. Stop met het creëren van de dynamiek waartegen u zegt zich te verzetten. Als u oprecht vrede wilt, stop dan met het voeren van eindeloze oorlogen. Als u oprecht tegen invloedssferen bent, stop dan met ze zelf veel flagranter te laten gelden dan wie dan ook. Als u oprecht wilt dat er een einde komt aan zaken als verkiezingsbemoeienis, spionage en propaganda, stop dan met het feit dat u ’s werelds ergste dader bent. Als u echt geen wereldoorlog wilt, stop dan met het versnellen ervan. Wees de verandering, bro.

Natuurlijk zal geen van die veranderingen worden doorgevoerd door de bestuurders van het Amerikaanse imperium, omdat zij die dingen niet oprecht willen. Wat zij willen is macht en wereldheerschappij.

Een van de vreemdste dingen die het mainstream wereldbeeld ons vraagt te accepteren is dat de Amerikaanse regering (A) de leider van de hele wereld zou moeten zijn en (B) de leider van de wereld wil zijn uitsluitend om rechtvaardige en weldadige redenen.

Ieder ander die de wereld wil regeren wordt een megalomaan genoemd. We zijn allemaal opgegroeid met films en shows over boosaardige schurken die de wereld willen regeren. Toch vraagt het mainstream wereldbeeld ons te accepteren dat de Amerikaanse regering de wereld wil regeren, enkel en alleen omdat ze van ons allemaal houdt en iedereen vrijheid en democratie wil geven.

Dit hele imperiale liedje en dansje is het meest belachelijke ter wereld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als u denkt dat de Verenigde Staten klaar zijn voor een conventionele oorlog met Rusland of China, denk dan nog maar eens naVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEn nog iets anders
Volgend artikelDe wereld wil bedrogen worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Laat China fijn Taiwan innemen,en oorlogszuchtige vs bemoei je er niet meer mee aub,vuile agressors, USA is de meest agressieve oorlogszuchtige natie ooit in de geschiedenis

 2. Goed geschreven ! Het moet idd maar eens afgelopen zijn met dat hyperimperialisme vh Am. buitenlandbeleid. Maar ik denk dat we het ook zo moeten zien, dat ‘men’ nu keihard strijd over wie de machtigste en daarmee de leider zal worden [ cq blijven ] in hun NWO. Men ziet de onderlinge strijd als een vanzelfsprekendheid tijdens het spelen vh Spel en nu moet de strijd tegen het volk zelf een vanzelfsprekendheid worden. Dat is het natuurlijk altijd al geweest, maar nog nooit op de manieren zoals het nu open en bloot gebeurt.
  Ik zit op GETTR en daar zie je heel veel Pro-Trump mensen langs komen, die volgens mij allemaal niet schijnen te weten dat Trump dit gedrocht Josh Hawley steunt. Trump vertelt steeds wat hij allemaal gaat doen, meteen gaat doen, zodra hij ingeaugureerd zal zijn, maar je hoort ‘m nooit over het opheffen van bijvoorbeeld een Heritage Foundation !! Ik heb het ook altijd zeer verdacht gevonden, dat iemand zoals Trump, met zijn positie in de Neoliberale hierarchie, allemaal zulke dingen kan gaan beloven.
  Het is natuurlijk vooral vandaag de dag nogal eenvoudig om oppositie te voeren tegen het huidige establishment nu het zo’n enorme puinhoop is.

 3. En de VS zeggen we willen democratie en vrijheid voor iedereen, terwijl ze zelf niet eens begrijpen wat democratie betekent net als hier in EU. Die landen willen gewoon niet opgedrongen worden door de gekke onbekwame macht en geldgeile “leiders” die hier denken DE man te zijn. Ik kots van dit soort volk.

 4. Tucker Carlson een nep-populist noemen…
  als je probeert om vanuit de achtergrond de wereld duidelijk te maken dat er iets ernstig niet klopt is het niet verstandig om de allerlaatste reporter in de msm die nog kritisch kan denken en de waarheid zoekt weg te zetten als nep.
  wees blij met de man, ook als hij het misschien niet altijd bij het juiste eind heeft.
  minpuntje, frontnieuws.

  • Inderdaad, maar het blijft toch wel apart, dat iemand als Tucker Carlson dit allemaal op Fox News kan zeggen. Fox News is van Fox Corporation, ook bekend als Fox Corp, een mediabedrijf dat is ontstaan als gevolg van de overname van 21st Century Fox door Disney. En als iest Woke is, dan is het Disney wel. Of Tucker genereert zoveel kijkcijfers dat ie daarom mag blijven of omdat ’t van Disney is zien ze ‘m als ‘entertainment’. Ik blijf ’t iedere keer opvallend vinden.

 5. Begrijpt het Amerikaanse volk op tijd dat zijzelf op den duur zullen geliquideerd worden ?
  En misschien zal dit achteraf bekeken nog terecht zijn ook.
  Gezien de zeer belastende geschiedenis als OORLOGZUCHTIGE bovendien TERRORISTISCHE staat (als volk kan je hen dit niet als zodanig aanwrijven, maar een volk kiest wel zijn politieke vertegenwoordigers, zelfs al zouden verkiezingen zijn vervalst of gemanipuleerd, dan moet je dit maar een keer beseffen en er tegenin gaan)
  Die geschiedenis komt razendsnel tot een culminatiepunt.
  Ofwel wordt de US geïsoleerd en verliest ze haar status als hegemoon.
  Ofwel gaat het knetteren, maar dan hopelijk niet nucleair !
  We wachten bang af wat de verwaande zotten in Washington gaan doen, als ze bij hun plan blijven ziet het er niet goed uit !

  • Gezien de zeer belastende geschiedenis als OORLOGZUCHTIGE bovendien TERRORISTISCHE staat (als volk kan je hen dit niet als zodanig aanwrijven, maar een volk kiest wel zijn politieke vertegenwoordigers, zelfs al zouden verkiezingen zijn vervalst of gemanipuleerd, dan moet je dit maar een keer beseffen en er tegenin gaan)………Dit schrijven maakt jou dan net zo schuldig als Rutte en zijn criminele clubje?

   • Ja, “Het Volk krijgt de leiders die het verdiend heeft” geldt nu niet meer, omdat bv “onze” leiders van werkgever zijn veranderd buiten ons weten om. Men is van Volksvertegenwoordiger naar Elite-vertegenwoordiger geswitched. Het zijn goedbetaalde ingehuurde projectmanagers geworden, die hier in Afdeling Nederland buitengrenzelijk beleid moeten zien te fixen. Hoe? Dat mogen ze tot op bepaalde hoogte zelf invullen, maar zolang het maar gebeurt.

   • Jan Zonder Vrees vergeet ook maar even dat cordon sanitaire, en dat schijt hebben aan referenda, en dat vervalsen van de verkiezing voor CDA-leider, en meer valt er te noemen. Als er nog een beetje ethiek zou zijn overgebleven in de politiek sinds Paars, dan zou dit land er heel anders uitgezien hebben. Maar de kloof tussen burger en politiek is gigantisch, en de media zijn een monolithisch, door de staat met ons geld gefinancierd propagandablok. Dus ja: de meerderheid van de burgers is ECHT slachtoffer, niet dader.

 6. Die gestoorde gek in USA denkt dat hij keizer is van de wereld en dat hij China kan vertellen wat ze wel of niet moeten doen.
  Daarnaast China is enorm groot;ze kunnen produceren en exporteren wat ze willen, gezien of ongezien, en per vliegtuig of schip vervoeren

  China is de bondgenoot van Rusland; net als India;en alleen die drie al hebben USA van zijn voetstuk gegooid, alleen USA is te stom om dat te zien
  ————————————–
  Zouden ze (USA) doorgaan met provoceren , door langere afstand raketten of vliegtuigen te leveren, worden ze vernietigd. Terecht en verdiend.

  • Dan is het met Europa OOK meteen afgelopen. Want ik kan me NIET voorstellen dat de EU zich bij de drie nieuwgevormde bondgenoten zal gaan voegen. Het zit in onze DNA om naar de VS te luisteren. De EU is als een trouwe lakei die z’n hele leven al bij éen familie gewerkt heeft. Deze familie heeft ‘m vaak genaaid, maar hij is toch gebleven

 7. Ik vraag mij af wat een volgespoten, met gifspuiten, leger kan doen? Als ze zich inspannen krijgen zij acuut een hart aanval! De chinezen ook? Of hadden die een andere spuit? Dan is een oorlog snel over, toch? Of ze beginnen gelijk met drones die ziekten en dood verspreiden. In wat voor een wereld leven we toch? het is om janken!

 8. Als de zeeen daar vol liggen met oorlogsbodems is dat dan omdat de VS in paniek is. ?
  Waarom ligt de noordzee niet vol en de zwarte zee met VS rommel ?
  Moeten alle zeeen bewogen worden tot tsunamies die de oorlogsbodems op de
  stranden gooien? Zodat in 1 dag is beslist dat de oorlogen zijn beeindigd.?
  De deepstate voorgoed tot zinken is gebracht.
  Ik denk het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in