WAR MACHINES, RANT 73 - digital museum / Flickr (CC0 1.0 DEED)

Twee voormalige VS Special Forces-soldaten die Oekraïense troepen hebben getraind, schetsen een grimmig beeld van de toestand van het leger daar.

Erik Kramer en Paul Schneider zijn twee voormalige Amerikaanse Special Operations-soldaten die sinds 2022 in Oekraïne zijn om Oekraïense troepen te trainen, schrijft Bernard.

Op War on the Rocks schetsen ze een duister beeld van de staat van het Oekraïense leger. Hun bedoeling is om geld te krijgen voor meer training, dus het echte beeld is misschien minder duister dan zij beschrijven. Maar zelfs als je daar rekening mee houdt, is het nog steeds een trieste toestand voor een leger dat al meer dan een jaar in oorlog is. Enkele fragmenten:

Op basis van onze negen maanden durende training met alle diensten van de Oekraïense strijdkrachten, waaronder de grondtroepen (landmacht), grenswacht, nationale garde, marine-infanterie (mariniers), speciale operaties en territoriale verdedigingstroepen, hebben we een reeks gemeenschappelijke trends waargenomen: gebrek aan missiecommando, effectieve training en gecombineerde wapenoperaties; ad-hoc logistiek en onderhoud; en onjuist gebruik van speciale operaties. Deze trends hebben het verzet van Oekraïne ondermijnd en kunnen het succes van het lopende offensief belemmeren.

Welk lopend offensief?

Onder het commando van een missie, de Duitse Auftragstaktik, verspreidt de leider zijn intentie (“aanvallen door de noordelijke bossen om stad x in te nemen”) en autoriteit onder de subeenheden die met de missie wordt doorgegeven aan de ondergeschikten op alle niveaus. Elke onderafdeling kan zijn eigen plannen maken om de missie zo goed mogelijk te coördineren en uit te voeren. Het tegenovergestelde is een bevelcommando waarbij elk detail van de uitvoering van bovenaf wordt opgelegd. Beide hebben voordelen, maar een gemengd systeem, zoals Oekraïne momenteel heeft, is het slechtste van allemaal.

  Heel Oekraïne staat in brand: Wit-Rusland heeft zich in de oorlog gemengd - Lukashenko: "We zullen ze verpletteren" (Video's)

Het is onze ervaring dat de Oekraïense strijdkrachten in veel eenheden en stafafdelingen persoonlijk initiatief niet stimuleren en wederzijds vertrouwen of opdrachtbevel niet bevorderen. Zoals Michael Kofman en Rob Lee onlangs bespraken op de podcast Russia Contingency, hebben elementen van de Oekraïense strijdkrachten een oude Sovjetmentaliteit die de meeste besluitvorming op hogere niveaus in stand houdt. Onder militaire leiders op brigadeniveau en lager hebben we de indruk dat junior officieren bang zijn om fouten te maken.

Maar om het commando over missies tot op de lagere niveaus van een peloton te voeren, heeft men onderofficieren (sergeanten) nodig om de boel te leiden. De onderofficieren die het Oekraïense leger had, zijn nu waarschijnlijk dood:

We hebben elk onderdeel van de Oekraïense strijdkrachten getraind, maar we hebben voortdurend een gebrek aan een ervaren onderofficierskorps gezien. Het komt vaak voor dat officieren tijdens trainingen rondrennen om personeel te tellen en maaltijden te coördineren. In de Verenigde Staten duurt het jaren om een junior onderofficier te ontwikkelen.

Het volgende grote gebrek is gecombineerde wapentraining en -gebruik. Tanks beschermen de infanterie, de infanterie beschermt de tanks, de artillerie dekt het slagveld af zodat tanks en infanterie kunnen manoeuvreren, het commando zorgt ervoor dat alle drie hun acties coördineren.

De relatie tussen pantser infanterie zou symbiotisch moeten zijn, maar dat is niet zo. Het resultaat is dat de infanterie frontale aanvallen uitvoert of in stedelijke gebieden opereert zonder de bescherming en vuurkracht van tanks. Ook worden artillerievuren niet gesynchroniseerd met manoeuvres. De meeste eenheden praten niet rechtstreeks met de ondersteunende artillerie, dus er is een vertraging in het afroepen van vuurmissies. Er is ons verteld dat eenheden gebruik maken van lopers om vuurmissies naar artilleriebatterijen te sturen vanwege communicatieproblemen.

  Frontnieuws filmpscoop - Ukrops worden levend begraven tijdens een artillerieaanval & Oekraïense soldaten gaan liggen om te sterven

De meeste militaire operaties zijn niet gefaseerd en volgen elkaar op. Vuren en manoeuvreren worden bijvoorbeeld apart van infanterie-eenheden gepland – en infanterie-eenheden plannen apart van ondersteunende artillerie. Deze mentaliteit werkt ook door in de coördinatie tussen aangrenzende eenheden, die niet of nauwelijks bestaat en veel eigen slachtoffers maakt. Eenheidscommandanten maken zich zorgen over collaborateurs en aarzelen daarom om cruciale informatie die tegen hen gebruikt kan worden door te geven aan broedereenheden.

Deze problemen worden nog verergerd door de onbetrouwbare communicatie tussen eenheden onderling en met de hogere leiding. De Oekraïense strijdkrachten hebben een mengelmoes van radio’s die gevoelig zijn voor storing. Verder zijn bataljonsmissies voornamelijk onafhankelijke compagniesoperaties die niet gericht zijn op een hoofdinspanning gekoppeld aan ondersteunende inspanningen. De strijdkrachten combineren hun effecten niet, dus de operaties zijn fragmentarisch en onsamenhangend. De afzonderlijke missies ondersteunen elkaar niet, noch zijn de missies van eenheden op een lager niveau “genest” onder een missie op een hoger niveau. Het onderhoud is ook niet gesynchroniseerd met operaties.

Door de wilde mix van wapens en door een gebrek aan getrainde monteurs zijn de logistiek en het onderhoud van de uitrusting een puinhoop.

Dit gebrek aan gecoördineerd onderhoud en logistiek vertaalt zich ook in medische zorg. Medische evacuatie en zorg zijn lukraak. Ervaren Oekraïense gevechtsmedici hebben herhaaldelijk verklaard dat veel van de geëvacueerden het overleefd zouden hebben als ze tijdig definitieve zorg hadden gekregen. De Oekraïense strijdkrachten kunnen dit probleem oplossen met een systematisch logistiek proces.

Oekraïense special forces worden meestal als infanterie ingezet, ook al zouden ze voor zwaardere missies gebruikt moeten worden. Er zijn ook gimmick-missies:

  Het plan van de VS regering om Rusland in kleine staten op te delen 

Oekraïense speciale troepeneenheden, bestaande uit internationale vrijwilligers, verkopen hun diensten aan conventionele commandanten van eenheden zonder dat een missie gekoppeld is aan een strategisch of operationeel doel. Een voorbeeld van een missie was een conventionele brigadecommandant die aan zijn commando had gemeld dat hij een dorp had bezet dat hij van de Russen had afgepakt. Toen hij zich realiseerde dat de informatie die hij had fout was en ze te kort waren geschoten, vroeg hij de internationale eenheid van speciale operaties om het bezette dorp binnen te gaan en een foto te maken van een Oekraïense vlag die bovenop een gebouw in het centrum van het dorp was geplaatst.

Een zelfmoordmissie om de valse rapportage van de commandanten te verbergen …

De auteurs beweren dat de meeste van de bovenstaande problemen opgelost kunnen worden door meer “westerse” training, die ze maar al te graag willen verkopen. Maar wat is er geworden van de laatste legers die ‘westerse’ troepen hebben getraind in Irak en Afghanistan? Beide vielen uit elkaar. Een leger moet de lokale samenleving en cultuur weerspiegelen. Het kan niet top-down gevormd worden door krachten van buitenaf.

Sinds 2015 wordt het Oekraïense leger opgebouwd en getraind door Amerikaanse en Britse strijdkrachten. Wat de WotR-auteurs beschrijven is daar het resultaat van.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het moment van de vernietiging van de basis van de speciale strijdkrachten van de Oekraïense strijdkrachten in Khmelnytsky op video vastgelegdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Atlantic magazine verklaart dat de wereld ‘steriel en saai’ zou zijn zonder pedofielen
Volgend artikelDerde Wereldoorlog iemand?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Helaas blijf ik het herhalen :

  Kiev offert vooral dienstplichtigen uit oost- en zuid-regio’s op :
  etnisch Russische jonge mensen [ m / v ].
  Hun eigen militaire eenheden, en neo-nazi strijdgroepen, houden ze achter de hand.

 2. Misschien kunnen ze de hulp van de mexicaanse drugkartels inroepen. Die hebben al ruime ervaring met hun wapens en een onuitputtelijke voorraad snuifpoeder voor dat maffiose B-acteurtje in z’n vieze bruine tshirt.

 3. Sorry dat ik het zeg maar Amerika voert gewoon oorlog tegen Rusland dus is het WW3 dus komen de zware bommen straks ons kant op gezien Europa ook in oorlog is met Rusland onder het mom van vrijheid. Maar de Europese voeren gewoon het bevel uit van hun meester (Amerika) ondanks dat het volk tegen is.

  • WW3 is gepland net als WW1 & 2 (aldus 33ste graad vrijmetselaar Albert Pike) voor het uitrollen van de Nieuwe Wereldorde, het Aquarius tijdperk. Putin is ook een vrijmetselaar en WEF lid ofwel geweest, deze oorlog lijkt dus van beide kanten door dezelfde schaduwmacht te worden aangestuurd. Zie onderstaande.

   “Wie een carrière in de politiek ambieert en de top wil bereiken dient lid te worden van één van de 36 achter de schermen opererende ultrageheime transnationale superloges, genaamd Ur-Loges. Stijgen op de politieke ladder is onmogelijk zonder deel uit te maken van één of meerdere van deze superloges, waarvan zelfs vrijmetselaren van de hoogste graden geen kennis hebben.” Robin de Ruiter

   Dat de bommen straks onze kant opkomen lijkt mij zeer reëel, het zal wel als doel hebben zoveel mogelijk burgers te doden i.v.m. de depopulatie plannen Agenda 2030. 2024 is het jaar van de Draak volgens de Chinese horoscoop, dan kunnen we wel eens een hoop vuurwerk gaan meemaken.

   • Ik zou wat Putin betreft nog even een slag om de arm houden. Tot noch toe heeft hij iedereen op het verkeerde been gezet, en iedereen verrast.

 4. Dit artikel laat zien hoe incapabel men is in USA en UK met hun trainingen sinds 2015 . …. 🤔

  Anderzijds natuurlijk afleiding :
  De Oekraïners die waarde hadden voor het land, landbouwers, zijn de oorlog ingejaagd voor landjepik. Anderen dood om de samenleving te ontregelen en doel depopulatie
  Van een Oekraïens leger is geen sprake, de neo nazi’s staan niet op het veld. goedbetaald-, getrainde NAVO.

  Zo zal het hier ook gaan als er opgeroepen wordt om de “ democratie” te redden.
  Voor de leden van 🧙‍♂️ Bolsjewieken vax , pcr aanjagers zal men ws speciale regeling treffen, ✈️ doorreis bureau baantje ipv enkele reis Oekraïne 🇺🇦

  Lijkt gewetenloos / heeft men ABSOLUUT niet, NO problem, (Misleiding; alsof men sociaal is)

  ‘ Je doet het voor een ander’
  ‘ je wilt toch ook dat je kind in een veilige “ democratie” opgroeit

  Hoe men het gaat aanpakken; ben benieuwd idem de ‘aanleiding’ in juni.
  ‘Acteur Biden verzint het wel’ 😊

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in