Screenshot Twitter

Dit “iets anders” gaat, dankzij Saker’s Blog dat het vandaag bespreekt, over het feit dat ze binnen de Beltway niet aan strategie kunnen doen en dan heb ik het over top-bottom, Pentagon inclusief, om nog maar te zwijgen over denktanks als RAND. Men kan een huisindustrie opbouwen op basis van het ontkrachten van de BS van RAND en het ontmaskeren van hun incompetentie. Voer het blad Foreign Affairs in. Deze mensen zijn de laatste tijd erg druk met het bespreken van dingen waar ze geen verstand van hebben – bijvoorbeeld dat de Verenigde Staten geen operationele diplomatie hebben, naast vele andere dingen – met betrekking tot de SMO en Rusland. Hier is zo’n Exhibitie:

Zoals ik al zei, stuitte ik dankzij Saker’s blog op dit “juweeltje” van een “strategische (gebrek daaraan) gedachte” van Dara Massicot die, als ik een zeer beperkte info over haar achtergrond mag geloven, is:

DARA MASSICOT is Senior Policy Researcher bij de RAND Corporation. Voordat ze bij RAND kwam, was ze senior analist voor Russische militaire capaciteiten bij het ministerie van Defensie.

En hier moet ik onmiddellijk wijzen op de kwestie waarmee ik al bijna decennium en half bezig ben, namelijk dat noch het Pentagon noch de zogenaamde Amerikaanse “inlichtingengemeenschap” enig idee hebben van de Russische militaire capaciteiten, omdat zij niet beschikken over het juiste academische kader op economisch, militair, historisch en politiek gebied, vanwege het schandalig lage intellectuele niveau van de Amerikaanse “elites”. Dara Massicot zou, gezien het gebrek aan informatie over haar, een geestverschijning kunnen zijn geweest of gewoon het zoveelste “product” van de Amerikaanse “strategische studies” voor de good ol’ boys and girls, die in beide gevallen academisch nog geen semester zouden halen op een serieuze militaire academie in Rusland. Denk ook aan de verzwarende factor dat Rusland-studies in de VS een speelplaats zijn van academische fraudeurs, primitieve ideologieën en allerlei voormalige Sovjetburgers die zichzelf als “deskundigen” verkopen terwijl ze geen flauw benul hebben van het onderwerp. Bijvoorbeeld een voormalige leraar Engels met zelfs geen DSP-machtiging in Rusland/USSR die de VS “adviseert” over de “strategische cultuur” van Rusland., schrijft Andrei.

De lijst van bedriegers uit de USSR/Rusland die BS verkopen aan Amerikaanse “elites” over Rusland is lang – van de beruchte Golitsyn die de CIA ernstige schade toebracht, tot de niet minder beruchte Bezmenov die bekende openbare feiten verwerkte tot “intel” en verkocht aan de Amerikaanse media, en natuurlijk Solzjenitsyn met zijn fictie over zowat alles, tot de reeds genoemde “expert” in de Russische “strategische cultuur” Koffler. Dus, om te verwachten dat een of andere meid van RAND, die het verschil niet weet tussen doctrine en strategie en in hoeveel delen deze laatste is onderverdeeld, en wat het allemaal betekent, is ronduit belachelijk en Massicot stelt niet teleur met de bevestiging van waar ik drie boeken over heb geschreven en waar ik nu een vierde over schrijf – ze kunnen geen strategie bedrijven in Washington D. Ze kunnen ook de moderne oorlog niet voeren en ze begrijpen niet, in de door etnische en religieuze lobby’s ondermijnde natie, van Israël tot Saoedi-Arabië en Qatar met Oekraïne, wat nationaal belang is en hoe het wordt geformuleerd.

  Het Paddestoelprincipe of Hoe de Anglo-EuroZionistische "democratieën" werken: Het volk in het donker houden en ze stront voeren

Massicot grijpt onmiddellijk naar de halsslagader van een eventueel restje geloofwaardigheid en stelt:

Waarom Rusland niet zegevierde – waarom het in plaats daarvan werd tegengehouden, buiten de grote steden werd omgelegd en in het defensief werd gedrongen – is een van de belangrijkste vragen geworden in zowel het Amerikaanse buitenlandse beleid als de internationale veiligheid in het algemeen. Het antwoord heeft vele componenten. De excessieve interne geheimhouding gaf troepen en commandanten weinig tijd om zich voor te bereiden, wat leidde tot zware verliezen. Rusland creëerde een invasieplan dat vol zat met foutieve aannames, willekeurige politieke sturing en planningsfouten die afweken van belangrijke Russische militaire principes.

Massicot, die duidelijk nooit een serieuze militaire instelling heeft bezocht en geen enkele serieuze militaire achtergrond heeft, begrijpt het proces van serieuze strategische en operationele planning door instellingen als de Russische generale staf niet, en ze heeft nooit gehoord van de ontwikkeling van een beslisboom, die zich manifesteert in zoiets als noodplanning. Ik zal hier de kwestie van Markov-processen en hoe die worden toegepast in moderne operationele en strategische planning achterwege laten, maar Massicot pronkt hier natuurlijk met haar onwetendheid door haar persoonlijke (dat is slechts narratieven op te dissen) voorkeuren te presenteren als strategische wijsheden. Dat zijn ze niet, dit is het schrijven van een amateur die niet begrijpt wat Rusland is en hoe het vecht. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze gewoon liegt, vooral over Russische verliezen of Russische bedoelingen. Dat is logisch voor een “senior analist van de Russische militaire capaciteiten” van een organisatie die al haar oorlogen sinds Korea verliest. Ze zou gewoon terug moeten gaan naar de befaamde Afghanistan Papers van de Washington Post en opnieuw moeten leren hoe het Pentagon “vecht”, voornamelijk op mediagebied.

  VS paranoïde over top Rusland-China

Maar daar blijft het niet bij, ze ontwikkelt een andere stelling, die getuigt van zowel ernstige butthurt als gebrek aan kennis van de Russische militaire cultuur:

Toch werd Surovikin in januari 2023 gedegradeerd ten gunste van generaal Valeriy Gerasimov. Hoewel de redenen voor deze commandowisseling onduidelijk zijn, kunnen intriges in het paleis en vriendjespolitiek hieraan ten grondslag liggen en niet zozeer een specifiek falen van Surovikins leiderschap. En geen enkele Russische commandant heeft de wil van Oekraïne om te vechten kunnen breken, ook al blijft Rusland raketten afvuren die het Oekraïense volk leed berokkenen. Maar de bombardementen en verschansingen zouden de capaciteit van Oekraïne wel eens kunnen aantasten, waardoor het land moeilijker meer van zijn land kan terugwinnen.

De reden dat zij deze drogredenering rechtstreeks uit de Oekraïense propaganda schrijft, over de “degradatie” van Surovikin, is dat zij niet begrijpt wat coördinatie is en waarom het Rode Leger gedurende de hele Tweede Wereldoorlog gebruik maakte van het “instituut” van vertegenwoordigers van STAVKA aan de fronten, die, zoals Zjoekov en Vasilevski, op verschillende momenten ofwel de coördinatie verzorgden ofwel rechtstreeks het bevel voerden over verschillende fronten (legergroepen). Zij heeft er duidelijk nooit van gehoord, want zij weet niet dat de Russische Generale Staf het belangrijkste orgaan is voor gevechtscontrole (Главный Орган Боевого Управления) van ALLE Russische strijdkrachten, van grondtroepen tot strategische nucleaire strijdkrachten, tot de marine en de lijst gaat maar door, en door, en door. De grote man bij dat alles is Valery Gerasimov, die als chef van de generale staf, in tegenstelling tot Surovikin, die nooit is “gedegradeerd”, toezicht houdt op alles, en Rusland speelt hier voor veel meer dan Oekraïne. Maar blijkbaar leest deze voormalige “analist” van het Pentagon en de huidige RAND-analist niet wat openlijk beschikbaar is in de Russische media en geen geheim is sinds de oprichting. Hier is van mij van vóór 24 februari.

1. V: Weten de Russen wie de mensen in D.C. zijn?

A: Ja, dat weten ze, sterker nog, ik denk dat ze het beter weten dan de mensen in D.C. zelf.

2. V: Heeft Rusland een ultimatum gesteld aan de NAVO in de hoop op een compromis?

A: NEE! De reden dat Rusland dit ultimatum uitvaardigde was om publiekelijk vast te leggen wat er zal gebeuren na de verwachte “manoeuvres” van de VS (ik reken Europa hier überhaupt niet toe – zij zijn nobodies).

3. V: Hebben de Russen een militair rampenplan voor het geval (zeer waarschijnlijk, maar niet volledig gegarandeerd) de VS een woedeaanval doen en dit ultimatum “weigeren”?

A: Ja. Zoals Bismark bekend staat te zeggen: zelfs als Rusland naar het toilet gaat voor een grote boodschap maakt hij een plan(c). Niet aantoonbaar, maar historisch gezien – de Russische generale staf is de beste planner, niet alleen militair, maar over het hele spectrum van nationale veiligheid en nationale belangen. Niemand komt ook maar in de buurt.

Rusland beschikt over allemaal militair-technologische, economische en politieke middelen om de uitbreiding van de NAVO te stoppen, ondanks de wensen van de NAVO – zo simpel is het. Ik schrijf al jaren over de groeiende technologische en operationele kloof.

  Rusland waarschuwt: Amerikaanse M1 Abrams tanks die Oekraïne binnenkomen, "zullen branden"

Ziet u? Ik heb gewaarschuwd. Niemand luisterde, zeker niet die Rusland-“deskundigen” (waarvan de meeste oplichters) in de VS. Uiteindelijk, na het lezen van deze sofistische BS van Massicot, wordt ze geconfronteerd met het feit dat de militaire technologie van de VS rampzalig faalt in Oekraïne, en bovendien met het feit dat de gebieden van strategische planning, strategische inlichtingen, TOE (Table of organization and equipment) van de Amerikaanse strijdkrachten, doctrine, strategische studies, nationaal defensiebeleid, aankoopbeleid een complete woestenij zijn van academische en intellectuele fraude die de westerse militaire onmacht niet meer kan verbergen tegen serieuze militaire macht, laat staan militaire macht zoals Rusland die de westerse militaire onmacht blootlegde voor de hele wereld om te zien. Massicots drogreden propaganda in het vod van de CFR is een van de vele tekenen van een systemische crisis van het gecombineerde Westen, dat in wanhopige pogingen om zijn gezicht te redden, ook wanhopig probeert het narratief van de BS opnieuw te framen, met wat therapeutische BS toegevoegd aan de nieuwe, door middel van het construeren van de alternatieve realiteit. Dit is het enige waartoe zij in staat zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Onze wapens zijn de waarheid. Daarom is onze zaak juist. Daarom zal de overwinning voor ons zijn!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRAND Corporation slaat opnieuw toe
Volgend artikelStel je voor als China met de VS zou doen wat de VS met China doet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Het enigste wat onze tweede kamer wil is oorlog, er is werkelijk niets wat ik kan doen, niks meer om op te stemmen,helaas dankjewel Rommel, ik pak n koud pilsje

 2. “De lijst van bedriegers uit de USSR/Rusland die BS verkopen aan Amerikaanse “elites” over Rusland is lang – van de beruchte Golitsyn die de CIA ernstige schade toebracht, tot de niet minder beruchte Bezmenov die bekende openbare feiten verwerkte tot “intel” en verkocht aan de Amerikaanse media, en natuurlijk Solzjenitsyn met zijn fictie over zowat alles”

  wie is deze jood die dit geschreven heeft?? vraag aan rommel stond geen naam bij, de saker is propaganda outlet by the way of is het DARA MASSICOT?

  niet duidelijk wat wel duidelijk is dat deze schrijver een propagandist is

  • Als je wilt weten wie of wat de Vineyard Saker is waarom ga je dan dat niet eerst even zelf uitzoeken? thesaker.is

   De Saker heeft dit artikel niet zelf geschreven maar het is met wederzijdse toestemming op zijn blog/site geplaatst.

   De schrijver is alle behalve een propagandist, maar daarentegen een ex SSSR marine officier die zeer wel geïnformeerd is over de militaire en logistieke capaciteiten van beide zijden van het conflict, en hij legt aan ons leken de zaken haarfijn uit zonder ergens doekjes om te winden.

   N.m.m. zeer interessant! Ga kijken/lezen: “Hello, this is me again…”. Andrei Martyanov –
   https://smoothiex12.blogspot.com/

 3. Waar maakt die schrijver zich eigenlijk druk om?
  Hij weet van de domheid van zijn landgenoten en het is overduidelijk dat die domheid tot hun ondergang zal leiden. Door dat woke-gender gedoe zijn ze bij het leger niet meer in staat om technologie zoals de Russen blijkbaar nu al hebben zelf te maken, zeker nu China wegvalt als leverancier. En dat hebben ze (de yanks) ook zelf veroorzaakt.
  Het gros van de Amerikanen is door hun overmatig medicijn en druggebruik zo ver heen dat ze letterlijk in een roze wereld leven en zich onkwetsbaar voelen. De media en filmwereld spelen hier ook een grote rol in. (films als ‘Top gun’, Rambo, etc)
  Die proberen wakker te maken is echt vergeefse moeite en misschien is een echte aanval op een militaire basis de enige taal die ze verstaan om wakker geschud te worden. Dan is het hopen voor hun dat Rusland ze een kleine kans geeft zich over te geven, zo niet mogen ze het walhalla (de hemel van de door hun praktisch uitgeroeide indianen) gaan bezoeken. Of ze zelfs daar welkom zijn??

 4. Zit paar kanten aan de ‘onnozelheid’ van usa

  1. de club overheidsfunctionarissen is hetzelfde als in Nederland qua niveau , men komt er op basis van familierelaties: ons kent ons. Netwerk

  2. Klaus schwab ;
  We have penetrated the government
  Het is de bedoeling juist ; dat er dit soort acteurs zitten .
  Om de wereld te laten Knallen voor The great reset, YOU own nothing , we go for everything.
  En depopulatie.

  3. Daar regenboog veel nazi overeenkomsten heeft ( wo1,2 mbv deze partijen eu/ vs) , denk ik dat het een combinatie is van 1 en 2.

 5. In Amerika is alles geprivatiseerd, ook het leger. Daar de meeste CEO’s sociopaten en/of psychopaten zijn, die alle werkelijk denken dat zij alles beter weten. Daar ligt het echte probleem. Want sociopaten en psychopaten zijn geestelijk nooit volwassen geworden, ze zijn blijven steken bij hun kleuter jaren. Zodra zij onder druk komen te staan, vervallen zij terug naar hun kinderlijke jaren. Van als ze niet op een eerlijke manier kunnen winnen, dan trekken zij alles uit de kast om met list en bedrog toch nog te kunnen winnen.

  Eigen verantwoordingen hebben zij nog nooit van gehoord. Want als het fout gaat, geven ze gewoon een ander de schuld. En als zij het opnieuw moeten doen, doen ze dat exact op de zelfde manier wat toen niet werkte. Zij kunnen namelijk niet leren van hun eigen fouten. Want alles wat zij doen, komt uit hun korte termijn geheugen. Ze hebben de gaven van een tijdelijk fotografisch geheugen, daarmee sloffen zij vrij eenvoudig door hun hogere opleidingen, maar omdat zij daar nooit echt moeite voor behoeven te doen. Slaan zij die materie nooit op in hun lange termijn geheugen, maar in hun korte termijn geheugen. Want iets opslaan in je lange termijn geheugen moet je het tig keer herhalen voor je zelf en het constant bijhouden. Anders vervaagd het weer. Het huidige westerse schoolsysteem is precies toe geschreven voor deze sociopaten en psychopaten, die enkel woorddenkers zijn en in de praktijk veelal 1 grote puinhoop van hun functie/beroep maken en maar blijven roemen op hun hoge opleidingen.

 6. Wat ik mij afvraag ?

  Is chatgtp het programma dat bieden bestuurd ?
  En dat all die hickups gewoon het vastlopen en resets zijn van chatGTP
  De great reset is dan gewoon de overgang van versie 3 naar 4
  Maar hoeveel van bieden is bieden zelf en hoeveel % Is chatGTP gegenereerd dat is ook nog een vraag.

  Maar het zou een hele hoop verklaren:
  Het vreemde kowi, oekrie en natuur klimaat beleid
  Wat vind het forum ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in