Foto via Wochenblick

De ideeën waarmee de autoriteiten hun gebrek aan een doeltreffend plan in de crisis willen verhullen, worden steeds gekker. Nadat reeds in talrijke districten en steden in Duitsland de actieradius tot 15 kilometer was beperkt, doet de Vereinigung Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV) met een bijzonder grotesk idee de mensen hun wenkbrauwen optrekken: men wil passagiers is het openbaar vervoer verbieden te praten.

Deze zoveelste muilkorf die men miljoenen schoolkinderen en pendelaars zou willen opleggen, is niet alleen symbolisch. Het is juist dat de overkoepelende organisatie van het openbaar vervoer geen heil ziet in de voorgeschreven verplichting van FFP2-maskers, die niet voor privé-gebruik bestemd zijn en zeer omstreden zijn. Het alternatief is echter niet minder ondenkbaar. Mensen zouden niet langer mogen praten in bussen en treinen – niet met elkaar en niet via de telefoon, meldt onder meer Wochenblick.

Verbod op praten in het openbaar vervoer

VDV-woordvoerder Ingo Wortmann is volledig overtuigd van zijn opzet. “Voorkomen dat mensen met elkaar en met de telefoon praten zou een andere manier zijn om de verspreiding van aerosolen te beperken”, zo redeneert hij.

Maar het idee is niet zo inventief – want in de tijd van Corona is er nauwelijks een voorheen ondenkbare suggestie die niet allang werkelijkheid is geworden. In Spanje geldt al sinds de herfst een aanbeveling om niet te converseren. Op de Balearen – waaronder Ibiza en Mallorca – is het verbod op praten in het openbaar vervoer sinds vorige week zelfs een feitelijke verordening.

Socialistische politicus wil bus- en treinpassagiers buitensluiten

  Studie: Tienduizenden Britten sterven aan de Coronavirus-restricties

Het is niet het enige merkwaardige voorstel voor openbaar vervoer. SPD-er Karl Lauterbach, die zich ook geen einde aan de lockdown-maatregelen kan voorstellen, eiste bijvoorbeeld een bovengrens voor het vervoer. Toch kampen bussen en treinen al sinds het begin van de crisis met onderbezettingsproblemen: de bezettingsgraad bedraagt in heel Duitsland slechts 30 tot 40% van de vroegere cijfers.

Als dat echter nog ’te veel’ is, rijst ook de vraag wie daardoor alle verzuimuren van de arbeiders moet betalen. Lauterbach kan overigens ook warm worden voor het idee van een spreekverbod. Maar hij wil borden aanbrengen die mensen moeten instrueren niet te spreken. Hij voerde ook campagne voor een FFP2-mondkapje vereiste in het openbaar vervoer. En deze werd dus op woensdag realiteit.

Dood door mondkapje? Mondkapje dragen, bacteriële longontsteking en de griep van 1918

Vorig artikel“Fuck Biden!” – VS: linksen vallen Democratische partij hoofdkwartier aan
Volgend artikelChinese professor genetica: huidig onderzoek toont aan dat Afrikanen nauwer verwant zijn aan chimpansees
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Ik had hier al een plaatje geplakt van een supermarkt waar het voor klanten verboden was om te praten in de winkel.
    Toen leek hjet nog op een grap van iemand die daar een poster had opgehangen.
    Je ziet het, ze gaan steeds een stapje verder.
    Bek houden!!!!!! Anders bel ik de politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in