user:Duffman / Wikimedia (Public Domain)

In een recent artikel dat is herdrukt door Strategic Culture Foundation, schrijft Jack Murphy dat er een campagne gaande is van de CIA en NAVO-staten om Rusland van binnenuit te saboteren.

Jack Murphy is een voormalige Amerikaanse Groene Baret en army ranger die journalist is geworden. Bovendien beweert de CIA zelf dat ze een dozijn “missiecentra” heeft, specifieke groepen die functionarissen van de verschillende directoraten van het agentschap samenbrengen, schrijft Sonja van den Ende.

Murphy beweert dat twee dagen voor 24 februari 2022, het begin van de Russische Speciale Militaire Operatie (SMO) in de Donbass, de geallieerde spionagedienst via welke de CIA de sabotagecampagne leidt, een geheim communicatiesysteem gebruikte om zijn slapende cellen in heel Rusland te activeren, volgens een voormalige militaire functionaris en een persoon die ingelicht is over de campagne.

Naar verluidt functioneert er al sinds 2014 een soort “spionageprogramma”, vanaf de staatsgreep van Maidan in Kiev, wat zeer aannemelijk is.

Naar het oordeel van deze auteur waren ook het Nederlandse zogenaamde onderzoeksmediabureau Bellingcat en het in het Verenigd Koninkrijk opgerichte Statecraft Institute hierbij betrokken.

Het Statecraft Institute is sinds 2009 betrokken bij het maken en openbreken van “oorlogs- en sabotageplannen” voor Syrië, Oekraïne en Rusland. Nu is de website gesloten vanwege de zogenaamde diefstal van documenten (hack). Dit gebeurde na onderzoek en publicatie door verschillende journalisten, waaronder ikzelf. Maar het is zeker dat het nog steeds opereert onder een andere naam of geheime dekmantel in het Verenigd Koninkrijk of Nederland.

Een bezoek van vijf Oekraïense functionarissen aan het Verenigd Koninkrijk, gedateerd 11 juli 2016, is een voorbeeld van het “werk” van het Statecraft Institute. In interviews in de zomer van 2016 beschreef het Oekraïense personeel van speciale eenheden hun operaties achter vijandige linies in de door separatisten gecontroleerde Donbass-regio, waaronder gerichte moorden en vernietiging van infrastructuur.

Jack Murphy heeft ongetwijfeld gelijk dat Europese landen de aanvallen coördineren via orders van de CIA, in overeenstemming met hun ondergeschikte rol in het dienen van de Amerikaanse imperialistische macht. Een van de kleinere landen van de EU en de NAVO is Nederland, klein in oppervlakte maar groot, het grootste na het VK, in termen van spionage voor de VS. Nederland herbergt de meeste zogenaamde internationale organisaties op zijn grondgebied na Oostenrijk.

Daarnaast herbergt Nederland een Europees spionagecentrum (dat zichzelf een journalistiek bureau noemt), Bellingcat, dat direct na het neerhalen van de MH17 werd opgericht, en natuurlijk het Internationaal Strafhof (ICC) dat onlangs een arrestatiebevel uitvaardigde tegen president Vladimir Poetin van Rusland.

Als we het hebben over “agenten” van NAVO-staten, moeten we eerst de media van deze NAVO-staten onderzoeken. Bellingcat heeft veel zogenaamde journalisten die in Rusland actief zijn, bijvoorbeeld in Kirgizië. Het hele team kan worden bestempeld als agenten van de NAVO.

De journalisten die in Rusland verblijven en werken voor de zogeheten mainstream westerse media en in het bijzonder voor de Nederlandse staatsomroep NOS, de Engelse BBC en de Duitse ZDF, kunnen worden beschouwd als NAVO-agenten. Onlangs organiseerden ze een zogeheten opstand van de vrouwen en moeders van Russische soldaten aan het front, naar het voorbeeld van de “Moeders van het Plaza de Mayo” in Argentinië. Deze journalisten probeerden een revolutie te ontketenen namens de NAVO-staten, wat gelukkig mislukte. Naar mijn mening moeten deze journalisten Rusland onmiddellijk verlaten: ze kunnen “slapende cellen” in Rusland activeren.

De CIA probeert nu via een (online) video agenten te werven om te spioneren voor de VS en NAVO-staten. Misschien zijn er mensen in Rusland zelf die zich hebben aangemeld (verleid door geld) en verschillende sabotages hebben uitgevoerd. De Russische staatsveiligheidsdienst, de FSB, heeft mensen gearresteerd die betrapt werden op spionage voor de VS/NAVO of op het voorbereiden van sabotage, zoals onlangs op de Krim, het complot om een hooggeplaatste regeringsmedewerker uit de weg te ruimen.

De Speciale Militaire Operatie in Oekraïne vordert gestaag, maar de VS en haar NAVO-bondgenoten voeren een “geheime oorlog” binnen Rusland, vooral op het gebied van spionage en sabotage. Dit komt omdat het NAVO-leger Rusland niet kan verslaan op het militaire slagveld.

Daarom wordt er nu in allerlei westerse mainstream media sombere “oorlogsretoriek” gespuid en waarschuwen westerse politici voor oorlog met Rusland, in een wanhopige poging om meer rekruten te krijgen voor het nieuw gevormde Europese leger. Er gaan stemmen op om asielzoekers te rekruteren om tegen Rusland te vechten en een paspoort te krijgen als ze het overleven. Het Amerikaanse leger kan natuurlijk niet openlijk bataljons naar Oekraïne zelf sturen, dan zijn de VS direct in oorlog met Rusland en daarom gebruiken ze het Oekraïense leger als proxies en wordt de bevolking gerekruteerd als saboteurs.

Deze “duistere” oorlog is niet langer een geheim. In de Westerse media kunnen we immers elke dag lezen hoe “slecht” de Russische regering is. Alles wordt uit zijn verband gerukt en bijna alles wat we lezen of zien is een leugen. De mainstream media scheppen zelf op over drones die zullen worden ingezet tegen Rusland, waarbij Nederland uitlegt dat Nederlandse Reaper drones voor het eerst worden ingezet bij een missie in het buitenland “aan de oostgrens van de NAVO.”

Maar dat is nog niet alles. Nederland krijgt een nieuw dronecontrolecentrum, in navolging van Ramstein in Duitsland, de grootste Amerikaanse basis in Europa. Vanuit Ramstein voerden de VS en de NAVO aanvallen uit op Afghanistan. Irak, Syrië en Pakistan met deze MQ-9 Reaper drones, dus de mogelijkheid bestaat dat deze recente drone-aanvallen op oliedepots etc. in Rusland gecoördineerd worden vanuit Ramstein. De nieuwe dronebasis in Nederland bevindt zich in Leeuwarden.

De moord op Darya Dugina en andere Russische journalisten werd intern uitgevoerd door Oekraïners of, zoals bij Vladven Tartasky, een geïndoctrineerde Russische jongere. Toch kwam het bevel altijd van de SBU in Oekraïne, die weer wordt gecoördineerd door de CIA en Westerse veiligheidsdiensten zoals MI6, of misschien zijn Europese equivalent Bellingcat.

De drone-aanvallen op het Kremlin werden ook intern in Rusland uitgevoerd. In de toekomst, zelfs in de nabije toekomst, kunnen we drones verwachten vanuit Leeuwarden of Ramstein in Rusland. Misschien is dat wel waar de NAVO-landen op inzetten, een droneoorlog, waar je relatief weinig militairen voor nodig hebt.

Andere indirecte sabotage komt van de zogenaamde NGO’s, waarvan de meesten Rusland al hebben verlaten, zoals deze video laat zien.

De agenda van Washington wordt nu actief gepusht door Amerikaanse stichtingen in Rusland. Het doel is om Rusland op te delen in verschillende verzwakte, nominaal onafhankelijke staten. Net als wat er gebeurde met het voormalige Joegoslavië, een proces van opsplitsing dat Balkanisering wordt genoemd. Rusland is al alert op het complot, vandaar het bevel van Moskou aan veel NGO’s uit de VS en de NAVO om het land te verlaten.

Een andere bedreiging wordt gevormd door de ambassades van verschillende Westerse landen, vooral NAVO-landen, die proberen jongeren te werven door allerlei programma’s te organiseren onder goed klinkende projecten zoals “pro-democratie” en “burgerzin”. Universiteiten zijn een veel voorkomend doelwit voor deze NAVO-programma’s, waar de deelnemende groepen training krijgen en royaal geld voor reizen, computers en andere communicatiemiddelen.

Het meest recente voorbeeld was NAVO’s poging tot een staatsgreep in Wit-Rusland, waarbij Nederland een grote rol speelde door bepaalde programma’s aan te bieden aan jongeren en studenten via hun ambassade en deze ook te financieren.

Het lijkt erop dat de geheime oorlog van de NAVO in Rusland steeds openlijker wordt via de verschillende netwerken. Het Russische volk is zich echter terdege bewust van de manipulatie-inspanningen vanuit het buitenland, ondanks de “berichtgeving” (propaganda) van de Westerse media over onrust binnen de Russische samenleving.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Is de Verenigde Staten de beer aan het porren of is Oekraïne losgeslagen, of is het allebei?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMoskou vreesde voor ‘vervolging’ van Carlson – Kremlin
Volgend artikelBill Gates beveelt overheid om burgers die ‘non-mainstream’ online content delen op een zwarte lijst te zetten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Tijd. Tijd speelt een belangrijke rol: het ene kamp wordt alle dagen sterker – het andere kamp wordt altijd zwakker. Er komt een punt dat de wanhoop de knal ontsteekt.

 2. Als Rusland niet oppast, en snel op “blitzkrieg” wijze een einde maakt aan Oekraïne; dan loopt het inderdaad groot gevaar, van binnenuit.
  Stel vervolgens alles in het werk om via BRICS en de gehele zuidelijke wereld steeds meer anti-USA te bewerkstelligen op economisch vlak en dit ook met de-dollarisering.
  Vervolgens kan er gedacht worden aan een Boycot tegen alles wat USA is.
  Het eindigt dan waarschijnlijk in een uiteenvallen van de Verenigde Amerikaanse Satanisten.
  Eventueel via een verpletterende militaire nederlaag van ongeveer de gehele weldenkende wereld tegen deze Schurkenstaat, met als gevolg een gedwongen opsplitsing in een 10-tal aparte entiteiten ZONDER LEGER, “VERBOTEN JA”.
  Nazi-Duitsland indachtig na WO 2.

 3. Het is zeer moeilijk om sabbotage teams/activiteiten op te zetten in Rusland. De remote viewing anti-spionage programma’s in Rusland zijn zeer geavanceerd en waarschijnlijk vaak succesvol in het (voortijdig) oprollen/neutraliseren van sabotage activiteiten in hun land…

 4. Beste medereaguurders /lezers van Frontnieuws
  Even een off-topic mededeling.
  Ik kwam laatst een artikel tegen op de site van Het Andere Nieuws.
  Het betreft twee video’s ; Ir J.W.Boehmer : maancycli als oorzaak van watervloeden ,geplaatst op 9 Februari 2024.
  De video’s zijn vrij lang en zullen voor velen misschien technisch en langdradig zijn.
  In deze videos zegt hij dat
  A; de meeste watervloed rampen plaatsvinden bij bepaalde maanstanden in combinatie stormachtig weer.
  B; de Maan niet alleen invloed heeft op het water maar ook op de grondstructuur , in dit geval die van de dijken.
  C; Het niet zozeer de hoogte van de waterstand maar meer het begeven van de dijken daardoor de oorzaak is van veel overstromingen.

  Op 25-26 Februari zou er volgens hem weer zo een Maanstand zijn en indien het dan ook stormachtig weer is zouden er zich weer overstromingen kunnen voordoen langs de kust.

  Ik weet niet of het klopt wat deze man beweert ,het is niet mijn bedoeling om paniek of onrust te veroorzaken maar wilde bij deze iedereen hier toch op zijn interview attent maken en waarschuwen.
  Groeten

  • de Natuur is de sterkste kracht op deze planeet dus houd er altijd rekening mee dat ze de aarde kan doen beven en schudden naar believen…😵‍💫👍

  • Alle getijden komen al eeuwenlang door de aantrekkingskracht van de maan, ook springtij. Als de orkaan dan toevallig uit NW komt en voorafgegaan van dagenlang storm en de dijken zijn te laag dan, zijn we pineut . Zie 1953 verhoging Vlissingen 4,60 mtr. Daarna Delta plan (alle zeedijken 10 mtr. verhoging met verbreding van de dijken, etc.etc.) Is de Hr. Boehmer aan het angst zaaien, net als de WEF, WHO, V.N. etc? We worden door angstporno overstroomd,met of zonder maan!

  • Denk het ook niet en NL moet oppassen om in Leeuwarden zo’n drone kampement te maken een zo’n Kinzhal raketje van Rusland en poef weg is Friesland zou zonde zijn want ik heb een Fries paspoort hetgeen mijn schoonzus(een Friezin van geboorte) voor gezorgd heeft😜😂😂😂😂😂

  • idd. mokkapunt. Heel europa is een grote Nazi bende. Als ik Putin was dan had ik al lang zo hier en daar per ongeluk wat bommen laten vallen, misschien dat europa dan eens wakker wordt.

 5. De gluiperige Bellngcat. Met hun ‘onderzoek’ naar de MH17. En wie had dit geweten over Nederland, zo walgelijk. Wat is het toch een vies Piet Hein landje…

 6. Oohhhh wat walg ik van mijn land. Bedankt Sonja, om me weer eens goed wakker te maken, laat die Rus snel een einde maken aan het grensvolk en zijn sponsors. Ik begrijp het wanneer er een Kinzal in Vriesland en op de Botlek inslaat, ik vergeef jullie Russen.

  • Ik walg niet van mijn land. Nederland is mooi. Alleen de mensen die de dienst uitmaken en degenen die daar gehoor en uitvoering aan geven, daar walg ik van. Maar ik denk dat jij dat ook zo bedoeld.

 7. Jack Murphy vergeet gemakshalve dat er een enorme 5e colonne zich in de State bevinden de wachten op het bevel om van Amerika de grootste uitkerings afhankelijke natie van de wereld te maken, alsof Poetin en Xi met molentjes lopen te venten.

  • bert raadhuis februari 12, 2024 Bij 11:13
   Zo te lezen is dit de Nieuwe Revue & Damesbladen Brigade die naar Rusland vertrok om daar lekker te boeren. Dat is ze aardig gelukt zo te lezen, tot ze het woord “oorlog” niet meer mochten gebruiken op straffe van 15 jaar gevangenis. En pruilend moet Verbeek toegeven dat Poetin toch wel de wetteloosheid die de dronkaard Jeltsin achterliet, onder controle nam. Verder lees ik in haar betoog niet wat Poetin dan precies allemaal zo fout heeft gedaan volgens haar dat ze zo plotseling moest ‘vluchten.’ Zelf krijg ik de indruk dat Poetin nogal principieel en geregimenteerd te werk gaat, wat voor een gigantisch land als Rusland dat al snel het wilde westen werd, toch niet slecht is. De vraag is, wie zitten er achter Putin, die hem advies geven? Hij zal dit beleid absoluut niet zelf zitten te verzinnen. Dit duo, Sauer & Verbeek, zou wel eens een soort van Bellingcat kunnen zijn / of zijn geweest. Wat doet een NLer in godsnaam in Rusland met een krantje dat de Moskou Times heet? Kon hij in NL niks beginnen? Of in Timbuktu? Nee, ze kozen heel bewust Rusland omdat ze daar als opportunisten mooie financiële kansen zagen; een “avontuur” noemt ze dat euphemistisch, die damesbladen verkoopster. En nu zaniken dat Poetin ‘oorlog’ voert? Lekker terug naar Twente en theekransjes houden. Ze zijn ook al bejaard, zo te zien. En die stem van die vent… ik kan het niet lang aanhoren, wat een zeikstem. Bedankt voor het inzicht, Bert Raadhuis.

   • Hoi,

    Je vraagt wie er achter Putin zitten. Ik heb een beperkt antwoord voor je. Het zijn iig niet de oligarchen. De oligarchen steunde Yeltsin en die ”besloot opeens” dat Putin zijn opvolger zou worden. Zo ongeveer het eerste wat Putin deed was eisen dat ze ”op bezoek” zouden komen. Degenen die kwamen werden, in heel duidelijke taal, ik heb de macht, als je aan mijn stoelpoten zaagt maak ik je af. Als je dat niet doet mag je houden wat je hebt. Degenen die niet kwamen opdagen werden als voorbeeld (figuurlijk) afgemaakt. Idem degenen die hun woord niet hielden.

    Welke groep in Rusland had de mogelijkheid om zelfs oligarchen uit te dagen (en winnen) en Yeltsin te ”overtuigen” om de macht over te dragen aan Putin in die tijd? Ik denk zelf machtingen binnen de FSB die nationalistisch waren en sommigen nog zijn. Inclusief de (pro Tsaristische?) families die dat steunen.

    Maar wie dat zijn durf ik niet te zeggen. Allicht een leuke voor Ron om uit te zoeken (smile)? Of weet hij het al want weet veel van die structuren en wie er achter zitten.

    Groeten,
    Hugo

    • Ja, zou kunnen. (de FSB, wat dat ook is, voor acronym, weet het nog steeds niet, want ik hou geen Acronymia bij.) Kan ook zijn dat de Orthodoxe factie hem advies geeft. Dan is er nog de mysterieuze kwestie rond de (niet slechts figuurlijk) afgemaakte Gazprom oligarchen – https://edition.cnn.com/2022/09/02/business/russian-oligarchs-deaths-intl/index.html

     Ik denk ook dat het zo zat, Putin liet ze weten dat ze verder konden boeren zolang ze niet aan zijn macht tornden. Ondertussen zorgde hij voor orde en welvaart, wat langzamerhand wel gekomen is. Maar hij is op zich geen aanvoerder van aard, dus er zit een bestuursgroep achter hem. Zou het wel willen weten, wie en wat. De opkomst van Rusland is zeer boeiend.

     • Hoi,

      Ten eerste, de opkomst, of eigenlijk terugkomst, van Rusland is zeker boeiend. Ik kan niet anders dan het vergelijken met de terugkomst van Duitsland na WO1. Een vergelijkbaar wonder.

      Ik kan al geruime tijd niet anders concluderen dat er een macht is die groter is dan empires. Ik kan me niet voorstellen dat dat de bankiers zijn want relatief eenvoudig om die te onttronen. Wat dan wel is de vraag.

      Groeten,
      Hugo

      • Mogelijk religieuze ordes. Die orthodoxe baardmannen zijn taaie rakkers. Ze hebben verstand van zaken. Onder de vlag van religie regeren ze achter de schermen met ijzeren hand. Poetin is een zeer non-confrontationeel iemand, een dienaar als het ware, die dus een heel goede frontman is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in