Администраия президента России / attribute www.kremlin.ru. / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Moskou was al vóór zijn interview met de Russische president Vladimir Poetin bang dat de Amerikaanse journalist Tucker Carlson “vervolgd” zou worden, zo heeft Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov onthuld.

In een interview dat journalist Pavel Zarubin op zondag vrijgaf, merkte Peskov op dat het Carlson was die Poetin vroeg voor een sit-down, eraan toevoegend dat de president snel instemde met het idee, bericht RT.

De woordvoerder gaf echter toe dat “er al voor het interview enige bezorgdheid bestond dat de arme Carlson op de een of andere manier zou worden vervolgd,” gezien het feit dat het Westen “steeds onvoorspelbaarder wordt en zich tot alles zou kunnen verlagen.”

Hij merkte op dat de journalist niet vreemd is aan dit soort druk en zei dat Carlson slim genoeg is om te weten dat “de emoties hoog zouden oplopen.” Het interview heeft de verslaggever echter veel populariteit opgeleverd, aldus de woordvoerder.

Peskov reageerde ook op critici die de journalist ervan beschuldigden dat hij Poetin geen moeilijke vragen stelde. “Westerse kijkers hadden geluk dat Carlson niet escaleerde… Als de vragen extreem scherp waren geweest, dan waren de antwoorden dat ook geweest. Sommigen zouden dat niet leuk hebben gevonden.”

De woordvoerder merkte op dat Poetins interview veel interesse heeft gewekt in het Westen, ondanks pogingen van de VS om het belang ervan te bagatelliseren. Ambtenaren in Washington, voegde hij eraan toe, “willen niet dat het ware wereldbeeld van Poetin toegankelijk is voor gewone Amerikanen… maar dit kan niet worden onderdrukt.”

Carlson gaf het interview met Poetin donderdag vrij. Hij had eerder verklaard dat het zijn taak is om “mensen te informeren”, vooral als het gaat om het conflict in Oekraïne, omdat veel Amerikanen weinig weten over “een oorlog waar ze bij betrokken zijn.”

  De EU wil straffen opleggen aan verspreiders van verkeerde informatie - Wat zou er in hemelsnaam mis kunnen gaan?

In het twee uur durende interview, dat tientallen miljoenen keren is bekeken, beschreef de Russische leider in detail hoe het moderne Oekraïne – dat hij een “kunstmatige staat” noemde – tot stand is gekomen door toedoen van de Sovjetautoriteiten. Hij legde ook uit dat het conflict tussen Moskou en Kiev zijn oorsprong vindt in de door het Westen gesteunde staatsgreep in 2014 en de campagne van de Oekraïense regering om de bevolking van Donbass te onderdrukken. De regio, samen met twee andere voormalige Oekraïense gebieden, stemde in 2022 voor aansluiting bij Rusland.

Het interview leverde scherpe kritiek op in het Westen. De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton noemde Carlson een “nuttige idioot” die het verhaal van Poetin papegaait. De voormalige Britse premier Boris Johnson – die beschuldigd werd van het laten ontsporen van de vredesbesprekingen in Oekraïne vroeg in het conflict – noemde de verslaggever een “verrader van de journalistiek.”

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, noemde de reactie van de VS en het Westen op het interview “hysterie” die “de leugenachtigheid van hun benadering onthult.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin bouwt ‘conservatief dorp’ voor Amerikanen die willen ontsnappen aan de ‘liberale ideologie’ in de VSVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘SCHUMER-wet’ zou pro-Oekraïense wetgevers verplichten in de frontlinie te dienen
Volgend artikelSonja van den Ende: De NAVO en de CIA voeren een geheime oorlog in Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

  • het is wel erg, dat het kremlin meer bezorgd is om Tucker dan zijn eigen mensen. dat zijn eigen regering hem de mond wil snoeren, en dat de zogenaamde ‘allies’ hem willen vermoorden. Dat betekent echter maar 1 ding – dat hij gelijk heeft. Ze verraden constant henzelf. Tucker zal niet altijd gelijk hebben, maar hij is nog altijd een journalist, wat iets is dat niet veel meer bestaat. De meesten zijn propagandisten

 1. Die strontvliegen op de mestberg van de msm, en vreten van die mestberg, zullen geen kwaad spreken van de mestberg……..want het zijn strontvliegen………net als dat politieke tuig.

  Smerig volkje. Vervuilend en ziekte verspreidend……….net als dat farmatuig, en ga zo maar door.

  Als we nou eens een héél grote kleefstrip van een van de snelwegen maken. De politie beschermt het soort wat zich daar aan vast lijmt……..is dat gewend……..dus vastlijmen met derlui handjes aan dat asfalt……net als dat stinkende Rebellion soort.

  Dat is héél erg in. Dat past bij ze.

 2. Beste medereaguurders /lezers van Frontnieuws
  Even een off-topic mededeling.
  Ik kwam laatst een artikel tegen op de site van Het Andere Nieuws.
  Het betreft twee video’s ; Ir J.W.Boehmer : maancycli als oorzaak van watervloeden ,geplaatst op 9 Februari 2024.
  De video’s zijn vrij lang en zullen voor velen misschien technisch en langdradig zijn.
  In deze videos zegt hij dat
  A; de meeste watervloed rampen plaatsvinden bij bepaalde maanstanden in combinatie stormachtig weer.
  B; de Maan niet alleen invloed heeft op het water maar ook op de grondstructuur , in dit geval die van de dijken.
  C; Het niet zozeer de hoogte van de waterstand maar meer het begeven van de dijken daardoor de oorzaak is van veel overstromingen.

  Op 25-26 Februari zou er volgens hem weer zo een Maanstand zijn en indien het dan ook stormachtig weer is zouden er zich weer overstromingen kunnen voordoen langs de kust.

  Ik weet niet of het klopt wat deze man beweert ,het is niet mijn bedoeling om paniek of onrust te veroorzaken maar wilde bij deze iedereen hier toch op zijn interview attent maken en waarschuwen.
  Groeten

  • Maanstand heeft niets te maken met getijden , naar mijn mening …
   Immers ; we hebben 4 getijden per dag , maar de maan (en de zon ) komen slechts
   1 maal per dag voorbij ….?
   Hoe werkt dat ? En zoetwater kent geen getijden …ook niet de grootste meren ter wereld .
   Let op : 6 uur laag tij , 6 uur hoog tij , 6 uur laag tij , 6 uur hoog tij .
   Dat is samen 24 uur …onze klok !

   FFS mensen wordt wakker !!!

   • Beste R, sorry, maar de getijden worden juist vooral door de maan veroorzaakt. De maan trekt 2x per dag water naar de evenaar en 2x per dag naar de polen, dus 4 x 6 uur. Het maakt namelijk niet uit of de maan boven of onder staat (laag water) of links of rechts (hoog water) om het zo uit te drukken als je het van een vast punt richting aarde bekijkt. Zoet water is “te klein”, het gaat om de oceanen die door de aantrekkingskracht van de maan beïnvloed worden.

 3. Por suerte yo no se inglés ni quiero saberlo, soy Español y mi idioma tiene el mismo estatus que el inglés, por lo tanto todo el mundo debería aprender Español.
  He podido traducir algo de la entrevista y algunos artículos acerca de la posible traición del entrevistador a Putin. Pero en un asunto tan delicado como en el que nos encontramos es necesario saber los dos puntos de vista, por que los que estamos al margen de estas maniobras genocidas, como las guerras, es justo saber las dos partes para saber quién tiene razón y quién no, aunque en este caso ninguno de los dos la tiene.
  Son dos machos alfa en la misma manada y eso es muy malo.
  Habría que ponerlos a los dos Biden y Putin en un ring, haber quién cae primero.

 4. Clinton en Johnson zouden beter eens in de spiegel kijken, de Clintons waren goeie vrienden van de mensenhandelaar-kinderporn Epstein, en Boris Johnson, een van de wef poppen, lag zat op de grond gedurende de lock-downs. Hoe durven die mesen (zijn het dat wel?) zich nog op TV vertonen? Ze zouden van schaamte in een diep hol in de grond moeten kruipen. Maar ja schaamte dat kennen dit soort niet zeker he?

 5. Je ga je toch schamen dat je hier in dat zg. VRIJE WESTEN woont. De gemeenste meest achterbakse corruptelingen die u maar kunt vinden, werken onze vrijheid helemaal ten gronde. De VS, NAVO, VN, WEF, EU, WHO, ALLEMAAL CORRUPTE ORGANISATIES, EN DE OMGEKOCHTE MEDIA MOET HET GELOOFWAARDIG EN CORRECT OVERBRENGEN NAAR DE SCHAAPJES, maar die beginnen het nu ook wel te doorzien.

 6. Maan en de zon. De getijden worden beïnvloed door de zwaartekracht van de maan en de zon. Hoewel de maan en de zon niet elk moment van de dag recht boven een bepaalde plek staan, verandert hun positie ten opzichte van de aarde gedurende de dag. Dit veroorzaakt de verschuiving in getijden. Het duurt ongeveer 24 uur en 50 minuten voor dezelfde maanfase of positie van de maan om terug te keren naar dezelfde plek boven de aarde, wat resulteert in de twee hoogwater- en twee laagwaterperiodes die we elke dag zien. Zoetwaterlichamen ervaren ook getijden, maar deze zijn vaak minder merkbaar dan in zoutwateromgevingen vanwege verschillen in de topografie en diepte.
  Bij een complete omwenteling van de maan rond de aarde, die ongeveer 27,3 dagen duurt, zien we over het algemeen twee hoogwater- en twee laagwaterperiodes per dag, niet vier. Deze cycli ontstaan door de combinatie van de zwaartekracht van de maan en de zon, die de watermassa’s op aarde beïnvloeden. Dus in een periode van 24 uur zien we doorgaans twee hoogwater- en twee laagwaterperiodes. Navigatie op zee is leuk en nuttig wanneer je iets begrijpt van het zonnestelsel ❗️🔆🤭

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in