Zwitserland: Meer dan 80 procent van de Somalische migranten heeft een uitkering

2
3912
Somalische migranten, foto ter illustratie

Volgens een onderzoek hebben verschillende migrantengroepen van verschillende nationale origine in Zwitserland een bijstandsafhankelijkheidspercentage van meer dan 50 procent, waarbij meer dan 80 procent van de Somaliërs in het land een uitkering van de staat ontvangt.

De gegevens werden verzameld en gepubliceerd door zowel het Federale Bureau voor de Statistiek als het Staatssecretariaat voor Migratie en tonen aan dat de ongeveer 4.000 Somaliërs in Zwitserland veruit het meest geneigd zijn om gebruik te maken van overheidsuitkeringen, met 83,7 procent afhankelijk van het staatsinkomen.

Integratie is geen eenrichtingsverkeer. Vluchtelingen hebben ook een verantwoordelijkheid, zegt FDP-politicus Damian Müller in 20 Minuten.

Hoewel Somaliërs veruit de grootste ontvangers van uitkeringen zijn, hebben verschillende andere nationaliteiten ook een percentage van meer dan 50 procent, zoals Eritreeërs met 54,7 procent en Angolezen met 54 procent.

De statistieken staan in schril contrast met het aantal Zwitsers op het gebied van sociale uitkeringen, met slechts 2,3 procent van de bevolking – hoewel de Japanse burgers met slechts 0,6 procent de laagste van alle waren.

Zwitserland: asielzoekers en migranten die een uitkering gehad hebben, kunnen geen staatsburgerschap aanvragen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here