De pogingen van de troepen van Kiev om de Russische verdediging in het gebied van Krasny Liman te breken, zijn drastisch toegenomen te midden van de verwachte stap van Rusland om de regio’s Donetsk, Lugansk, Kherson en Zaporozhie te accepteren na de verkiezingen aldaar, bericht Southfront.org.

Vanaf de middag van 29 september hebben Russische eenheden zich teruggetrokken uit het oostelijke deel van de stad Kupyansk in de sector Liman. Tegelijkertijd werd een opmars van de troepen van Kiev gemeld in de nederzetting Kovsharovka, die minstens gedeeltelijk door hen werd ingenomen.

Rond de nederzettingen Katerinovka en Zelenaya Dolina werd hevig gevochten. Pro-LPR bronnen meldden dat de troepen van Kiev meer dan 12 stuks militaire uitrusting verloren bij de gevechten rond het dorp Novoe.

Rond Soledar hebben LPR- en Russische troepen met succes aanvallen van Oekraïense troepen afgeslagen en verschillende Oekraïense troepen krijgsgevangen genomen. Bovendien leverden de felle aanvallen van Kiev op de stad Drobishevo ten noordwesten van Liman geen enkel succes op. Pro-LPR bronnen verklaren dat de aanvallen van Kiev vooral komen uit de nederzettingen Novoselovka en Shandrigolovo.

In de huidige omstandigheden lijkt het erop dat de Russische troepen in staat waren de frontlijn rond Krasny Liman te stabiliseren. Het aanzienlijke voordeel van het Oekraïense leger in mankracht blijft echter een belangrijke factor in deze sector. De Oekraïense kant zal onder leiding van militaire adviseurs van de NAVO blijkbaar doorgaan met zijn pogingen om nog meer kanonnenvoer op de Russische verdediging te werpen in de hoop nog een paar tactische winstpunten te behalen voordat de Russische strijdkrachten in de regio Donbass de eerste praktische resultaten zien van de lopende gedeeltelijke mobilisatie in Rusland.

Een Russische gevechtstank schakelt een T-64 van de troepen van Kiev uit in een countertankgevecht rond Ugledar (ten zuidwesten van Donetsk):

Bovendien vielen de strijdkrachten van Kiev een burgerkonvooi aan dat op weg was naar door Rusland gecontroleerd gebied in de regio Charkov, waarbij meer dan 30 mensen, waaronder kinderen, werden gedood.

De gezant van de Volksrepubliek Lugansk in Rusland, Rodion Miroshnik, schreef op zijn Telegramkanaal dat de hulpdiensten niet onmiddellijk bij de lichamen konden komen, omdat de beschietingen door de troepen van Kiev doorgaan. Het ministerie van Volksgezondheid van de republiek verklaarde dat zeven andere mensen gewond raakten, waaronder twee kinderen die hun ouders verloren bij de beschietingen.

Miroshnik verklaarde dat de Oekraïense kant precies wist op wie ze schoot, aangezien ze drones hadden gebruikt om het vluchtelingenkonvooi op te sporen alvorens “met opzet op burgers te richten”.

In een gesprek met het tv-kanaal Russia 24 zei de LPR-gezant dat het aantal burgers dat probeert de regio Charkov te verlaten de afgelopen dagen aanzienlijk is toegenomen. Volgens hem proberen de meeste vluchtende inwoners over te steken naar de Russische regio Belgorod of de LPR, vooral vanuit de steden Koepjansk en Balakleya.

  Moskou hekelt op Regels Gebaseerde Orde van de VS in Europa

Een verslag van het Russische ministerie van Defensie over de ontwikkeling van de operatie in Oekraïne op 29 september:

De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten de speciale militaire operatie voort.

Een zeer nauwkeurige aanval van de Russische luchtmacht op de posities van eenheden van buitenlandse huurlingen van het “Vreemdelingenlegioen” in de buurt van Nikolajevka (Volksrepubliek Donetsk) heeft geleid tot de uitschakeling van 80 militanten.

Bij een vuurgevecht op een voorlopige basis van het 2e bataljon van de 92e Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten bij Koepjansk (regio Charkov) zijn meer dan 70 Oekraïense militairen en 14 eenheden militair materieel uitgeschakeld.

Operationeel-tactische gevechtsvliegtuigen, rakettroepen en artillerie hebben 6 AFU-commandoposten geneutraliseerd, waaronder de commandoposten van de 53e Gemechaniseerde Brigade van de AFU bij Jelizavetovka (Volksrepubliek Donetsk) en de 14e Gemechaniseerde Brigade bij Dvurechnaya (regio Charkov), alsmede 87 artillerie-eenheden, 198 eenheden manschappen en militaire uitrusting.

1 raketbatterij van in de VS geproduceerde HIMARS-meervoudige lanceerraketsystemen is geneutraliseerd nabij Pavlograd (regio Dnepropetrovsk) tijdens de contra-artillerie strijd.

1 artilleriebatterij van in de VS vervaardigde M777 houwitsers is geneutraliseerd nabij Gulyaypole (regio Zaporozhye).

1 peloton Giatsint groot kaliber houwitzers is vernietigd nabij Jevgenovka (Volksrepubliek Donetsk).

Bovendien zijn 9 raket-, artillerie- en munitiedepots vernietigd bij Kolomiytsevo (regio Dnepropetrovsk), Kotlyaryovo, Bereznegovatoye en Shevchenkovo (regio Nikolajev), Lezhino (regio Zaporozhye), alsook bij Kramatorsk en Malinovka (Volksrepubliek Donetsk).

1 radar van het Oekraïense S-300 luchtverdedigingssysteem is vernietigd nabij Vladimirovka (regio Nikolajev).

Gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht hebben 1 MiG-29 van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten nabij Koerajovo (Volksrepubliek Donetsk) en 1 Oekraïense Su-24 nabij Kaluga (regio Nikolajev).

Luchtverdedigingsinstallaties hebben 8 onbemande luchtvaartuigen geneutraliseerd nabij Aleksandrovka (regio Nikolajev), Bruskininskoye, Rayskoye, Sadok (regio Kherson), Jasenpvka (Volksrepubliek Lugansk), Pavlovka en Petrovskoye (Volksrepubliek Donetsk).

Bovendien zijn 17 projectielen, gelanceerd door in de VS vervaardigde HIMARS-raketsystemen met meervoudige lancering, en 1 in de VS vervaardigde HARM-radarraket in de lucht nabij Novaja Kakhovka (regio Kherson) en Kherson vernietigd.

In totaal zijn tijdens de speciale militaire operatie 307 vliegtuigen en 155 helikopters, 2.107 onbemande luchtvaartuigen, 377 luchtverdedigingsraketsystemen, 5.147 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 855 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 3.439 veldartillerie kanonnen en mortieren, alsmede 5.973 eenheden van speciale militaire voertuigen vernietigd.

  Een ongekende Russische mokerslag: Kiev - Lviv en 12 andere districten onder vuur genomen - Grootste aanval van Moskou tot nu toe (Video's)

Aleksandr Chodakovski, een van de bekende commandanten van de zelfverdedigingstroepen van Donbass, deelde in zijn Telegram een kritische kijk op het optreden van de Russische militaire commandanten in de gevechtszone:

Ik weet zeker dat iedereen in het ministerie van Defensie, net als ik, een beter resultaat wil. Noch de defensieminister, noch de chef van de generale staf dragen een figurenbord in hun zak, en slapen ’s nachts niet, terwijl ze elke dag berichten ontvangen en beseffen dat als het niet nu is, bij de kruising, dan later alle vragen zullen worden gesteld. Maar als ze slapen en de overwinning zien, waarom pakt het dan zo uit, hoe pakt het uit?

We hebben die kleine posities die we onlangs hebben ingenomen, overgegeven, nadat we veel mensen hadden verloren… En hier is de vraag, niet “waarom hebben we ze verlaten” – alles is me duidelijk – maar “waarom hebben we ze ingenomen”? Hoe vaak heb ik, een strateeg van eigen bodem, niet gezegd dat je niet in een lus moet raken – je moet aanvallen op een brede sector, met meer dan één echelon achter je, zodat er iemand is om het offensief te ontwikkelen als de vooruitgeschoven eenheden uitgeput raken? Ik zei dat je bij een gebrek aan strijdkrachten en middelen een optimale afstand tot de vijand moet bewaren en vanuit de verdediging moet werken totdat de accumulatie van middelen je in staat stelt om in het offensief te gaan… Maar waarom rennen we dan, waardoor we een onaanvaardbare positie voor onszelf creëren?

Maar hier gelden al andere wetten, die niets te maken hebben met strategie en tactiek. Hier is de generaal naar de groepering gekomen met het doel de krachten te versterken en de situatie te verbeteren, want vóór hem was het noch sterk noch goed. En hoe zit het met de verzwakte middelen? Hij doet dit en dat, hij zet niet-manuele verbanden in, en zijn inspanningen worden opgemerkt, en de promotie lijkt aanstaande, maar toch is er een mobilisatieakkoord nodig. En nu geeft hij een akkoord, bedankt voor de dienst.

Het is duidelijk dat persoonlijke ambities en eigenwaarde gaan concurreren met het belang van de zaak. Aan de top is altijd een resultaat nodig, en als dat er niet is, probeert men vaak een imitatie ervan door te drukken. Vaak, maar niet altijd. Ik ken bijvoorbeeld Teplinsky, Mordvichev, andere generaals met wie ik persoonlijk heb gecommuniceerd – Rusland kan trots op hen zijn. Het is belangrijk dat een dergelijke aanpak, zoals zij aantonen, alomtegenwoordig wordt: alleen het echte resultaat, en als dat er niet is, de waarheid over de oorzaken. Ik zou heel graag de generaal ontmoeten, die in 2014 in ons land de roepnaam Kazbek droeg. Zijn favoriete uitspraak is “er zitten geen zakken in een kist”, maar het systeem hield niet van zulke personen. Maar nu is de tijd gekomen dat juist deze mensen een kans moeten krijgen – daarmee zult u winnen.

  4 Absoluut schokkende onthullingen over de oorlog in Oekraïne die elke westerling moet lezen

Ondertussen gaat de gedeeltelijke mobilisatie in Rusland door. Deze belangrijke stap werd alom verwacht in de samenleving en is cruciaal voor het succes van de Russische militaire campagne in Oekraïne als de Russische leiding alle verklaarde doelen in deze campagne wil bereiken. Het gaat echter niet zonder problemen, want in sommige gevallen vertonen de functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de gedeeltelijke mobilisaties duidelijke tekenen van incompetentie of zelfs regelrechte sabotage. In een van die gevallen werden gemobiliseerde strijders bijvoorbeeld gewoon verplaatst naar een bijna leeg veld en moesten ze een lange tijd wachten zonder vitale voorraden.

Ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor dergelijke onverantwoorde beslissingen mogen hun straf niet ontlopen. De effectiviteit van de Russische leiding bij het wegwerken van conformisten en saboteurs in het militaire systeem zal een belangrijk teken zijn van de houding van de regering ten tijde van de crisis.

De ontwikkelingen van de afgelopen dagen, allereerst de gedeeltelijke mobilisatie die in Rusland is opgestart samen met referenda in bevrijde gebieden, tonen een duidelijke verschuiving aan in de benadering van de Russische militaire politieke leiding ten opzichte van het conflict in Oekraïne. Voordien zette Moskou een zeer beperkte task force  in en gaf het veel duidelijke signalen af over zijn bereidheid tot constructieve onderhandelingen. Nu, met de toename van de bij het conflict betrokken militaire NAVO-macht, streeft Moskou waarschijnlijk naar een directe nederlaag van het regime in Kiev op het slagveld. Dit betekent niet dat de Russische diplomatie onderhandelingen afwijst. De voorwaarden van deze onderhandelingen zullen echter veel slechter zijn voor de NAVO-marionetten in Kiev.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Binnenkort hooivorken in Europa?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBREAKING: Rusland erkent de regio’s Zapoizja en Kherson als onafhankelijke staten
Volgend artikelKijk: Actrice krijgt gezichtsverlamming na Covid-prik – zegt dat ze het weer zou doen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Waarom laat Rusland geen bommen tapijt los op de stellingen van de Navo en vernietigd ze compleet door ze allemaal te doden, dat moet toch doen zijn ook al is het oud materiaal alles gebruiken om deze Nazi lovers totaal te vernietigen.

  • It’s Me september 30, 2022 at 11:33

   Mijn idee, nu de 4 Oblasten democratisch zijn geannexeerd mag je toch verwachten dat Rusland door het lint gaat na 7 maanden an gekmakend geduld, de na de andere rode lijn werd geschonden, geen wonder dat de Amerikanen, EU en de NAVO steeds stoutmoediger het Oekraïense leger (of wat er van oever is) aanmoedigen om bijv. een tactische nucleaire aanval uit te lokken, het blijft gissen hoe de Russen straks gaan opereren.

 2. Er komen berichten binnen dat Liman mogelijk omsingeld is tegen dit punt en iig wel bevestigd: Ukraine officially applies for fast track NATO membership. Dacht ik deel het ff

 3. Morgen is de beer los–kijken waneer hij gaat bijten.

  personelijk ben ik voorstander van een volledige aanval op alle militaire en infra structurele doelen; artillerie raketten, kruisraketten en bommen–met 900 vliegtuigen.

  Dan even uitnodigen voor overgave; een uurtje bedenktijd; niet, dan doorgaan.

  Niet meer dat langszame lokale gekloot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in