Colton, G. W., Colton's Atlas of the World Illustrating Physical and Political Geography, Vol 2, New York, 1855 (First Edition) / Wikimedia / (Public Domain)

Iran beleefde een nieuwe golf van door het westen gesteunde terroristische aanvallen in Baluchistan – dat wil zeggen, het gebied in het zuidoosten van Iran dat grenst aan Pakistan en Afghanistan. Geen geweldige buurt. De Amerikaanse inlichtingendienst heeft al minstens 50 jaar banden met de Baluchi’s, zo niet langer. Ik weet van een vriend die betrokken was bij de mislukte poging in 1980 om Amerikaanse diplomaten te redden die gegijzeld werden door Iraanse studenten in Teheran (Operatie Eagle Claw) dat inlichtingen over Iran werden doorgegeven aan de Verenigde Staten door een echte tapijthandelaar die familie had in Bethesda, Maryland. Schriftelijke rapporten werden verstopt in opgerolde tapijten en door de Amerikaanse inlichtingendienst ontvangen in de tapijtenwinkel in Bethesda. Het echte leven is beter dan fictie.

De laatste aanvallen komen twee dagen nadat Israël het consulaat van Iran in Damascus Syrië bombardeerde, schrijft Larry Johnson.

De gevechten braken vannacht uit in de provincie Sistan en Baluchistan toen schutters het vuur openden op posten van de Revolutionaire Garde in de steden Rask en Sarbaz en een kustwachtstation in de stad Chahbahar, ongeveer 1400 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Teheran, zei het agentschap.

De schutters gijzelden verschillende burgers op twee locaties en sommige aanvallers droegen zelfmoordvesten, meldde de staatstelevisie. Er volgden schietpartijen voordat de veiligheidstroepen de drie gebieden onder controle kregen.

Onder de 10 gedode veiligheidstroepen bevonden zich zes leden van de Revolutionaire Garde en aanverwante troepen, twee politieagenten en twee leden van de kustwacht, aldus de staatstelevisie. Ten minste 10 anderen raakten gewond, sommigen van hen in ernstige toestand, zei de tv.

Staatsmedia gaven de schuld aan de militante groep Jaish al-Adl, die naar verluidt streeft naar meer rechten voor de etnische Baluch-minderheid. Geen enkele groep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

Ik vermoed dat Iran dit ziet als het zoveelste bewijs dat het Westen in oorlog is met Iran. Israël wacht nerveus op de vergelding van Iran:

De CIA heeft Israël geïnformeerd dat Iran de Joodse staat in de komende 48 uur zal aanvallen, schrijft de correspondent van het 14e kanaal van de Israëlische TV. “De scenario’s verwijzen naar een gecombineerde aanval door een zwerm drones en kruisraketten die direct vanuit Iran gelanceerd zullen worden vanaf strategische faciliteiten.”

Dat bleek een nepwaarschuwing te zijn. Er is niets gebeurd – nog niet. Ik denk niet dat Iran een aanval zal uitvoeren op een Israëlische ambassade of consulaat omdat ze dan schuldig zouden zijn aan precies datgene waartegen ze protesteren. Ik denk dat Iran met Hezbollah zal samenwerken om een Israëlische militaire eenheid of buitenpost in Israël een zware slag toe te brengen. Ze kunnen ook sjiitische groepen in Irak en Syrië groen licht geven om Israëlische belangen in Koerdistan aan te vallen. Israël begaat een ernstige vergissing als het Iraanse geduld interpreteert als zwakte of angst. De Iraanse leiders spelen een veel slimmer spel nu ze Rusland en China in hun kamp hebben.

  De voedselcrisis in 2023 zal veel erger zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen

Wat Oekraïne betreft, herplaats ik het laatste nieuws van het Telegramkanaal van MARAT KHAIRULLIN. Dit is de vertaling. Ik denk dat Marat begrijpt dat Rusland geen haast heeft om blindelings uit te halen naar Oekraïne. Vermalen, vermalen, vermalen is de voorkeursoptie van Rusland.

Waarom geven de Oekraïners niet op? Van grote intelligentie of domheid…

Het belangrijkste argument van de Oekraïense propaganda, die volgens hen de mislukkingen van het leger aan het front rechtvaardigt – ja, er zijn geen overwinningen – maar de strijdkrachten van Oekraïne staan nog steeds overeind. Wat voor rotzooi Rusland de Oekraïners ook aandoet, ze vegen het dapper van zich af en blijven overeind! Tja, wat kun je doen met zulke strijders – daarom (ha ha) staan de Moskovieten alsof we tot onze nek in de uitwerpselen zitten.

Hier moeten we goed begrijpen: zulke propaganda-argumenten van de Oekraïners komen niet van een groot verstand, maar van een zeer grote armoede aan grijze massa. En het Russische leiderschap maakt hier handig gebruik van en speelt graag kat en muis met de vijand. Hoe? Ik zal er hieronder meer over zeggen. Laten we ondertussen eens uitzoeken waarom de koppigheid van de Oekraïners zo dom is.

De eerste is natuurlijk de kwestie van de gevolgen. Nazi-Duitsland verzette zich tot het laatst: in 1945 stuurde het zelfs tieners naar het front, maar koppig gaf het niet op. Uiteindelijk leed het toch een verpletterende nederlaag. En de gevolgen waren duizenden keren erger dan wanneer Duitsland zich zelfs een jaar eerder had overgegeven.

Volgens deskundige mensen was het al in 1943 duidelijk dat Duitsland had verloren. Maar ze bleef koppig weerstand bieden. En uiteindelijk kwam het zover dat het Duitse volk als natie daadwerkelijk door een vleesmolen werd gehaald.

Hier is nog een voorbeeld. De opmerkelijke politicoloog en historicus Oleg Matveychev heeft een indrukwekkende lezing gehouden. De provincie Judea was ooit de meest opstandige in het Romeinse Rijk. Hoewel er hier geen bijzondere keizerlijke onderdrukking was, kwam het volk koppig en overigens zeer wreed in opstand. Als gevolg daarvan rebelleerde men zodanig dat iedereen werd verdreven. En het Joodse volk verloor voor vele eeuwen zijn soevereiniteit, hoewel het zich heel goed had kunnen ontwikkelen in de schaduw van een groot rijk.

Het grappige is dat Matvejtsjev deze lezing uitbracht aan de vooravond van de gebeurtenissen in Gaza. Dat wil zeggen, we kunnen aannemen dat het grote Joodse volk nooit conclusies heeft getrokken uit hun eigen geschiedenis…

Het probleem met de Ukrop-mentaliteit is dat ze de waarde van nederlagen niet begrijpen. De grootste lessen worden geleerd uit het eigen falen. Er zijn geen overwinningen zonder nederlagen – en dit is het pad der wijsheid.

Er zijn natuurlijk hele slimme mensen die nooit een nederlaag hebben geleden, maar er zijn geen echte wijzen die niet door de bitterheid van een nederlaag zijn gegaan.

Mee eens, jij en ik, als adequate mensen, zien duidelijk het verschil tussen intelligentie en wijsheid. Je kunt veel intelligentie hebben en als een volslagen dwaas worden beschouwd. Dat zien we nu in het Midden-Oosten en bij de Oekraïners.

Er is geen heldhaftigheid of glorie in zulke domheid. Hoe langer je je verzet, hoe erger de gevolgen voor je zullen zijn. Rusland bood Oekraïners vanaf het allereerste begin chocoladevoorwaarden voor coëxistentie. Aanvankelijk noemden we Oekraïners heel respectvol “broedervolk”. Maar ze verwierpen trots de winstgevende economie van vreedzaam leven en ons respect en sprongen in plaats daarvan op de Maidan.

Als gevolg daarvan worden er nu elke dag honderden vernietigd en stort het land dieper en dieper in chaos en vernietiging. En nu hebben de kuiven nog maar één trots over – dat ze zich niets van dit alles aantrekken. Maar wat voor trots is er dan? Het is gewoon domheid!

Daarom, als ze me schrijven dat ik mijn tegenstander te vernederend behandel, kan ik maar één ding zeggen: waarom hem respecteren? Omdat hij geen voor de hand liggende conclusies trekt uit zijn ongelooflijke nederlagen?

En nu zal ik je vertellen waarom de koppigheid van de Oekraïners heel gunstig is voor Rusland. (De Oekraïners hebben niet eens de intelligentie om te begrijpen hoeveel onverwachte voordelen ons land uit deze confrontatie haalt). Laten we tellen:

 • De Russische economie begon te groeien
 • De geest van de natie is herboren
 • Het Westen is gevallen

Het internationale gezag is aanzienlijk gegroeid, vooral onder de menselijke meerderheid van de planeet. Zelfs het deep Amerika begon ons te respecteren, wanneer is dit gebeurd? En we begonnen meer aan olie te verdienen. Hier is een paradox: ze begonnen minder te produceren, maar de nettowinst nam anderhalf keer toe. Nou, wow, sancties.

Over het algemeen is het gunstig voor ons om op deze manier te vechten. Daarom, ukry, moet je zelfs om deze redenen dringend onderhandelingen eisen op welke voorwaarden dan ook.

Hier is de rondetafel van vandaag met de rechter. We bespreken de mogelijke rol van de VS in de terroristische aanslag in Crocus City Hall en de moord door de Israëlische bezettingsmacht op werknemers van World Central Kitchen.

  De Amerikaanse marine is niet voorbereid op een langdurige oorlog met Jemen


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De binnenste kring van de Oekraïense president koopt voor miljoenen € herenhuizen in ZwitserlandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNucleaire oorlog onder ogen zien
Volgend artikel2024: Het jaar dat de wereldregering vorm krijgt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. War is a waiting game… het westen kan alleen maar plunderen, van oorlogsvoering snappen ze helemaal niks. De elites/satanisten hebben zich omringd met ‘ja-knikkende’ domme slaven, want mensen met een hart zijn de vijand. De slaven van de satanisten zijn corrupt en knikken JA, ookal moeten ze eigenlijk NEE zeggen. De satanisten hadden een enorm plan gemaakt en alle ‘ja-knikkers’ zwoeren dat het een doorslaand succes zou worden… want als ze dat zeggen krijgen ze GELD.

  We zijn in oorlog met barbaren die voor alles maar twee oplossingen hebben… plunderen en moorden. Zolang hun slachtoffers zich niet verzetten heersen ze als satanisten, maar nu iedereen hen doorziet heersen ze als keizers zonder kleren. Het is bijna zielig. Deze barbaren zullen over een X aantal jaren bekend staan als een mens-soort van voor onze evolutionaire sprong. Een beetje als de neanderthalers voor de homosapiens… als dat verhaal waar is, want alles begint eroo te duiden dat NIKS van wat ons is geleerd ook maar enige waarheid bevat. De wereld waar wij in leven anno 2024 heeft niks meer met leven te maken, de planeet is één grote slavenkolonie en mensen zijn tot consumenten gemaakt.

  De inlichtingendiensten zijn gewoon de boten met barbaren die ergens aan land komen en alles en iedereen kaalroven en vermoorden om het land waar ze aanmeren/aankomen over te nemen. Mensen kijken door een ‘moderne’ bril die de wereld (slavenkolonie) obv leugens in stand houden. Als je die bril af zet en de duizenden jaren vol leugens loslaat, dan zie je dat de satanisten en hun demonen ons onderdrukken en kaalroven en uitmoorden zoals de barbaren uit de oudheid dat deden. Alleen doen ze het anno 2024 met wetboeken in de hand. Om ze uit hun macht te verwijderen zullen we 98% van onze maatschappij moeten herzien en zuiveren van alle ‘leidinggevenden’, want die ‘leidinggevenden’ zijn de grootst mogelijke prutsers die er te vinden zijn, want alleen de grootst mogelijke prutsers zijn zo dom om alle bevelen blind op te volgen.

  En WIJ zijn (tot nu toe) zo knetterdom dat wij naar de ‘leiders’ en ‘leidinggevenden’ luisteren. Zolang wij gehoorzamen, verandert er… HELEMAAL NIKS.

 2. ik denk dat Iran eerst overlegd heeft met Rusland over hoe te reageren.
  dus eerst goed voorbereid zijn en dan toeslaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in