Op 29 september 2022 heeft de Russische president Vladimir Poetin een decreet ondertekend waarbij het grondgebied van de regio’s Kherson en Zaporizja op basis van de resultaten van de referenda als onafhankelijke staten worden erkend.

Deze twee documenten zijn een noodzakelijke formaliteit voor de latere formele aanvaarding van de regio’s als deel van Rusland. Maar hoe de situatie zich ook ontwikkelt, deze gebieden hebben al de status van gedeeltelijk erkende staten gekregen.

Op 23-27 september hebben de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk en de regio’s Kherson en Zaporizhya een referendum gehouden over hun toetreding tot de Russische Federatie. De resultaten van de stemming werden tegen de avond van 28 september samengevat. Een overweldigende meerderheid van de kiezers – 99,23% in de DNR, 98,42% in de LPR, 93,11% in de regio Zaporizja en 87,05% in de regio Kherson – steunde het idee van vereniging van deze regio’s met Rusland. De opkomst bedroeg 97,5% in de DPR, 92,6% in de LPR, 85,4% in de oblast Zaporizja en 76,9% in de oblast Kherson.

Rusland heeft de onafhankelijkheid van de uitgeroepen republieken in het post-Sovjetgebied al drie keer eerder erkend. De Russische Federatie erkende de soevereiniteit van Abchazië en Zuid-Ossetië in 2008 en van de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk in 2022. In 2014 werd de onafhankelijkheid van de Krim erkend, waarna de republiek en de stad Sevastopol tot Rusland werden toegelaten als nieuwe constituerende entiteiten van de Federatie.

Alle erkenningen waren het gevolg van agressie tegen deze gebieden door regimes onder leiding van de VS en de NAVO.

  Rusland wint ook de grote oorlog

Via Southfront.org.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische Mobilisatie – Begin van het Einde voor Kiev en NAVO (VIDEO’S)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe oorlog is nog maar pas begonnen
Volgend artikelSlag om Liman laait op te midden van Rusland’s aanvaarding van de regio’s (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Wopke gaf daarnet al aan dat we de uitslag nooit zullen aanvaarden en de EU hard terug zal reageren.
    Laten ze eens gaan praten met Putin zou ik zeggen,maar ipv dat sturen ze meer oorlogs materiaal.
    De Oekies zouden nu ook net een stad in de geannexeerde gebieden bijna terug heroverd hebben .

  2. Vergeet niet dat SABA wilde in 2009 weg van de netherlandse imperialisme. Hebben deze antillen eilanden een eerlijke referendum gehad? nee ze zijn nog onder de Netherlandse colonisme.

  3. NL is ook een landroof met de Antillen. Referendum in Curaçao 2005 meerderheid voor meer autonomie weg met de colonisten. Saba ook in 2009. Waroom referendum en blijft nog de Antillen in de keting van Netherland. Netherland is ook landroof

  4. Heb famillie in Zapharozia Russen hebben die regio niet eens helemaal in handen en ook niet de grootste stad die tevens ook Zapharozia heet. Zelfs de Russisch talige in die regio willen de Russen daar niet referendums zijn een schertsvertoning en zelfs als zouden ze echt zijn kan een regio volgens de Oekraïense grondwet niet de onafhankelijkheid uitroepen na een referendum in enkel die regio.

    Dood aan alle Russen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in