© Marius Arnesen / Flickr / CC BY-NC 2.0 DEED

De Israëlische regering heeft haar toevlucht genomen tot vergelijkingen met enkele van de bekendste internationale tegenstanders van de afgelopen jaren in haar pogingen om Hamas te demoniseren en een inhoudelijke discussie over de onderliggende oorzaak van tientallen jaren geweld tussen Israëli’s en Palestijnen te vermijden, vertelde een deskundige aan Sputnik.

De laatste beschuldiging, die opdook in verband met de dodelijke grensaanval van Hamas op 7 oktober waarbij meer dan 1300 Israëlische burgers in verschillende steden in de buurt van de Gazastrook omkwamen, zegt dat Hamasstrijders tijdens de aanval plannen met chemische wapens bij zich hadden.

In een uitzending op zondag hield de Israëlische president Isaac Herzog een document omhoog waarvan hij beweerde dat het in een van de nederzettingen was gevonden en waarop in vette witte letters “Al-Qaeda” stond. Sociale media haalden de bewering van Herzog echter snel onderuit, door erop te wijzen dat het document dat hij vasthield een biografie was van Ramzi Youssef, een Al-Qaeda-lid dat in 1993 de aanslag op het World Trade Center pleegde waarbij zes terroristen omkwamen, en dat gepubliceerd werd door Al-Qaeda.

Een voormalige Al-Qaeda-medewerker die overliep naar MI6 en spion werd, vertelde de Britse media dat één van de documenten die Herzog vasthield, een diagram was van een eenvoudige bom die in 2009 door Al-Qaeda online werd gepubliceerd en op grote schaal werd gedownload, maar dat het geen instructies waren voor het maken van zo’n wapen. De biografie van Youssef bevat echter niet de afbeelding in kwestie.

De beweringen van Herzog volgen op retorische pogingen van Israëlische functionarissen om Hamas in verband te brengen met terroristische groeperingen zoals Al-Qaeda en Daesh (ISIS). Ze verwijzen naar de aanvallen van 7 oktober als “Israëls 9/11” en zeggen dat als de VS gerechtvaardigd waren in hun “oorlog tegen terreur”, Israël net zo gerechtvaardigd is in het voeren van hun totale oorlog tegen Gaza, die vanaf dinsdag al meer dan 5.000 Palestijnen het leven heeft gekost.

Voormalig VN-wapeninspecteur en klokkenluider van massavernietigingswapens Scott Ritter vertelde The Backstory van Radio Sputnik dat Israël, terwijl het Hamas probeert te vernietigen, een vraag heeft gesteld die het tot nu toe niet heeft willen beantwoorden: “Wat is de uiteindelijke oorzaak van het geweld op 7 oktober?”.

  Hezbollah schakelt Israëlische radar uit met nieuwe geavanceerde raket van Iraanse makelij (Video)

Verlies van PR-campagne

“Israël probeert elke aanspraak op legitimiteit die Hamas zou kunnen hebben met betrekking tot de redenen voor deze aanvallen, te ondermijnen,” zei Ritter. “Weet je, Israël wint de PR-campagne wereldwijd niet, voornamelijk door de ruwe manier waarop ze op de aanvallen reageerden. En mensen die zich zorgen maken over de aanvallen proberen te beargumenteren dat je je niet op zelfverdediging kunt beroepen als je de bezetter bent. De bezetter kan nooit aanspraak maken op zelfverdediging tegen de bezetter. En op dit moment is er een groter debat gaande over de geschiedenis van Gaza, de geschiedenis van de Israëlische bezetting en de geschiedenis van de geleden mishandelingen, etc.”

“Dus op dit moment proberen de Israëli’s een nieuw element in deze discussie te brengen, namelijk: Hamas is een verlengstuk van Al-Qaeda. Omdat ik denk dat de documenten in kwestie Al-Qaeda-documenten waren, het waren geen originele Hamas-documenten, ze kwamen uit een Al-Qaida-Playbook. En dus, zoals het eerder gebeurde, – wat de Verenigde Staten probeerden te doen was Al-Qaeda tevergeefs koppelen aan [de voormalige Iraakse president] Saddam Hoessein, want dat was een leugen. En nu probeert Israël Al-Qaeda en ISIS te koppelen aan Hamas om, vanuit hun standpunt, het water te vertroebelen of iedereen in verwarring te brengen die wil beweren dat Hamas een legitiem recht had om Israël op 7 oktober aan te vallen,” legde hij uit.

“Dan natuurlijk de chemische wapens, laten we hier duidelijk zijn, iedereen die iets weet over chemische wapens zal u vertellen dat iemand die een stuk papier uit de handleiding van een andere organisatie in zijn zak heeft, nog lang geen chemisch wapen heeft.”

Een Israëlische burgeroorlog vermijden

“Vergeet niet dat Benjamin Netanyahu, de premier van Israël, op de rand van de politieke afgrond stond voordat Hamas op 7 oktober in actie kwam,” herinnerde Ritter zich. “Hij is een man die onder de schaduw staat van zeer ernstige beschuldigingen van corruptie, beschuldigingen waarbij je, nogmaals, onschuldig bent totdat je schuld bewezen is in een rechtszaak, maar als er een rechtbank met relevante jurisdictie was om de zaak te horen, zou hij waarschijnlijk schuldig bevonden worden – en dat weet hij, daarom werkt hij samen met zijn partij in de Knesset, het Israëlische parlement, om de Israëlische grondwet te veranderen, zodat er niet langer een onafhankelijke, gelijke verdeling van bevoegdheden is, maar een rechterlijke macht die ondergeschikt is aan het Israëlische parlement. En het Israëlische parlement kan in principe elke rechter herzien waar ze het niet mee eens zijn. Ze kunnen ze naar believen verwijderen. Dus elke rechter die een corruptiezaak tegen Ben Netanyahu behandelt en toestaat dat die zaak doorgaat, kan worden aangeklaagd of afgezet. Dat plaatst Benjamin Netanyahu letterlijk boven de wet.

  "Ernstige escalatie": Israël bombardeert Beiroet, Libanon

“Israël was hier woedend over. Natuurlijk hebben zijn politieke aanhangers de regel dat ‘de rechterlijke macht ondergeschikt moet zijn aan het volk, aan de wil van het volk’, wat het parlement betekent. Dat is hun fundamenteel onjuiste opvatting. Honderdduizenden, miljoenen Israëli’s zeiden nee en demonstreerden op straat, tienduizenden, honderdduizenden. Israël stond op de rand van een burgeroorlog. De Israëlische president sprak erover en zei: “Als je denkt dat we in een burgeroorlog terecht kunnen komen, begrijp je niet wat er hier gebeurt. En dus stond Netanyahu voor een politieke ramp, en toen kwam deze oorlog. Hij moet een verenigend principe creëren, en dat kun je niet doen door eerlijk na te denken,” zei hij.

“Ik bedoel, hij is, naast de meest corrupte premier in de geschiedenis van Israël, degene die zichzelf meer dan enige andere premier heeft gedefinieerd als Mr. Veiligheid. Hij is degene die zei: “Vertrouw me, ik zal jullie beschermen tegen Hamas,” ook al heeft hij Hamas versterkt; “Ik zal jullie beschermen tegen Iran door te pleiten voor kernwapens”; “Ik zal jullie beschermen tegen Irak door te liegen over Iraakse massavernietigingswapens. Al deze dingen hebben zich tegen hem gekeerd, maar hij blijft het Israëlische volk vertellen: “Alleen ik, Benjamin Netanyahu, kan jullie beschermen”. En nu kwam 7 oktober, en het blijkt dat hij hen niet kan beschermen,” vertelde Ritter aan Sputnik.

“Het laatste wat hij nodig heeft of wil of wenst, is dat mensen er eerlijk over nadenken. Want er is iets verschrikkelijks gebeurd op 7 oktober, daar zijn we het allemaal over eens. Of je gelooft dat Hamas het recht had om op te staan en Israëlische militaire doelen aan te vallen, dat is een apart debat. Ik ben toevallig van mening dat ze dat wel hadden moeten doen. Maar er is nooit een vrijbrief voor iemand om onschuldige burgers te doden, en er zijn veel onschuldige Israëlische burgers gedood. En ik denk dat het noodzakelijk is dat Israël, net als de Verenigde Staten na 9/11, in plaats van te zeggen “we moeten onze wraak afdwingen”, gaat zitten en zegt: “hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom is dit gebeurd en hoe kunnen we voorkomen dat het opnieuw gebeurt? Maar om die vraag te beantwoorden, moet je het probleem definiëren. Israël wil die discussie niet voeren, Netanyahu wil die discussie niet voeren, want het antwoord is: hij is het probleem. Het rechtse beleid van Israël is het probleem. Het zionisme zou het probleem kunnen zijn.”

  Deagel's voorspelling voor 2025 liet zien dat Amerika en Israël absoluut vernietigd zouden worden in WO 3, waarbij de bevolking van Israël met meer dan 60% zou afnemen en Amerika zou veranderen in een derdewereldland

“Om dat te voorkomen, moet je je wenden tot deze extremistische slogans. ‘Wij tegen hen, goed tegen kwaad’ als je de vijand moet demoniseren, omdat je mensen niet kunt laten nadenken over de mogelijke legitimiteit van wat er op 7 oktober is gebeurd. U moet ze in het wezen van de duivel veranderen: Al Qaida, ISIS, terroristen, enz. En dat is wat Netanyahu nu doet. Maar uiteindelijk zal het mislukken, omdat je het probleem niet kunt oplossen als je het niet goed gedefinieerd hebt. Israël weigert deel te nemen aan een proces en de echte problemen te definiëren die tot 7 oktober hebben geleid,” aldus Ritter.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Netanyahu in 2019: Israël moet “steun verlenen aan Hamas en geld overmaken naar Hamas”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBotsing tussen Tel Aviv en Moskou over uitnodiging Hamas voor Rusland: “Jullie zijn obsceen” zegt Israël
Volgend artikelEén fout vóór Armageddon
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Dat dit gebeurd is omdat op 14 mei 1948 Israël als vrije staat op Palestijns grondgebied werd opgericht, maar dat hun contract als soevereine staat eind oktober 2023 afloopt. Israël heeft dan dus iets meer dan 75 jaar bestaan. Ze staan geregistreerd als een corporatie en hun adres is naast het Kensington paleis in Londen. Dat betekend dat de timing van de oorlog volledig strategisch is gepland om samen te vallen met de tijd dat konden worden ontbonden met de rest van de centrale bankieren en alle andere faillieten bedrijven. Dus dat verklaart eindelijk de betekenis van de aankondiging dat Israël zal de laatste zijn. Ze moesten wachten met het opruimen van Israël tot dit contract was ontbonden, waardoor Israël van een soevereine staat weer een corporatie werd en onvoorwaardelijk moest capituleren. Als Israël is opgeheven komt het mandaatgebied Palestina weer bovendrijven en kan worden gewerkt aan de Eenstaat oplossing. Vele miljoenen Israëli’s zullen het kapotte maffiastaatje vrijwillig verlaten en de echte Joden zullen samen met de oorspronkelijke bewoners de zaak op orde brengen, zoals het hoort: one man, one vote. De grenzen zijn bekend en de vrede kan worden getekend . Uiteraard nadat de Tribunalen de daders hebben berecht wegens genocide en/of het faciliteren hiervan. Inclusief de Israëlische piloten, de benenbrekers van de West Bank en de inhuurterroristen van HAMAS/ISIS/MASSAD.

 2. Beste Mensen

  Zolang de mensheid in dualiteit’s termen gast denken
  Zal er altijd oorlog blijven bestaan

  Houd men op met maken van verschillen onder levende Wezens onderling
  Zo zal de oorlogen stoppen
  Maar …
  Als men verkrijg de inzicht
  Dan zal ook automatisch het geneukerij
  M.a.w.
  Het proeven van die verboden Appel uit specifiek dat eene boom precies in het midden van het oerwoud Stoppen
  Het oerwoud van Haren
  Liedje van Hr Tol Hansse ; achter de Rodo denderen
  En
  Liedje van Nico Haak komt dan naar voren ;
  Is je moeder niet thuis 3x Marrie
  Glij lang het regenpijp naar benee
  Valt het kwartje om ?!
  Universele Liefde Delen
  Liefde heeft niks met Sex bedrijven te maken
  Seks is de uiteindelijke uitwerking van Lust en Verlangens geblazen uit de toorn van Babel Baäl Babbel
  Kopie plakwerk van die torentje staat ook in Den Haag
  Met de handlangers van de ALL Aliens in opdracht van God & Duivel welk onder de Beschermings Deken Paraplu genaamd Shaytaan Europees vertaald Satan bevinden
  Denk dus altijd zelf na
  Stem op Uzelf
  U bent de Beste geen ander

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in