De betrekkingen tussen Tel Aviv en Moskou bevinden zich in de grootste crisis sinds 1973, toen Rusland nog de Sovjet-Unie was.

De Israëlische regering heeft de Russische regering fel aangevallen vanwege de ontvangst van Hamas in de Russische hoofdstad.

De Israëlische verklaring is zeer abrupt en voor het eerst sinds 1990, toen de betrekkingen tussen de twee landen een fase van normalisatie en samenwerking ingingen, zijn ze op dit niveau.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat: “Hamas is een terroristische organisatie die erger is dan ISIS. De handen van hooggeplaatste Hamas-functionarissen zijn bedekt met het bloed van meer dan 1400 Israëli’s die werden afgeslacht, vermoord, geëxecuteerd en verbrand en zijn verantwoordelijk voor de ontvoering van meer dan 220 Israëli’s, waaronder baby’s, kinderen, vrouwen en ouderen.

Israël beschouwt de uitnodiging van hoge Hamas-functionarissen in Moskou als een schandelijke stap die steun biedt aan terrorisme en de wreedheden van Hamas-terroristen legitimeert.

Wij roepen de Russische regering op om de Hamas-terroristen onmiddellijk uit te wijzen.”

Eerder bevestigde Maria Zakharova, woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de aanwezigheid van Hamas in Moskou. Ze bevestigde ook dat de Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken Ali Bayeri Kani ook in Rusland is.

Zakharova gaf geen verdere toelichting over de agenda of inhoud van de gesprekken die deze delegaties zullen voeren.

Volgens het Russische staatsnieuwsagentschap RIA, dat zich beroept op een bron in de Palestijnse delegatie, is Abu Marzouk, een hooggeplaatste Hamas-functionaris, onder degenen die in Moskou zijn.

De Iraanse onderminister, die aan het hoofd staat van het onderhandelingsteam van Teheran over zijn nucleaire programma, had in Moskou een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Michail Galuzin.

  Israël geeft toe eigen mensen te hebben gedood op Nova muziekfestival

Via Pronews.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Al deze dood is de schuld van de westerse persVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël laat zijn ware gezicht zien, op weg naar een groter conflict
Volgend artikelScott Ritter: Israël faalt met wereldwijde PR-campagne om Hamas te demoniseren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  1. Zlensky ging toch ook naar Israel, is de ene terrorist meer waard dan de andere dan ? Trouwens Poetin zal geen persoonlijk onderhoud hebben met de Hamas afvaardiging, volgens LCI deze voormiddag ….

  2. Heerlijk .ik mag me vriend wel. Lekker olie op t vuur . Zit nig te wachten op een klein bommetje op het russiche vliegveld in syrie van israel .zodat ome putin gelijk in kan grijpen

  3. ongelooflijke omgekeerde wereld net als hier in dit bananenland, alles wordt omgekeerd. De grootste terroristen schreeuwen moord en brand en willen enkel oorlog en de wefslaafjes juichen dit alleen maar toe, en owee als je anders denkt, dan ben je meteen een gevaar dat dient aangepakt te worden, aldus 90 procent van de 2e wefkamer

  4. en het Westen/Israël huilt..en dit is pas het begin.. Niemand in de rest vd Wereld geeft er nog een moer om…15 tot misschien…..18 % uitgezonderd,.. de andere 80 % spuwt het uit…immers de Krankzinnige waarheid is al getoond…er is géén weg terug….de hoon én toorn is nooit meer terug te draaien…

  5. Ik vind het te vroeg. Nog tien jaar geduld en de Anglo-Amerikanen financieel en socio-economisch verder laten verrotten en imploderen. Zeker hen niet langs hun sterkste kant hun troeven laten aan bod komen, dat is militair. Ze zullen het natuurlijk zelf liefst militair laten beslechten om zo de kaarten te herschikken. China zal zich wel gedeisd houden en ook Poetin is slim maar het gevaar zit bij Iran die het niet kan laten passeren.

  6. Erdoghan enPutin, de enige met stalen ballen. De enige die ons uit deze hel kunnen halen. De meeste hier haten Erdoghan, noemen hem een dictator. Hij doet meer voor z’n volk, dan deze Rutte regering voor het NL volk doet. En deze leiders dictators noemen, dat komt van msm. Brainwashed

  7. Triest. Alweer een toekomstige dode,, zoals zovelen,,,, in Gaza. In Israel, in Amerika, in België in nederland en over de rest van de wereld.. Dit helpt echt om de wereld naar de knoppen te helpen,,,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in