Schandalig: Duitse huisarts weigert AfD-politica te behandelen

1

Een arts in Baden-Wüttemberg weigert de AfD-politica Andrea Zürcher een medische behandeling nadat hij uit de krant had vernomen dat zij zich kandidaat had gesteld voor de Bondsdag, aldus een bericht in de Junge Freiheit.

Zürcher is sinds 2016 lid van de AfD en werd onlangs verkozen tot Bondsdagkandidaat voor het kiesdistrict Waldshut. Volgens haar eigen verklaringen lijdt de 37-jarige aan een chronische ziekte, waarvoor zij regelmatig een arts moet bezoeken. Zij is sedert twee jaar patiënte in een groepspraktijk te Stühlingen; sedert een jaar heeft zij daar een behandelingsovereenkomst. Tijdens haar meest recente bezoek op donderdag, werd deze overeenkomst abrupt beëindigd.

De arts beweerde via de krant te hebben vernomen van haar kandidatuur voor de AfD. “Hij zei dat de vertrouwensrelatie hierdoor was verbroken en dat hij niet langer 100 procent kon geven in mijn behandeling”, meldt Zürcher. Alleen in medische noodgevallen zou hij ingrijpen. Anders moet ze op zoek naar een andere huisarts, zei hij.

Arts handelt in strijd met grondwet en artsengelofte

Zürcher was geschokt door de uitspraken van de dokter, “Ik was in tranen”. In feite is het optreden van de arts niet alleen in strijd met de Duitse grondwet, volgens welke niemand op grond van zijn politieke opvattingen mag worden gediscrimineerd, maar ook sterk in strijd met de artseneed, die, als verdere ontwikkeling van de eed van Hippocrates, in Duitsland in de preambule van de medische beroepscode is vastgelegd. Daar staat namelijk:

Als lid van de medische beroepsgroep beloof ik plechtig mijn leven te wijden aan de dienst van de mensheid. […] Ik zal niet toestaan dat overwegingen van leeftijd, ziekte of handicap, geloof, etnische afkomst, geslacht, nationaliteit, politieke gezindheid, ras, seksuele geaardheid, sociale status of enige andere factor tussen mijn plichten en mijn patiënt komen te staan.

Het is waar dat, volgens de beroepscode, een arts een behandelingsovereenkomst kan beëindigen wegens gebrek aan vertrouwen. Meestal gaat het echter om gevallen waarin bijvoorbeeld medische voorschriften door de patiënt worden genegeerd of de patiënt behandelingsmaatregelen eist die medisch niet gerechtvaardigd zijn. Of artsen echter op grond van persoonlijke gevoeligheden en om openlijk meegedeelde discriminerende redenen een behandeling mogen weigeren, moet waarschijnlijk juridisch worden betwist. Ondertussen heeft Zürcher een aanklacht ingediend wegens discriminatie en andere mogelijke strafbare feiten die verband zouden kunnen houden met de weigering van behandeling.

  Politiejacht op ongevaccineerden in de trein - onder applaus van de passagiers

De arts wilde geen commentaar geven op de beschuldigingen; in antwoord op een vraag van Junge Freiheit zei hij alleen “Geen commentaar”.

Weigering om asielzoekers te behandelen leidde tot verlies van vergunning

Het valt nog te bezien of de arts enige gevolgen zal ondervinden. Feit is dat als gevolg van de massale toestroom van migranten sinds 2014/15 verschillende artsen zich wilden terugtrekken uit de behandeling van zogenaamde vluchtelingen – bijvoorbeeld omdat ze het medisch toerisme van migranten en hun agressieve gedrag niet langer wilden accepteren. Dit niet werd getolereerd door de medische vereniging: Degenen die de vluchtelingen niet behandelen, kunnen worden vervolgd, zeiden zij. Een Weense arts verloor ook prompt zijn medische vergunning omdat hij geen asielzoekers in zijn praktijk wilde toelaten.

Sommigen zijn meer gelijk?

Gedogen dat AfD-politici een behandeling worden geweigerd, zou het zoveelste signaal zijn dat sommige (grond)rechten alleen gelden voor degenen die bepaalde standpunten vertegenwoordigen. Waar moet dat eindigen? Moeten mensen die de vaccinatie tegen Corona weigeren dan ook vrezen dat hun huisarts in de toekomst verdere behandeling zal weigeren? Of worden in de nabije toekomst patiënten uit de spreekkamer van de dokter geweerd als zij komen aanrijden in een auto met verbrandingsmotor? We zullen zien…

Niet-moslims moeten buiten blijven – Duitsland krijgt een moslimzwembad

Vorig artikelEen derde van de sterfgevallen gemeld aan CDC na Covid-vaccins vond plaats binnen 48 uur na vaccinatie
Volgend artikelOostenrijkse Coronapolitie slaan oude man bloedig in elkaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Maar een islamist dat pedofilie en steniging normaal vind zal door deze dokter wel nog geholpen worden met onder het mom van “cultuur verschillen” ???
    Wake up West-Europa!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in