Het is een ongelooflijk schandaal dat zich in de stad Waren (Mecklenburg-Vorpommern) heeft voorgedaan. Toen enkele patriotten, waaronder de plaatsvervangende factieleider van de AfD (Alternatief voor Duitsland), Thomas de Jesus Fernandes, op weg waren naar een vreedzame demonstratie op 1 mei, werden ze tegengehouden door de politie.

Foto: via AfD-Fraktion MV / Twitter

Vlag van Duitsland verboden tijdens demonstratie!

De reden: ze hadden een Duitse vlag bij zich. Dit was duidelijk een doorn in het oog van de politie, want het werd de deelnemers prompt verboden deze te dragen. In een verklarende video van de AfD-politicus Fernandes over het incident is op de achtergrond te zien hoe de deelnemers met een politievrouw moeten discussiëren en de vlag moeten oprollen. Fernandes’ korte commentaar hierop: “Triest Duitsland! Triest!”

Op Twitter richt Fernandes zijn kritiek ook rechtstreeks op de politie. Het is jammer dat ze zich zo laten instrumentaliseren, want blijkbaar vonden de autoriteiten het niet prettig dat de meidag-demonstratie ook werd gebruikt om de Corona-maatregelen van de Duitse regering te bekritiseren:

Om te vergelijken wat is toegestaan:

Beestachtig: asielzoekers uit Marokko martelen Afrikaan dood

“Dank Antifa”, en “Jullie kinderen zullen net zo worden als wij”: Tijdens een debat over het verbannen van de symbolen van Antifa toonden Groene en linkse leden van de Bondsdag zich solidair met gewelddadige linkse extremisten.

Duitsland: De politie maakt zich belachelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here