Terwijl de mainstream media, het establishment in Washington en zijn Kievse marionetten doen alsof ze geen foto’s en video’s zien van Russische troepen in Soledar, hebben de Russen in het gebied aan kracht gewonnen. Met de bevrijding van de stad Soledar verplaatste het zwaartepunt van de gevechten zich naar het nabijgelegen treinstation Sol, ten noordwesten van de stad. Er werden ook gevechten gemeld in de oostelijke omgeving van Blagodatnoe (ten westen van Soledar) en Krasnopolievka (ten noordoosten van Sol), bericht Southfront.org.

Het is interessant om op te merken dat de troepen van Kiev grote verliezen hebben geleden in de strijd om Soledar en veel dode lichamen van pro-Kievse troepen hebben achtergelaten. Onderstaande video toont de dode lichamen van strijders van het Kievse regime:

Ondertussen gingen de pro-Kiev propaganda en de budgetzuigers van de NAVO tekeer in een poging de realiteit op het slagveld te ontkennen. Vanaf nu variëren de versies van MSM & Co van “Kiev controleert nog steeds de strategische stad en de gevechten gaan door” tot “Soledar is een onbelangrijke kleine nederzetting. Hier is niets te zien”.

Het Russische ministerie van Defensie heeft verklaringen vrijgegeven die details onthullen over de operatie om de stad Soledar te bevrijden.

De eerste:

In de avond van 12 januari werd de stad Soledar die van groot belang is voor de voortzetting van succesvolle offensieve operaties in de richting van Donetsk bevrijd.

De volledige controle over Soledar maakt het mogelijk de aanvoerroutes van de Oekraïense strijdkrachten in de stad Artyomovsk, gelegen in het zuidwesten, te blokkeren, alsook de eenheden van de Oekraïense Strijdkrachten (AFU) die daar nog verblijven, te blokkeren en in te krimpen.

De inname van Soledar werd mogelijk dankzij de constante vuuraanvallen op de vijand door grondaanvallen en luchtmacht, rakettroepen en artillerie van de Russische strijdkrachtengroep. Geconcentreerde aanvallen werden ononderbroken gelanceerd op AFU-posities in de stad, waardoor de herschikking van reservetroepen, de bevoorrading met munitie en de pogingen van de vijand om zich naar andere verdedigingslinies te verplaatsen werden belemmerd.

Tijdens de bevrijding van de stad had de gevechtsluchtvaart van de Russische luchtmacht 3 vliegtuigen en 1 helikopter van de Oekraïense luchtmacht vernietigd die tot taak hadden vuursteun vanuit de lucht te verlenen aan de Oekraïense strijdkrachten.

  Boycots: Een tweesnijdend zwaard

Bovendien hadden luchtverdedigingsploegen van de Russische strijdkrachten negen door HIMARS en Uragan multiple-launch rocket systems (MLRS) gelanceerde raketprojectielen neergeschoten op de door de Russische strijdkrachten ingenomen bolwerken bij Soledar.

Luchtlandingstroepen voerden vanuit andere richting een heimelijke manoeuvre uit, vielen onderweg AFU-posities aan, namen de dominante hoogten in en blokkeerden de noordelijke en zuidelijke grenzen van de stad.

Russische faciliteiten en troepen voor elektronische oorlogsvoering, geconcentreerd in bovengenoemde richting, neutraliseerden het vijandige besturingssysteem en belemmerden de werking van Oekraïense onbemande luchtvaartuigen.

De maatregelen van de Russische strijdkrachten hebben geleid tot succesvolle offensieve operaties van aanvalsdetachementen bij de bevrijding van Soledar. In de afgelopen 3 dagen zijn meer dan 700 Oekraïense manschappen en meer dan 300 bewapeningseenheden van de AFU geëlimineerd.

De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten de speciale militaire operatie voort.

In de richting Kupyansk hebben aanvallen van de artillerie van het westelijke militaire district op de eenheden van de Oekraïense 103e Territoriale Verdedigingsbrigade geleid tot de uitschakeling van 20 personeelsleden, 3 gepantserde gevechtsvoertuigen en 3 motorvoertuigen in de buurt van Krakhmalnoye en Berestovoye (regio Charkov).

In de richting van Krasny Liman hebben artillerieaanvallen van een formatie luchtlandingstroepen uit Pskov geleid tot de neutralisatie van eenheden van de 80e en 95e luchtlandingsbrigades van de AFU bij Grigorovka en Serebryanka (Volksrepubliek Donetsk).

De vijand heeft meer dan 40 Oekraïense manschappen, 4 gepantserde personeelsdragers en 3 pick-ups verloren.

In de richting van Zuid-Donetsk hebben complexe vuuraanvallen van marine-eenheden van de Baltische Vloot geleid tot de uitschakeling van meer dan 20 Oekraïense manschappen, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen en 2 motorvoertuigen bij Poltavka en Uspenovka (Volksrepubliek Donetsk).

Operationeel-Tactische Luchtvaart, Raket-troepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben 117 artillerie-eenheden van de AFU op vuurposities, manschappen en militaire uitrusting in 105 gebieden geneutraliseerd.

2 munitiedepots van de 107e Raketartilleriebrigade en de 46e Luchtmobiele Brigade van de AFU zijn vernietigd bij Zaporozhye en Yasnogorka (Volksrepubliek Donetsk).

  F-35 paraatheidscijfers staan NAVO's oorlogsplanning in de weg

2 depots voor artilleriegeschut van de 28e en 65e gemechaniseerde brigades van het AFU en een hangar met wapens en materieel van de 108e Territoriale Verdedigingsbrigade zijn vernietigd bij Konstantinovka (Volksrepubliek Donetsk), Novoivanovka en Orekhov (regio Zaporozhye).

Contra-artillerie operaties hebben geleid tot de vernietiging van:

1 gevechtsvoertuig uitgerust met Uragan MLRS, en 2 lanceerplatforms van Grad MLRS bij Krasny Liman en Seversk (Volksrepubliek Donetsk);

1 2S1 Gvozdika gemotoriseerde houwitser, en 3 2S3 Akatsiya gemotoriseerde houwitser nabij Gulyay Pole en Orekhov (regio Zaporozhye).

Bovendien zijn drie Oekraïense D-20 houwitsers vernietigd nabij Viyemka en Dyleyevka (Volksrepubliek Donetsk).

Luchtverdedigingsinstallaties hebben 3 onbemande luchtvaartuigen vernietigd in de buurt van Vladimirovka, Nikolskoye (Volksrepubliek Donetsk) en Zmiyevka (Volksrepubliek Lugansk).

In totaal zijn tijdens de speciale militaire operatie 372 vliegtuigen en 200 helikopters, 2.876 onbemande luchtvaartuigen, 400 luchtverdedigingsraketsystemen, 7.495 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 982 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 3.820 veldartillerie kanonnen en mortieren, alsmede 8.027 eenheden speciale militaire uitrusting vernietigd.

De tweede:

Vanwege de vragen van de massamedia over de samenstelling en deelname van verschillende eenheden van de Russische strijdkrachten aan de bevrijding van Soledar (Volksrepubliek Donetsk) van de strijdkrachten van Oekraïne, is het noodzakelijk het volgende te verduidelijken.

Een gecombineerde legergroep van Russische troepen (strijdkrachten) voerde de offensieve operaties in deze tactische richting uit die resulteerden in de nederlaag van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) en de inname van Soledar volgens één concept en plan dat voorzag in een aantal gevechtsmissies.

Deze missies omvatten, zoals eerder gemeld, het blokkeren van de stad vanuit het noorden en het zuiden, het isoleren van het operatiegebied, het verhinderen dat de vijand reserves vanuit aangrenzende gebieden naar de stad verplaatste, en het verhinderen van de terugtrekking van de AFU-eenheden uit Soledar, alsmede vuursteun voor het offensief door grondaanvalsvliegtuigen en artillerie.

De aanval op de door de AFU bezette stedelijke gebieden van Soledar werd met succes uitgevoerd dankzij het moedige en onbaatzuchtige optreden van de vrijwillige aanvalseenheden van de particuliere militaire compagnie Wagner.

De ontwikkelingen rond Soledar gaan door te midden van intense gevechten in de stad Artemovsk (Bahmut) in de sector ten zuiden van Soledar. Onlangs hebben Russische eenheden daar het gebied van Opitnoe onder controle gekregen en de flankering van Bahmut vanuit noordoostelijke, zuidelijke en oostelijke richting veiliggesteld. Speculaties van sommige bronnen dat de stad zich in een “tactische omsingeling” door Russische troepen bevindt, is een overschatting. De wegen naar het westen staan nog steeds onder controle van de Kievse troepen. De zuidelijke weg van de stad (langs Yagodnone) wordt echter regelmatig door de Russen bestookt.

  Trump: Duitsers kunnen binnenkort "zonder land komen te zitten"

In de huidige omstandigheden lijkt de stad Bahmut het volgende punt van de verdediging van de Kievse troepen in de regio dat zal bezwijken onder de druk van de Russische strijdkrachten. Tegelijkertijd is het onwaarschijnlijk dat de Russen in de nabije toekomst “grote omtrekkende aanvallen” op andere sectoren van de frontlinie zullen uitvoeren. De Russische strijdkrachten profiteren van pogingen van het regime in Kiev om “mediawinst” te boeken door steeds meer Oekraïense eenheden in het vuur van de gevechten rond Bahmut en Soledar te werpen, en gebruiken deze situatie om zoveel mogelijk schade toe te brengen aan de strijdkrachten van wat er nog over is van Oekraïne.

Tegelijkertijd bemoeilijkt de ineenstorting van de Oekraïense verdediging rond Soledar en Bahmut de situatie voor Kievs eenheden die in de stad Seversk (ten oosten van Slovyansk) zijn ingezet aanzienlijk. De Russische opmars in deze richting zal een permanente dreiging blijven die de manoeuvre van troepen die trouw zijn aan het Kievs-regime zal beperken.

Meer video’s:

Video: De Oekraïners verlaten Soledar als ze plotseling een Russische tank zien vuren op…

Video: In het centrum van Soledar

Video: Chevrons van Oekraïense soldaten in Soledar

Video: Het team O feliciteert Wagner met de Soledar


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“De telefoon blijft maar rinkelen” – De ultrarijken van de wereld kopen in paniek bunkers voor DoomsdayVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Catastrofale uitkomsten”: Davos elite bezorgd over wereldwijde grilligheid, kosten-van-levensonderhoud crisis
Volgend artikelGeen treinen, geen vliegtuigen, geen auto’s en GEEN GAS – Welkom in de DE-CIVILISATIE democratische utopie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. “Soledar is een onbelangrijke kleine nederzetting. Hier is niets te zien”
    Ja, dat las ik in de online AD. (Die lees ik omdat ik wil weten wat ze te liegen hebben).
    En daarom hebben ze 25.000 soldaten daar de dood ingestuurd. Omdat het een onbelangrijk stadje is van geen betekenis.

    • Op de BBC logen ze nog dat de gevechten voortduren;op CNN zeiden zedat Soledar geen enkele betekenis had.

      Ik kijk naar wat ze zo stellig zeggen; en dan geloof ik het tegendeel. Een oude Rus heeft me dat ooit verteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in