De beslissing van de Russische president Vladimir Poetin om zijn kernmacht in verhoogde staat van paraatheid te brengen terwijl de invasie van Oekraïne voor de vijfde dag voortduurt, heeft de vraag naar op custom-made doomsday bunkers voor de paranoïde rijken doen toenemen.

Gary Lynch, de algemeen directeur van het in Texas gevestigde Rising S Co, vertelde The Sun dat de vraag naar ondergrondse doomsday bunkers met meer dan 1000% is gestegen sinds de Russische troepen op 24 februari Oekraïne zijn binnengevallen, bericht Newswars.com.

“Gewoonlijk verkoop ik tussen twee en zes schuilkelders per maand – en gewoonlijk is de winter een rustige tijd voor ons.”

“Maar ik heb alleen al op donderdag vijf eenheden verkocht, en ik heb er vandaag al weer twee verkocht – het is niet te zeggen hoeveel [bestellingen] wij nog zullen krijgen.”

“De telefoon is niet gestopt met rinkelen, en we hebben ontzettend veel offertes verstuurd,” voegt Lynch eraan toe.

Lezers kunnen zich misschien nog herinneren dat zij in de begindagen van de COVID pandemie en sociale onrust over Rising S gehoord hebben, toen ondergrondse bunkers erg in trek waren.

De vijf doomsday bunkers die op de dag van de Russische invasie verkocht werden, varieerden van $70.000 tot $240.000. Bunkers beginnen zo laag als $40.000 en kunnen oplopen tot multi-miljoenen-dollars, afhankelijk van de behoeften van de klant.

Lynch zei dat de belangstelling voor zijn doemdagbunkers wereldwijd binnenstroomt:

“Ik heb aanvragen uit Italië gekregen. Ik heb een aanvraag gekregen uit het Verenigd Koninkrijk, uit Denemarken, uit Japan, uit Canada, uit de VS – en dat is alleen nog maar van het weekend.”

“De belangstelling is niet alleen beperkt tot de VS, het is overal.”

Sinds de invasie zoeken mensen in Nieuw-Zeeland, Australië, de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk in paniek naar “doomsday bunker”. De zoektrend explodeerde eind vorige week tot hoogten die een jaar niet gezien waren.

  Nucleaire oorlog is aan de horizon

Lynch zei dat aspirant-kopers hem bellen omdat zij bang zijn dat Rusland andere buurlanden binnenvalt en tot een “volwaardige wereldoorlog” zou kunnen leiden.

“En ze zijn terecht bang daarvoor,” zei Lynch. “Kijk maar naar wat er aan de hand is.”

[Vladimir Poetin] dreigt met een kernoorlog en zegt dat het iets zou zijn wat de wereld nog nooit heeft gezien.”

“De wereld heeft Hiroshima gezien,” vervolgt hij, “en als waar zij mee dreigen erger is dan dat, dan moeten wij ons zeker allemaal zorgen maken.”

Wij hebben deze tendens al eerder gezien, en de mensen beginnen meestal in paniek kritieke dingen te hamsteren om te overleven, zoals voedsel, munitie, wapens, en edele metalen. Doomsday bunkers zijn alleen een luxe voor de rijken.


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin persconferentie maakt nucleaire oorlog duidelijk: Als Oekraïne toetreedt tot NAVO of iemand probeert de Krim met geweld in te nemenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHeim ins Reich
Volgend artikelDe Oekraïense president Zelenskyy is verbonden met Klaus Schwab, Justin Trudeau, en andere mondiale elites
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. het lastig van een bunker is wanneer iemand voor de ingang een container zet, je zit veilig maar dat is het dan ook wel. Waar ik woon ziten veel lui met geld, met grote huizen en ongetwijfeld schuilkelders. Ik denk dat iedereen daar als eerste heengaat om iets te lenen of op te halen…

  Als de stroom uitvalt is het een week voordat hier moord en doodslag de norm zijn. En de politie zal hierin grossieren…is bij elke ineenstorting het geval, plunderende en moordende agenten.

 2. Wat zouden ze de hele dag in die bunker gaan zitten doen? Tv kijken? Klokken luiden voor de Oekries? Feestje bouwen? En hoe lang voor ze r weer uit komen? Ik lach me dood. Maar goeie business voor die bunker man. Dat wel.

 3. Je zit veilig, maar je zal er toch een keer uit moeten. En dan? Veel plezier op een stuk rots.
  Of denk echt dat er nog leven mogelijk is?

 4. dus de ratten gaan ondergronds willen voortleven laat mij niet lachen die gasten hebben nooit iets anders gedaan dan mensen manipuleren verder kunnen die niets want die zijn afhankelijk van een hoop technisie en werkvolk die hun vuile klusjes voor hen oplost. Ik kan het mij al voorstellen in het begin zal alles goed functioneren maar na een tijdje bv.lek in de zuurstoftank of electriciteit gaat uit of verwarming voor eten en temperatuur valt uit gaan ze dan een mecanicien bellen om hun probleempjes op te lossen die er dan niet meer zijn of leven.

 5. Ik heb altijd gezegd dat die oligarchen in feite smerige lafaards zijn, net als de politici die ze aanstellen . De meeste zijn superrijk geworden door erfenissen van hun criminele ouders, die rijk zijn geworden door oorlogen of uitroeiing van de Joden! Kijk naar de familie Quandt/Goebbels en hun banden!

 6. In Zwitserland moest je die dingen ttv de koude oorlog in je huis hebben. In een gemiddelde bunker kun je maar drie dagen overleven en je moet er weer uit voor bevoorrading. Ze zijn klein en krap voor Jan met de pet. En je moet je handmatig sufdraaien aan de zwendel voor zuurstof. Door zo’n ding niet te kopen bespaar je jezelf een hoop geld een ellende. En die kern oorlog komt er toch niet.

 7. Benieuwd waar de 1e bom valt.
  Dus wie de 1e bom gooit, vooral..
  Ik zou geen schuilkelder hoeven.
  Wat moet je met wereld die verder helemaal.plat ligt..
  Ik denk dat je het dan niet gesnapt hebt.
  Als hier een bom valt kun je in heel NL niet meer leven.
  Ik zorg wel dat ik wat gedroogde planten bij de hand heb die me dan snel uit mn lijden verlossen.

 8. Toen ik geboren werd stond al in mijn ziel wanneer ik zo sterven en daar kan een atoom bom ook niet veel aan veranderen dood gaan wij allemaal alleen de Here van CU politieke partij Jan Gert Zegers hij is onsterflijk hij lieg en bedriegt net zo als de here dat graag wilde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in