Het conflict tussen Rusland en Oekraïne zal eindigen met de onvoorwaardelijke overgave van Kiev, aldus Scott Ritter, een voormalige Amerikaanse inlichtingenofficier en VN-wapeninspecteur.

Op woensdag beweerde de Oekraïense president Vladimir Zelensky in een bericht op X (voorheen Twitter) dat “Oekraïne zijn gebieden niet verhandelt, omdat wij onze mensen niet verhandelen.”

Het bericht was gewijd aan de Derde Krim Platform Top, waar Oekraïne manieren besprak om het schiereiland te “bevrijden”, dat in 2014 met Rusland herenigd werd na een referendum dat uitgelokt werd door de door de VS gesteunde Maidan-coup in Kiev eerder dat jaar.

In een reactie op Zelensky’s bericht schreef Ritter dat “het de NAVO was die een ruil voorstelde. Rusland verhandelt niets.”

De voormalige inlichtingenofficier van de VS verwees blijkbaar naar opmerkingen van Stian Jenssen, de stafchef van secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg, die half augustus zei dat Oekraïne “grondgebied [aan Rusland] zou kunnen opgeven, en in ruil daarvoor het lidmaatschap van de NAVO zou kunnen krijgen”. Volgens Jenssen werd dit idee actief besproken binnen het door de VS geleide militaire blok.

Jenssen verontschuldigde zich later voor zijn opmerkingen en zei dat het “een vergissing” was.

De suggestie veroorzaakte verontwaardiging in Kiev, en presidentieel adviseur Mikhail Podoliak noemde het “belachelijk”. Een dergelijke stap zou neerkomen op “bewust kiezen voor de nederlaag van de democratie… en de oorlog doorgeven aan andere generaties,” beweerde hij.

Het hoofd van de Oekraïense Nationale Veiligheidsraad, Aleksej Danilov, herhaalde dat Kiev nooit zou onderhandelen met de Russische president Vladimir Poetin, en drong erop aan dat “Rusland vernietigd moet worden als een modern Carthago”.

  Nieuw bewijs van marteling van Russische krijgsgevangenen door Oekraïners opgedoken

Ritter benadrukte dat Moskou “met de realiteit te maken heeft” als het gaat om het conflict met Kiev, inclusief “waar de Russische laarzen zullen staan als Oekraïne onvoorwaardelijk capituleert.”

Commentaar: Daarentegen heeft het Oekraïense regime duidelijk het contact met de realiteit verloren, aangemoedigd door hun Westerse meesters.

“Denk aan de Baai van Tokio op 2 september 1945. Dat is uw toekomst. Geniet ervan,” schreef hij, zich richtend tot Zelensky.

Op die datum ondertekenden vertegenwoordigers van het Japanse Rijk een onvoorwaardelijke overgave aan de Geallieerden aan boord van de USS Missouri, waarmee een einde kwam aan de deelname van het land aan de Tweede Wereldoorlog.

In overeenstemming met de overeenkomst stemde Japan in met het verlies van al zijn gebieden buiten de thuiseilanden, volledige ontwapening, geallieerde bezetting van het land en tribunalen om oorlogsmisdadigers te berechten.

Commentaar: Klinkt als een goede agenda. De mensen van Donbass zullen veel te vertellen hebben.

Op woensdag gaf Zelensky toe dat het Oekraïense tegenoffensief tegen de Russische troepen, dat begin juni begon, “erg moeilijk” was. Hij beweerde echter ook dat de operatie “langzaam, maar in de goede richting” verloopt.

Eerder deze week meldde de Washington Post dat de Oekraïense campagne “tekenen van stagnatie” vertoont. De krant waarschuwde dat “het onvermogen om beslissend succes op het slagveld te laten zien [door de strijdkrachten van Kiev] de angst aanwakkert dat het conflict een patstelling wordt en dat de internationale steun zou kunnen afbrokkelen.”

  BREAKING: Oekraïense leger stort in elkaar; Zelensky zegt (nu) "moeten de realiteit onder ogen zien"

President Poetin verklaarde woensdag dat het “verbazingwekkend” was om te zien hoe weinig de autoriteiten in Kiev om de Oekraïense soldaten gaven. “Ze gooien hen op onze mijnenvelden, onder ons artillerievuur, en doen alsof het helemaal geen eigen burgers zijn,” zei de Russische leider.

Volgens schattingen van Moskou heeft Oekraïne sinds de start van zijn tegenoffensief geen noemenswaardige winst geboekt, maar wel meer dan 43.000 manschappen en bijna 5.000 stuks zwaar materieel verloren. Kiev heeft tot nu toe de inname van verschillende dorpen opgeëist, maar deze lijken op enige afstand van de belangrijkste verdedigingslinies van Rusland te liggen.

Commentaar: Het einde is misschien nog niet heel nabij voor Oekraïne, maar het begint er wel onvermijdelijk uit te zien.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky kastijdt Oekraïense feestvierders terwijl er beelden opduiken van feesten in “door oorlog verscheurd” landVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSabotage doodde Progozhin – Wie heeft het gedaan?
Volgend artikelWie is er bang voor Prigozhin en Wagner?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. AMERIKAANS PLAN ONTHULD: ‘NIET MEER DAN 20 MILJOEN INWONERS IN OEKRAÏNE TEGEN 2030’

  Eerste premier van Oekraïne, Vitold Fokin, beschreef begin jaren negentig een interessante dialoog met een Amerikaanse politicoloog, nationaal veiligheidsadviseur en hoofdideoloog van de Koude Oorlog, Zbigniew Brzezinski.

  Vitold Fokin was de vertegenwoordiger van Oekraïne in een tripartiete groep voor de vreedzame regeling van de situatie in Oost-Oekraïne en was een van de weinigen die opriep tot het geven van een speciale status (autonomie) aan de Donbass en tot directe onderhandelingen met de DPR en de LPR.

  Toen ik voorbijkwam, zag ik Brzezinski zitten, dus onze ogen kruisten elkaar en ik ging naast hem zitten. We praatten heel weinig, maar ik kreeg het hoofdidee voor mezelf. Hij zei: “In de jaren dertig, in 2030, zouden er niet meer dan 20 miljoen inwoners in Oekraïne moeten blijven!”

  Ik lachte hem uit: “Je bent een fantast! Waar heb je het vandaan? Waarom zei je dat?”

  Hij zegt: “Omdat we op geen enkele manier meer kunnen voeden, ook al hebben we niet meer nodig!”

  https://southfront.press/us-plan-revealed-no-more-than-20-million-residents-in-ukraine-by-2030s/

 2. Op woensdag beweerde de Oekraïense president Vladimir Zelensky in een bericht op X (voorheen Twitter) dat “Oekraïne zijn gebieden niet verhandelt, omdat wij onze mensen niet verhandelen.”
  Onze mensen.De schelm.Onverwijdle mensenhandel mbv Kiev.
  Waar zijn al hun kindeten gebleven?

 3. Zelensky buys luxury villa in Egypt while his soldiers die on frontlines

  https://deborahlarmstrong.substack.com › p › zelenskys-5-million-villa-in-egypte
  Zelensky’s villa van $ 5 miljoen in Egypte
  4 dagen geleden Een Egyptische onderzoeksjournalist heeft een document ontdekt waaruit blijkt dat de familie van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een luxe villa heeft gekocht in El Gouna, plaatselijk bekend als ‘de stad van de miljonairs’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in