De NAVO heeft een “robuustere” industrie nodig om de voorraden wapens en munitie aan te vullen die na een jaar van bevoorrading van Kiev leeg zijn geraakt, zei de secretaris-generaal van het blok, Jens Stoltenberg, maandag op een industriële conferentie in Duitsland, bericht RT.

Het door de VS geleide militaire blok “moet Oekraïne blijven steunen”, zoals het al sinds 2014 doet, benadrukte Stoltenberg op de Dag van de Industrie in Berlijn, georganiseerd door de Federatie van Duitse Industrieën (BDI).

“We hebben ook een robuustere defensie-industrie nodig,” stelde de secretaris-generaal. “Onze wapen- en munitievoorraden zijn uitgeput en moeten worden aangevuld. Niet alleen in Duitsland, maar in veel landen binnen de NAVO.”

Hij voegde eraan toe dat hij vorige week vertegenwoordigers van de militaire industrie heeft ontmoet en heeft besproken hoe de productie het best kan worden opgevoerd en de toeleveringsketens het best kunnen worden gestroomlijnd.

Stoltenberg herhaalde ook zijn argument dat alleen een Oekraïense overwinning op het slagveld kan leiden tot een rechtvaardige en duurzame vrede. De strijdkrachten van Kiev hebben de afgelopen week geprobeerd een grootschalig offensief uit te voeren aan het zuidelijke front, met zware verliezen aan mankracht en ook aan door het Westen geleverde wapens.

De VS en hun bondgenoten hebben het afgelopen jaar voor meer dan 100 miljard dollar aan wapens, uitrusting en munitie naar Kiev gestuurd, nadat het conflict was geëscaleerd. Ze houden vol dat dit hen geen partij maakt in de vijandelijkheden met Rusland.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, heeft het Westen beschuldigd van directe betrokkenheid, niet alleen bij de wapenleveranties, maar ook bij het trainen van Oekraïense troepen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en elders.

  "Hunger Games" - dystopische filmficties zullen spoedig werkelijkheid worden

Kiev heeft geklaagd dat veel van de wapens die binnenkomen in zo’n slechte staat zijn dat ze moeten worden gekannibaliseerd voor onderdelen. Volgens de New York Times wordt op elk moment minstens een derde van het militaire potentieel van Oekraïne gerepareerd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Stoltenberg in de ether, laten we de “uh’s” tellenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden krabbelt terug over toetreding van Oekraïne tot de NAVO
Volgend artikelVS geeft nederlaag toe in oorlog tegen Rusland en China
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Wat zullen de aandeelhouders van die militaire producenten blij zijn met dit bericht. Toekomstig lekker veel dividend. En de kosten voor het produceren van die militaire rotzooi? Dat mag de gewone burger ophoesten via een extra belasting. Die burger die toch al niet weet hoe hij / zij de kosten de baas moet blijven. Lang leve de bewust gecreëerde inflatie door de geldpers overuren te laten maken. Lang leve de krankzinnige sancties van Brussel, waardoor de energieprijzen en grondstoffen zo gestegen zijn. Lang leve het gas uit usa, dat met fracking naar boven is gehaald en ruim 4x zo duur verkocht wordt aan de usa schoothondjes dat Europa heet.
  Wat een in en in verrotte wereld en het lijkt wel of het iedere dag nog gekker wordt. Op naar de climax, die de gewone burger absoluut niet wilt. Maar natuurlijk willen de smerige oorlogophitsers dat wel. En zij trekken helaas aan de touwtjes.

  • Ik ben blij dat ik in het buitenland ben gaan wonen en de Nederlandse belastingdienst mijn gespaard pensioen niet kan roven om oorlog te voeren.

   • In Belgenland is dat een veel voorkomend fenomeen. Maar… als ze morgen een zere tand hebben of een dokter nodig is, een operatie of zo, dan staan ze als de bliksem terug in België. Ze hebben ginds toch ook doktoors? Zo bekeken zijn het een beetje laffe profiteurs.

 2. geeft Stoltenberg hier gewoon toe dat de navo sinds 2014 oekraïne militair steunt?
  vanaf 2014 was de enige militaire bedrijvigheid het beschieten en terroriseren van de eigen bevolking hè.

  maar dat wisten we allemaal al wel

  • Merkel heeft dat al meer dan 2 jaar geleden toegegeven.. tevens heeft ze Duitsland verkocht met “wir schaffen das” aan de us..in ruil voor een stukje Rusland/droomland ??

  • De fake alien nieuws is afleiding van hun plannen meer niet. Op dit moment afleiding van de gifprik schade en het feit dat rusland oekraine overmeesterd. Niet om mensen bang te maken. Niet gaan zweven, beide beentjes op de grond houden.😉

   • Beste Greet, Als je dat na die COVIDshit nog niet met beiden beentjes op de grond staat, geef ik het op. Maar het zijn er zoveel die zweven,
    om wanhopig van te worden.

    • Het is de ANGST wat de mensen LEID.
     Koppen in het zand politiek.
     Je moet het deze mensen niet kwalijk nemen.
     Lief blijven voor elkaar.

 3. Ik hoop dat deze voorraat bunkers LEEG BLIJVEN ! zodat het eindelijk rustig blijft in de wereld van GEKKIGHE ID en dat alles weer zoals voorheen zal gaan worden zo wij gewend waren !lagere kosten en dat de kolen centrales weer ELECTRICHETIJD MAAKT IN PLAATS DIE ROT MOLENS MET HUN HERRY

 4. Dan zal het niet lang meer duren voordat deze massamoordende fascisten weer gezellig boodschappen (op onze rekening!) gaan doen bij de ‘Merchants of Death’. U weet wel, hun vriendjes van het MIC dat grossiert in genocides.

 5. Het feest is voor de NAVO voorbij, de oorlog wordt fluitend door Rusland gewonnen. De EU en de VS worden economisch getroffen en hebben blijvende achterstand op de rest van de wereld. De overige 75% van de landen sluit zich aan bij het BRICS en vormen de unipolaire wereld, waarin het Westen geen enkele rol meer speelt. Het westen d.w.z. Australië, de EU, de NAVO en de VS hebben zich met deze proxy oorlog in de eigen voet geschoten. De gevolgen zijn voor de burgers van de betreffende landen nog tientallen jaren te merken. Hoge inflatie, hoge rente, hoge werkloosheid, onbetaalbare brandstof, voedsel en hoge huren. We worden allemaal een stuk armer. Dit naast de klimaattirannie, die ons verder beperkt in vliegvakanties etc. en ons dwingt duurzaam te worden voor een niet bestaand klimaatprobleem. De klimaatfascisten plempen de landen vol met windmolens en zonnepanelen, bannen het vlees uit en vernietigen de eigen voedselproductie in naam van het nieuwe geloof, het klimaat!

  • De klimaatfascisten zulleningesmeerd met pek en veren de wildernis worden ingejaagd en bij terugkeer een stuk koord en dan kunnen ze rustig tesamen met de boom wiebelen.Dit geld ook voor onze idioten van politiekers en hun aanhang , kruis erover en weg.

 6. Rutte de oorlog is de onze .
  Basis boodschappen in half jaar 15% duurder, maar stijging vlakt af
  Nieuws
  De prijs van basisboodschappen steeg in een half jaar tijd met gemiddeld 15%. Het gaat dan bijvoorbeeld om rijst, koffie, melk, boter en aardappelen. Dit blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Vooral suiker (+78%), bloemkool (+54%) en brood (6 bruine bollen +43%) werden fors duurder.

  Bedrijven hebben hun prijzen de afgelopen jaren omhoog hebben gegooid omdat ze geconfronteerd werden met duurdere energie en stijgende grondstofprijzen. Dit zijn in beginsel valide redenen om prijzen iets te verhogen om het winstniveau op peil te houden. Maar uit het onderzoek blijkt dat 20 procent van de prijsstijging onder het kopje ‘pak wat je pakken kan’ valt. En dat is een wanstaltig gegeven.
  Kopje graaiflatie.

  @Rob de Vos
  Je draadje is recht in de roos .
  Groeten .

 7. Maar uhh……. De EUSSR én Amerika hadden ons toch beloofd dat Rusland t.g.v. alle opgelegde sancties binnen zéér korte tijd geheel en al kapot zou zijn ?
  Die dwaze Rutte (hoorde ik gisteren) zit nu in Afrika (het lijkt “prins” Bernhard wel !) terwijl de problemen in eigen land niet worden opgelost.
  Rutte is een “mens” van buitengewoon laag allooi, zonder enige empathie en niet in staat om de door hem zelf veroorzaakte problemen op te lossen, óf, en dát zou óók nog kunnen, hij wíl ze niet oplossen in opdracht van Claus Schwantz.

 8. Het:::: WIJ MOETEN DEZE OORLOG WINNEN , is dus nu al een beetje afgezwakt “ tot als we deze oorlog niet winnen dan zal dat niet leiden tot “ duurzame vrede en rechtvaardigheid……”

  Dit is al heel wat wat reëler: …….. zeg maar dat ze genoegen nemen met een nederlaag…….
  Wij in ons land hebben geen oorlog maar duurzame gerechtigheid is ver te zoeken in Nederland‼️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in